Saloanele de infrumusetare se pregatesc sa redeschida, desi nu stiu ce reguli trebuie sa respecte: La cosmetica ce faci, ii faci cavou din plastic clientei?

par  luca

Dimensiune font:

| 07-05-2020 07:19

 Au mai ramas opt zile pana cand vom iesi din starea de urgenta in care ne aflam de aproape doua luni din cauza epidemiei de coronavirus.

Printre primele masuri de relaxare anuntate de autoritati se afla redeschiderea saloanelor de infrumusetare incepand cu 15 mai. Iar masura este asteptata atat de clienti, cat si de patronii acestor centre.

Pe de o parte, romanii asteapta cu nerabdare redeschiderea saloanelor dupa ce in toata aceasta perioada fiecare s-a descurcat cum a putut in ceea ce priveste tunsul, coafatul, vopsitul, manichiura etc. Astfel, multe persoane au sunat deja sa isi faca programari.

Pe de alta parte, patronii asteapta reluarea activitatii pentru ca afacerile lor au avut mult de suferit in aceasta perioada. Insa unii dintre ei nu sunt prea optimisti nici pentru perioada urmatoare. Si asta pentru ca, spun ei, vor avea mai putini clienti din cauza ca timpul de asteptare dintre programari va fi mai mare pentru evitarea aglomerarii in salon. De asemenea, masurile pe care vor trebui sa le ia vor fi costisitoare.

Pana in acest moment nu se stie cu exactitate care sunt regulile ce trebuie respectate de catre centrele de infrumusetare. Cu toate acestea, multe dintre ele au inceput deja sa se pregateasca si si-au achizitionat masti, manusi, viziere, dezinfectanti.

Reprezentantii saloanelor spun insa ca asteapta cat mai repede vesti de la autoritati, pentru a avea timp ca pana la deschidere sa se adapteze cu totul noilor reguli.

Normalitatea pe care am cunoscut-o nu mai are cum sa existe

Saloanele de infrumusetare, grav afectate in perioada starii de urgenta, au inceput deja sa faca programari pentru perioada de dupa 15 mai, a declarat pentru Ziare.com Monica Lupu, presedintele Asociatiei Cosmetologilor din Romania.

Potrivit acesteia, pana cand autoritatile vor anunta regulile ce trebuie respectate, patronii centrelor au cumparat manusi, masti si dezinfectanti.

"Sunt saloane care au inceput sa faca programari pentru simplul fapt ca, dupa cum se stie, de doua luni suntem inchisi. Este un pic de inteles ca in momentul in care s-a spus ca se vor redeschide saloanele clientele au inceput sa sune si saloanele au luat programarile, in contextul in care ne urla cheltuielile.

Din ce stiu si ce informatii au ajuns la noi, cumva se iau aceste programari cu distanta intre ele, se tine cont de acele sfaturi pe care le-am primit, chiar daca nu exista norme clare la acest moment, iar masurile pe care si le-au luat saloanele sunt cumva aceleasi pe care le aveau si pana acum, ma refer la cele de igiena, dezinfectanti, manusi etc., plus cele care au aparut, care sunt evidente. La modul ca este evident ca de acum vom lucra cu manusi pe toate procedurile, va fi evident ca de acum toti vom purta masti, va fi evident ca pentru anumite proceduri vom avea nevoie de viziere", ne-a declarat Monica Lupu.

Insa, spune presedintele Asociatiei Cosmetologilor din Romania, este nevoie ca autoritatile sa anunte aceste masuri cat mai repede, pentru ca exista in acest moment multe neclaritati. Monica Lupu a subliniat ca reprezentantii saloanelor de infrumusetare trebuie sa stie din timp cum sa se reorganizeze.

"Avem nevoie de raspunsuri din partea autoritatilor, pentru ca sunt o gramada de neclaritati la care toti antreprenorii din domeniu au nevoie de raspunsuri si de un ajutor real din partea institutiilor. Si in continuare, pe langa acele masuri, mai mullti reprezentanti ai domeniului de beauty au inaintat catre Ministerul Sanatatii niste intrebari, neclaritati, pentru care asteptam raspuns. Am inteles ca urmeaza sa ni se dea aceste raspunsuri care pentru noi sunt vitale.

Trebuie sa stim cum vom functiona de acum inainte si cum sa ne asezam business-ul, pentru ca este totul in aer la momentul acesta. Este nevoie de reorganizare. Ce este cert, asa cum au spus si presedintele si premierul, nu mai avem cum sa functionam ca inainte. Normalitatea pe care am cunoscut-o nu mai are cum sa existe. Si ea trebuie reorganizata. Daca nu suntem organizati si asezati, o sa creeze haos", a avertizat Monica Lupu.

In ceea ce priveste pierderile inregistrate de saloanele de infrumusetare in aceasta perioada, presedintele Asociatiei Cosmetologilor din Romania spune ca au fost de 100%.

"Atata timp cat suntem inchisi de doua luni, pierderile sunt de 100%. Noi in aceasta perioada nu am avut niciun venit, in schimb, am avut cheltuieli. Sunt proprietari care nu au acceptat sa nu li se plateasca chiria, au spus ca nu sunt institutii de stat, nu au cum sa suporte, astfel ca a trebuit platita chiria integral.

 
 
 
 
-0:00
 
 
 
 


Au fost cheltuieli pe care am reusit sa le reducem, cum ar fi cheltuielile cu gunoiul, am suspendat factura. Sau la Internet, la fel, au fost suspendate facturile. Deci o parte din facturi au putut fi suspendate, altele amanate, altele deloc. Iar aici cei mai multi specialisti din domeniu se lupta cu chiriile, pentru ca proprietarii nu au acceptat suspendarea platii. Am fost afectati total", ne-a mai spus Monica Lupu.

"Panouri de plexiglas? La cosmetica ce faci, ii faci cavou din plastic clientei?"

Am incercat sa stam de vorba si cu cativa manageri de saloane cosmetice, pentru a afla daca au inceput sa se pregateasca pentru redeschidere si in ce mod. Acestia ne-au spus ca, in asteptarea unui anunt oficial din partea autoritatilor cu privire la regulile ce trebuiesc aplicate, au inceput sa faca pregatiri minimale.

"Da, am inceput pregatirile. S-au cumparat manusi, masti, reguli simple momentan, pana va exista un anunt oficial cu ce masuri trebuie luate. Nu am primit pana acum foarte multe telefoane, in principiu programarile care erau in martie si s-au anulat", a declarat pentru Ziare.com reprezentanta unui centru de infrumusetare din zona Piata Victoriei.

Printre regulile anuntate pana acum "pe surse" se numara si desfiintarea salilor de asteptare din centrele cosmetice. Asadar, unii patroni au spus ca s-au pregatit deja pentru aceasta masura, in cazul in care va fi confirmata oficial.

"Am inceput pregatirile cu unele masuri simple, in principiu asa cum consideram de cuviinta ca ar trebui sa fim echipati, ca si cum noi am fi clientii, si atunci ne gandim ce masuri s-ar preta cel mai bine in aceasta situatie. Am cumparat manusi, viziere, nu stim momentan daca se impun si acele paravane din plexiglas. Facem acum un minim de pregatiri necesare din punctul nostru de vedere si pe urma vom vedea ce spun autoritatile.

Clientii au tot sunat in toata aceasta perioada si acum sunt nerabdatori, iar noi trebuie sa le oferim conditii si sa redeschidem, pentru ca altfel se programeaza in alta parte. Nu va mai exista sala de asteptare. Se ia distanta mai mare intre programari, se desfiinteaza sala de asteptare", a declarat pentru Ziare.com si managera unui salon de infrumusetare situat pe Soseaua Colentina.

Insa faptul ca nu vor mai exista sali de asteptare, iar programarile vor fi facute la o distanta mai mare le va aduce saloanelor mai putini clienti.

"Am cumparat masti, viziere. Voi face si un punct unde fiecare client se va dezinfecta in momentul in care intra in salon. Am luat sapun profesional dezinfectant si solutie dezinfectanta, covoras cu dezinfectant. Ne-am gandit sa luam temperatura fiecarei cliente cand vine, dar ni s-a parut absurd. Va trebui sa conteze si bunul simt al fiecarei persoane. Daca o clienta simte ca are anumite simptome, nu ar trebui sa vina la salon.

Nu va mai fi sala de asteptare, daca cineva intarzie, isi pierde automat programarea, daca vine mai devreme, nu va avea voie sa intre, cine doreste informatii va trebui sa sune, nu va intra sa intrebe la receptie. Nu va mai fi ca pana acum, in momentul in care o clienta este vopsita si asteapta sa actioneze vopseaua, alta clienta este tunsa. Nu, acum va fi doar o singura clienta. Probabil, vom face doar cateva cliente pe zi", ne-a explicat si managera unui salon de pe Bd Chisinau din Sectorul 2.

Potrivit acesteia, afacerea ei va avea de suferit in continuare, pentru ca preturile produselor achizitionate, cum ar fi manusile sau dezinfectantii, au crescut foarte mult.

"Clar ca vom avea pierderi si in continuare. Mai ales ca toate materialele sunt mult mai scumpe. Preturile la dezinfectante sunt acum exagerate, la fel si la manusi, la masti. Iar inainte noi foloseam manusile doar pentru vopsit, acum va trebui sa le folosim la orice activitate. Este foarte greu. Daca ne vor pune sa cumparam si panouri din acelea de plexiglas...acelea sunt exagerat de scumpe", a precizat ea.

In plus, managera afirma ca nu prea intelege cum ar putea fi montate panourile de plexiglas in zona de cosmetica. Precizam insa ca si despre aceasta masura s-a discutat momentan doar pe surse.

Totodata, ea spune ca va fi foarte greu sa se lucreze cu manusi.

"Nu stiu cum vom reusi sa lucram cu manusi, pentru ca este dificil sa tunzi si sa coafezi cu manusi. La fel si la cosmetica, se lipeste ceara de manusi. Iar panourile de protectie, din plexiglas, poate pot fi puse la manichiura, dar la cosmetica ce faci? Ii faci cavou din plastic clientei?", a mai declarat managera salonului

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:12

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
VIDEO/ Scene violente la finalul meciului Columbia - România: Fanii columbieni au scos cuțitele
27/03/2024 14:08

  Meciul dintre Columbia si Romania de pe Wanda Metropolitano a fost urmat de scene violente intre fanii columbieni.  Suporterii nationalei sud-americane s-au luat la bătaie pe M ...

Găsește-ți refugiul montan personal, alege locuințele cu vedere la munte oferite de Yaele Invest Construct
27/03/2024 13:49

Găseste-ti refugiul montan personal, alege locuintele cu vedere la munte oferite de Yaele Invest Construct  A avea o locuintă numai a ta acolo unde frumusetea Muntilor Bucegi se imbină cu arhitectura a ...

Cum să te relaxezi online după o zi lungă la muncă: Activități pentru a-ți recăpăta echilibrul și pentru a te destinde
26/03/2024 15:44

Cum să te relaxezi online după o zi lungă la muncă: Activităti pentru a-ti recăpăta echilibrul si pentru a te destinde După o zi lungă si obositoare la muncă, este esential să găsesti modalităti d ...

 Întunericul strălucitor, redescoperirea lumii prin ochii filmului noir
26/03/2024 12:54

Filmul noir, un gen cinematografic ce a cucerit inima spectatorilor si criticii deopotrivă, reprezintă o călătorie fascinantă in adancurile naturii umane, explorand teme intunecate precum moralitatea ambig ...

Avantajele jocurilor de noroc la cazinouri internaționale comparativ cu cele locale
21/03/2024 10:36

Avantajele jocurilor de noroc la cazinouri internationale comparativ cu cele locale Cazinourile online sunt acum o alternativă convenabilă la cazinourile locale, iar din ce in ce mai multi oameni isi indreap ...

Cum să alegi un prosecco de calitate? 5 recomandări
18/03/2024 14:54

Cum să alegi un prosecco de calitate? 5 recomandări Prosecco este un vin spumant foarte apreciat, originar din nord-estul Italiei. Unul dintre elementele esentiale care il diferentiază pe piata internationa ...

 Ora Pământului, celebrată de peste 10.000 de copii
18/03/2024 14:45

Peste 10.000 de copii şi tineri din corurile şi ansamblurile Programului Naţional Cantus Mundi se vor reuni, simultan in toată ţara, sambătă, in intervalul orar 20,30 - 21,30, pentru a marca Ora Pămantu ...

 5 investiții importante pentru casa ta
15/03/2024 10:58

5 investitii importante pentru casa ta Casa ta este cea mai importantă investitie, deci este indicat să alegi cu grijă lucrurile care vor oferi functionalitate si confort. Pe langă preferintele si priorit ...

Airsoft: Mai Mult Decât Un Joc, O Pasiune
11/03/2024 11:54

Airsoft: Mai Mult Decat Un Joc, O Pasiune În adancul inimilor entuziastilor activitătilor in aer liber si a jocurilor de strategie, airsoftul se află la intersectia dintre sport, artă militară si rec ...

FOTO & VIDEO Cine e Miss World 2024 și ce meserie are? Pe ce loc s-a situat România?
10/03/2024 11:24

Depăsindu-si 111 colege de titlu din intreaga lume, Krystyna Pyszková din Cehia a fost incoronată Miss World 2024 sambătă, la Mumbai, India, unde a avut loc anul acesta concursul international. Roma ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei