A-inceput-Festivalul-International-de-Film-Horror---Fantastic-Luna-Plina

Dimensiune font:

A inceput Festivalul International de Film Horror & Fantastic Luna Plina

| 08-08-2019 21:15

24 de lungmetraje si 18 scurtmetraje selectate din peste 2300 de filme, un cine-concert trepidant, un workshop de machiaj ingrozitor, ture horror de pedalat, un escape room inspaimantator, un concert infiorator, targ de produse handmade si petreceri monstruoase in fiecare seara. Acesta este meniul cu care Luna Plina ii asteapta pe impatimitii genului horror.
 

24 de lungmetraje si 18 scurtmetraje selectate din peste 2300 de filme, un cine-concert trepidant, un workshop de machiaj ingrozitor, ture horror de pedalat, un escape room inspaimantator, un concert infiorator, targ de produse handmade si petreceri monstruoase in fiecare seara. Acesta este meniul cu care Luna Plina ii asteapta pe impatimitii genului horror.

Editia cu numarul opt a Festivalului de Film Horror & Fantasic Luna Plina, care are loc intre 8 si 11 august, in Biertan, judetul Sibiu, marcheaza 35 de ani de la lansarea primului film din iconica franciza horror care ni l-a adus in visuri si-n cosmaruri pe inegalabilul si terifiantul Freddy Krueger prin retrospectiva seriei Cosmar pe Elm Street / Nightmare on Elm Street.

Publicul Luna Plina va avea ocazia sa vada pe marele ecran intreaga serie originala de sapte filme ce-l au ca personaj principal pe criminalul cu pulover ros-verde si manusa cu cutite.

 

In urma selectiei de peste 2300 de filme realizata de Catalin Mesaru, directorul artistic al festivalului, au fost alese 24 de lungmetraje si 18 scurtmetraje.

De neratat sunt Luz al lui Tilman Singer, un vertij de imagini psihedelice si muzica infricosatoare, Abrakadabra (regia: Luciano Onetti, Nicolas Onetti), un tribut adus cinemaului saptezecist de gen si, in special, giallo-urilor, FMM, nemurire (regia: Federico Scargiali), o comedie neagra cu hipioti, luchadores si samani, Vircolac (regia: Adrian Panek), o reinterpretare in cheie nazista a cartii "Imparatul Mustelor" si Un cutit in inima (regia: Yann Gonzalez), un thriller queer a carui actiune se petrece in Parisul anilor '70.

Cele 18 scurtmetraje aflate in competitie arata care este trend-ul genului horror in tari precum Canada, SUA, Belgia, Romania, Spania sau Irlanda si invita publicul sa voteze preferatul, in mod clasic, prin metoda tarusului.

Anul acesta sarbatorim si 40 de ani de la lansarea capodoperei cu nemorti a unuia dintre cei mai importanti regizori de gen ai Italiei: Lucio Fulci si al sau eminamente perturbant Zombie din 1979, ce se va proiecta pentru prima oara in Romania, pe un ecran de cinematograf.

De neratat midnight screening-ul filmului cult Rocky Horror Picture Show, ocazie cu care spectatorii sunt invitati sa danseze, sa se costumeze, sa urle si sa arunce cu orez.

Proiectiile in aer liber au loc la Gradina Melies (curtea Centrului Evanghelic pentru Tineret/Casa Parohiala) si la Cinema Vertigo (curtea interioara a Scolii generale din apropierea campingului).

Proiectiile din interior au loc in Sala Karloff (fostul cinematograf din cladirea Caminului Cultural) si Sala Ion Hobana, iar biletele si abonamentele pot fi luate de pe Eventbook dar si de la fata locului, la Info Point-ul din Piata Centrala.

De la Luna Plina nu vor lipsi nici petrecerile, ghost-hunt-ul, atelierele fantastice, plimbarile cu bicicleta sau targul de produse traditionale si hand-made.

The Dungeon vin pentru a cincea oara la festival si invita echipele la un ghost hunt terorizant, undeva intr-o temnita, alaturi de Anabelle, papusa posedata. Doar cei ce vor gasi kit-ul care alunga demonul vor scapa de spaima. Detalii aici: http://bit.ly/EscapeRoomTheDungeon.

Fanii filmelor horror sunt chemati sa scoata monstrul din ei, trebuie doar sa zica AbraCADAVRA intr-un mesaj privat pe pagina de Facebook a festivalului (http://bit.ly/2yGYoTs) si se vor inscrie la un workshop gratuit, de doua zile, in care vor invata alaturi de make-up artistul Claudia Ioana sa faca din machiaj si bodypainting rani, muscaturi si zgarieturi.

Statul la filme va fi compensat cu pedalatul in nestire atat vineri, cat si sambata, pe doua trasee impresionante ce includ ghidaj si pranz. Inscrierile se fac pe pagina evenimentului, http://bit.ly/TuraHorror2019.

Cine-conertul de anul acesta aduce in prim-plan filmul mut Caruta fantoma (Suedia, 1921, 86 min.) cu sound-design live redat de FOLEY'ALA feat. IRINA MARGARETA NISTOR si un prolog cu Ingmar Bergman. http://bit.ly/Cine_Concert

Omagiul adus Bisericii Fortificate din Biertan este punctat prin concertul "Bach-Violoncello", un proiect ce impleteste intr-un mod armonios creatiile pentru vioara si violoncel ale lui Johann Sebastian Bach, gratie transcriptiilor lui Andrei Kivu, primul violoncelist roman care a interpretat in concert integrala Suitelor pentru violoncel de Bach. http://bit.ly/Bach-Violoncello

Tot in aceeasi locatie, pentru prima oara in Biertan veti putea face cunostiinta cu MetaOrganum #PORTABIL, o instalatie interactiva audio-video care are ca suport orga din interiorul Bisericii Evanghelice din Biertan, Sibiu. Alcatuita din punct de vedere tehnic dintr-un ansamblu care presupune video mapping, laser tracking si sound design, instalatia propune interactiunea directa a vizitatorilor cu orga, vineri si sambata intre orele 21:00 - 00:00. Detalii aici: https://facebook.com/MetaOrganum

Cinefilii au la dispozitie pentru cazare pensiunile din zona, dar si un camping ingradit si pazit, dotat cu dusuri si toalete publice, un punct de predare a obiectelor de valoare si barul "La Tarus". Mai multe detalii despre cazare gasiti aici: http://bit.ly/CazareBiertan.

 

Ne puteti urmari pe www.lunaplinafestival.ro

Facebook: https://www.facebook.com/LunaPlinaFestival/

Instagram: https://www.instagram.com/lunaplinafestival/

Festivalul de Film Horror si Fantastic "Luna Plina" este un proiect organizat de Asociatia Film si Cultura Urbana.

Cu sprijinul: CNC, Primaria Biertan

Sponsori: Banca Transilvania, Carmangeria Moldovan, PMA

Parteneri media: Rock FM, TVR Cluj, Radio Romania Cultural, Cinefan, Movienews ziare.com

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

ANUNT LICITATIE. SC TOPCAR SRL- in faliment, prin lichidator judiciar CII Burcoveanu Laura Mihaela, cu sediul in Iasi, str. A.Panu nr. 13-15, mezanin, telefon 0741232516, e-mail laura.burcoveanu@yahoo.ro, in dosarul 3299/99/2017, anunta scoaterea la vanzare prin licitatie publica cu strigare, la data de 29.07.2020, ora 10, la sediul lichidatorului judiciar din Iasi, strada Anastasie Panu nr. 13-15, mezanin, a bunului mobil AUTOTURISM MARCA BMW 740D BERLINA, culoare albastra, an fabricatie 2003, motorina, nr. locuri 5, capacitate cilindrica 3901 cmc, tapiterie scaune piele, stare buna de functionare. Bunul poate fi vazut in parcarea restaurantului La Castel. Valoarea pornire de licitatie - 22765 lei, fara TVA, reprezentand 100% din pretul de evaluare. Daca bunul nu va fi adjudecat, o a doua licitatie va avea loc la data de 30.07.2020 – ora 10.00, la acelasi sediu si la acelasi pret. Daca bunul nu va fi adjudecat, alte licitatii vor avea loc la 10.08.2020- ora 10.00 si la 11.08.2020 - ora 10.00, la 90% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 20488,5 lei, iar ulterior la 31.08.2020- ora 10.00 si la 01.09.2020-ora 10.00, la 80% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 18212 lei. Persoanele care pretind vreun drept real asupra bunului au obligatia, sub sanctiunea decaderii, sa faca dovada acestui fapt pana la data de 28.07.2020, ora 12, la sediul lichidatorului judiciar. Caietul de sarcini se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, in baza unei cereri prealabile formulate cu 24 de ore inainte, la pretul de 50 de lei. Garantia de participare este de 10% din valoarea de pornire. Informatii suplimentare la telefon 0741232516 sau la sediul lichidatorului judiciar.
ANUNT privind organizarea licitatiei publica-pasune domeniul public. 1. Informatii generale privind autoritatea contractanta: UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALA MIRONEASA cu sediul administrativ in Mironeasa, cod postal 707300, judetul Iasi, cod fiscal 4540453, telefon 0232228600, fax: 0232228652, e-mail: contact@primariamironeasa.ro. 2. Informatii generale privind obiectul inchirierii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Proprietati publice, teren pasune, 2 loturi, identificate astfel: 1. Lotul I - 30.00 ha - CF 61847/1; 3. Lotul III - 0.45 ha CF 60701. Inchirierea se face conform art. 333, art. 335 din O.G. 57/2019 si conform HCL nr. 84/07.06.2020; 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Primariei Comunei Mironeasa. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul autoritatii contractante, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretariatul Primariei Comunei Mironeasa, comuna Mironeasa, judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 150 lei, ce se achita cu numerar la casierie. 3.4. Data limita privind solicitarea clarificarilor: 31.07.2020, ora 15.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data limita de depunere a ofertelor: 07.08.2020, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primaria Comunei Mironeasa, registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 07.08.2020, ora 10.00, Primaria Comunei Mironeasa, judetul Iasi. 5. Instanta competenta in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalulu Iasi, Strada Elena Doamna, nr. 1A, cod postal 700398, telefon: 0332403642, fax: 0332435700, email: tr-iasi-reg@just.ro. 6. Data transmiterii anuntului de licitatie catre instantele abilitate, in vederea publicarii: 16.07.2020.
Primăria Comunei Tomeşti, Judeţul Iaşi, scoate la vânzare în data de 14.08.2020, ora 10, la sediul său din Comuna Tomeşti, suprafaţa 268 mp, situată în intravilan extins conform PUG Sat Tomești, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 10, Parcela Arabil 455/5, nr. cadastral 66629, la ora 10:30, suprafața de 247 mp, situată în intravilan extins conform PUG Sat Tomești, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 47, Parcela Arabil 2489/8, nr. cadastral 66957, iar la ora 11, suprafața de 147 mp, situată în intravilan Sat Vlădiceni, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 5, Parcela Arabil 114. Terenurile se află în domeniul privat al Comunei Tomeşti. Documentația de atribuire se pune la dispoziție pe suport de hârtie, contra unui preț de 50 de lei. Ofertele se pot depune până la data de 13.08.2020, ora 15, la sediul Primăriei Tomești, într-un exemplar. Taxa de participare la licitaţie este de 50 lei. Garanţia de participare este de 3% din preţul de pornire la licitaţie pentru întreaga suprafaţă. Preţul de pornire al licitaţiei este de 7000 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 268 mp,3000 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 247 mp, și 3292 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 147 mp. Prezentul anunț se va transmite pentru publicare instituțiilor publice abilitate, în data de 14.07.2020. Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul Primăriei Comunei Tomeşti, Judeţul Iaşi. Tel. 0232/290434, int.211.
Suma imensă pe care Mircea Lucescu ar fi câștigat-o în cei 12 ani petrecuți la Șahtior
03/08/2020 16:17

 Mircea Lucescu s-a apucat deja de treabă la Dinamo Kiev, dar trecutul său de la Sahtior este exploatat in continuare de presa din Ucraina. Astfel, conform jurnalistilor de la Champion, antrenorul r ...

La doar 18 ani, fetele devin clientele chirurgilor plasticieni. Medic: Ce operații estetice își fac
01/08/2020 10:38

Dr. Dana Miricioiu, chirurg plastician, a vorbit despre persoanele care ii trec pragul de la varste destul de mici. Excepti nu fac nici varstele foarte inaintate. "Vorbind strict de intervenţii estetic ...

Mafia italiană are acum concurență din import. Povestea tulburătoare a unui fost traficant
26/07/2020 11:50

Cand auziti cuvantul „Mafie”, vă ganditi probabil la grupările de interlopi din Italia, notorii pentru santaj, amenintări, crime si coruptie. Cam asa era si in orasul Castel Volturno, aflat la no ...

Un client indignat ca banca il pune sa explice de ce retrage o suma mare de bani din contul lui: Ma voi sterge cu ei la fund
24/07/2020 17:42

 Un client al Bancii Transilvania pus de banca sa explice pentru ce motiv va retrage o suma atat importanta de bani, deranjat ca trebuie sa justifice ce face cu banii lui, a raspuns cu un mail lung si amuz ...

VIDEO Femeia care a protestat goala in fata soldatilor inarmati. Tanara echipata doar cu masca de protectie face senzatie pe internet
20/07/2020 14:25

 O protestatara in pielea goala, purtand doar o masca pe fata si o caciula, s-a asezat in fata fortelor de ordine federale care trageau cu gaze lacrimogene in multimea adunata din nou in Portland in semn d ...

Poveste demna de filmele SF: doi politisti de la Rutiera au ratat capturarea a trei tone de cocaina pentru ca s-au lacomit la o spaga de 1.000 de euro
17/07/2020 11:07

 In noaptea de 21 spre 22 martie 2019, Constantin Catalin Popaene si Tudorel Costinel Bobirnea, agenti la Politia Rutiera Ilfov, opresc pe soseaua de centura a Capitalei un Audi argintiu ce tracta un perid ...

VIDEO FABULOS Un fotbalist de 38 de ani si peste 100 de kilograme a promovat in liga a doua engleza si a primit felicitari de la Klopp
15/07/2020 08:37

 Adebayo Akinfewa, atacant, joaca la Wycome Wanderers si a dat lovitura cu echipa sa: a promovat in Championship, liga a doua din Anglia. Englezul de 38 de ani si 102 kilograme a mai avut un vis, sa pri ...

Căderea castelului Gaillard, fortăreața invadată prin latrină
12/07/2020 19:21

 Construit de Richard I „Inimă de Leu” in 1198, castelul Gaillard, considerat cea mai puternică fortăreată a epocii sale, a fost cucerit de francezi in 1204. După opt luni de asediu, sold ...

Dieta Reginei Elisabeta a II-a, la 94 de ani
12/07/2020 10:48

Să aibă Elisabeta a II-a un secret care ii asigură vitalitatea incredibilă la cei 94 de ani ai săi? Apropiatii sustin că, in afară de regimului de viată echilibrat, suverana Marii Britanii mai are niste ...

Mihai Petre a dezvăluit care a fost cel mai ciudat loc în care a făcut dragoste cu soția lui
11/07/2020 19:39

Mihai Petre si Elwira sunt căsătoriti de mai mult timp si formează unul dintre cele mai discrete cupluri. Cei doi au impreună două fete, Catinca, in varstă de 6 ani si Ariana, in varstă de un an. Î ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!