Serialul---Game-of-Thrones---s-a-incheiat--Ultimul-episod--intampinat-de-fani-cu-bucurie--lacrimi--i

Dimensiune font:

Serialul ''Game of Thrones'' s-a incheiat. Ultimul episod, intampinat de fani cu bucurie, lacrimi, isterie si aplauze

| 20-05-2019 12:18

Fanii serialului "Game of Thrones" au trait intens si cu multa pasiune - strigate de bucurie, lacrimi, scene de isterie si aplauze - pana in ultima secunda a episodului final din aceasta productie TV, care s-a incheiat duminica seara in America de Nord si care a cumulat record dupa record pe parcursul celor opt ani de difuzare.
 

Foto: Facebook/ Game of Thrones

 "Este incredibil, aveam impresia ca stateam asezat in mijlocul unei sufragerii gigantice, in care fiecare invitat incerca sa vorbeasca mai tare decat ceilalti", a declarat pentru AFP Ewald Klautky, care a asistat la difuzarea in direct a celui de-al 73-lea episod din acest serial-cult intr-un bar irlandez din Los Angeles.

Aproximativ 200 de persoane s-au reunit in acel bar duminica seara.

A fost prima sa "watch party" (petrecere de vizionare), iar Ewald, in varsta de 52 de ani, se declara socat de faptul ca a vazut alaturi de el mai multi spectatori care pareau gata sa se bata cu cineva, atat erau de prinsi de evenimentele prezentate in "Game of Thrones".

"A fost inca si mai intens decat o finala a campionatului de fotbal american", a adaugat, zambind, acelasi martor, care lucreaza in industria cinematografica si urmareste serialul "Game of Thrones" inca de la primul sezon al acestuia, difuzat in 2011.

Ultimul episod din serial a pecetluit soarta personajelor Daenerys Targaryen, Jon Snow, Tyrion Lannister, Sansa si Arya Stark, nume intrate de acum in cultura populara. Si care se afla pe lista prenumelor preferate pentru nou-nascutii din Statele Unite.

"Tron de fier" din cauciuc

Finalul acestui serial fantasy de inspiratie medievala, un veritabil succes planetar, ce prezinta povestea unor familii nobiliare care se lupta intre ele pentru a domni intr-un regat fictiv intitulat Westeros, a declansat multe pasiuni in randul fanilor prezenti in barul Brennan's din Los Angeles, unde a fost amplasat un "Tron de fier" (emblema puterii regale din Westeros, n.r.) din cauciuc, pentru a marca al optulea sezon al acestei productii TV.

Acest bar din Marina Del Rey, la vest de Los Angeles, serveste clientilor chiar si un cocktail inspirat din universul "Game of Thrones": "The Night King" - marele personaj negativ al serialului. Este doar un whisky amar cu gheata albastra, a declarat un amator al acestei bauturi.

Fiecare spectator avea favoritii lui, iar strigate si tipete s-au produs in barul american de fiecare data cand unul dintre personajele favorite avea parte de o soarta tragica - sau dimpotriva, de o soarta glorioasa - pe ecranele multiple amplasate pe pereti si inconjurate inca de frunze verzi de trifoi, mostenite de la cea mai recenta sarbatoare a Sfantului Patrick.

"Da! Da!", au strigat multi fani atunci cand regina Daenerys si-a facut intrarea triumfala in King's Landing (capitala regatului Westeros), iar un cuplu de tineri a profitat de acel pretext pentru a se saruta.

Putin mai tarziu, aceeasi Daenerys a fost ucisa de iubitul (si nepotul ei) Jon Snow. Isteria le-a cuprins pe multe spectatoare, unele dintre ele au sarit in picioare pe scaune, in timp ce altele erau cuprinse de consternare.

O tanara, care parea sa fi abuzat de cocktailul preferat, a izbucnit in lacrimi atunci cand Jon Snow si-a luat adio de la restul familiei sale. Ea a fost insa pusa la punct imediat de un fan, deranjat de plansul ei si care dorea sa urmareasca scenele urmatoare.

"Voi urmari din nou acest episod cand voi fi la mine acasa, intr-o atmosfera calma, pentru a profita de subtilitati si de muzica originala", a explicat Shobhana Chetri, in varsta de 28 de ani.

Tanara a avut totusi zambetul pe buze la finalul episodului: "Faptul ca am fost inconjurata de oameni care nu aveau aceleasi personaje preferate ca mine a fost ceva interesant, asta m-a facut sa vad lucrurile dintr-o alta perspectiva. Apoi, ambianta generala a fost amuzanta!", a adaugat ea.

Referindu-se la finalul show-ului TV, tanara a precizat: "Dezamagitor! A fost sumbru, dar puteam sa ne asteptam la asa ceva si este tocmai lucrul care ne place, in definitiv".

Potrivit Reuters, Jon Snow a ucis-o pe Daenerys pentru ca s-a temut ca noua regina din Westeros va instaura un regim al tiraniei, asa cum o facusera stramosii ei. Ultimul dragon supravietuitor a ars apoi Tronul de Fier, topindu-l pentru totdeauna cu respiratia lui fierbinte. Ramasi fara un domnitor, membrii caselor nobiliare din Westeros au facut in cele din urma o alegere surprinzatoare atunci cand si-au ales un nou rege - Brandon Stark, interpretat de Isaac Hempstead Wright.

Polemica

Inainte de a se termina, ultimul sezon din "Game of Thrones" a starnit polemici aprinse, multi dintre telespectatorii postului HBO considerand-ul "facut de mantuiala" si regretand ca evolutia anumitor personaje a fost prea rapida, ca anumite scene cruciale s-au derulat in doar cateva secunde, dupa ani de asteptare.

Suparati, fani din lumea intreaga au cerut o noua versiune: o petitie lansata pe site-ul Change.org primise pana sambata aproape 1 milion de semnaturi, prin care se solicita refacerea celui de-al optulea sezon "cu scenaristi competenti".

Insa fanii care au fost prezenti in barul Brennan's din Los Angeles au parut in general mai degraba satisfacuti, recunoscand dificultatea finalizarii unei astfel de productii de televiziune fara a face "taieri" dureroase si fara a provoca nemultumiri.

Reprosurile au vizat in special personajul reginei Daenerys, o femeie puternica si libera, adulata de numeroase spectatoare, dar care a devenit tiranica in penultimul episod al serialului.

Acest lucru nu a impiedicat-o insa pe Corey Ben-David, o admiratoare a "Mamei Dragonilor", sa vina deghizata in acest personaj si sa asiste la acest "watch-party". "Danny face ceea ce spune. Evolutia ei este logica", afirma tanara de 34 de ani, care a citit toate cele cinci romane publicate de George R. R. Martin si din care s-a inspirat serialul televizat.

Odata incheiat, serialul "Game of Thrones" lasa un mare gol in sufletele multor fani. Unii dintre ei, care nu locuiesc in Statele Unite, si-au pus alarmele sa sune in plina noapte, pentru ca ei sa vizioneze episodul final odata cu telespectatorii americani, deoarece doreau sa evite oroarea lecturarii unui "spoiler" pe retelele de socializare, luni dimineata.

Potrivit unui sondaj realizat pentru The Workforce Institute, aproximativ 27 de milioane de americani prevad ca vizionarea ultimului episod din "Game of Thrones" va avea un impact major asupra muncii lor de luni dimineata: productivitate in scadere, tele-munca, absente si intarzieri. ziare.com

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Tribunalul Iași, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8669/99/2017 (526/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum şi a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tutun și Ziare” S.R.L. Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Bălţii nr. 6, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV – Valoare -lei- 1. Chioşcuri ziare dezafectate - 10.906,00; 2. Utilitare dacia Logan - 10.230,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2020. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 13.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 27.04.2020, 04.05.2020, 11.05.2020, 18.05.2020 și 25.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanției de participare la licitație de 30% din prețul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât și documentele de înființare și împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanției de participare la licitație, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informații suplimentare se pot obține la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, județul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035, 0727/850575 și 0744/291653..
Parul poate reveni, singur, la culoarea naturala, dupa incaruntire. Iata in ce conditii
03/06/2020 11:04

 Imbatranirea nu e un proces simplu de acceptat. Iar incaruntirea este vazuta, adesea, ca un prim semn ca "zilele de glorie" ale tineretii se apropie de sfarsit. Un nou studiu arata insa ca, c ...

Tom & Jerry VIDEO
02/06/2020 21:15
VIDEO Un europarlamentar a participat la o dezbatere prin videoconferință în chiloți
02/06/2020 21:05

 Europarlamentarul irlandez Luke ”Ming” Flanagan a participat, marti, la o discutie in Comisia de Agricultură a Parlamentului European, care a avut loc prin videoconferintă, fiind imbrăcat d ...

Profețiile lui Nostradamus pentru 2020: Războaie, demiterea lui Trump și sfârșitul lumii / Ce se va întâmpla în România
31/05/2020 08:56

Profetiile celebrului Nostradamus, care datează din secolul al 16-lea, au vorbit in detaliu - de exemplu - despre ascensiunea lui Adolf Hitler, amenintarea unui război global si sfarsitul lumii. Iată cateva ...

VIDEO - Armata de femei din CHINA
31/05/2020 08:10
VIDEO  O fostă profesoară și-a UCIS fiul de 9 ani sub ochii copilului de 4 ani, iar apoi a încercat să se sinucidă
29/05/2020 17:46

 Poliţiştii şi procurorii din Maramureş au deschis o anchetă după moartea unui copil de nouă ani, din Bozanta Mică. Băiatul ar fi fost sufocat in somn de mama sa, fostă profesoară, care apoi ar ...

VIDEO Imagini dramatice în Italia: Un puști de 12 ani a scăpat cu viață, după ce a fost urmărit de un urs
27/05/2020 21:01

 Un băiat de 12 ani a trecut prin mari emotii, după ce s-a trezit urmărit de un imens urs brun, in timpul unei excursii cu familia in zona montană Trentino, din nordul Italiei, transmite BBC News. ...

Cele mai TARI melodii GRECEȘTI. Te poartă în vacanță!
27/05/2020 07:21

Esti cu gandul la vacantă, deja? Ti-e dor de meleagurile elene? Ei bine, ti-am adus Grecia putin mai aproape prin muzică. Iată cateva dintre cele mai frumoase melodii grecesti.  Antique - Dinata Dina ...


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!