Ingredientele care îți întăresc murăturile. Secretul e aici: ce trebuie să pui în apă

muraturile-3

Dimensiune font:

| 25-10-2022 16:18

Care este ingredientul secret al gospodinelor atunci când vine vorba despre murături? Cum să-ți ias crocante și gustoase? Trebuie să pui ceva anume în apă și să le prepari cu grijă. Care sunt pașii la care trebuie să fii mai atent?


Rețetă pentru murături. Cum să-ți iasă crocante?

Murăturile se pun de obicei la începutul toamnei, atunci când legumele și fructele sunt în plin sezon. Cu toate astea, ultimul tren e și în noiembrie, când le poți pune la saramură și te poți bucura totuși de o garnitură delicioasă în jurul sărbătorilor de iarnă. Deși pare foarte ușor, pentru că nu sunt mulți pași de îndeplinit, poți să dai greș foarte ușor cu murăturile care de cele mai multe ori îți ies prea moi. Românii preferă să pună fructe și legume la fermentat precum: roșii coapte, gogonele, pepenași, varză, castraveți, morcovi, sfeclă smd. Desigur că rețetele variază, precum arată și vorba din popor: „câte bordeie, atâtea obiceie”.Poți urma orice mod de preparare, dar e important să nu uiți de micile scerete precizate mai jos. Pentru a prepara cele mai bune murături, tari și crocante, trebuie să ții cont de următoarele secrete din bucătăria gospodinelor:

 

Sarea – ingredient foarte important (gronjoasă)
Adaugă condimente potrivite – piper boabe, cimbru, boabe de muștar, bețe de mărar, hrean, etc.
3 Atenție la recipiente! – borcanele în care le pui peste luni trebuie să fie curate și dezinfectate, iar capacul trebuie să se închidă cu etanș pentru că tocmai aerul e cel care amplifică aspectul și textura moale


 
Ingredintelui care-ți întărește murăturile. Ce trebuie să pui în apă și care sunt pașii la care trebuie să fii mai atent?
Ingrediente murături asortate

gogonele
conopida
gogosari
castraveti
morcovi
varza alba/rosie
mere
catei de usturoi
foi de dafin
piper boabe (rosu, verde, negru si alb)
sare grunjoasa neiodata
boabe de mustar
flori de marar uscate
apa

Mod de preparare
-Pentru a face aceste muraturi asortate, trebuie sa incepi prin a spala si a steriliza borcanele alese; la aceasta reteta, cantitatea de ingrediente folosita depinde de numarul si marimea borcanelor, deci o poti adapta, dupa nevoie.
-Alege o oala incapatoare si pune la fiert saramura pentru aceste muraturi asortate: pune 1 lingura de sare grunjaoasa la 1 litru de apa (evident, cantitatea de saramura pe care o prepari depinde tot de numarul si marimea borcanelor alese pentru muraturi).
-Spala bine toate legumele, curata usturoiul si morcovii de coaja, curata gogosarii si merele de miez, taie varza, castravetii, gogonelele, gogosarii, merele si morcovii in felii, iar conopoida in buchetele.
-Umple borcanele cu muraturile asortate, punand in fiecare felii de castraveti, morcovi, gogonele, mere, varza si gogosari, 2-5 catei de usturoi, 2-5 foi de dafin, 1-3 linguri de boabe de piper, 1-2 linguri de boabe de mustar si, la final, cate o floare de marar uscata.
-Toarna saramura fiarta deja si racita usor borcanele de muraturi asortate, pana aproape atinge buza de sus, astfel incat sa acopere complet legumele.
-Pune capacul si lasa borcanele la racit complet, apoi depoziteaza-le intr-un loc umbrit din balcon sau in camara. 

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:36

Primăria Comunei Vlădeni, județul Iași, organizează licitație pentru concesionarea următoarelor suprafețe de teren: teren situat în extravilan sat Borșa, are o suprafață de 1691 mp, identificat cadastral cu nr. 61340, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 337.00 lei/an; teren situat în extravilan sat Borșa, are o suprafață de 1948 mp, identificat cadastral T59 p 938/8, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 294.00 lei/an; teren situat în intravilan sat Borșa, are o suprafață de 1318 mp, identificat cadastral cu nr. 61397, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 338.00 lei/an; teren situat în intravilan sat Borșa, are o suprafață de 1318 mp, identificat cadastral cu nr. 61394, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 338.00 lei/an; teren situat în intravilan/extravilan sat Borșa, are o suprafață de 1500 mp, identificat cadastral cu nr. 61486, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 385.00 lei/an; teren situat în intravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 1347 mp, identificat cadastral cu nr. 61509, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 1535.00 lei/an. Concesionarea se face conform O.U.G nr. 57/2019 și H.C.L nr. 50/30.06.2021, H.C.L nr. 74/29.09.2021 H.C.L. H.C.L nr. 73/28.09.2021 H.C.L. 63/30.09.2020, H.C.L. 84/22.11.2021. Ofertele se depun la sediul Primăriei Comunei Vlădeni, județul Iași, până la data de 13.06.2023, ora 14.00. Sedința de deschidere a ofertelor în data de 14.06.2023, ora 10.00. Relații la sediul Primăriei și la telefon: 0233299690 și 0740122165.
Povestea impresionantă a omului care a inventat Ferrero Rocher si Nutella
02/06/2023 09:30

 Michele Ferrero a fost unul dintre cei mai tari oameni de afaceri din lume, acesta a inventat faimoasele bomboane din ciocolata Ferrero Rocher, Nutella, Kinder si Tic Tac. Moare la varsta de 89 de ani si ...

Juicing sau Smoothie?
02/06/2023 08:45

Una din intrebările frecvente este despre combinatiile de fructe - legume in sucuri sau “smoothie” - pro sau contra? Din considerente pur trofologice (nutritionale). Fructele si legumele se dige ...

VIDEO - Începe ziua cu un smoothie energizant
01/06/2023 07:15

  Începe ziua cu un smoothie energizant si plin de vitamine. Avem nevoie de ingrediente    • 125 g iaurt grecesc    • 1 banana    • 1 ...

PRAJITURA CU VISINE
31/05/2023 14:45

Ingrediente: 6 oua,6 linguri/1 cana zahar,1 praf de copt,1 cana faina,500 gr visine,zahar pudra,zeama de lamaie Mod de preparare Ouale se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se bat spuma cu zaharul ...

„Duchess Potatoes”, o rețetă rafinată
30/05/2023 11:41

Prima retetă Duchess Potatoes (Cartofii ducesei) a fost publicată in La Nouvelle Cuisinière Bourgeoise in 1746. Pentru acest preparat puteti folosi cartofi „yukon Gold”. Este soiul idea ...

Salată cu morcov,măr și țelină
28/05/2023 07:45

Ingrediente 200 gr. morcovi - 200 gr. telina - 2 mere ionatan - cateva frunze de patrunjel proaspat dressing: - zeama de la 1/2 lamaie - 1 lingura ulei de porumb - sare si piper dupa gust Mod de prepar ...

Diferența dintre înghețată și sorbet
23/05/2023 13:45

Sorbetul este desertul perfect pentru vară: e extrem de aromat, răcoritor si are zero grăsimi! Este o alternativă ideală pentru inghetată, mai ales pentru cei care isi doresc o alimentatie mai sănătoas ...

O shaorma de 125 de metri a fost preparată la Ploiești. Avea 520 de porții
22/05/2023 10:34

O shaorma gigant, care a măsurat 125 metri lungime, a fost realizată, duminică, la Ploieşti, iar 520 de porţii au fost distribuite gratuit de autorităţi, in condiţiile in care anul acesta se implinesc 5 ...

Salată orientală cu leurdă și maioneză de avocado
19/05/2023 16:23

Imediat ce au apărut in piete leurda, urzicile sau spanacul putem găti o salată orientală delicioasă cu maioneză de avocado. Ingrediente: 1 kg cartofi rosii pentru salată mai mici sau baby cartofi 50 ...

Cum se prepară Salata Caprese
19/05/2023 10:45

Salata Caprese provine din insula Capri, un loc mitic situat in apropiere de Napoli. Acolo a fost creată această combinatie gustoasă si unică. Este unul dintre simbolurile gastronomice ale Italiei, nu do ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei