Top 7 curiozități despre ciuperca tibetană Cordyceps Sinensis

cordyceps-sinensis-573-2-p-7957

Dimensiune font:

| 27-06-2022 09:58

  Cordyceps Sinensis este un miceliu al cărui prestigiu crește de la o zi la alta datorită proprietăților miraculoase pe care le are asupra organismului uman.

 

1. Cordyceps: omidă sau plantă?
În ciuda speculațiilor, Cordyceps Sinensis nu este nici insectă, nici plantă. Cordyceps este pur și simplu un miceliu, o ciupercă subterană parazitară care crește la altitudini de 3000 – 5000 de m pe platourile tibetane.

 

Tot pe platourile tibetane există și o larvă care trăiește sub pământ și se hrănește cu rădăcini de plante până ajunge la maturitate. Însă dezvoltarea acestei larve poate fi întreruptă de întâlnirea cu miceliul de Cordyceps.

 

Există riscul ca vara sau toamna, miceliul să se infiltreze în corpul larvei. Acesta atacă organele larvei, afectându-i până și creierul. Larva încearcă să iasă la suprafață. În timpul acestei încercări, larva moare, iar corpul acesteia se mumifică.

 

Primăvara, din capul larvei răsare un lăstar care ajunge la suprafața solului și își împrăștie sporii prin aer, infiltrându-se în corpul altor larve. Ciclul vieții și al parazitării se reia încontinuu.

 

2. Cordyceps Sinensis: mină de aur pentru sănătate
Miceliul de Cordyceps e benefic pentru sănătate datorită compoziției sale formată din microelemente, aminoacizi, betacaroten, seleniu, vitamina E și C.

 

Cordyceps Sinensis a fost valorificat cu succes de medicina tradițională chineză. Efectele terapeutice ale acestui miceliu au fost menționate pentru prima dată în cel mai vechi dicționar medical tibetan, în anul 710.

 

Legenda spune că un păstor tibetan grav bolnav s-a vindecat ca prin minune pentru că a găsit din întâmplare lăstari de Cordyceps pe care i-a mâncat.

 

3. Cordyceps Sinensis: elixirul regilor
Din cauza altitudinii la care apare, miceliul de Cordyceps este foarte greu de recoltat. Pentru a intra în posesia prețiosului miceliu, oamenii trebuie să își învingă teama de înălțime, dar trebuie să facă față și unor temperaturi foarte scăzute.

 

Cunoscut pentru capacitatea sa de a menține organismul în formă și de a încetini procesul de îmbătrânire, Cordyceps a fost râvnit încă din cele mai vechi timpuri. Cu mii de ani în urmă, acest miceliu era folosit doar de suverani în scopul obținerii longevității.

 

Astăzi, miceliul de Cordyceps costă zeci de mii de dolari și este la fel de râvnit de oameni de pe întreg globul. Din păcate, consmul excesiv duce ușor-ușor la dispariția acestei minuni naturale.

 

4. Ciuperca tibetană: un înlocuitor pentru cofeină
Adenozintrifosfatul este o moleculă prezentă în orice organism uman, responsabilă de stocarea energiei. Această moleculă joacă un rol important și în echilibrarea metabolismului, contracția musculară sau refacerea celulelor degradate.

 

În situații de stres și oboseală cronică, rezerva de adenozintrifosfat se consumă rapid și nici nu se reface ușor. În acest caz, energia organismului scade, iar epuizarea se instalează.

 

Cordyceps funcționează asupra organismului ca o doză de cofeină, refăcând rapid molecula de adenozintrifosfat, atât de necesară pentru o viață activă.

 

Cordyceps are o eficiență mai mare decât cofeină. Dacă energia asigurată de cofeină se consumă repede, energia procurată prin Cordyceps rămâne în organismul nostru pentru întreaga zi.

 

5. Cordyceps: secretul performanței sportive
De multe ori, sportivii chinezi au fost acuzați pentru performanțele lor de abuz de steroizi. Secretul e dezvăluit de un antrenor la Jocurile Naționale din 1993. Nu steroizii sunt cauza succesului, ci o băutură pe bază de Cordyceps care face parte din regimul obișnuit al sportivilor.

 

Pentru mai multe detalii despre modul în care Cordyceps facilitează antrenamentele sportive, te invităm să vezi și ghidul alimentar pentru creșterea performanței sportive.

 

6. Ciuperca tibetană: energie pentru orice organism viu

Larvele de pe platourile tibetane sunt singurele organisme vii afectate de Cordyceps. În rest, acest miceliu se dovedește o minune atât pentru oameni, cât și pentru animale.

 

Crescătorii de vite din Tibet, Nepal, Himalaya au observat că în timp ce pășteau, animalele au dat peste lăstari de Cordyceps pe care i-au mâncat. La fel ca în legenda păstorului tibetan, animalele care s-au hrănit cu lăstarii de Cordyceps au devenit mai energice și mai pline de viață.

 

7. Cordycepsis Sinensis: culoarea face diferența
O altă curiozitate despre Cordyceps ține de cromatica acestei ciuperci renumite. Așadar, calitatea miceliului este determinată de culoarea pe care acesta o are. Semnul distinctiv pentru un Cordyceps rar și de înaltă calitate este pudra gri-albicioasă pe care o poți observa pe suprafața miceliului.

 

Sănătate de fier cu ciuperca tibetană Cordyceps
După cum ai văzut deja, acest remediu naturist, vechi de mii de ani, a devenit atât de popular datorită proprietăților sale terapeutice greu de egalat.

 

Pe lângă celebrul efect anti-aging, miceliul de Cordyceps se laudă cu următoarele proprietăți:

ameliorează afecțiunile organelor respiratorii: bronșită, pneumonie, tuberculoză etc.;
combate afecțiunile căilor urinare: colici renali, cistită etc.;
combate afecțiunile ficatului: ciroză, hepatită etc.;
ameliorează afecțiunile sistemului cardiovascular: ateroscleroză, infarct miocardic etc.;
întărește sistemul imunitar;
combate stresul,tulburările nervoase și oboseala cronică. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Insuficiența cardiacă ucide tot mai mulți români
15/08/2022 19:26

  În Romania, se estimează că 4.7% din populatia peste 35 de ani suferă de insuficientă cardiacă (circa 560.000 de pacienti). În fiecare oră apar in medie 5 cazuri noi de insuficientă c ...

Bilanț COVID, 15 august - 2.254 cazuri noi de persoane infectate
15/08/2022 14:11

  În ultimele 24 de ore au fost inregistrate 2.254 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 397 mai putine fată de ziua anterioară. 409 din cazurile no ...

România, țara cu cei mai mulți bolnavi de TBC din UE
15/08/2022 09:14

Cifrele raportate de Organizatia Mondială a Sănătătii in anul 2021 sunt alarmante, conform specialistilor. La nivel mondial, la fiecare 20 de secunde, se inregistrează un deces provocat de tuberculoză. Ma ...

De la urină la mercur: Cum a fost tratată acneea de-a lungul istoriei
14/08/2022 17:45

 În prezent, pentru a trata acneea, celebra eruptie cutanată cauzată de infundarea si/sau inflamarea glandelor sebacee ale pielii, se folosesc diverse tipuri de compusi chimici, cum ar fi alfa-hidr ...

 Leacurile Egiptului Antic,valabile și astăzi
14/08/2022 10:45

Desenele ce decorau templele, sarcofagele, ca şi inscripţiile de pe papirusuri oferă detalii din viaţa vechilor egipteni, printre care şi modalităţile prin care işi tratau bolile. Multe medicamente din ...

Cele 15 alimente care previn atacurile de cord. Ce trebuie să mănânci cât mai des
14/08/2022 10:38

 Potrivit specialistilor, riscul de a avea această problemă creste odată cu stresul, alimentatia nesănătoasă si viata sedentară. Odată cu introducerea unor alimente sănătoase  ...

FOTO Leacuri călugărești pentru diabet, Suc de țelină, ceapă fiartă în lapte și ceai din teci de fasole
14/08/2022 10:00

Diabetul e o afectiune a sistemului metabolic, care cauzează un nivel excesiv al zahărului din sange. Odată apărut, diabetul durează toată viaţă. Prin urmare, boala necesită o monitorizare permanentă. ...

De ce trebuie să bem două pahare de apă, dimineața, imediat după ce ne trezim. Prof.dr. Vlad Ciurea: Aceste substanțe îmi ajung în creier
14/08/2022 08:56

Prof. dr. Vlad Ciurea, medic primar neurochirurgie, a explicat de ce ar trebui să bem două pahare de apă, dimineata, imediat după ce ne trezim. "Apa curătă organismul din toate punctele de vedere, ...

Fructele de pădure pot preveni apariția demenței
14/08/2022 08:21

Mancatul unei anumit fruct de pădure ar putea ajuta la disparitia dementei, sustin expertii. S-a descoperit cum căpsunile, cel mai iubit fruct, protejează creierul de dementă prin reducerea inflamatiei. S ...

  Laminina, proteina lui Dumnezeu
13/08/2022 19:30

Ascunsă adanc in trupurile noastre, laminina este o proteină suprinzătoare sub formă de cruce, este liantul cu ajutorul căreia corpul nostru devine unitar. Proteina face ca fiecare organ să isi indeplinea ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei