Ingredientele care îți întăresc murăturile. Secretul e aici: ce trebuie să pui în apă

muraturile-3

Dimensiune font:

| 25-10-2022 16:18

Care este ingredientul secret al gospodinelor atunci când vine vorba despre murături? Cum să-ți ias crocante și gustoase? Trebuie să pui ceva anume în apă și să le prepari cu grijă. Care sunt pașii la care trebuie să fii mai atent?


Rețetă pentru murături. Cum să-ți iasă crocante?

Murăturile se pun de obicei la începutul toamnei, atunci când legumele și fructele sunt în plin sezon. Cu toate astea, ultimul tren e și în noiembrie, când le poți pune la saramură și te poți bucura totuși de o garnitură delicioasă în jurul sărbătorilor de iarnă. Deși pare foarte ușor, pentru că nu sunt mulți pași de îndeplinit, poți să dai greș foarte ușor cu murăturile care de cele mai multe ori îți ies prea moi. Românii preferă să pună fructe și legume la fermentat precum: roșii coapte, gogonele, pepenași, varză, castraveți, morcovi, sfeclă smd. Desigur că rețetele variază, precum arată și vorba din popor: „câte bordeie, atâtea obiceie”.Poți urma orice mod de preparare, dar e important să nu uiți de micile scerete precizate mai jos. Pentru a prepara cele mai bune murături, tari și crocante, trebuie să ții cont de următoarele secrete din bucătăria gospodinelor:

 

Sarea – ingredient foarte important (gronjoasă)
Adaugă condimente potrivite – piper boabe, cimbru, boabe de muștar, bețe de mărar, hrean, etc.
3 Atenție la recipiente! – borcanele în care le pui peste luni trebuie să fie curate și dezinfectate, iar capacul trebuie să se închidă cu etanș pentru că tocmai aerul e cel care amplifică aspectul și textura moale


 
Ingredintelui care-ți întărește murăturile. Ce trebuie să pui în apă și care sunt pașii la care trebuie să fii mai atent?
Ingrediente murături asortate

gogonele
conopida
gogosari
castraveti
morcovi
varza alba/rosie
mere
catei de usturoi
foi de dafin
piper boabe (rosu, verde, negru si alb)
sare grunjoasa neiodata
boabe de mustar
flori de marar uscate
apa

Mod de preparare
-Pentru a face aceste muraturi asortate, trebuie sa incepi prin a spala si a steriliza borcanele alese; la aceasta reteta, cantitatea de ingrediente folosita depinde de numarul si marimea borcanelor, deci o poti adapta, dupa nevoie.
-Alege o oala incapatoare si pune la fiert saramura pentru aceste muraturi asortate: pune 1 lingura de sare grunjaoasa la 1 litru de apa (evident, cantitatea de saramura pe care o prepari depinde tot de numarul si marimea borcanelor alese pentru muraturi).
-Spala bine toate legumele, curata usturoiul si morcovii de coaja, curata gogosarii si merele de miez, taie varza, castravetii, gogonelele, gogosarii, merele si morcovii in felii, iar conopoida in buchetele.
-Umple borcanele cu muraturile asortate, punand in fiecare felii de castraveti, morcovi, gogonele, mere, varza si gogosari, 2-5 catei de usturoi, 2-5 foi de dafin, 1-3 linguri de boabe de piper, 1-2 linguri de boabe de mustar si, la final, cate o floare de marar uscata.
-Toarna saramura fiarta deja si racita usor borcanele de muraturi asortate, pana aproape atinge buza de sus, astfel incat sa acopere complet legumele.
-Pune capacul si lasa borcanele la racit complet, apoi depoziteaza-le intr-un loc umbrit din balcon sau in camara. 

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:22

 Pe urmele sandvișului, o istorie gustoasă
16/04/2024 16:09

Originea sandvisului este o poveste plină de imaginatie si inventivitate. Chiar dacă nu putem identifica un singur inventator al sandvisului, putem explora momentele cheie si evolutia acestui aliment de bază ...

FOTO/VIDEO - Pilaf de urzici
14/04/2024 09:32

Pilaful cu urzici este o retetă usor de pregătit in Postul Pastilor si nu numai. Această perioadă se suprapune cu sezonul urzicilor, primăvara. Vremea este incă destul de rece si nu prea s-au făcut. Am a ...

Povestea pâinii. De la semințe, la feliile din sandvișuri
12/04/2024 15:28

În fiecare dimineată, aroma painii proaspăt coapte se ridică din brutăriile orasului, un ritual vechi care continuă să isi găsească loc in inimile oamenilor. Istoria painii ne poartă intr-o căl ...

Rețete de post - turte la tigaie
12/04/2024 15:19

Turtele sunt niste plăcinte simple ideale in perioada postului, reteta fiind una rapidă si fără prea mari dureri de cap. Făcute la tigaie, la ceaun sau pe plită, aceste plăcinte umplu bucătăria de tot ...

Ce mâncau bucureștenii în postul din anul 1869: melci, stridii, halva cu miros de trandafir, nuga și unt-de-lemn de Toscana
12/04/2024 14:10

În secolul al XIX-lea, magazinele de profil din Bucuresti se aprovizionau cu delicatese din toată Europa, pentru ca oamenii să treacă mai usor peste post. Institutul de Studii Sud-Est Europene a post ...

Rețete de post. Curry de linte
12/04/2024 10:50

  Originar din Asia de Sud, curry-ul de linte este o mancare de post apreciată pentru aroma sa bogată si textura sa cremoasă. Această retetă combina linte proteică cu condimente exotice si legume ar ...

Detoxifiere cu smoothie cu pătrunjel
08/04/2024 07:45

Sucul de pătrunjel este, de fapt, un smoothie verde care devine un factor potent in eliminarea kilogramelor in plus. Practic, poti combina zilnic o legătură de pătrunjel intr-un smoothie cu legumele si fruc ...

FOTO - Mic dejun în stil spaniol: pâine cu roșii și ulei de măsline
04/04/2024 07:15

În tara măslinelor, uleiul de masline, fără grăsimi si foarte sănătos este la ordinea zilei si mai ales la micul dejun. Spaniolii stiu să facă o artă din pregătirea unui mic dejun, desi practic ...

 Povestea ciocolatei. De la zeii azteci la deliciul modern
01/04/2024 15:18

O călătorie in lumea ciocolatei este mai mult decat o explorare a evolutiei unui produs culinar; este o incursiune in istoria, cultura si inovatia. În ciuda formei si formulei sale actuale, ciocolata is ...

Rețete de Ramadan. Mâncare de bame
01/04/2024 14:12

Mancarea de bame este una dintre cele mai cunoscute retete din timpsul Ramadanului. Ingrediente: 800 g bame; 3-4 ardei; 500 g roşii; Sare, piper; 50 ml ulei de măsline, zeama de la o lămaie; un litru borş ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei