Poţi fi arestat dacă pariezi online?

arestat-pariand-online

Dimensiune font:

| 09-03-2021 09:21

Cu o atât de mare expunere în online industria jocurilor de noroc are câte ceva de oferit pentru fiecare. Poţi alege să accesezi Betano bonus fără depunere pentru a juca slotul preferat sau în egală măsură să fii clientul unui cazinou online beneficiind în acest mod de un bonus de client nou. Și da, te poți juca în maximă siguranță, atâta timp cât platforma aleasă este una licențiată. Aduce însă jocul în online siguranţa pe care fiecare jucător o doreşte de fiecare dată? Vom dezbate în rândurile următoare câteva idei de natură să clarifice lucrurile şi să ofere răspunsurile aşteptate.

Legile despre gambling în România

Din fericire, în ţara noastră jocurile de noroc în spaţiul online sunt reglementate legal, deci nu există niciun pericol de a fi arestat practicându-le. Pentru că un cazinou să activeze legal în mediul virtual este necesar ca acesta să dispună de o licenţă eliberată de către ONJN, organismul românesc care reglementează şi supervizează piaţa de gambling din ţară.  Certificarea se obţine după depunerea unor documente solicitate de către ONJN în urma cărora se eliberează o licenţă de funcţionare valabilă pentru o perioadă de 10 ani de zile.

Aceasta licenţă şi numărul acesteia trebuie plasate la vedere pe pagina de start a oricărei platforme online din ţara noastră, astfel încât jucătorul să aibă garanţia că totul este legal. Dacă se doreşte o confirmare suplimentară, se poate consulta pagina oficială ONJN unde se regăsesc atât companiile care activează în legalitate în România cât şi Lista Neagră, unde jucătorii pot vizualiza o listă actualizată cu acele cazinouri online care au suspendată activitatea sau cărora li s-a retras licenţa de funcţionare. Din acest punct de vedere, ONJN oferă jucătorilor toate informaţiile necesare pentru că aceştia să se asigure că nu încalcă nicio lege în vigoare şi că siguranţa îi este asigurată în procent de 100%.

Țări în care cazinourile sunt interzise

În general, lista ţărilor unde jocurile de noroc sunt interzise sunt în marea lor majoritate de religie musulmană sau aflate sub dictatură. Cele mai relevante exemple în acest sens îl constituie Brunei, Kuweit, Liban, Qatar, Singapore, EAU şi Coreea de Nord. Deşi jocurile de noroc le sunt interzise cu stricteţe cetăţenilor acestor țări, există însă şi excepţii de la regulă, aceste activităţi fiind permise cetăţenilor străini aflaţi în vacanţe sau care tranzitează aceste locaţii.

Este evident faptul că aceste jocuri de noroc se desfăşoară numai în anumite locaţii şi în condiţiile impuse de statul respectiv. În mediul virtual însă, este greu de controlat activitatea unui cazinou online, deci este posibil ca accesul la acestea să fie unul mult mai facil. Chiar şi SUA, un exemplu de democraţie mondială, are o legislaţie neclară cu privire la jocurile de noroc, iar în ceea ce le priveşte pe cele din online, guvernul lasă fiecărui stat responsabilitatea de a plasa întocmi ceea ce este sau nu legal. Cu siguranţă că nu vei fi arestat jucând online la un cazinou american dar eşti pasibil de această pedeapsă dacă sunt suspiciuni că speli bani sau că finanţezi activităţi cu caracter terorist.

În mare parte statele nu arestează gamblerii online

Cel mai bun sfat dacă te hotărăşti să joci într-un cazinou online este acela de a face o muncă de cercetare prealabilă care să îţi dea certitudinea că nu vei ajunge în această postură. Chiar şi în lipsa unei legislaţii coerente în acest domeniu este foarte puţin probabil să fi arestat de un stat pentru că ai jucat la un cazinou online de pe teritoriul acestuia. Până la urmă, riscul cel mai mare ţi-l asumi chiar tu, pentru că le pui la dispoziţie o sumedenie de date cu caracter personal şi financiar, necesare de altfel în procesul de înregistrare.

Tocmai de aceea, munca de cercetare trebuie să fie una serioasă, care, să nu te pună în situaţii neaşteptate. Nu ţi-ai dori în niciun caz să obţii un câştig impresionant şi să nu îl poţi retrage tocmai pentru că site-ul ales este unul ilegal sau să îţi periclitezi chiar libertatea personală din acest punct de vedere. Alegerea trebuie făcută în cunoştinţă de cauză şi întotdeauna să dai importanţă documentelor legale care reglementează o asemenea activitate şi repercursiunile pe care le poţi suferi dacă le încalci.

Este în siguranţă pariatul online?

Toate cazinourile online care activează în legalitate pe această piaţă oferă garanţia de 100% că jocurile se desfăşoară în deplină siguranţă, caracteristică dată şi de documentele cerute pentru aprobarea licenţei. Orice cazinou online trebuie să facă dovada unei licenţe valabile, a unor certificate internaţionale care să ateste siguranţa informatică în funcţionare şi nu în ultimul rând să aibă o ofertă care să îndeplinească cerinţele oricărui jucător. Dacă aceste caracteristici sunt întrunite, pariatul online se poate desfăşura în siguranţă, fără probleme.

Un jucător care vrea să verifice informaţiile din mai multe surse distincte o poate face şi apelând la forumuri de specialitate, acolo unde jucători cu adevărat pasionaţi schimbă frecvent informaţii despre diverse site-uri online dedicate jocurilor de noroc şi în special despre siguranţa pe care acestea le oferă. O informare corectă poate ţine jucătorii departe de orice neplăceri, deci sfatul este să nu ezitaţi în a pune întrebări şi mai ales în a obţine răspunsuri cu privire la siguranţa unei platforme online.

Cum să fi în siguranţă atunci când pariezi online

Condiţia primordială pentru a îndeplini această cerinţă este să fii clientul unui site pentru jocuri de noroc perfect legal. În România asemenea exemple se pot găsi în număr mare, singurul lucru este să te hotărăşti pe care îl alegi. Obţinerea siguranţei în pariere tine de câteva condiţii pe care trebuie să le îndeplineşti ca şi jucător şi care constau în:

 Obligativitatea împlinirii vârstei de majorat care în ţara noastră este stabilită la 18 ani

 Completarea documentelor cu caracter personal cerute de platformă

 Deschiderea unui cont de jucător valid

 Selectarea unei metode de plată acceptată de către cazinou

Odată ce ai un cont te poţi loga la acesta numai prin tastarea parolei de identificare, ceea ce îţi va oferi siguranţa dorită. Tocmai de aceea, nu divulga datele de confidenţialitate unei terţe persoane iar în cazul în care ai suspiciuni că se încearcă atacarea informatică a contului pe un anumit site, nu ezita să faci cunoscut acest lucru echipei de suport a platformei.

Jocul în mediul online este cât se poate de sigur pentru jucători dacă aceştia aleg în cunoştinţă de cauză şi după o temeinică documentare. Riscul de a fi arestat în asemenea caz este unul inexistent, atâta timp cât şi tu înţelegi să nu ieşi din normele legale şi să faci activităţi care să vină în contradicţie cu legile. Fii prudent, alege cu grijă şi vei avea parte de experienţa unică pe care numai jocurile de noroc o induc gamblerilor!

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Datorită Eurovision, Malmo devine destinația turistică a Suediei
24/04/2024 17:32

Euforia provocată de concursul Eurovision a dus la creşterea căutărilor privind călătoriile in oraşul costier Malmo din sudul Suediei cu 176% intre septembrie 2023 şi aprilie 2024, a anunţat compania s ...

Un mare oraș din Italia vrea să interzică înghețata și pizza după miezul nopții. Care este motivul deciziei controversate
23/04/2024 22:33

 Un oras italian este gata să interzică gustările de la miezul noptii, printre acestea: inghetata si pizza. Autoritătile propun chiar o nouă lege pentru a interzice aceste plăceri. Dacă va fi aproba ...

Jumătate de milion de euro, evaziune din afaceri cu usturoi
23/04/2024 13:47

 Două persoane sunt cercetate pentru evaziune fiscală, după ce ar fi realizat achiziţii de usturoi şi utilaje din Spania, simuland de pe telefonul mobil efectuarea tranzacţiilor bancare, ulterior nei ...

Câți copii a avut Veronica Micle, marea iubire a lui Mihai Eminescu? Adevărul despre fiica celor doi
21/04/2024 18:05

 Cati copii a avut Veronica Micle, marea iubire a lui Mihai Eminescu? Dincolo de legendă, dragostea dintre cei doi a fost departe de perfectiune, dar nieni nu poate contesta paasiunea cu care amandoi au t ...

Presa internațională, după retragerea Simonei Halep: ”A fost nevoită”
20/04/2024 21:35

 Simona Halep nu va participa la turneul de categorie WTA 1000 Mutua Madrid Open, pentru care a primit wild card din partea organizatorilor, informează Marca. “Halep, aflată pe locul 1.146 in clas ...

Un cuplu englez care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
19/04/2024 12:30

În timp ce-si renovau bucătăria din casa lor veche, doi soti din Dorset, Anglia, au descoperit o comoară formată din peste 1.000 de monede vechi, din secolul al XVII-lea, care era ascunsă sub podea. ...

Ce trebuie să știi înainte de a închiria o mașină din aeroport
17/04/2024 15:11

 Ce trebuie să stii inainte de a inchiria o masină din aeroport Închirierea unei masini din aeroport poate fi o solutie convenabilă pentru călătorii care doresc să exploreze o nouă destina ...

Arbitrul partidei Dinamo – Poli Iași, reacție după accidentarea gravă suferită de Luca Mihai
15/04/2024 22:50

 Meciul dintre Dinamo si Poli Iasi, scor 1-0, va rămane in amintirea microbistilor pentru accidentarea gravă a lui Luca Mihai, după un fault comis de Josue Homawoo, care a primit doar cartonas ...

Suma încasată de echipa României pentru calificarea la Billie Jean King Cup
14/04/2024 19:21

 Echipa de tenis a Romaniei a obtinut calificarea la turneul final al Billie Jean King Cup, după ce a invins spectaculos Ucraina cu scorul de 3-2, decisiv fiind meciul de dublu castigat de Ana Bogdan ...

Tot ce trebuie să știi despre Billie Jean King Cup - România, calificată în premieră
14/04/2024 13:46

 Echipa Romaniei s-a calificat in premieră la turneul final al Billie Jean King Cup (după trecerea la noul format), competitie care serveste drept Campionat Mondial de tenis pe echipe la feminin. Echi ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei