0000   917418852800

Dimensiune font:

Cine este interlopul care a petrecut cu sampanie, artificii si manele in fata penitenciarului Rahova cand s-a eliberat

| 13-09-2019 08:06

 Zeci de persoane l-au asteptat cu manele, artificii si sampanie pe Florin Mototolea, zis Emi Pian, fiul unuia dintre liderii clanului Duduianu, la poarta Penitenciarului Rahova.

"Hai, Emi! Hai, Emi! ", strigau cei care il asteptau, unii dintre ei avand chiar o statie de amplificare a sunetului. Potrivit imaginilor postate pe Internet, explozia de bucurie a clanului nu a fost intrerupta de organele de ordine. Inregistrarea s-a viralizat pe platforma Youtube.

"E acasa definitiv, nu vacanta, nu pe 24 de ore, nu altceva... A venit regele acasa, acum sa va vad cum stati", au strigat cei prezenti.

Emi Pian le-a transmis un mesaj sustinatorilor: "Rana m-a intarit mai rau decat eram vreodata. Nu cu altceva. Caracterul mai puternic si pofta de viata pana la 100 de ani", a spus Emi Pian.Procurorul n-a contestat eliberarea

Interlopul a iesit de la Rahova dupa ce a fost condamnat definitiv, pe 13 octombrie 2017, la 3 ani si 8 luni pentru infractiunea de santaj, camata si influentarea declaratiilor.

Decizia de eliberare conditionata a fost data pe 4 septembrie 2019, de Judecatoria Sectorului 5.

"Intervalul cuprins intre data liberarii conditionate si 16 ianuarie 2021 constituie termen de supraveghere. Atrage atentia petentului condamnat asupra prev. art. 104 Cod penal, respectiv posibilitatea revocarii liberarii conditionate, in cazul in care va mai comite noi infractiuni," se arata in minuta, potrivit portalului instantelor.

Sentinta nu a fost contestata de procurori, asa ca a ramas definitiva dupa 3 zile.De ce a fost condamnat

Potrivit actelor din dosarul de condamnare, totul a inceput in ianuarie 2016, intr-o vila din Dobroesti (Ilfov), unde era organizata o partida de zaruri (barbut) la care participau mai multe persoane.

Florin Mototolea, zis Emi Pian, imprumuta persoanele care pierdeau sume de bani si care doreau sa mai joace pentru a recupera sumele pierdute, acest imprumut fiind conditionat de perceperea unei dobanzi cuprinse intre 10% - 35%/zi.

Unul dintre jucatorii de barbut care pierduse toti banii s-a imprumutat la Emi Pian cu suma de 20.000 lei pentru a continua jocul.

Interlopul l-a imprumutat, dar barbatul a pierdut si acesti bani. La sfarsitul partidei de zaruri, Emi Pian i-a cerut drept gaj autoturismul marca Audi Q7.

I-a vandut masina de lux

Problemele au aparut in momentul in care barbatul care a imprumutat banii si-a stins datoria si a cerut masina inapoi. Emi Pian a sustinut ca a vandut-o si ca nu-i mai da nimic inapoi, mai ales ca jucatorul de barbut avea si o datorie mai veche la el. In acest moment, pagubitul a sesizat Politia.

Acuzatia de influentare a declaratiilor are legatura cu demersurile facute pe langa tatal sau, lider al clanului Duduianu, pentru ca barbatul sa-si retraga plangerea la politie.

Camatar de top

Interceptarile din dosar au dezvaluit ca Emi Pian facea o adevarata avere din camatarie. El avea reguli stricte cu privire la dobanzile percepute, astfel incat in momentul in care o persoana ii sugera ca ii va da acasa "ceva" la banii imprumutati acesta a specificat urmatoarele: "Cumetre, nu ceva, nu ceva ca nu merge (neinteligibil), da pe Semi".

Anchetatorii spun ca el da de inteles ca, daca ofera ce trebuie, peste suma imprumutata, ii mai da bani imprumut, iar in caz negativ - nu.

Continutul acestei discutii este relevant pentru a contura modul de operare al lui Pian, interlopul cerand drept gaj masini pentru sumele acordate, masini pe care ulterior nu le mai restituia, spun procurorii.

Domn: Alo!
Emi Pian: Da!
Domn: Ce faci, Emi?
Emi Pian: Uite: acasa!
Domn: Ai vorbit cu tata?
Emi Pian: N-am vorbit!
Domn: Pai te-a sunat tata: vrea ca sa vorbeasca cu tine ceva!
Emi Pian: Mai!
Domn: Da!
Emi Pian: Ii dau foc la masina asta, n-o dau nimanui!, pentru ca sunt banii lui Zabar si ai lui Sentimentu, ai auzit?

Domn: Vorbeste cu tatal meu...
Emi Pian: Asta-i culmea!, nu vorbesc cu nimeni! Am 5.000! la tatal tau separat; trebuie sa vorbesc cu...
Domn: Tu asculta la mine ce-ti spun: Daca masina nu e la tine, e bine atunci Pentru ca eu nu te mint, si.. .iti arat/ demonstrez!
Emi Pian: Ce vrei sa spui?
Domn: Asculta la mine: A venit romanul de acolo de unde luat-o eu, caci n-a fost de aici; a fost de acolo de unde este ea, ai auzit?.
Emi Pian: Da!
Domn: Eu o luasem de la el cu smecherie! Sa mor accidentat, sa moara fata mea, daca aveam decat o cheie, la masina aia!
Emi Pian: Da!

Domn: A venit, s-a dus la Politie la Voluntarri si m-a bagat direct! M-a intrebat unde e masina. Am spus ca e defecta in service, ca sa vad cum fac ca sa o repar, ca sa-i dau masina inapoi.
Emi Pian: Du-te si pune-ti "Porsche"-ul amanet, ada-mi banii si vino de ia-ti masina!

Cum au explicat judecatorii sentinta?

"In cazul infractiunii de santaj trebuie luata in considerare modalitatea perfida in care a actionat inculpatul, profitand de slabiciunea persoanei vatamate in ceea ce priveste jocurile de noroc.

De asemenea, inculpatul s-a folosit de notorietatea pe care calitatea de membru al clanului Duduianu i-o confera pentru a o ameninta pe persoana vatamata si pentru a pleca cu autoturismul acesteia din casa ei.

Se va avea in vedere si conduita inculpatului ulterior luarii masinii in gaj. Inculpatul a manifestat un dezinteres total fata de intelegerea cu persoana vatamata, vanzand masina acesteia.

Chiar daca fapta ar intruni elementele constitutive ale infractiunii de abuz de incredere, in lipsa unei sesizari din partea organelor de urmarire penala, instanta nu poate avea in vedere acest aspect decat ca o circumstanta de natura sa agraveze raspunderea penala a inculpatului pentru infractiunea de santaj," motiveaza Judecatoria Sectorului 5.

Cu privire la infractiunea de camata, instanta a avut in vedere sumele mari pe care inculpatul le imprumuta, in general de ordinul miilor de euro, precum si dobanzile ridicate pe care le percepea.

"Va fi avut in vedere la stabilirea pedepsei si modul in care inculpatul isi asigura restituirea sumelor imprumutate: prin luarea, la limita legii penale, a autoturismelor persoanelor imprumutate (autoturisme care de multe ori depaseau cu mult valoarea sumei imprumutate) in vederea garantarii imprumuturilor," conchid magistratii.

Instanta: 6 clase, fara ocupatie

Referitor la circumstantele personale ale lui Emi Pian, Curtea de Apel Bucuresti, care a dat decizia definitiva din acest caz, a aratat ca acesta este o persoana cu un nivel de scolarizare redus (6 clase), nu are o ocupatie, nu are loc de munca, obtinand venituri din acordarea de imprumuturi cu dobanda.

In ultimul cuvant, Emi Pian a recunoscut acuzatiile si a cerut o pedeapsa mai blanda. El a spus ca are 3 copii, un nepotel de 2 luni, ca are un loc de munca si ca s-a impacat cu barbatul care s-a imprumutat cu bani de la el, intrucat acesta a dorit sa se impace cu el. 

 

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Tribunalul Iași, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8669/99/2017 (526/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum şi a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tutun și Ziare” S.R.L. Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Bălţii nr. 6, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV – Valoare -lei- 1. Chioşcuri ziare dezafectate - 10.906,00; 2. Utilitare dacia Logan - 10.230,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2020. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 13.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 27.04.2020, 04.05.2020, 11.05.2020, 18.05.2020 și 25.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanției de participare la licitație de 30% din prețul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât și documentele de înființare și împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanției de participare la licitație, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informații suplimentare se pot obține la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, județul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035, 0727/850575 și 0744/291653..
Traducerea unui catalog de produse pentru o noua piata de desfacere, cu mentinerea designului actual
01/06/2020 09:38

Daca esti producator si vrei sa faci traducerea unui catalog pentru o noua piata de desfacere, dar in acelasi timp vrei sa pastrezi designul actual, apeleaza la Iatom, care are in echipa sa, pe langa traducator ...

Profețiile lui Nostradamus pentru 2020: Războaie, demiterea lui Trump și sfârșitul lumii / Ce se va întâmpla în România
31/05/2020 08:56

Profetiile celebrului Nostradamus, care datează din secolul al 16-lea, au vorbit in detaliu - de exemplu - despre ascensiunea lui Adolf Hitler, amenintarea unui război global si sfarsitul lumii. Iată cateva ...

VIDEO - Armata de femei din CHINA
31/05/2020 08:10
VIDEO  O fostă profesoară și-a UCIS fiul de 9 ani sub ochii copilului de 4 ani, iar apoi a încercat să se sinucidă
29/05/2020 17:46

 Poliţiştii şi procurorii din Maramureş au deschis o anchetă după moartea unui copil de nouă ani, din Bozanta Mică. Băiatul ar fi fost sufocat in somn de mama sa, fostă profesoară, care apoi ar ...

VIDEO Imagini dramatice în Italia: Un puști de 12 ani a scăpat cu viață, după ce a fost urmărit de un urs
27/05/2020 21:01

 Un băiat de 12 ani a trecut prin mari emotii, după ce s-a trezit urmărit de un imens urs brun, in timpul unei excursii cu familia in zona montană Trentino, din nordul Italiei, transmite BBC News. ...

Cele mai TARI melodii GRECEȘTI. Te poartă în vacanță!
27/05/2020 07:21

Esti cu gandul la vacantă, deja? Ti-e dor de meleagurile elene? Ei bine, ti-am adus Grecia putin mai aproape prin muzică. Iată cateva dintre cele mai frumoase melodii grecesti.  Antique - Dinata Dina ...

Tom and Jerry Lovers  VIDEO
27/05/2020 06:12
VIDEO China: Povestea câinelui care și-a așteptat stăpânul 3 luni pe holul unui spital din Wuhan
26/05/2020 20:34

 Un caine loial, pe nume Xiao Bao (micuţa comoară), şi-a aşteptat proprietarul in holul unui spital din Wuhan, timp de peste trei luni, nestiind că stăpanul său murise din cauza COVID-19. Patrupedul ...