0000   917418852800

Dimensiune font:

Cine este interlopul care a petrecut cu sampanie, artificii si manele in fata penitenciarului Rahova cand s-a eliberat

| 13-09-2019 08:06

 Zeci de persoane l-au asteptat cu manele, artificii si sampanie pe Florin Mototolea, zis Emi Pian, fiul unuia dintre liderii clanului Duduianu, la poarta Penitenciarului Rahova.

"Hai, Emi! Hai, Emi! ", strigau cei care il asteptau, unii dintre ei avand chiar o statie de amplificare a sunetului. Potrivit imaginilor postate pe Internet, explozia de bucurie a clanului nu a fost intrerupta de organele de ordine. Inregistrarea s-a viralizat pe platforma Youtube.

"E acasa definitiv, nu vacanta, nu pe 24 de ore, nu altceva... A venit regele acasa, acum sa va vad cum stati", au strigat cei prezenti.

Emi Pian le-a transmis un mesaj sustinatorilor: "Rana m-a intarit mai rau decat eram vreodata. Nu cu altceva. Caracterul mai puternic si pofta de viata pana la 100 de ani", a spus Emi Pian.Procurorul n-a contestat eliberarea

Interlopul a iesit de la Rahova dupa ce a fost condamnat definitiv, pe 13 octombrie 2017, la 3 ani si 8 luni pentru infractiunea de santaj, camata si influentarea declaratiilor.

Decizia de eliberare conditionata a fost data pe 4 septembrie 2019, de Judecatoria Sectorului 5.

"Intervalul cuprins intre data liberarii conditionate si 16 ianuarie 2021 constituie termen de supraveghere. Atrage atentia petentului condamnat asupra prev. art. 104 Cod penal, respectiv posibilitatea revocarii liberarii conditionate, in cazul in care va mai comite noi infractiuni," se arata in minuta, potrivit portalului instantelor.

Sentinta nu a fost contestata de procurori, asa ca a ramas definitiva dupa 3 zile.De ce a fost condamnat

Potrivit actelor din dosarul de condamnare, totul a inceput in ianuarie 2016, intr-o vila din Dobroesti (Ilfov), unde era organizata o partida de zaruri (barbut) la care participau mai multe persoane.

Florin Mototolea, zis Emi Pian, imprumuta persoanele care pierdeau sume de bani si care doreau sa mai joace pentru a recupera sumele pierdute, acest imprumut fiind conditionat de perceperea unei dobanzi cuprinse intre 10% - 35%/zi.

Unul dintre jucatorii de barbut care pierduse toti banii s-a imprumutat la Emi Pian cu suma de 20.000 lei pentru a continua jocul.

Interlopul l-a imprumutat, dar barbatul a pierdut si acesti bani. La sfarsitul partidei de zaruri, Emi Pian i-a cerut drept gaj autoturismul marca Audi Q7.

I-a vandut masina de lux

Problemele au aparut in momentul in care barbatul care a imprumutat banii si-a stins datoria si a cerut masina inapoi. Emi Pian a sustinut ca a vandut-o si ca nu-i mai da nimic inapoi, mai ales ca jucatorul de barbut avea si o datorie mai veche la el. In acest moment, pagubitul a sesizat Politia.

Acuzatia de influentare a declaratiilor are legatura cu demersurile facute pe langa tatal sau, lider al clanului Duduianu, pentru ca barbatul sa-si retraga plangerea la politie.

Camatar de top

Interceptarile din dosar au dezvaluit ca Emi Pian facea o adevarata avere din camatarie. El avea reguli stricte cu privire la dobanzile percepute, astfel incat in momentul in care o persoana ii sugera ca ii va da acasa "ceva" la banii imprumutati acesta a specificat urmatoarele: "Cumetre, nu ceva, nu ceva ca nu merge (neinteligibil), da pe Semi".

Anchetatorii spun ca el da de inteles ca, daca ofera ce trebuie, peste suma imprumutata, ii mai da bani imprumut, iar in caz negativ - nu.

Continutul acestei discutii este relevant pentru a contura modul de operare al lui Pian, interlopul cerand drept gaj masini pentru sumele acordate, masini pe care ulterior nu le mai restituia, spun procurorii.

Domn: Alo!
Emi Pian: Da!
Domn: Ce faci, Emi?
Emi Pian: Uite: acasa!
Domn: Ai vorbit cu tata?
Emi Pian: N-am vorbit!
Domn: Pai te-a sunat tata: vrea ca sa vorbeasca cu tine ceva!
Emi Pian: Mai!
Domn: Da!
Emi Pian: Ii dau foc la masina asta, n-o dau nimanui!, pentru ca sunt banii lui Zabar si ai lui Sentimentu, ai auzit?

Domn: Vorbeste cu tatal meu...
Emi Pian: Asta-i culmea!, nu vorbesc cu nimeni! Am 5.000! la tatal tau separat; trebuie sa vorbesc cu...
Domn: Tu asculta la mine ce-ti spun: Daca masina nu e la tine, e bine atunci Pentru ca eu nu te mint, si.. .iti arat/ demonstrez!
Emi Pian: Ce vrei sa spui?
Domn: Asculta la mine: A venit romanul de acolo de unde luat-o eu, caci n-a fost de aici; a fost de acolo de unde este ea, ai auzit?.
Emi Pian: Da!
Domn: Eu o luasem de la el cu smecherie! Sa mor accidentat, sa moara fata mea, daca aveam decat o cheie, la masina aia!
Emi Pian: Da!

Domn: A venit, s-a dus la Politie la Voluntarri si m-a bagat direct! M-a intrebat unde e masina. Am spus ca e defecta in service, ca sa vad cum fac ca sa o repar, ca sa-i dau masina inapoi.
Emi Pian: Du-te si pune-ti "Porsche"-ul amanet, ada-mi banii si vino de ia-ti masina!

Cum au explicat judecatorii sentinta?

"In cazul infractiunii de santaj trebuie luata in considerare modalitatea perfida in care a actionat inculpatul, profitand de slabiciunea persoanei vatamate in ceea ce priveste jocurile de noroc.

De asemenea, inculpatul s-a folosit de notorietatea pe care calitatea de membru al clanului Duduianu i-o confera pentru a o ameninta pe persoana vatamata si pentru a pleca cu autoturismul acesteia din casa ei.

Se va avea in vedere si conduita inculpatului ulterior luarii masinii in gaj. Inculpatul a manifestat un dezinteres total fata de intelegerea cu persoana vatamata, vanzand masina acesteia.

Chiar daca fapta ar intruni elementele constitutive ale infractiunii de abuz de incredere, in lipsa unei sesizari din partea organelor de urmarire penala, instanta nu poate avea in vedere acest aspect decat ca o circumstanta de natura sa agraveze raspunderea penala a inculpatului pentru infractiunea de santaj," motiveaza Judecatoria Sectorului 5.

Cu privire la infractiunea de camata, instanta a avut in vedere sumele mari pe care inculpatul le imprumuta, in general de ordinul miilor de euro, precum si dobanzile ridicate pe care le percepea.

"Va fi avut in vedere la stabilirea pedepsei si modul in care inculpatul isi asigura restituirea sumelor imprumutate: prin luarea, la limita legii penale, a autoturismelor persoanelor imprumutate (autoturisme care de multe ori depaseau cu mult valoarea sumei imprumutate) in vederea garantarii imprumuturilor," conchid magistratii.

Instanta: 6 clase, fara ocupatie

Referitor la circumstantele personale ale lui Emi Pian, Curtea de Apel Bucuresti, care a dat decizia definitiva din acest caz, a aratat ca acesta este o persoana cu un nivel de scolarizare redus (6 clase), nu are o ocupatie, nu are loc de munca, obtinand venituri din acordarea de imprumuturi cu dobanda.

In ultimul cuvant, Emi Pian a recunoscut acuzatiile si a cerut o pedeapsa mai blanda. El a spus ca are 3 copii, un nepotel de 2 luni, ca are un loc de munca si ca s-a impacat cu barbatul care s-a imprumutat cu bani de la el, intrucat acesta a dorit sa se impace cu el. 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, şos. Aleea Nicolina, nr, 82, jud. Iaşi, tel: 0232/243864; fax: 0232/212231, e-mail: iasi@insolventa.ro, prin asociat coordonator Mititelu Corneliu, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. Com-Beton S.A. Iaşi, cu sediul social în mun. Iaşi, B-dul Chimiei nr. 14, jud. Iaşi, C.U.I. RO5551582, nr. de înregistrare la O.R.C. J22/189/1994, numită potrivit Încheierii nr. 349/2017 din data de 15 martie 2017, pronunţată de Tribunalul Iaşi, Secţia II Civilă - Faliment, în dosarul nr. 8380/99/2014, anunţă în data de 27.09.2019, ora 12.00, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, la sediul lichidatorului judiciar din mun, Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, a următoarelor active: Nr. activ - Denumire şi descriere active - Valoare de pornire la licitaţie* (lei, fără T.V.A.) Activ 3 - PROPRIETATEA IMOBILIARĂ FUNCIARĂ amplasată în extravilan com. Vîrfu Cîmpului, jud. Botoşani, compusă din: - teren arabil neproductiv (cu destinaţie Staţie sortare pentru balastieră), în suprafaţă de 5.000 mp, cu număr cadastral 39, C.F. 9/N (nr. cds. nou 39 al C.F. 50595/com. Vîrfu Cîmpului). Imobilul se află în zona periferică a comunei, ocupată preponderent de terenuri virane şi agricole, amplasamentul nu dispune de utilităţi, iar accesul la proprietate se face pe drum pietruit. Imobilul a fost dobândit conform Contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 2939/07.10.2004 de B.N.P. Elena Roman. - 325.000,00 lei Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data 26.09.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Licitaţia se va organiza în contul S.C. MINERAL COM S.R.L. care a adjudecat activul 3 în cadrul licitaţiei publice din data de 17.07.2019, ora 12.00 la preţul de 325.000,00 lei. S.C. MINERAL COM S.R.L. va putea să achite la termenul de licitaţie preţul oferit iniţial, caz în care va fi obligat numai la plata cheltuielilor cauzate de noua licitaţie. Bunurile se vând libere de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare, precum şi condiţiile de participare (inclusiv condiţia prezentării dovezii de depunere a garanţiei de participare în valoare de 10% din valoarea de pornire a licitaţiei), sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, orele 09.00–16.00, până pe data de 26.09.2019, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine la: tel. 0232/243864, 0755132473, 0758049904, fax: 0232/212231 email: secretariat@insolventa.ro Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, # 0232/243864; fax: 0232/212231, e-mail: iasi@insolventa.ro, în calitate de lichidator judiciar al Com-Beton S.A. Iași, cu sediul social în mun. Iaşi, B-dul Chimiei nr. 14, jud. Iaşi, C.U.I. RO5551582, O.R.C. J22/189/1994, numită potrivit încheierii nr. 349/15.03.2017, pronunţată de Tribunalul Iași, Secţia II Civilă - Faliment, în dosarul nr. 8380/99/2014, anunţă în data de 31.10.2019, ora 12.00, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, a următoarelor active: Nr. activ, Descrierea comercială, Valoare de evaluare (lei, fără T.V.A.), Valoare de pornire (lei, fără T.V.A.). Activ 13 - Teren arabil situat în extravilanul satului Pădureni, oraşul Mărăşeşti, jud. Vrancea, Sp teren: 2121 mp, neîmprejmuit, învecinat cu drum, teren proprietatea primăriei și proprietatea Melinte Maria pe două laturi, utilități, pretabil pentru activități agricole și posibil construcții rezidențiale. Amplasat în cvartal 36, parcela 186, CF nr. 750/N a loc. Mărăşeşti, jud. Vrancea (nr. C.F. nou 52359/oraş Mărăşeşti), având nr. cds. 918N. 76000 lei, 13000 lei. Activ 25 - Bunurile mobile situate în mun. Iași, B-dul Chimiei, nr. 14, jud. Iași, compuse din: Echipament tipografie (demontat), Echipament tipografie Korad (nr. inv. 20296), Echipament procesare tipografică (nr. inv. 20322), Echipament procesare tipografică (nr. inv. 20323), Roland VP 540 (nr. inv. 20337), Aparat automat îndosariat (nr. inv. 20417), Laminator Roll Lam E 160c (nr. inv. 20338). 42700 lei, 17080lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 30.10.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Bunurile se vând libere de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare, precum şi condiţiile de participare (inclusiv condiţia prezentării dovezii de depunere a garanţiei de participare în valoare de 10% din valoarea de pornire a licitaţiei), sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, de luni până vineri, orele 09.00 – 16.00, până pe data de 30.10.2019, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul www.insolventa.ro și la numerele de telefon. Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. E-mail: secretariat@insolventa.ro fax: 0232/212231; # 0232/243864, 0755132473, 0758049904 Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L.
NASA a prezentat noile costume spatiale pentru urmatoarea misiune pe Luna (Video)
17/10/2019 11:17

 In luna martie a acestui an, o misiune NASA pe ISS a fost anulata, dupa ce nu s-a gasit niciun costum care sa i se potriveasca astronautului Anne McClain. Prin urmare, a fost creat un costum care sa se p ...

Dovada că ce e prea mult, strică! Ele sunt celebritățile care și-au ruinat cariera, din cauza operațiilor estetice. Galerie FOTO
16/10/2019 20:53

 În showbizul international, la fel ca in cel romanesc, femeile au avut dintotdeauna tendinta de a fi mai frumoase si de a apela la orice metodă pentru a obtine acest lucru. Din păcate, unele dintr ...

Tamara Buciuceanu slăbise drastic în ultima perioadă! Imagini cutremurătoare cu marea actriţă. FOTO
16/10/2019 12:32

 În vara acestui an, in luna august, atunci cand Tamara Buciuceanu a implinit 90 de ani, Fuego i-a făcut o surpriză! Cantăreţul i-a acordat distincţia "Drag de Romania mea" pentru tot ...

Mai ţii minte cum arăta Tamara Buciuceanu în tinereţe? Aşa rămâne în amintirea tuturor! GALERIE FOTO
16/10/2019 10:35

 Născută in anul 1929 la Tighina, actuala Republica Moldova, Tamara Buciuceanu Botez s-a remarcat incă de cand a terminat studiile, in anul 1952. Una dintre figurile legendare ale teatrului de comedie, ...

 

Țeapă cu numere  de telefon necunoscute din alte țări. RISC uriaș la care te poți expune
14/10/2019 22:58

 Curiozitatea romanilor de a suna inapoi la numerele necunoscute din străinătate se taxează cu bani in plus la factură. Cei care sună se expun insă şi altor riscuri.   Dacă veţi primi un be ...

Ce făcea Elena Ceaușescu, când dictatorul era la vânătoare. Cele cinci obsesii ale lui Ceaușescu-VIDEO
29/09/2019 10:17

    Marius Marinescu si Adrian Eugen Cristea, adjunctul şefului Direcţiei a V-a a Securităţii, au făcut o incursiune in casa lui Nicolae Ceausescu. Generalul Cristea, un apropiat al cup ...

I-a crescut un corn de 10 centimetri după ce s-a lovit la cap. Reacția medicilor
19/09/2019 14:42

  Unui bărbat din India a i-a crescut un “corn de drac” de 10 centimetri in frunte după ce s-a lovit la cap. Shayam Lal Yadav, in varstă de 74 de ani, a apelat la medici să ii eli ...

Cum arată Mr. Bean, la 64 de ani. A albit și poartă ochelari
18/09/2019 09:46

  Cum arată Mr. Bean, la 64 de ani Comicul britanic Mr. Bean, 64 de ani si milioane de oameni in spate pe care i-a făcut să rădă. Desi toti il avem in memorie brunet, slăbut si oc ...