Cele mai ciudate locuri de pe Terra: 10 regiuni cu aspect „extraterestru”

0000   0141700

Dimensiune font:

| 12-12-2019 11:36

 Care crezi că sunt cele mai ciudate locuri de pe planeta Pământ? Ne întrebăm cum arată corpurile cosmice îndepărtate, dar însăși planeta noastră ne oferă niște locuri atât de ieșite din comun, încât par a fi din alt colț de univers ori produsele celei mai bogate imaginații.

Îți prezentăm zece locuri superbe și fascinante, în același timp. Vei descoperi că unul dintre ele este folosit pentru a simula condițiile de pe Marte.

1. Socotra, Yemen

Cele mai ciudate locuri
Arborii Dracaena cinnabari (ziși și Sângele Dragonului”) au fost botezați după seva roșie pe care o produc. Foto: HopeHill / Flickr

Acest loc exotic este cunoscut pentru pietrele sale mari și galbene și pentru marea diversitate de floră și faună. Aici se află sute de specii care nu pot fi întâlnite altundeva, cum ar fi Sângele Dragonului, care are o formă asemănătoare cu a unei umbrele.

Acest copac are culori și mirosuri unice, fiind adeseori folosit la fabricarea parfumurilor, a săpunului, a vopselelor și a lacurilor. 

2. Cele mai ciudate locuri: Insula Devon, Canada

Cele mai ciudate locuri
Roverul K10 coboară pe Drill Hill spre tabăra de bază din Craterul Haughton de pe Insula Devon. Foto: Matt Deans / NASA

Insula Devon, cea mai mare insulă nelocuită din lume, se află în Canada. Peisajul de pe această insulă este adeseori comparat cu cel de pe Marte și locul chiar a fost folosit drept teren de testare pentru modulele marțiene din pricina similitudinilor geologice dintre insulă și Planeta Roșie.

3. Parcul Național Yellowstone, SUA

Cele mai ciudate locuri
Foto: Getty Images

Acest parc a fost întotdeauna o destinație de călătorie extraordinară pentru turiștii curioși și dornici să vadă priveliști spectaculoase.

Geologia sa neobișnuită a creat gheizere care erup fără încetare și izvoare fierbinți acide și pline de culoare, fiind unul dintre cele mai celebre parcuri din lume. Terenul nu este tocmai sigur, așa că au fost făcute poteci, pentru ca vizitatorii să poată explora la pas acest loc magic.

 -+++++++++++++++++++++++

4. Cele mai ciudate locuri din Asia: Huanglong, China

Cele mai ciudate locuri
Foto: Pinterest

Acest loc deosebit cu izvoare calde se află în China. Huanglong adăpostește lacuri în culori deosebite, nuanțe de albastru strălucitor, într-un decor alpin care îți taie răsuflarea.

Cel mai frapant aspect este apa care radiază, pe care nu ai cum să o ratezi explorezi acest paradis extraterestru.

5. Salar de Uyuni, Bolivia

Cele mai ciudate locuri
Foto: Shutterstock

Măsurând peste 10.500 de kilometri pătrați, Salar de Uyuni, cea mai mare câmpie de sare plată de pe planetă se întinde în sudul Boliviei, înmagazinând circa jumătate din litiul planetei. 

În timpul sezonului umed, un strat subțire de apă se adună pe câmpie, dând naștere unei oglinzi reflectorizante naturale. În timpul sezonului uscat, apa dispare, lăsând în spate terenul alb și crăpat care pare dintr-o altă lume.

6. Cele mai ciudate locuri din America Latină: Valea Lunii, Argentina

Cele mai ciudate locuri
Foto: Pinterest

Aflată într-o zonă izolată din Argentina, Valea Lunii oferă o priveliște magnifică cu formațiunile sale stâncoase ciudate și mari și cu Bochas.

Bochas sunt pietre de diferite mărimi, răspândite în America Latină, iar unele dintre ele sunt perfect sferice. Cele din Valea Lunii au toate mărimile și formele, dominând peisajul și făcându-i pe vizitatori să se simtă mici și insignifianți.

7. Valea Morții, Nevada, SUA

Cele mai ciudate locuri
Foto: National Parks Service, SUA 

Valea Morții se află în Nevada, în mare parte, și se întinde până în California. Este un peisaj deșertic plin de formațiuni geologice uimitoare, cum ar fi câmpiile de sare, dunele de nisip și formațiunile stâncoase.

Mărimea văii îți dă o senzație acută de izolare. Și mai misterios este faptul că aici se află Pietrele mișcătoare din Valea Morții. Se spune că acești bolovani se mișcă singuri, lăsând în urma lor o potecă de care vizitatorii sunt intrigați de mult timp.

8. Cele mai ciudate locuri din Europa: Rio Tinto, Spania

Foto: Pinterest

Rio Tinto este un râu din Spania care demonstrează din nou că lumea noastră este plină de fenomene interesante. Apa râului are o culoare roșie distinctă, care este, de fapt, rezultatul intervenției umane.

Zona este exploatată pentru fier de prin anul 3.000 î.e.n., iar metalul a ajuns în apă, colorând-o în roșu și crescându-i aciditatea.

9. Kliluk, Canada

Foto: Trip Advisor

Acest lac uimitor conține un număr uriaș de minerale diferite, cum ar fi sulfatul de magneziu, calciul și sulfatul de sodiu, care s-au cristalizat în apele sale. De asemenea, în lac se află cantități mici de argint și titan. 

Toate acestea îi conferă lacului niște „pete” ciudate, înconjurate de zone albe. Pare un ținut de basm de pe altă planetă. Lacul este cunoscut drept Lacul Pătat.

10. Pădurea de Piatră, China

Foto: Wikimedia

Iată și ultima mențiune pe lista noastră despre cele mai ciudate locuri de pe Pământ. S-a spus adeseori că „prima minune a lumii” se găsește, de fapt, în China. Shilin, care se traduce prin Pădurea de Piatră, este un loc care uimește pe oricine.

În acest complex se află extraordinare formațiuni carstice și de calcar care sunt rezultatul eroziunii fluviale. Pietrele au luat forma unor arbori coniferi, iar locul arată ca o pădure mistică alcătuită din copaci de piatră.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
5 lucruri pe care să nu le cauți pe Google
24/12/2021 11:31

 Pe Internet poti găsi orice, de la lucruri fascinante, la retete de prăjituri si pană la sfaturi despre cum să construiesti o casă. Asadar, cand ai nevoie de o informatie, Google e cel mai la in ...

Cum putem creste si recolta rodii?
25/06/2021 17:20

Cum putem creste si recolta rodii? Rodiul, Punica Granatum, este un arbust, copac de talie mica fructiver cu frunze cazatoare care creste pana la 8 metri inaltime. El este nativ platoului Iranian, Himalaya ...

Cea mai mare sticlă de whisky din lume, vândută la prețul unei garsoniere
03/03/2021 10:15

 Sticla de whisky single malt cea mai mare din lume, care conţine 105,3 litri din această băutură, s-a vandut duminică in Scoţia pentru suma de 15.000 de lire (20.000 de dolari), potrivit casei de li ...

Cum să scapi de mirosul de tutun din casă. Cele mai simple trucuri
01/03/2021 11:57

Există cateva trucuri care vă pot ajuta să scăpaţi rapid de mirosul de tutun din casă. Pune intr-un vas 250 de mililitri de apă şi cinci linguri cu oţet, după care pune vasul pe foc. După ce se i ...

9 arme devastatoare care au fost interzise în război
13/12/2019 12:13

 Acestea sunt cele mai oribile instrumente cauzatoare de moarte si suferintă, arme pe care s-ar putea să nu le mai vedem folosite in conflicte deoarece sunt interzise chiar si in caz de război. Ideea d ...

VIDEO Surpriză neplăcută pentru un cuplu din Constanța care a cumpărat un bichon. Cățelul a fost vopsit
12/12/2019 17:27

 Un cuplu din Constanta care a cumpărat un bichon maro a avut o surpriză neplăcută la prima baie. Sub dus, blana bichonului a devenit albă, ceea ce inseamnă că a fost vopsită in asa fel incat caine ...

Diamantul blestemat. O poveste fascinantă
12/12/2019 10:26

 De secole, diamantul Hope, cea mai celebră piatră pretioasă din istorie, suscită teamă si fascinatie. Povestea lui incepe la inceputul secolului 20, cand magazinul din New York al casei de bijuterii ...

Jocul amoros periculos ce i-a înnebunit pe români! O femeie din Botoșani a ajuns la spital cu dureri cumplite. A fost operată de urgență
08/12/2019 08:00

Un nou joc amoros face victime in Romania. O femeie in varstă de 28 de ani din Botosani a ajuns la spital cu o problemă neobisnuită. Speriată, tanăra a sunat la Ambulantă, din cauza unei sangerări la ni ...

VIDEO-UBER ÎN SAT #3Chestii
03/12/2019 11:04
În loc să apeleze la bucătari profesioniști, acest restaurant angajează bunici din lumea întreagă
01/12/2019 15:38

 „Nimeni nu găteste mai bine decat bunica!” Îti dai seama cat de mult iti plac mancărurile ei abia după ce incepi să mănanci cu regularitate preparate gătite la restaurant sau la st ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei