Cum alegi tabloul potrivit pentru locul potrivit?

Cum alegi tabloul potrivit

Dimensiune font:

| 12-05-2020 10:35

 

Cum alegi tabloul potrivit pentru locul potrivit?

 

Poate te întrebi cum poți alege un tablou potrivit pentru casă sau birou sau ce tablou se potrivește cu casa în care locuiești? Unde ar trebui să pui tabloul pe care tocmai l-ai achiziționat?

Ar trebui să aleg o reproducere după Picasso sau o pictură abstractă? Ce tablouri se potrivesc cu decorul casei?

Ei bine, gata cu toate aceste întrebări. În acest articol vei descoperi ce tablouri se potrivesc fiecărei camere din casă.

1. Pentru dormitor

Acest spațiu este destinat relaxării și odihnei. Obiectele de artă trebuie să exprime o senzație de calm, contribuind la crearea unei atmosfere perfecte pentru un somn odihnitor.

În general, culorile neon și temele gotice, sumbre sunt de evitat în dormitor, însă ai la dispoziție atât de multe opțiuni, incat aceste restricții nu ar trebui să-ți afecteze alegerile.

Aici se potrivesc atât tablouri abstracte cât și reproduceri după tablourile clasice, tablouri cu peisaje pictate manual sau chiar fotografii înrămate.

Atunci când vorbim de ramă, cu cât este mai simplă cu atât este mai bine, pentru că în dormitor atenția se va îndrepta mai degrabă către pictură, nu către cadrul acesteia.

2. Pentru sufragerie

Spre deosebire de dormitor, sufrageria îți dă voie să te joci cu mai multe opțiuni în ce privește alegerea tablourilor. Cel mai bine se potrivește ori un grupaj de tablouri, ori o lucrare de dimensiuni mari, ori un tablou canvas din cinci piese.

Să nu dăm la o parte și ideea de tablou cu efect 3D. Acesta este una dintre cele mai spectaculoase variante care cu siguranță îți va pune musafirii pe discuții.

3. Pentru bucătărie

Când te gândești la amenajarea bucătăriei, probabil că tablourile nu se află printre primele lucruri care-ți vin în minte, dar să știi că niște piese de artă potrivite pot înveseli cu succes o atmosfera monotonă.

Poți alege un set de tablouri cu modele diferite, reprezentând diverse băuturi ori feluri de mâncare. Eu aș vedea chiar un set de imagini retro specifice unui fast-food din America anilor ‘70.

4. Pentru baie

Dacă la bucătărie nu te gândeai că poți pune un tablou, ei bine la baie nici atât.

Ce tablouri poți pune într-o baie?

Ceva care să ajute la atmosfera relaxantă a locului, spre exemplu: tablouri care înfățișează destinații de vacanță (mai ales mare sau ocean cu palmieri și un nisip alb ca zăpada). Ahh… ce imagine frumoasă…

Dar înainte de a alege un tablou trebuie să ai în vedere următoarele 4 lucruri:

1. Înainte de a te gândi dacă un tablou se potrivește cu decorul casei tale, trebuie să te asiguri că dimensiunile sale se potrivesc cu cele ale peretelui unde vrei să-l așezi.

Nu ai vrea ca un tablou prea mare să îți îngreuneze atmosfera, sau unul prea mic să pară pierdut printre toate obiectele din cameră, așa-i?

2. Ai grijă la forma tablourilor sau orientarea lor. Tablourile orientate pe verticala (tip portret) arată cel mai bine când sunt așezate pe pereții înguști și înalți. Acestea creează un aspect formal și elegant.

Cele orientate pe orizontală (tip landscape) se potrivesc în spațiile care au forma unui dreptunghi culcat, cum ar fi, de exemplu, porțiunea liberă din peretele de deasupra canapelei sau chiar a șemineului. Acestea creează o atmosferă relaxantă.

3. Newsflash- poți alege unui tablou modern într-o culoare care nu se regăsește în decorul camerei. Acesta va crea o atmosferă mai sofisticată decât dacă ai rămâne în limitele schemei cromatice prestabilite.

Secretul obținerii unui decor armonios în acest caz este să te asiguri ca în fundalul imaginii din tablou este încorporată fie exact aceași nuantă ca cea a pereților, fie una asemănătoare sau chiar una complementară, care generează un contrast atractiv.

4. Un tablou așezat deasupra unei piese voluminoase de mobilier, precum o canapea sau o masă, nu trebuie să depășească două treimi din lățimea acesteia.

De asemenea, tabloul decorativ trebuie așezat la o înălțime de aproximativ 15-30 centimetri deasupra mobilierului, dar nu mai sus de nivelul ochilor.

În loc de concluzii vreau să îți zic doar atât: Arta aleasă de tine trebuie să te reprezinte, să se integreze armonios și să creeze o atmosfera primitoare.

Dacă simți că o anumită cameră nu este destul de bine amenajată pentru a „găzdui” o operă de artă, aici vei găsi cele mai practice idei de amenajare a camerelor din casa ta.

Spor la decorat!

 

 

 

 

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

 

Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iași, șos. Aleea Nicolina, nr, 82, jud. Iași, tel: 0232-243.864; fax: 0232-212.231, e-mail: iasi@insolventa.ro, prin asociat coordonator Mititelu Corneliu, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. Starmod S.A. Suceava cu sediul social în mun. Suceava, str. Universității, nr. 29, jud. Suceava, nr. înregistrare în Registrul Comerţului J33/69/1991 , C.U.I. RO3177717, numită potrivit Sentinţei Civile nr. 19 din data de 25.01.2022, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 9819/86/2010**, invită toți agenții economici interesați ca, până la data de 11.11.2022, ora 16:00, să depună o ofertă financiară și o ofertă tehnică pentru efectuarea lucrărilor cadastrale de reglementare a situațiilor tehnico-cadastrale pentru bunurile imobile din patrimoniul societății Starmod S.A. Suceava. Condiții de formă: Ofertele vor fi depuse la sediul lichidatorului judiciar MANAGEMENT REORGANIZARE LICHIDARE IAȘI S.P.R.L., din Iași, str. Aleea Nicolina, nr. 82, într-un plic închis şi sigilat prin aplicarea ștampilei ofertantului, ce va conţine documentele de participare mai jos menţionate. Plicul va menţiona în mod obligatoriu şi limitativ: numele/denumirea ofertantului, adresa domiciliului/sediului social al ofertantului, precum şi menţiunea „ofertă servicii cadastrale, a nu se deschide înainte de data de 11.11.2022, ora 16.00”. Solicităm ca oferta financiară să conţină următoarele elemente obligatorii: -Preț (va fi exprimat în lei, fără T.V.A.); -Acordul expres al ofertantului ca plata prețului să se efectueze în conformitate cu dispozițiile Legii 85/2006, pe măsură ce se vor obține fonduri din valorificari de active din patrimoniul societății debitoare. Solicităm ca oferta tehnică să conţină următoarele elemente obligatorii: -Termen de execuţie; -Lista serviciilor cadastrale ce vor fi prestate pentru reglementarea situațiilor tehnico-cadastrale pentru bunurile imobile din patrimoniul societății Starmod S.A. Suceava. -Certificatul de atestare din care reiese că ofertantul este calificat şi atestat în vederea efectuării de operațiuni/servicii cadastrale. Va fi descalificată automat orice ofertă care nu conţine toate documentele sus-menţionate. Pentru cuantificarea preţului de executare a lucrării, accesul în incinta societăţii debitoare se face cu programare (48 de ore) şi este condiţionat de semnarea unui Protocol de vizitare a acesteia care cuprinde clauze de confidenţialitate. Pentru programare ofertanţii trebuie să-şi anunţe prin fax la 0232-243.864 sau e-mail iasi@insolventa.ro intenţia de vizitare. Relații suplimentare se pot obține de la: -tel. 0232-243.864 0755.132.473 -fax: 0232-212.231 -email: secretariat@insolventa.ro
VANZARE TEREN SI CONSTRUCTII PIATA NEAMT str. Piata Garii, nr.7, loc. Piatra Neamt, jud. Neamt. Subscrisa BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L. desemnata in calitate de administrator judiciar al debitoarei PERLA INVEST S.R.L., in reorganizare, prin Incheierea de sedinta nr. 236 din data de 19.04.2016, pronuntata in Dosarul nr. 2699/103/2015/a4, de Tribunalul Neamt – Sectia a II-a Civila, de Contencios Administrativ si Fiscal, organizeaza in data de 23.11.2022, ora 13:00, la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., din Bucuresti, Str. Invingatorilor nr. 24, Victory Business Center, Et. 4, Sector 3, sedinta de licitatie publica cu strigare pentru vanzarea, in bloc, a proprietatii imobiliare compuse din: -teren intravilan, in suprafata de 1.000 mp, inscris in CF nr.54618 a Mun.Piatra Neamt, avand nr. cadastral 54618; -constructie in suprafata utila de 567,46 mp, inscrisa in CF nr.54618-C1-U1 a Mun. Piatra Neamt, avand nr. cadastral 54618-C1-U1; -constructie in suprafata utila de 1.707,65 mp, inscrisa in CF nr.54618-C1-U2 a Mun. Piatra Neamt, avand nr.cadastral 54618-C1-U2 situate in Mun. Patra Neamt, str. Piata Garii, nr.7, jud. Neamt. Pretul de pornire al sedintei de licitatie 1.379.000 EUR, exclusiv TVA. Detalierea componentei acelor blocuri de active poate fi solicitata administratorului judiciar la adresa de e-mail business.restructuring@bdo.ro. Ofertantii care doresc sa participe la licitatie trebuie sa depuna la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., cel tarziu cu o zi lucratoare inaintea sedintei de licitatie publica la care doresc sa participe, personal sau prin curier, ora 17:00, toate documentele specificate in cuprinsul Caietului de sarcini, ce poate fi achizitionat de la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L. pentru suma de 1.000 Lei, exclusiv TVA. Plata Caietului de sarcini se va realiza prin transfer bancar in contul unic de insolventa al societatii PERLA INVEST S.R.L., pe baza facturii comunicate de catre administratorul judiciar. Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la numarul 021.319.94.76 sau e-mail business.restructuring@bdo.ro.
Soția regelui Charles a decis să renunțe la o tradiție a monarhiei ce datează din Evul Mediu
28/11/2022 14:42

