Cele mai frumoase locuri din România pe care nu trebuie să le ratezi

default

Dimensiune font:

| 30-07-2014 09:33

Vă prezentăm cele mai frumoase locuri din România, locuri pe care nu trebuie să le ratezi.

 


Va prezentam cele mai frumoase locuri din Romania, locuri pe care nu trebuie sa le ratezi.

 

1. Platoul carstic salin meledic

Platoul Meledic este o arie protejata de interes national ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervatie naturala mixta geologica, speologica, botanica si zoologica) situata in judetul Buzau, pe teritoriul administrativ al comunelor Lopatari si Manzalesti. Este situata in Subcarpatii de Curbura, in bazinul superior al raului Slanic. Zona se afla la 56-60km de Buzau. Platoul este situat intre 424 si 607 m altitudine, fiind delimitat de raul Slanic la sud, raul Jgheab la est, raul Meledic la nord si de Paraul Sarat la vest.

 

 

2. Rezervatia de zimbri Dragos Voda

Rezervatia de Zimbri – Neamt cunoscuta si sub denumirea de Rezervatia de Zimbrii „Dragos-Voda”, este o arie protejata de interes national ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervatie naturala de tip faunistic) situata in judetul Neamt, pe teritoriul administrativ al comunei Vanatori-Neamt. Arealul se intinde pe o suprafata de 11.500 hectare, aflandu-se se afla in partea sudica Muntilor Sabasei (diviziunea centrala a Muntilor Stanisoarei) si cea nordica a judetului Neamt. Zona se afla la nord de portiunea din DN15B, ce leaga localitatile Vanatori-Neamt si Pipirig. In cadrul rezervatiei se gasesc trei iazuri (Zimbrilor, Cerbilor si Capriorilor).

 

 

3. Gradina Botanica „Alexandru Borza” din Cluj

Gradina Botanica „Alexandru Borza” a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Romania a fost fondata in 1920 de profesorul Alexandru Borza. Intinsa pe o suprafata de aproape 14 hectare, in partea sudica a Clujului, gradina botanica, organizata dupa Unirea Transilvaniei cu Romania, in anii activitatii de asezare pe temeiuri solide a universitatii clujene, a reusit sa se dezvolte in timp atat ca si un obiectiv turistic clujean cat si ca important spatiu didactic si stiintific din cadrul Universitatii Babes-Bolyai. Este inscrisa pe lista monumentelor istorice din judetul Cluj, elaborata de Ministerul Culturii si Patrimoniului National din Romania in anul 2010 (cod LMI CJ-II-a-B-07455).

 

 

4. Insula Ovidiu

Situata pe lacul Siutghiol, insula Ovidiu este unul dintre locurile care exercita o adevarata atractie asupra turistilor care sosesc in statiunea Mamaia. De-a lungul timpului, micul petic de pamant a starnit curiozitatea si imaginatia oamenilor, care au tesut in jurul sau o serie de legende. Una dintre aceste povestiri are legatura cu originea numelui pe care il poarta insula. Se spune ca, in timpul exilului sau, poetul Ovidius Publius Naso se retragea pe acest petic de pamant pentru a-si scrie versurile, astfel insula a fost botezata cu numele sau. In realitate, specialistii nu au gasit nicio dovada care sa ateste prezenta poetului Ovidius pe aceasta mica insula din lacul Siutghiol. Cu toate acestea, legenda a ramas in picioare pana in zilele noastre si mai exista inca oameni care cred cu tarie in veridicitatea ei.

 

 

5. Palatul Brukenthal, Avrig

In vizitele sale la Viena baronul Brukenthal a fost impresionat de grandoarea palatelor imperiale de la Schönbrunn si Laxenburg. Reintors in Transilvania, Brukenthal a preluat modelul palatelor in construtia resedintei sale de vara de la Avrig, insasi amplasarea acesteia este vizibil inspirata de Glorieta din parcul Schönbrunn.

Palatul a fost construit in stilul barocului vienez tarziu, dar elementul principal de atractivitate a fost si ramane parcul din dreptul palatului realizat dupa modelul gradinilor vieneze baroce, dar si cu elemente de gradina englezeasca din perioada romantismului si clasicismului.

 

6. Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA

Loc ideal pentru pastrarea spiritului romanesc autentic, Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului este asezat intr-un adevarat paradis, in rezervatia naturala “Dumbrava Sibiului”. Dispunand de un lac si de peste zece kilometri de alei, muzeul prilejuieste plimbari de tot felul, de la clasicul mers pe jos, pana la un scurt tur cu trasura, cu sania sau cu barca. Vegetatia luxurianta ii ajuta pe oameni sa respire aer curat, dar si sa ignore pentru cateva minute sau ore agitatia obisnuita a orasului. O vizita in Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului are si aceasta caracteristica de a te face sa uiti cu usurinta de problemele zilnice, transpunandu-te intr-o lume diferita, cu care inveti treptat sa comunici. Este o lume creata demult, de secole, in decursul unei istorii in care romanii si-au creat un spatiu al lor, care sa-i deosebeasca de altii, facandu-i sa se simta unici, creativi, conferindu-le un sentiment al statorniciei si ajutandu-i sa reziste in fata celor care au vrut sa-i schimbe, intr-un fel sau altul.

 

 

7. Cetatea si biserica fortificata de la Prejmer

Biserica evanghelica fortificata din Prejmer, comuna Prejmer, judetul Brasov, a fost construita in secolul XIII pe baza unei vechi bazilici romane datata din secolul al XII-lea. Ansamblul bisericii evanghelice fortificate, format din biserica, incinta fortificata, cu drum de aparare, doua turnuri, doua bastioane, turn de poarta este monument istoric, cod LMI BV-II-a-A-11745.

Pe la 1211, Regele Ungariei Andrei al II-lea pomeneste intr-un document adresat teutonilor numele raului Tarlung, pe langa care va creste localitatea Prejmer. Cavalerii teutoni care primesc drepturi asupra acestui teritoriu sunt cei care vor ridica pana la un anumit nivel biserica din Tartlau (denumirea saseasca a localitatii). Lacasul de cult a fost construit in stilul gotic burgund introdus de cistercieni la Carta.

 

8. Valea Cernei


Parcul National Domogled – Valea Cernei este o arie protejata de interes national ce corespunde categoriei a II-a IUCN (parc national, zona speciala de conservare), situat in partea sud-vestica a Romaniei, pe teritoriile judetelor Caras-Severin, Mehedinti si Gorj.

Aria naturala se afla in partea central-estica a judetului Caras-Severin (pe teritoriile administrative ale comunelor: Cornereva, Mehadia, Teregova, Topolet si Zavoi si al orasului Baile Herculane), cea nord-vestica a judetului Gorj (pe teritoriul comunei Pades si al orasului Tismana) si in cea nord-estica a judetului Mehedinti (pe teritoriile comunelor: Balta, Isverna, Obarsia-Closanii si Podeni) si urmeaza a fi strabatuta de drumul national 66 A, pentru a lega judetele Hunedoara si Caras Severin.

 


9. Evangelia, epava de la Costinesti


Nava Evangelia de 7.355 tdw, motor de 2.650 CP, pavilion Grecia, a fost construita la santierele navale Harland and Wolffdin Belfast, Irlanda de Nord si lansata la apa pe 28 mai 1942. Primul proprietar a fost Blue Star Line. In perioada celui de-al doilea razboi mondial a fost cargou american transformat apoi in nava comerciala. La 15 octombrie 1968, nava a esuat la circa 1,5 Mm de plaja nordica a statiunii Costinesti, intr-o zona a falezei naturale denumita „Golful francezilor”. Nava Evangelia a fost localizata in dreptul actualei statiuni Costinesti, la momentul respectiv un mic sat pescaresc. Intrucat echipajul a abandonat nava, potrivit regulilor internationale nava a devenit proprietatea statului roman. Ulterior, epava navei Evangelia a fost intens mediatizata si impreuna cu obeliscul de pe plaja, a devenit simbolul statiunii Costinesti si unul dintre punctele de atractie pentru turisti. Exista si un proiect pentru refacerea structurii de rezistenta, renovarea, cosmetizarea si amenajarea epavei ca punct turistic.

