Vremea se răceşte şi apar ploile şi ninsorile, în unele regiuni. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

default

Dimensiune font:

| 13-03-2013 16:42

Vremea va intra într-un proces de răcire treptat, iar de joi intră în vigoare un cod galben de ploi şi vânt puternic, în unele regiuni fiind aşteptate şi ninsori viscolite. Vineri, ANM a emis pentru ziua de vineri un cod galben de ploi, vânt şi ninsori.

 

Joi, norii acoperă cerul şi lasă ploi pe arii extinse în jumătatea de vest a ţării şi local în rest, iar noaptea se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în vestul, centrul şi nordul ţării, în timp ce în sud şi est predomină ploile. Cantităţile de apă vor depăşi local, în regiunile intracarpatice şi în nordul Moldovei, 20 - 25 l/mp şi izolat, mai ales la munte, 50 l/mp. Vântul se intensifică în cea mai mare parte a ţării, iar în zona montană va sufla tare, viscolind ninsoarea.

În Capitală, joi, temperatura maximă se va situa în jurul valori de 16 grade, dar vor predomina norii. Va ploua, mai ales noaptea, iar vântul va prinde treptat putere.

Vremea se răceşte vineri, mai accentuat în regiunile vestice, şi doar în est şi sud-est rămâne uşor mai caldă decât în mod obişnuit pentru această dată. Este înnorat în regiunile vestice, nordice şi centrale unde cad precipitaţii, predominant sub formă de ninsoare. În restul teritoriului se arată din când în când şi soarele de printre nori şi pe alocuri plouă slab. Vântul suflă cu putere în majoritatea regiunilor, iar la munte este tare, spulberând zăpada.

Temperaturile maxime pleacă de la numai -3 grade în Dealurile de Vest, acolo unde cu o zi înainte termometrele atingeau 10 grade cu plus şi ajung până la 16 grade în Moldova şi Dobrogea.

Temperaturile scad vineri şi în Bucureşti, aşa că vor ajunge să vorbim despre un regim termic normal cu cele 9…11 grade pe care le strâng termometrele în această zi. Norii împart cerul cu soarele, iar condiţiile de ploaie vor fi reduse, în schimb vântul suflă cu putere accentuând senzaţia de rece.

Sâmbăta, temperaturile mai scad, aşa că ajungem să vorbim despre o vreme rece pentru această perioadă a anului, mai ales în vestul, centrul şi nordul ţării. Din când norii, prezenţi peste majoritatea regiunilor, mai lasă loc şi soarelui, iar izolat mai apar precipitaţii slabe, predominant ploi, în special în sudul ţării, iar în zona de munte sunt condiţii de fulguială. Vântul rămâne mai alert în estul ţării şi la munte, în timp ce în celelalte zone se domoleşte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -4 grade în nord-vest şi 7 grade în sud-est.

Continuă să se răcească şi pe parcursul zilei de sâmbăta în Capitală, când mercurul din termometre nu va depăşi 6….7 grade. Din când in când cerul se acoperă de nori, însă condiţiile de precipitaţii vor fi reduse. Vântul se linişteşte şi aici.

Duminică, vremea rămâne mai rece decât în mod obişnuit la această dată când maximele termice vor fi cuprinse între -1 grad în depresiuni şi 7 grade în sud şi sud-est.  În schimb, în primele zile ale săptămânii viitoare valorile termice vor creşte treptat de la o zi la alta, vremea ajungând să fie caldă în sud şi sud-est, unde vor fi posibile valori de peste 15 grade. Soarele preia controlul asupra cerului, mai puţin în vestul, centrul şi nordul ţării, unde norii se înmulţesc din nou şi începe să plouă.

Vremea se înrăutăţeşte joi şi la munte, unde norii groşi care acoperă cerul lasă pe arii extinse, ploi ziua, în timp ce noaptea acestea se transformă treptat în lapoviţă şi ninsoare. Cantităţile de apa  vor fi însemnate, depăşind izolat chiar 50 l/mp. Totodată, vântul suflă cu putere, rafale depăşind chiar 90 km/h, viscolind ninsoarea. Procesul de răcire se resimte abia în cursul noptii, aşa ca vineri în termometre se mai strâng temperaturi destul de generoase pentru data din calendar. Vor fi 8 grade pe Valea Prahovei la Predeal, 5 grade în Munţii Apuseni la Stâna de Vale şi la Păltiniş, în timp ce pe crestele cele mai înalte ale Munţilor Ceahlău temperatura nu trece de 3 grade.

Vremea se menţine caldă, chiar deosebit de caldă în sud-estul ţării, unde temperaturile maxime vor atinge 20 de grade, pornind de la 7 grade în estul Transilvaniei şi nordul Moldovei. Norii în schimb acoperă cerul si lasă ploi pe arii extinse în jumătatea de vest a ţării şi local în rest, iar noaptea acestea se vor transforma în lapoviţa şi ninsoare în vestul, centrul şi nordul ţării, în timp ce în sud şi est predomină ploile. Cantităţile de apă vor depăşi local, în regiunile intracarpatice şi în nordul Moldovei, 20 - 25 l/mp şi izolat, mai ales la munte, 50 l/mp.  Vântul se intensifică în cea mai mare parte a ţării, iar în zona montană va sufla tare, viscolind ninsoarea.

Locuitorii din Transilvania au parte vineri de o ultimă zi a acestei săptămâni cu vreme caldă. Vor fi 10 grade la Miercurea Ciuc 15 la Sibiu şi 17 grade la Târgu Mureş. Norii se înmulţesc şi începe să plouă, în special în jumătatea de vest a regiunii.

În nord-vest norii groşi acoperă cerul şi lasă ploi pe arii extinse, chiar mai abundente prin unele zone. Temperaturile îşi moderează avântul, aşa că se opresc la 9….12 grade.

Locuitorii din Banat şi Crişana au nevoie de umbrele şi o haină ceva mai groasă, pentru că nu se arată soarele, ba mai mult plouă abundent şi bate vântul ce fură din gradele din termometre. Astfel în Arad acestea vor arăta 11 grade, iar în Timisoara 13, însă temperatura real resimţită va fi mai scăzută.

Vremea schimbă foaia şi în Oltenia. Se înnorează, începe să plouă, iar vântul devine mai alert. Se vor înregistra 12 grade la Târgu Jiu şi Craiova, în timp ce spre est este puţin mai cald, cu 17 grade în orele amiezii la Slatina.

Jumătatea vestică a Munteniei are parte de înnorări, dar şi de soare, iar ploile ajung aici abia la noapte. Până atunci vă puteţi bucura de temperaturile ridicate. Vor fi 14-16 grade în zona deluroasă şi 16…19 grade spre Lunca Dunării.

În sud-est este o zi deosebit de caldă cu 20 de grade la Călăraşi şi 16 grade pe litoral în orele amiezii, deşi soarele împarte cerul cu norii şi plouă pe alocuri. Vântul are din ce în ce mai multă putere.

În Moldova este înnorat şi plouă pe ici pe acolo. Vântul de sud ridică mercurul în termometre spre valori neobişnuite pentru această perioadă: 17 grade în sudul zonei şi 10…12 în nordul regiunii şi în zona subcarpatică.

rtv.net

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
 Anamaria Prodan i-a băgat pe bărbaţi în boală. Sexy impresara s-a afişat într-un costum de baie minuscul, în vacanţa din Turcia-FOTO
27/12/2019 10:14

Trup perfect, atitudine de divă şi bogăţie cat cuprinde! Am pus mana pe imagini de infarct cu Anamaria Prodan, in vacanţă! Impresara face ravagii, pe un iaht de lux! Atenţie, domnilor! Urmează filmări ...

Sexy gardiana, prinsă goală în aripa bărbaților din penitenciar. Galerie foto incendiară
27/12/2019 05:13

 Are 28 de ani iar in 2016 s-a angajat ca ofiţer de penitenciar. Sexy gardiana, prinsă goală. Shauna Cleary s-a angajat ca ofiţer de penitenciar la o inchisoare din Ţara Galilor si chiar dacă lucra ...

Dezvăluiri şocante: Donald Trump ar fi trimis publicațiilor de scandal fotografii cu soţia sa dezbrăcată
26/12/2019 17:12

Melania Trump il suspectează pe Roger Stone, un vechi aliat şi consilier al lui Donald Trump, că ar fi in spatele apariţiei in presă a fotografiilor in care ea apare goală, la ordinele soţului său, conf ...

Una dintre starletele Românei a fost șantajată cu poze nud de soțul ei și au divorțat înainte de Crăciun: 'A spart totul în casă'
25/12/2019 10:25

Bianca Rus si Antonio Luigi Gottschling au divortat oficial, inainte de Crăciun. Artista a mărturisit că a trăit un calvar alături de sotul ei, motiv pentru care a decis să divorteze. Bianca Rus a sustin ...

Fetișuri de vedete. Obiceiuri și fantezii sexuale mai puțin întâlnite
23/12/2019 08:51

  Aflate mereu in centrul atentiei, starurile de talie mondială au fost puse de-a lungul timpului in situatia usor ingrată de a-si recunoaste micile plăceri de ordin sexual.    ...

Cele mai spectaculoase accidente vestimentare din 2019. Ce vedete și-au expus trupul fără să vrea
14/12/2019 19:47

 Hainele ne joacă feste tuturor, dar vedetele oferă adesea subiecte de barfă care tin internautii in priză săptămani intregi. Iată mai jos cateva exemple! Phoebe Price Numele ei nu vă spune pre ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei