0000   0141700

Dimensiune font:

Cele mai ciudate locuri de pe Terra: 10 regiuni cu aspect „extraterestru”

| 12-12-2019 11:36

 Care crezi că sunt cele mai ciudate locuri de pe planeta Pământ? Ne întrebăm cum arată corpurile cosmice îndepărtate, dar însăși planeta noastră ne oferă niște locuri atât de ieșite din comun, încât par a fi din alt colț de univers ori produsele celei mai bogate imaginații.

Îți prezentăm zece locuri superbe și fascinante, în același timp. Vei descoperi că unul dintre ele este folosit pentru a simula condițiile de pe Marte.

1. Socotra, Yemen

Cele mai ciudate locuri
Arborii Dracaena cinnabari (ziși și Sângele Dragonului”) au fost botezați după seva roșie pe care o produc. Foto: HopeHill / Flickr

Acest loc exotic este cunoscut pentru pietrele sale mari și galbene și pentru marea diversitate de floră și faună. Aici se află sute de specii care nu pot fi întâlnite altundeva, cum ar fi Sângele Dragonului, care are o formă asemănătoare cu a unei umbrele.

Acest copac are culori și mirosuri unice, fiind adeseori folosit la fabricarea parfumurilor, a săpunului, a vopselelor și a lacurilor. 

2. Cele mai ciudate locuri: Insula Devon, Canada

Cele mai ciudate locuri
Roverul K10 coboară pe Drill Hill spre tabăra de bază din Craterul Haughton de pe Insula Devon. Foto: Matt Deans / NASA

Insula Devon, cea mai mare insulă nelocuită din lume, se află în Canada. Peisajul de pe această insulă este adeseori comparat cu cel de pe Marte și locul chiar a fost folosit drept teren de testare pentru modulele marțiene din pricina similitudinilor geologice dintre insulă și Planeta Roșie.

3. Parcul Național Yellowstone, SUA

Cele mai ciudate locuri
Foto: Getty Images

Acest parc a fost întotdeauna o destinație de călătorie extraordinară pentru turiștii curioși și dornici să vadă priveliști spectaculoase.

Geologia sa neobișnuită a creat gheizere care erup fără încetare și izvoare fierbinți acide și pline de culoare, fiind unul dintre cele mai celebre parcuri din lume. Terenul nu este tocmai sigur, așa că au fost făcute poteci, pentru ca vizitatorii să poată explora la pas acest loc magic.

 -+++++++++++++++++++++++

4. Cele mai ciudate locuri din Asia: Huanglong, China

Cele mai ciudate locuri
Foto: Pinterest

Acest loc deosebit cu izvoare calde se află în China. Huanglong adăpostește lacuri în culori deosebite, nuanțe de albastru strălucitor, într-un decor alpin care îți taie răsuflarea.

Cel mai frapant aspect este apa care radiază, pe care nu ai cum să o ratezi explorezi acest paradis extraterestru.

5. Salar de Uyuni, Bolivia

Cele mai ciudate locuri
Foto: Shutterstock

Măsurând peste 10.500 de kilometri pătrați, Salar de Uyuni, cea mai mare câmpie de sare plată de pe planetă se întinde în sudul Boliviei, înmagazinând circa jumătate din litiul planetei. 

În timpul sezonului umed, un strat subțire de apă se adună pe câmpie, dând naștere unei oglinzi reflectorizante naturale. În timpul sezonului uscat, apa dispare, lăsând în spate terenul alb și crăpat care pare dintr-o altă lume.

6. Cele mai ciudate locuri din America Latină: Valea Lunii, Argentina

Cele mai ciudate locuri
Foto: Pinterest

Aflată într-o zonă izolată din Argentina, Valea Lunii oferă o priveliște magnifică cu formațiunile sale stâncoase ciudate și mari și cu Bochas.

Bochas sunt pietre de diferite mărimi, răspândite în America Latină, iar unele dintre ele sunt perfect sferice. Cele din Valea Lunii au toate mărimile și formele, dominând peisajul și făcându-i pe vizitatori să se simtă mici și insignifianți.

7. Valea Morții, Nevada, SUA

Cele mai ciudate locuri
Foto: National Parks Service, SUA 

Valea Morții se află în Nevada, în mare parte, și se întinde până în California. Este un peisaj deșertic plin de formațiuni geologice uimitoare, cum ar fi câmpiile de sare, dunele de nisip și formațiunile stâncoase.

Mărimea văii îți dă o senzație acută de izolare. Și mai misterios este faptul că aici se află Pietrele mișcătoare din Valea Morții. Se spune că acești bolovani se mișcă singuri, lăsând în urma lor o potecă de care vizitatorii sunt intrigați de mult timp.

8. Cele mai ciudate locuri din Europa: Rio Tinto, Spania

Foto: Pinterest

Rio Tinto este un râu din Spania care demonstrează din nou că lumea noastră este plină de fenomene interesante. Apa râului are o culoare roșie distinctă, care este, de fapt, rezultatul intervenției umane.

Zona este exploatată pentru fier de prin anul 3.000 î.e.n., iar metalul a ajuns în apă, colorând-o în roșu și crescându-i aciditatea.

9. Kliluk, Canada

Foto: Trip Advisor

Acest lac uimitor conține un număr uriaș de minerale diferite, cum ar fi sulfatul de magneziu, calciul și sulfatul de sodiu, care s-au cristalizat în apele sale. De asemenea, în lac se află cantități mici de argint și titan. 

Toate acestea îi conferă lacului niște „pete” ciudate, înconjurate de zone albe. Pare un ținut de basm de pe altă planetă. Lacul este cunoscut drept Lacul Pătat.

10. Pădurea de Piatră, China

Foto: Wikimedia

Iată și ultima mențiune pe lista noastră despre cele mai ciudate locuri de pe Pământ. S-a spus adeseori că „prima minune a lumii” se găsește, de fapt, în China. Shilin, care se traduce prin Pădurea de Piatră, este un loc care uimește pe oricine.

În acest complex se află extraordinare formațiuni carstice și de calcar care sunt rezultatul eroziunii fluviale. Pietrele au luat forma unor arbori coniferi, iar locul arată ca o pădure mistică alcătuită din copaci de piatră.

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Subscrisul Cabinet Individual de Insolvenţă Opriş Irina, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. SALIX FARM IMPEX S.R.L, conform Încheiere nr. 137 din data de 16.10.2018, emisă de Secţia a II a Civilă a Tribunalului Iaşi-Faliment, anunţă, scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică cu strigare, în data de 09.03.2020, orele 14.00, a imobilului situat în localitatea Popeşti, parter, ap.1, judeţul Iaşi, la 9.037,50 euro fără TVA, reprezentand 75% din valoarea de piaţă stabilită prin Raportul de evaluare. Licitaţia se va desfăşura la sediul lichidatorului judiciar din Iaşi, str. Pictor Octav Băncilă, nr.1, jud. Iaşi în conformitate cu regulamentul de vânzare, ce va fi afişat la loc vizibil, cu cel puţin 5 zile înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie. Preţul de la care începe licitaţia este echivalentul în Ron la cursul BNR din ziua licitaţiei a 75% din valoarea stabilită prin Raportul de evaluare a imobilului, la care se adaugă TVA. În cazul în care la licitaţia din data de 09.03.2020 nu se va reuşi valorificarea imobilului, se vor organiza noi licitaţii, în aceleaşi condiţii, pe 16.03.2020, respectiv 23.03.2020 orele 14,00. Toţi cei care posedă un drept real asupra imobilului scos la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, de a face lichitatorului dovada acestuia, până în preziua licitaţiei. Imobilul se va vinde liber de orice sarcini conform art. 91 alin. 1 din Legea 85/2014. Poate participa la licitatie orice persoană fizică sau juridică care depune cu cel puţin o zi înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie, până la ora 12.00, la sediul lichidatorului documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 08.00-16.00. Garanţiei de participare este în procent de 20% din preţul de pornire la licitaţiei. Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0751103771.
Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Tribunalul Iași, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8669/99/2017 (526/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum şi a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tutun și Ziare” S.R.L. Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Bălţii nr. 6, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV – Valoare -lei- 1. Chioşcuri ziare dezafectate - 10.906,00; 2. Utilitare dacia Logan - 10.230,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2020. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 13.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 27.04.2020, 04.05.2020, 11.05.2020, 18.05.2020 și 25.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanției de participare la licitație de 30% din prețul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât și documentele de înființare și împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanției de participare la licitație, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informații suplimentare se pot obține la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, județul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035, 0727/850575 și 0744/291653..
Circa 10.000 de rezervari au fost facute de turisti pe litoral pentru prima saptamana din iunie
31/05/2020 10:38

 Circa 10.000 de rezervari au fost facute de turisti pentru a petrece prima saptamana din luna iunie in statiunile de pe litoralul romanesc, a informat, sambata, presedinta Federatiei Asociatiilor de Promo ...

Profețiile lui Nostradamus pentru 2020: Războaie, demiterea lui Trump și sfârșitul lumii / Ce se va întâmpla în România
31/05/2020 08:56

Profetiile celebrului Nostradamus, care datează din secolul al 16-lea, au vorbit in detaliu - de exemplu - despre ascensiunea lui Adolf Hitler, amenintarea unui război global si sfarsitul lumii. Iată cateva ...

VIDEO - Armata de femei din CHINA
31/05/2020 08:10
VIDEO  O fostă profesoară și-a UCIS fiul de 9 ani sub ochii copilului de 4 ani, iar apoi a încercat să se sinucidă
29/05/2020 17:46

 Poliţiştii şi procurorii din Maramureş au deschis o anchetă după moartea unui copil de nouă ani, din Bozanta Mică. Băiatul ar fi fost sufocat in somn de mama sa, fostă profesoară, care apoi ar ...

România, în Cartea Recordurilor! Un bucureștean devine cel mai în vârstă om al Planetei
29/05/2020 16:28

Cel mai in varstă om din lume, Bob Weighton, a murit la 112 ani. Romanul George Comănescu devine, astfel, cel mai in varstă om al Planetei, recunoscut de Cartea Recordurilor, informează Mediafax. Bob Weigh ...

De ce să ții verdețurile într-un prosop umed, în frigider. Trucul este excepțional!
29/05/2020 14:09

Acet truc este absolut minunat. Te-ai fi gandit vreodată că te ajută atat de mult? Iată cat de eficient este. Legumele trebuie inăbuşite, inainte de a turna apa sau bulionul. Vor fi mai aromate, iar ti ...

VIDEO Imagini dramatice în Italia: Un puști de 12 ani a scăpat cu viață, după ce a fost urmărit de un urs
27/05/2020 21:01

 Un băiat de 12 ani a trecut prin mari emotii, după ce s-a trezit urmărit de un imens urs brun, in timpul unei excursii cu familia in zona montană Trentino, din nordul Italiei, transmite BBC News. ...

Cele mai TARI melodii GRECEȘTI. Te poartă în vacanță!
27/05/2020 07:21

Esti cu gandul la vacantă, deja? Ti-e dor de meleagurile elene? Ei bine, ti-am adus Grecia putin mai aproape prin muzică. Iată cateva dintre cele mai frumoase melodii grecesti.  Antique - Dinata Dina ...