000000  media-141

Dimensiune font:

Splendori în cădere: cele mai frumoase cascade din lume

| 06-08-2019 17:18

 Care crezi că sunt cele mai frumoase cascade din lume? Este greu de spus de ce suntem atât de fascinați de marile căderi de apă. Oare anvergura și forța lor ne atrag atât de mult? Sau împrejurimile luxuriante și pline de viață?

Probabil că ambele. O cascadă este o reprezentare a forței naturii și o imagine a frumuseții și abundenței sale. Toate aceste 11 cascade sunt uimitoare și puternice.

Dacă se întâmplă să vizitezi vreuna dintre aceste țări, îți recomandăm să nu le ratezi! Așadar, iată 11 dintre cele mai frumoase cascade din lume.

1. Cascada Victoria

cele mai frumoase cascade
Localizare: granița dintre Zimbabwe și Zambia. Foto: Wikimedia

Iată prima dintre cele mai frumoase cascade din lume. Situată pe Fluviul Zambezi, în sud-estul Africii, Cascada Victoria se află pe lista patrimoniului UNESCO. 

Numită cândva „cea mai mare perdea de apă căzătoare”, această cascadă magnifică este o priveliște uimitoare. Există mai multe locuri din care turiștii pot admira frumusețea Cascadei Victoria.

2. Cele mai frumoase cascade: Ban Gioc-Detian

cele mai frumoase cascade
Localizare: granița dintre China și Vietnam. Foto: Wikimedia

Iată o altă cascadă situată pe granița dintre două state, motiv pentru care are două nume: este cunoscută drept Ban Gioc pe partea vietnameză și sub numele de Detian în China.

Cascada este de fapt compusă din mai multe cascade și se află pe Râul Quay Son. Poate fi accesată atât de pe partea vietnameză, cât și de pe cea chineză. Ban Gioc-Detian este cea mai mare cascadă situată între două state din Asia.

3. Cascada Havasu

cele mai frumoase cascade
Localizare: Marele Canion, Arizona. Foto: Wikimedia 

Cu apele sale turcoaz care contrastează cu solul roșu, Cascada Havasu este o priveliște impresionantă. Deși este situată în Marele Canion, una dintre cele mai populare destinații turistice din SUA, nu este tocmai ușor să ajungi la cascadă.

Este nevoie să faci o drumeție dificilă și să primești permisiunea de a intra în rezervația indiană de aici. Nu este singura cascadă din Marele Canion, ci una din cele cinci cascade aflate aici – însă este cu siguranță cea mai frumoasă.

4. Cascada Skogafoss

cele mai frumoase cascade
Localizare: Islanda. Foto: Wikimedia

Islanda este țara ghețarilor și a cascadelor, iar Skogafoss este una dintre cele mai mari, mai frumoase și mai vizitate cascade din această țară. Skogafoss se află pe râul Skoga, și poate fi accesată de deasupra sau de dedesubt.

Turiștii care nu se tem că vor fi udați de cascadă o pot admira de la foarte mică distanță. 

5. Cele mai frumoase cascade: Jog

cele mai frumoase cascade
Localizare: India. Foto: Wikimedia

Una dintre cele mai înalte cascade din India este Cascada Jog, aflată lângă satul cu același nume. Cascada s-a format pe Râul Sharavathi și, pe lângă faptul că este o atracție turistică, oferă energie electrică orașelor din apropiere.

Una dintre cele mai mari hidrocentrale din India transformă în electricitate curenții puternici ai cascadei.

6. Cascada Mardalsfossen

cele mai frumoase cascade
Localizare: Norvegia. Foto: Wikimedia

La fel ca Jog, din India, această cascadă este folosită pentru a genera electricitate în cea mai mare parte a anului. Turiștii au voie să vadă cascada numai atunci când debitul de apă este cel mai scăzut, între 20 iunie și 20 august, o fereastră destul de îngustă. 

Cascada este adeseori numită „cea mai înaltă cascadă din Europa”, având înălțimea de 705 metri.

7. Cascada Dettifoss

cele mai frumoase cascade
Localizare: Islanda. Foto: Wikimedia

O altă cascadă de frunte a Europei este Dettifoss, despre care se spune că este cea mai puternică de pe continent. Ca multe alte cascade islandeze, apele sale provin dintr-un ghețar din care izvorăște Râul Jokulsa a Fjollum.

Cascada se află într-o zonă populară pentru turiști, numită „Cercul de Diamant”.

8. Cele mai frumoase cascade: Cascada Iguazu

cele mai frumoase cascade
Localizare: granița dintre Argentina și Brazilia. Foto: Wikimedia 

La granița dintre Argentina și Brazilia, pe Fluviul Iguazu, se află imensa Cascadă Iguazu. Există 275 de căderi de apă în acest sistem de cascade cu o lățime de 2.7 kilometri – cel mai mare sistem de cascade din lume.

9. Cascada Sutherland

Localizare: Noua Zeelandă. Foto: Wikimedia

Aceasta este Cascada Sutherland, despre care s-a crezut mult timp că este cea mai înaltă cascadă din Noua Zeelandă, având înălțimea de 580 de metri.

Astăzi știm că este depășită de Cascada Browne, însă rămâne una dintre cele mai pitorești și luxuriante priveliști din Noua Zeelandă.

10. Cascada de pe Rin

Localizare: Elveția. Foto: Wikimedia 

Această cascadă elvețiană este, probabil, una dintre cele mai prietenoase cu turiștii dintre toate cascadele de pe lista noastră. Se află în apropierea unui oraș mare (Zurich), o poți admira din diferite perspective și este înconjurată de superbe castele medievale.

Totodată, este cea mai mare cascadă din Elveția, așa că, dacă ajungi în această țară, nu ai voie s-o ratezi!

11. Cele mai frumoase cascade: Ghețarul atârnat

Localizare: Chile. Foto: Wikimedia

Iată și ultima dintre cele mai frumoase cascade din lume. Parcul Național Queulat oferă o priveliște unică: o cascadă care se prăbușește de pe o stâncă, în timp ce un ghețar atârnă deasupra ei, ceea ce oferă iluzia că apa izvorăște direct din ghețar.

Este o priveliște superbă, fără egal!

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iasi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al S.C. Danilux S.R.L., cu sediul în mun. Botoşani, str. Primaverii, nr. 25, sc. F, et. P, Jud. Botoşani, CUI RO12598561 J7/6/2000 numită conform Sentinţei nr. 144/23.02.2011, pronunţată de Tribunalul Botoşani în dosarul nr. 2715/40/2010, anunţă scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică organizată la data de 04.07.2019, ora 14.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, str. Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, a următoarelor imobile: Nr. activ Denumire activ Valoare de evaluare (lei fără T.V.A.) Valoare de pornire a licitatiei (fără T.V.A.). Activul 1 Spațiu comercial situat în mun. Botosani, str. Calea Nationala, nr. 207, jud. Botoşani cu suprafaţa construită de 251,60 mp şi suprafaţa utilă de 219,39 mp şi teren aferent construcţiei cu suprafaţa de 363 mp, înscris în Cartea Funciară nr. 50743 (provenită din conversia de pe hârtie a CF 4646/N) cu numărul cadastral 1433-4470. 1.274.300,00 78.000,00 euro*. Activul 3 Proprietatea imobiliară situată în zona marginală a loc. Cătămărești Deal, com. Mihai Eminescu, jud. Botoșani, ce include: grajd cu suprafața construită de 745 mp și teren aferent construcției cu suprafața de 2.580,76 mp, înscrise în Cartea Funciară nr. 50184 (provenită din conversia de pe hârtie a CF 357/N) cu numărul cadastral 22/21/1/2/2/2/1 și bunuri mobile aferente, respectiv telefon mobil, birouri – 10 bucăți. 1.702.400,00 89.100,00 euro*. Sumă ce va fi achitată în lei la cursul valutar BNR din ziua plății. Poate participa la licitaţie orice persoană fizică sau juridică care depune până cel târziu la data de 03.07.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, str. Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, toate documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, orele 08.00 – 16.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: 0330/401589, 0758049901, 0749244377; 0232/243864, fax: 0232/212231. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
Tipul de floare care iti place spune multe despre personalitatea ta. Să vedem ce spune floarea ta preferată despre tine
17/08/2019 20:23

Florile sunt cele mai frumoase lucruri din natura. In momentul in care te uiti la ele, te simti intinerit. Flori diferite simbolizeaza emotii diferite. Ele pot reprezenta dragoste, prietenie sau doliu. Florile ...

VIDEO Un avion aterizează de urgență pe o autostradă în Croația
17/08/2019 20:03

 Un avion usor de tip Cessna a aterizat de urgentă, sămbătă, pe autostrada A6 din Croatia. Cele două persoane de la bord nu au suferit răni, iar avionul nu s-a lovit de nici un vehicul de pe soseaua ...

VIDEO-SURPRIZA ENORMA LA PESCUIT
17/08/2019 12:27
Ce a pățit o femeie după ce a refuzat să întrețină relații intime cu un străin
17/08/2019 12:05

  O tanără de 21 de ani, din Leeds, Marea Britanie, a fost ucisă fără milă după ce a refuzat in repetate randuri să intretină relatii intime cu un bărbat. Autorul atacului se afla sub infl ...

Vrei şniţele cât mai crocante? Secretul se află în bucătăria ta
17/08/2019 10:15

  Descriere foto:   Vrei şniţele cat mai crocante? Există un truc care te poate ajuta in acest sens. Pentru a pregăti snitele cat mai crocante, pune in făina prin care le tăvăleşti ...

Ciorbă de burtă. Cea mai rapidă rețetă posibilă. Nu mai stai cu orele s-o pregătești
12/08/2019 16:53

  Ciorbă de burtă. Cea mai rapidă retetă posibilă. Nu mai stai cu orele s-o pregătesti - Pexels Nu mai stii ce să le gătesti celor dragi si vrei să ii surprinzi cu o masă delicioasă? ...

Valuri de furie pe Instagram. Ipostaza în care a fost surprins pasagerul unui zbor. FOTO
10/08/2019 21:52

  O fotografie postată pe un cont de Instagram a starnit valuri e furie printre internauti. Asta după ce in imagine apărea un pasager care si-a pus picioarele pe ecranul scaunului din fată, in t ...

Clip care te lasă fără cuvinte. Menajeră filmată cu o cameră ascunsă-VIDEO
10/08/2019 21:15

 Un bărbat a monatat o cameră video pentru a vedea ce face menajera sa in timp ce se află in casă in lipsa lui. Clipul cu tanăra a devenit viral pe Internet      Pentru a vedea ce ...

Ce a pățit o tânără după ce și-a făcut manichiura la un salon de înfrumusețare Citeşte întreaga ştire: Ce a pățit o tânără după ce și-a făcut manichiura la un salon de înfrumusețare
08/08/2019 21:02

 O tanără din Australia a fost la un pas să-si piardă unul dintre degete după ce a mers să-si facă unghiile la un salon de infrumusetare.   Ceea ce părea o zi normală de relaxare la salon s ...

VIDEO-   FRUMUSETELE NATURII
06/08/2019 10:17