Cum alegi tabloul potrivit

Dimensiune font:

Cum alegi tabloul potrivit pentru locul potrivit?

| 12-05-2020 10:35

 

Cum alegi tabloul potrivit pentru locul potrivit?

 

Poate te întrebi cum poți alege un tablou potrivit pentru casă sau birou sau ce tablou se potrivește cu casa în care locuiești? Unde ar trebui să pui tabloul pe care tocmai l-ai achiziționat?

Ar trebui să aleg o reproducere după Picasso sau o pictură abstractă? Ce tablouri se potrivesc cu decorul casei?

Ei bine, gata cu toate aceste întrebări. În acest articol vei descoperi ce tablouri se potrivesc fiecărei camere din casă.

1. Pentru dormitor

Acest spațiu este destinat relaxării și odihnei. Obiectele de artă trebuie să exprime o senzație de calm, contribuind la crearea unei atmosfere perfecte pentru un somn odihnitor.

În general, culorile neon și temele gotice, sumbre sunt de evitat în dormitor, însă ai la dispoziție atât de multe opțiuni, incat aceste restricții nu ar trebui să-ți afecteze alegerile.

Aici se potrivesc atât tablouri abstracte cât și reproduceri după tablourile clasice, tablouri cu peisaje pictate manual sau chiar fotografii înrămate.

Atunci când vorbim de ramă, cu cât este mai simplă cu atât este mai bine, pentru că în dormitor atenția se va îndrepta mai degrabă către pictură, nu către cadrul acesteia.

2. Pentru sufragerie

Spre deosebire de dormitor, sufrageria îți dă voie să te joci cu mai multe opțiuni în ce privește alegerea tablourilor. Cel mai bine se potrivește ori un grupaj de tablouri, ori o lucrare de dimensiuni mari, ori un tablou canvas din cinci piese.

Să nu dăm la o parte și ideea de tablou cu efect 3D. Acesta este una dintre cele mai spectaculoase variante care cu siguranță îți va pune musafirii pe discuții.

3. Pentru bucătărie

Când te gândești la amenajarea bucătăriei, probabil că tablourile nu se află printre primele lucruri care-ți vin în minte, dar să știi că niște piese de artă potrivite pot înveseli cu succes o atmosfera monotonă.

Poți alege un set de tablouri cu modele diferite, reprezentând diverse băuturi ori feluri de mâncare. Eu aș vedea chiar un set de imagini retro specifice unui fast-food din America anilor ‘70.

4. Pentru baie

Dacă la bucătărie nu te gândeai că poți pune un tablou, ei bine la baie nici atât.

Ce tablouri poți pune într-o baie?

Ceva care să ajute la atmosfera relaxantă a locului, spre exemplu: tablouri care înfățișează destinații de vacanță (mai ales mare sau ocean cu palmieri și un nisip alb ca zăpada). Ahh… ce imagine frumoasă…

Dar înainte de a alege un tablou trebuie să ai în vedere următoarele 4 lucruri:

1. Înainte de a te gândi dacă un tablou se potrivește cu decorul casei tale, trebuie să te asiguri că dimensiunile sale se potrivesc cu cele ale peretelui unde vrei să-l așezi.

Nu ai vrea ca un tablou prea mare să îți îngreuneze atmosfera, sau unul prea mic să pară pierdut printre toate obiectele din cameră, așa-i?

2. Ai grijă la forma tablourilor sau orientarea lor. Tablourile orientate pe verticala (tip portret) arată cel mai bine când sunt așezate pe pereții înguști și înalți. Acestea creează un aspect formal și elegant.

Cele orientate pe orizontală (tip landscape) se potrivesc în spațiile care au forma unui dreptunghi culcat, cum ar fi, de exemplu, porțiunea liberă din peretele de deasupra canapelei sau chiar a șemineului. Acestea creează o atmosferă relaxantă.

3. Newsflash- poți alege unui tablou modern într-o culoare care nu se regăsește în decorul camerei. Acesta va crea o atmosferă mai sofisticată decât dacă ai rămâne în limitele schemei cromatice prestabilite.

Secretul obținerii unui decor armonios în acest caz este să te asiguri ca în fundalul imaginii din tablou este încorporată fie exact aceași nuantă ca cea a pereților, fie una asemănătoare sau chiar una complementară, care generează un contrast atractiv.

4. Un tablou așezat deasupra unei piese voluminoase de mobilier, precum o canapea sau o masă, nu trebuie să depășească două treimi din lățimea acesteia.

De asemenea, tabloul decorativ trebuie așezat la o înălțime de aproximativ 15-30 centimetri deasupra mobilierului, dar nu mai sus de nivelul ochilor.

În loc de concluzii vreau să îți zic doar atât: Arta aleasă de tine trebuie să te reprezinte, să se integreze armonios și să creeze o atmosfera primitoare.

Dacă simți că o anumită cameră nu este destul de bine amenajată pentru a „găzdui” o operă de artă, aici vei găsi cele mai practice idei de amenajare a camerelor din casa ta.

Spor la decorat!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

Subscrisul Cabinet Individual de Insolvenţă Opriş Irina, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. SALIX FARM IMPEX S.R.L, conform Încheiere nr. 137 din data de 16.10.2018, emisă de Secţia a II a Civilă a Tribunalului Iaşi-Faliment, anunţă, scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică cu strigare, în data de 09.03.2020, orele 14.00, a imobilului situat în localitatea Popeşti, parter, ap.1, judeţul Iaşi, la 9.037,50 euro fără TVA, reprezentand 75% din valoarea de piaţă stabilită prin Raportul de evaluare. Licitaţia se va desfăşura la sediul lichidatorului judiciar din Iaşi, str. Pictor Octav Băncilă, nr.1, jud. Iaşi în conformitate cu regulamentul de vânzare, ce va fi afişat la loc vizibil, cu cel puţin 5 zile înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie. Preţul de la care începe licitaţia este echivalentul în Ron la cursul BNR din ziua licitaţiei a 75% din valoarea stabilită prin Raportul de evaluare a imobilului, la care se adaugă TVA. În cazul în care la licitaţia din data de 09.03.2020 nu se va reuşi valorificarea imobilului, se vor organiza noi licitaţii, în aceleaşi condiţii, pe 16.03.2020, respectiv 23.03.2020 orele 14,00. Toţi cei care posedă un drept real asupra imobilului scos la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, de a face lichitatorului dovada acestuia, până în preziua licitaţiei. Imobilul se va vinde liber de orice sarcini conform art. 91 alin. 1 din Legea 85/2014. Poate participa la licitatie orice persoană fizică sau juridică care depune cu cel puţin o zi înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie, până la ora 12.00, la sediul lichidatorului documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 08.00-16.00. Garanţiei de participare este în procent de 20% din preţul de pornire la licitaţiei. Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0751103771.
Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Tribunalul Iași, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8669/99/2017 (526/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum şi a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tutun și Ziare” S.R.L. Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Bălţii nr. 6, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV – Valoare -lei- 1. Chioşcuri ziare dezafectate - 10.906,00; 2. Utilitare dacia Logan - 10.230,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2020. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 13.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 27.04.2020, 04.05.2020, 11.05.2020, 18.05.2020 și 25.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanției de participare la licitație de 30% din prețul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât și documentele de înființare și împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanției de participare la licitație, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informații suplimentare se pot obține la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, județul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035, 0727/850575 și 0744/291653..
Plajă în vreme de covid. Două extreme: cum arată o plajă cu „țarcuri” în Franța si cum arată una „la liber” în Olanda
24/05/2020 20:27

  Foto Clement Mahoudeau/ AFP/ Profimedia Restricţiile de călătorie şi măsurile de izolare socială pe care guvernele din intreaga lume le-au impus in incercarea de a stopa răspandirea coronavirusu ...

VIDEO Noua normalitate? Un pub din Tokyo dezinfectează clienții cu un dispozitiv de pulverizare
21/05/2020 08:46

 În timp ce afacerile din intreaga lume adoptă noi practici ca urmare a pandemiei cauzate de noul coronavirus, un pub japonez a apelat la o abordare inedită cand vine vorba de siguranta clientilor, ...

Viața complicată a poligamilor din Kuweit, pe timp de pandemie
19/05/2020 22:50

 "Viata mea a devenit atat de complicată", se lamentează Abu Othman. Ca mii de alti poligami din Kuweit, acest bărbat de circa 40 de ani incearcă să-si impartă timpul intre cele două sotii ...

Profețiile lui Nostradamus pentru 2020: Războaie, demiterea lui Trump și sfârșitul lumii / Ce se va întâmpla în România
18/05/2020 14:56

Profetiile celebrului Nostradamus, care datează din secolul al 16-lea, au vorbit in detaliu - de exemplu - despre ascensiunea lui Adolf Hitler, amenintarea unui război global si sfarsitul lumii. Iată cateva ...

FOTO Un ceas Rolex din aur cu diamante purtat de Ion Iliescu, scos la licitație. Care este prețul de pornire
18/05/2020 08:21

 O colecţie de 121 de ceasuri de lux, produse intre 1950 – 2009, este scoasă la licitaţie in Romania. Cel mai scump ceas este un Richard Mille, supranumit si „ceasul vedetelor”, cu un ...

Câte kilograme are cel mai mare câine din lume la ora actuală?
17/05/2020 11:32

 Cel mai inalt caine din lume a fost Zeus (un Mare Danez sau Dog German), cu o inălţime de puţin peste un metru (1,117) Totuşi, cel mai inalt caine din lume care incă este in viaţă este Freddy, avan ...

La stilist dupa carantina VIDEO
15/05/2020 14:27