 Regina consoartă Camilla, soţia regelui Charles al III-lea, a decis să renunţe la tradiţia „doamnelor de onoare” („ladies-in-waiting” in engleză), relatează BBC si ...

„Atacul cămășilor albe”, una dintre cele mai glorioase și nebunești acțiuni militare românești
27/11/2022 19:23

  Atacul ‘cămăsilor albe’ – context strategic si militar După doi ani de neutralitate, Romania intră in război pe 27 august 1916, de partea Antantei, decizia fiind influentată de ...

Ce riscă
27/11/2022 14:05

Castigătoarea editiei din 2016 a concursului Miss Croatia a pozat in tinute considerate indecente de către qatarezi, fapt pentru care internautii au pus-o la zid si i-au reprosat că trebuie să se supună re ...

Primul mesaj public al părintelui CALISTRAT după ce a fost acuzat că a lovit două femei în curtea Mănăstirii Vlădiceni, Iași
27/11/2022 11:10

Părintele Calistrat, slujitor la Mănăstirea Vlădiceni din judetul Iasi, a fost, in ultima perioadă, in centrul atentiei, după ce a fost filmat lovind două enoriase chiar in curtea mănăstirii. Abia acum ...

Campionatul Mondial blochează lumea: este nebunie totală în mai multe țări
25/11/2022 12:52

Guvernul galez permite ca şcolile să intrerupă cursurile pe durata meciului dintre naţionala Ţării Galilor şi selecţionata Iranului, de la Cupa Mondială din Qatar, astfel incat elevii să poată urmăr ...

Modrici, Djokovici! De ce majoritatea sârbilor au terminația „ICI” la numele de familie?
24/11/2022 22:59

Fiecare popor are propriile sale traditii si obiceiuri care ii influentează nu numai viata socială ci si numele de familie ale cetătenilor. Serbia nu este un caz aparte, iar istoria trăită si-a pus amprent ...

Controversele Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar: corupție, jocuri geopolitice, bani și revelația unui stat autocrat
24/11/2022 18:49

Situatia in care Qatarul găzduieste Campionatul Mondial de fotbal este ”cea mai mare absurditate din istoria sportului”, scrie The Atlantic, intr-o analiză acidă a competitiei de fotbal organizat ...

Salariile selecționerilor de la Cupa Mondială din Qatar. Cât câștigă antrenorul echipei care a umilit Argentina
23/11/2022 09:56

Au fost publicate salariile selectionerilor de la Cupa Mondială din Qatar. Cupa Mondială din Qatar a ajuns la a treia zi de competitie si mai multe echipe incep să se individualizeze ca mari favorite sau ...

Ce sancțiuni riscă jucătorii care vor purta banderola „One Love” la CM 2022 Qatar
20/11/2022 16:09

 Jucătorii care vor purta banderola „One Love” la Cupa Mondială din Qatar riscă să primească cartonase galbene inainte de startul meciului pentru incălcarea regulilor FIFA privind echipam ...

Premiul Festivalului internaţional de film de la Marrakech, dedicat premiul tuturor femeilor din Iran
20/11/2022 14:02

Tanărul cineast iranian Emad Aleebrahim Dehkordi, regizorul peliculei ''A Tale of Shemroon'', a fost recompensat sambătă seară cu Steaua de Aur, cea mai importantă distincţie acordată in cadrul Festivalu ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei