Nu mai știi ce să le gătești celor dragi și vrei să îi surprinzi cu o masă delicioasă? Ciorba de burtă este un preparat delicios și ideal pentru o zi de weekend, care cu siguranță nu va rezista prea mult pe masă.

Probabil că ai auzit, de cele mai multe ori, că ciorba de burtă este cam complicată și necesită multe ore în bucătărie. Nimic mai neadevărat! Cu rețetade mai jos vei prepara cea mai bună ciorbă de burtă, iar cei dragi se vor linge pe degete. Ciorba de burtă este o adevărată delicatesă, mai ales dacă este preparată așa cum trebuie, însă este necesar să știi și câteva secrete, dacă vrei cu siguranță să îi impresionezi pe cei dragi.

Cea mai rapidă rețetă de ciorbă de burtă

Ingrediente:

- două kilograme de burtă de vacă
- două kilograme de oase cu măduvă
- doi morcovi
- o ceapă
- pătrunjel
- țelină
- șase gălbenușuri
- 400 de grame de smântână
- usturoi
- o lingură de făină
- oțet
- sare
- piper
- ardei uite
- două linguri de ulei

Pentru început, se ține carnea de vacă în apă caldă cu bicarbonat de sodiu, pentru minim două ore. Oasele se pun într-o oală mare la fiert, pe fundul acesteia, apoi se adaugă carnea de vacă. După zece minute de când a dat în fiert, se aruncă apa și se adaugă alta, apoi e lasă la fiert, împreună cu sarea, piperul ceapa și rădăcinoasele, timp de câteva ore. Apoi se adaugă gălbenușurile, apoi se adaugă și câteva linguri de oțet. La final, se adaugă smântâna, dintr-un bol, puțin câte puțin, pentru a nu se tăia. Se dă un morcov prin răzătoare și se adaugă în ciorbă, alături de câteva linguri de ulei. Ciorba se asezonează, după gust, cu oțet și usturoi. Poftă bună!