 

10. Crucea Caraiman

Crucea Eroilor Neamului este un monument construit intre anii 1926-1928 pe Muntele Caraiman, la altitudinea de 2291 m, pentru a cinsti memoria eroilor neamului cazuti in Primul Razboi Mondial. La baza varfului Caraiman se afla orasul Busteni. Denumirea monumentului este cel de Crucea Eroilor Neamului, dar popular este denumit Crucea de pe Caraiman, fiind trecut pe lista monumentelor istorice cu codul PH-IV-m-A-16887. Acest monument a fost desemnat de catre Guinness World Records ca fiind cea mai inalta cruce din lume amplasata pe un varf montan. Unele legende povestesc ca acest monument s-a realizat in urma unui vis pe care l-a avut Regina Maria. Muntii Bucegi reprezentati prin varful Caraiman au fost stropiti de sange romanesc in Primul Razboi Mondial. Pentru constructia monumentului s-a ales varful secundar al Caraimanului (2291 m), deoarece, daca s-ar fi construit monumentul pe varful principal (2325 m), Crucea nu ar mai fi fost vizibila decat din apropiere, de pe platou.

sfatulparintilor.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
5 lucruri pe care să nu le cauți pe Google
24/12/2021 11:31

 Pe Internet poti găsi orice, de la lucruri fascinante, la retete de prăjituri si pană la sfaturi despre cum să construiesti o casă. Asadar, cand ai nevoie de o informatie, Google e cel mai la in ...

Cum putem creste si recolta rodii?
25/06/2021 17:20

Cum putem creste si recolta rodii? Rodiul, Punica Granatum, este un arbust, copac de talie mica fructiver cu frunze cazatoare care creste pana la 8 metri inaltime. El este nativ platoului Iranian, Himalaya ...

Cea mai mare sticlă de whisky din lume, vândută la prețul unei garsoniere
03/03/2021 10:15

 Sticla de whisky single malt cea mai mare din lume, care conţine 105,3 litri din această băutură, s-a vandut duminică in Scoţia pentru suma de 15.000 de lire (20.000 de dolari), potrivit casei de li ...

Cum să scapi de mirosul de tutun din casă. Cele mai simple trucuri
01/03/2021 11:57

Există cateva trucuri care vă pot ajuta să scăpaţi rapid de mirosul de tutun din casă. Pune intr-un vas 250 de mililitri de apă şi cinci linguri cu oţet, după care pune vasul pe foc. După ce se i ...

9 arme devastatoare care au fost interzise în război
13/12/2019 12:13

 Acestea sunt cele mai oribile instrumente cauzatoare de moarte si suferintă, arme pe care s-ar putea să nu le mai vedem folosite in conflicte deoarece sunt interzise chiar si in caz de război. Ideea d ...

VIDEO Surpriză neplăcută pentru un cuplu din Constanța care a cumpărat un bichon. Cățelul a fost vopsit
12/12/2019 17:27

 Un cuplu din Constanta care a cumpărat un bichon maro a avut o surpriză neplăcută la prima baie. Sub dus, blana bichonului a devenit albă, ceea ce inseamnă că a fost vopsită in asa fel incat caine ...

Cele mai ciudate locuri de pe Terra: 10 regiuni cu aspect „extraterestru”
12/12/2019 11:36

 Care crezi că sunt cele mai ciudate locuri de pe planeta Pămant? Ne intrebăm cum arată corpurile cosmice indepărtate, dar insăsi planeta noastră ne oferă niste locuri atat de iesite din comun, inc ...

Diamantul blestemat. O poveste fascinantă
12/12/2019 10:26

 De secole, diamantul Hope, cea mai celebră piatră pretioasă din istorie, suscită teamă si fascinatie. Povestea lui incepe la inceputul secolului 20, cand magazinul din New York al casei de bijuterii ...

Jocul amoros periculos ce i-a înnebunit pe români! O femeie din Botoșani a ajuns la spital cu dureri cumplite. A fost operată de urgență
08/12/2019 08:00

Un nou joc amoros face victime in Romania. O femeie in varstă de 28 de ani din Botosani a ajuns la spital cu o problemă neobisnuită. Speriată, tanăra a sunat la Ambulantă, din cauza unei sangerări la ni ...

VIDEO-UBER ÎN SAT #3Chestii
03/12/2019 11:04

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei