Localitatea italiana unde casele abandonate se vand pornind de la un euro. Ce conditii trebuie sa indeplineasca doritorii

0000   0141700

Dimensiune font:

| 26-04-2021 08:29

Pandemia de coronavirus, carantina si incertitudinile legate de vacante nu s-au incheiat, dar aceste lucruri nu impiedica Italia sa continue ca vanda case la pretul de 1 euro, cel mai recent exemplu fiind localitatea Castiglione di Sicilia, unde aproape 900 de case abandonate isi asteapta cumparatorii, relateaza CNN.

Castiglione di Sicilia este situat in apropiere de muntele Etna, in apropiere de Taormina si de plajele coastei estice a Siciliei.

Majoritatea caselor se afla in zonele cele mai vechi ale orasului. Aproximativ jumatate sunt ruine si vor fi vandute la pretul simbolic de 1 euro. Restul sunt intr-o stare mai buna si vor fi comercializate ieftin, la preturi pornind de la 4.000-5.000 de euro.


Primarul Antonino Camarda a lansat un proiect ambitios de a aduce o viata noua in localitatea sa, unde populatia a scazut de la 14.000 la inceputul anilor 90 la numai 3.000 in prezent.

"Avem de salvat o mostenire arhitecturala uriasa, plina de istorie. De-a lungul timpului, au plecat prea multi oameni, lasand in urma lor case vechi, pitoresti, dintre care multe dateaza de pe vremea renasterii", a spus primarul.

In timp alte orase care desfasoara scheme similare au scos la vanzare o multime de case pentru 1 euo, Castiglione di Sicilia stabileste pretul proprietatilor in functie de starea lor.

"Am realizat un studiu aprofundat care catalogheaza fiecare proprietate pe baza hartilor si a datelor din registrul funciar.

In functie de starea lor, cladirile vor fi vandute la preturi diferite, incepand de la 1 euro", a spus Camarda.

Daca va exista mult interes pentru aceeasi proprietate, va fi organizata o licitatie.

Schema, care a fost lansata in martie 2021, este cea mai mare de acest gen, cu cel putin 400 de proprietati in oras, care sunt intr-o forma decenta si necesita o renovare minima.

Cumparatorii trebuie sa finalizeze lucrarile de renovare in termen de trei ani. Spre deosebire de majoritatea celorlalte scheme, totusi, nu trebuie platita o garantie pentru a garanta efectuarea lucrarilor. In schimb, proprietarii sa incheie o polita de asigurare de la o banca, in valoare de 4.000 euro.

"Ar costa noul proprietar 100 de euro pe an, ceea ce pare o suma mai justa decat o garantie", a aratat Camarda.

Taxele locale sunt scazute in Sicilia, comparativ cu restul Italiei. Cumparatorii pot profita, de asemenea, de schema "superbonus" a guvernului italian, care ofera credite fiscale de 110% pentru renovarile care fac casele mai ecologice.

Asezat pe un teren stancos pe versantul nordic al Muntelui Etna, Castiglione di Sicilia are o vedere la uluitoarea vale Alcantara, ale carei prapastii si canioane adanci sunt denumite "gole" (care inseamna "chei" in italiana).

Taiate de paraie limpezi, iazuri si cascade, sunt formate din lava vulcanica solidificata, creata in timpul eruptiilor din vulcan. Padurile, plantatiile de maslini, livezile de portocali, plantatiile de alune si proprietatile viticole completeaza peisajul. Pe flancurile fertile negre ale Etna, podgoriile produc vin premium, din struguri carricante, catarratto si nerello.

Castiglione este supranumit "orasul vinului" - o imensa sculptura a unui butoi si a unui pahar de vin sta la intrarea in sat.

Se organizeaza si tururi cu ghizi de-a lungul traseului vinului de pe Etna.

Etna este cel mai mare vulcan activ din Europa, iar terenul este presarat cu pesteri de lava, paduri de pini si fluxuri de lava vechi. Sunt organizare si excursii pe rau, rafting, canyoning, ciclism, calarie si trasee de nordic walking, iar dealurile sale intunecate de lava sunt presarate cu fortarete grecesti ruinate si capele bizantine cu tuneluri secrete.

Se spune ca Castiglione di Sicilia a fost fondat pe cenusa asezarilor preistorice in 403 i.Hr. de refugiati din asezarea de pe litoral Naxos, langa Taormina moderna, cand a fost cucerita de un tiran. Numele sau deriva din "Castelul Leilor", iar stema Castiglione prezinta inca doi lei care stau de paza. Timp de secole Castiglione a fost unul dintre avanposturile strategice si prospere ale Siciliei, supranumit orasul "aprins", de catre Frederic al II-lea, imparatul Sfantului Roman din secolul al XIII-lea si rege al Siciliei.

Orasul este membru al I Borghi Piu Belli d'Italia, o asociatie a unora dintre cele mai frumoase orase istorice din Italia. Drumurile si zidurile sunt realizate cu pietre de lava intunecate, in timp ce conacele aristocratice sunt juxtapuse cu locuinte umile. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:06

%ANUNTSPECIAL%
Lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 200/89/2011, aflat pe rolul Tribunalului Vaslui şi C.E.C. Bank Sucursala Vaslui, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, precum şi a Codului de procedură civilă, a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „GENIALUL” S.R.L. Vaslui, cu sediul în mun. Vaslui, str. Alexandru cel Bun, bl. 187, sc. C, et. 2, ap. 12, judeţul Vaslui, cât şi terenul proprietatea lui Cordunianu Tudorel, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV, ADRESA, Componenţa/Observaţii, Valoare - lei- 1. Construcţia C2 – magazin, birou, spaţiu odihnă, Loc. Secuia, com. Muntenii de Jos, jud. Vaslui, suprafaţă construită 130,96 m.p., iar terenul pe care este amplasată construcţia nu aparţine debitoarei, 24.720,00 2. Bunuri mobile, Loc. Secuia, com. Muntenii de Jos, jud. Vaslui Vitrină frigorifică Mondial Elite, Rafturi PAL, Birou-masă PAL, Raft pâine lemn, Cântar electronic, Casă de marcat Datecs MP55A, 1.165,00. Preţul de pornire la licitaţie este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform hotărârii Adunării creditorilor din data de 23.03.2021. Vânzarea prin licitaţie publică pentru bunurile debitoarei va avea loc la data de 18.06.2021, ora 1000 şi se vor organiza 5 şedinţe săptămânale, respectiv la până la data de 16.07.2021. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 5% din preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile mobile şi 2.000 lei din valoarea activului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 500,00 lei pentru bunurile imobile şi 50,00 lei pentru bunurile mobile şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0335/566.035, 0727/850.575, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
1. Informații generale privind autoritatea contractantă, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax și/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Zemeș, str. Principală, nr. 200, Zemeș, judeţul Bacău, telefon 0234383037, fax 023438330, email adp@zemes.ro, persoană de contact Alupei Teofil. 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie închiriat: Spațiu nr. 1 (boxă), în suprafață de 16,03 m.p., ce face parte din imobilul Piață Zemeș, strada Principală nr.160, proprietate publică a Comunei Zemeș, pentru activități economice comerț sau servicii. Închirierea se face conform H.C.L. 82/17.05.2021, si O.U.G. nr. 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc in Caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: de pe site-ul www.zemes.ro sau de la sediul U.A.T. Comuna Zemeș. 3.2. Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul instituției de la care se poate obține un exemplar din documentația de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, U.A.T. Comuna Zemeș, strada Principală nr. 200, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.3. Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 10 lei, se poate achita numerar la casieria UAT Comuna Zemeș. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 14/06/2021, ora 13.00. 4. Informații privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 23/06/2021, ora 13.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Zemeș, strada Principală, nr. 200, județul Bacău. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: un exemplar. 5. Data și locul la care se va desfășura ședința publică de deschidere a ofertelor: 24/06/2020, ora 10.00, la sediul UAT Comuna Zemeș, str. Principală nr. 200, județul Bacău. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Bacău, Str. Ştefan cel Mare nr. 4, tel: 0234/514419, fax 0234/525211, email tr-bacau-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunțului de licitație către instituțiile abilitate, în vederea publicării: 26/05/2021
FOTO Cum arată cel mai scump penthouse din Londra, scos la vânzare pentru aproape 250 de milioane de dolari
16/06/2021 09:04

 Nu există niciun anunt public pentru apartamentul Penthouse B din varful imobilului de lux One Hyde Park din Londra. Mega-apartamentul de 1.670 de metri pătrati din districtul ultra-exclusivist Knightbr ...

Comandă de la LIBREX cărțile momentului scrise de Haralamb Zincă!
15/06/2021 09:40

Haralamb Zincă a fost un autor roman, maestru al thrillerului politist si al cărtilor de spionaj. Este considerat părintele acestui gen literar in Romania. Cărtile acestui autor au fascinat deja cat ...

Un gălățean a lăsat moștenire o mică avere unei fiice necunoascute
14/06/2021 23:38

Un gălătean a lăsat o mică avere in urma sa, in biblioteca apartamentului său. În momentul de fată este căutată fiica sa. Maricel Coman avea 79 de ani si trăia singur intr-un apartament din G ...

Ed Sheeran lansează „Bad Habits
13/06/2021 16:00

Cantautorul britanic Ed Sheeran a anunţat vineri lansarea piesei "Bad Habits", primul său cantec solo după patru ani şi care va apărea pe piaţă la 25 iunie, relatează EFE.     She ...

Filmul „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc
13/06/2021 13:26

Premiile celei de-a 71-a ediţii a Festivalului de Film de la Berlin urmează să fie inmanate duminică, 13 iunie, in monumentala zonă a Insulei Muzeelor din centrul istoric al Berlinului, relatează dpa. Ca ...

ISJ Iaşi explică în ce condiţii se pot organiza excursii şi tabere şcolare
11/06/2021 21:01

În urma relaxărilor din ultima perioadă in privinţa organizării de excursii, tabere şcolare sau activităţi şi expediţii in aer liber, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi au me ...

Cine este actrița română care va juca în filmul „Femei obişnuite
10/06/2021 16:22

  Filmul „Femei obişnuite/ Simple Women”, debutul in lungmetraj al regizoarei italiene Chiara Malta, co-produs de Ada Solomon şi cu actriţa americană de origine romană Elina Löwensoh ...

Trilogia „Străzile groazei/ Fear Street” va fi lansată de Netflix la nivel global în luna iulie
10/06/2021 14:07

Trilogia „Străzile groazei/ Fear Street”, bazată pe seria horror de succes scrisă de R.L. Stine, va fi lansată de Netflix la nivel global in luna iulie. În 1994, un grup de adolescenţi ...

Rețetă antică din cultura babiloniană. Iată ce poți prepara acasă
07/06/2021 13:27

Arheologii au descoperit mai multe tăblite babiloniene, care contin retete vechi de 3.600 de ani. Cea mai veche carte de bucate a fost scrisă in jurul anului 1600 i.Hr. in Babilon, pe mai multe tăblite c ...

În 6 iunie, la ora 5 dimineața,77 de ani de la Debarcarea din Normandia. La ora atacului, Hitler dormea după ce petrecuse cu Goebbels până la trei dimineaţa
06/06/2021 12:13

 În 6 iunie, la ora 5 dimineata, pe un cer cu o lună aproape plină, peste 5.000 de tone de bombe sunt aruncate peste bateriile germane amplasate de-a lungul coastei Normandiei. Singura persoană ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei