chestionare auto scoala de soferi

Dimensiune font:

Tot ce trebuie sa stii despre scoala de soferi si examenul auto

| 25-02-2020 09:14

Obtinerea permisului auto este un scop in sine pentru cei mai multi tineri sau chiar si pentru persoane trecute de varsta tineretii, care decid ca a venit momentul sa obtina acest document care le poate aduce un plus de confort in viata. Pentru a le oferi sprijinul necesar, specialistii de la ChestionareAuto.ro ofera toate informatiile necesare cu privire la scoala de soferi si examenul auto pe care orice persoana care isi doreste sa sofeze trebuie sa il sustina.

Ce presupune inscrierea la o scoala de soferi

Dupa ce persoana in cauza se decide asupra scolii de soferi pe care vrea sa o urmeze pe care, la modul ideal, este important sa o aleaga asumat pe baza unor recomandari, trebuie sa se prezinte la institutie si sa se inscrie cu urmatoarele documente:

  • copie dupa cartea de identitate;

  • cazierul judiciar – pe care sa se mentioneze ca este necesar pentru obtinerea permisului auto;

  • timbru fiscal;

  • analize medicale si aviz psihologic;

  • cerere de prezentare la examen;

  • dovada achitarii platei taxei pentru permis.

De asemenea, la inscriere se plateste suma de bani aferenta cursurilor – integral sau partial. Sumele aferente taxelor depind de politica interna a scolii de soferi ceea ce inseamna ca persoana interesata va trebui sa sune inainte sau sa se documenteze de pe site-ul acesteia.

Tot aici, persoana respectiva va completa formularul de inscriere care este oferit pe loc, va primi un carnet de elev, i se intocmeste dosarul in care aduna toate actele pentru a dovedi perioada de pregatire obligatorie inainte de a sustine examenul la Politie. De asemenea, elevul isi poate alege masina pe care va invata sa conduca.

Ce presupune pregatirea teoretica pentru examenul auto

Durata pregatirii teoretice variaza tinand cont de scolile de soferi in mod particular. Cursurile teoretice sunt focusate pe legislatie si ajuta elevii sa se pregateasca temeinic pentru examenul la sala. In aceasta perioada, pe langa suportul teoretic deprins prin parcurgerea Codului Rutier si/sau altor manuale utile, elevii trebuie sa rezolve teste DRPCIV pe ChestionareAuto.ro.

Examenul pe care elevul trebuie sa il sustina la sala consta, de astfel, intr-un test teoretic care include 26 de intrebari. Pentru a promova examenul, elevul va trebui sa raspunda corect la cel putin 22 de intrebari.

Ce presupune pregatirea practica pentru examen

Orele de condus reprezinta o parte deosebit de importanta a pregatirii pentru examen. Acestea se vor desfasura tot timpul in prezenta instructorului, care se va afla pe scaunul din dreapta, intr-o masina speciala in care instructorul are acces la pedale.

In timpul celor 30 de ore elevul va invata sa controleze functiile masinii si sa conduca in conditii perfecte de siguranta, sa ia viraje, sa parcheze si sa intoarca, dar si sa plece din rampa. Limita de viteza pe tot parcursul orelor de condus este de 30 sau maxim 40 km pe ora in localitate.

Este important ca in aceasta perioada elevul sa faca teste auto pentru a se asigura ca nu uita informatiile memorate, dar si pentru ca aceste informatii sunt foarte importante in momentul in care se deplaseaza pe carosabil.

Cum ajuta codul rutier viitorul conducator auto?

Codul Rutier este foarte important pentru cei care vor sa obtina permisul de conducere, dar si pentru cei care au deja permisul. Elevul trebuie sa retina semnificatia indicatoarelor si regulile de circulatie pe care le intalneste in trafic, cum ar fi cele pentru prioritate, pentru schimbarea directiei de mers si pentru depasiri.

Pe masura ce noul conducator auto incepe sa se deplaseze mai mult singur in trafic, fara interventia instructorului, ii va fi mult mai usor sa deprinda si sa isi insuseasca toate regulile de circulatie. Daca elevul nu stie legislatia existenta, riscul de a produce accidente dupa ce obtine permisul este foarte mare.

Finalizarea cursului pentru obtinerea permisului

Dupa ce sunt finalizate toate orele de condus si dupa ce este promovat cursul teoretic, fiecare elev poate spune ca a terminat scoala de soferi. Urmatoarea etapa pentru finalizarea dosarului care dovedeste absolvirea cursului de la scoala de soferi este depunerea dosarului la politie. Dupa ce cursurile au fost finalizate, acest curs este valabil timp de 1 an din momentul absolvirii.

Desfasurarea examenului de permis

Testul teoretic consta in chestionare auto pe calculator. Acestea include cate 26 de intrebari cu variante de raspuns multiple sau unice. Pentru a fi promovat acest examen trebuie ca elevul sa raspunda corect la minim 22 de intrebari. Cei care vor sa fie foarte bine pregatiti citesc cursurile de legislatie si completeaza cat mai multe chestionare online, cu teste care simuleaza examenul – este o conditie esentiala pentru a putea sa promoveze examenul.

Sustinerea probei practice

Daca sala este promovata, elevul poate da examenul practic. Acest examen dureaza intre 20 si pana la 40 de minute si este reprezentat de parcurgerea unui traseu in oras, sub supravegherea politistului care se afla pe scaunul din dreapta. In spate se va afla cel putin o persoana care are rol de martor si care este in general un alt sustinator al examenului auto.

Acest examen incepe cu pregatirea de drum, mai exact cu reglarea scaunului si a oglinzilor, cu dezaburirea geamurilor atunci cand este cazul si cu fixarea centurii. Politistul va spune cand incepe examenul si traseul va fi stabilit conform indicatiilor acestuia.

Pe langa manevrele de mers si de virare pe stanga sau pe dreapta, politistul poate cere o parcare, poate solicita mersul inapoi si poate dori sa vada elevul plecand din rampa, sau facand intoarcerea din trei miscari. Una dintre cel mai des intalnite greseli care genereaza picarea acestui examen este neacordarea de prioritate, indiferent de situatie.

La finalul acestui examen politistul va spune elevului daca este promovat sau nu. De cele mai multe ori raspunsul este dat pe loc, insa daca sunt cazuri speciale elevul va putea fi nevoit sa astepte cateva ore.

In cazul in care examenul nu este trecut, elevul va trebui sa astepte 15 zile calendaristice si sa se programeze din nou la traseu sau sa dea sala din nou. Daca nu promoveaza nici partea teoretica si nici partea practica, in decurs de un an din momentul finalizarii scolii, aceasta trebuie sa fie repetata.

Tinand cont de toate aceste informatii fiecare elev va sti la ce sa se astepte atunci cand se inscrie la scoala de soferi sa se pregateasca pentru examen.

 

 

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

Subscrisul Cabinet Individual de Insolvenţă Opriş Irina, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. SALIX FARM IMPEX S.R.L, conform Încheiere nr. 137 din data de 16.10.2018, emisă de Secţia a II a Civilă a Tribunalului Iaşi-Faliment, anunţă, scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică cu strigare, în data de 09.03.2020, orele 14.00, a imobilului situat în localitatea Popeşti, parter, ap.1, judeţul Iaşi, la 9.037,50 euro fără TVA, reprezentand 75% din valoarea de piaţă stabilită prin Raportul de evaluare. Licitaţia se va desfăşura la sediul lichidatorului judiciar din Iaşi, str. Pictor Octav Băncilă, nr.1, jud. Iaşi în conformitate cu regulamentul de vânzare, ce va fi afişat la loc vizibil, cu cel puţin 5 zile înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie. Preţul de la care începe licitaţia este echivalentul în Ron la cursul BNR din ziua licitaţiei a 75% din valoarea stabilită prin Raportul de evaluare a imobilului, la care se adaugă TVA. În cazul în care la licitaţia din data de 09.03.2020 nu se va reuşi valorificarea imobilului, se vor organiza noi licitaţii, în aceleaşi condiţii, pe 16.03.2020, respectiv 23.03.2020 orele 14,00. Toţi cei care posedă un drept real asupra imobilului scos la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, de a face lichitatorului dovada acestuia, până în preziua licitaţiei. Imobilul se va vinde liber de orice sarcini conform art. 91 alin. 1 din Legea 85/2014. Poate participa la licitatie orice persoană fizică sau juridică care depune cu cel puţin o zi înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie, până la ora 12.00, la sediul lichidatorului documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 08.00-16.00. Garanţiei de participare este în procent de 20% din preţul de pornire la licitaţiei. Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0751103771.
Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Tribunalul Iași, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8669/99/2017 (526/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum şi a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tutun și Ziare” S.R.L. Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Bălţii nr. 6, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV – Valoare -lei- 1. Chioşcuri ziare dezafectate - 10.906,00; 2. Utilitare dacia Logan - 10.230,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2020. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 13.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 27.04.2020, 04.05.2020, 11.05.2020, 18.05.2020 și 25.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanției de participare la licitație de 30% din prețul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât și documentele de înființare și împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanției de participare la licitație, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informații suplimentare se pot obține la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, județul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035, 0727/850575 și 0744/291653..
Air France reia zborurile pe ruta Bucuresti - Paris
25/05/2020 14:54

 Compania aeriana Air France a anuntat luni reluarea zborurilor intre aeroportul Paris Charles de Gaulle si aeroportul Bucuresti Henri Coanda incepand cu 3 iunie, dupa o pauza de aproximativ doua luni. ...

Politia Romana anunta o campanie prin care soferii fara abateri sunt recompensati
21/05/2020 14:38

 Politia Romana si asociatia Asociatia Green Road au demarat o campanie de premiere a soferilor care in 2019 nu au incalcat regulile de circulatie. Anuntul este postat pe pagina de Facebook a Polit ...

VIDEO Primul șantier în lucru de pe autostrada A1 Sibiu - Pitești. Mobilizare mare a constructorului. La ce stadiu a ajuns în sub două luni de la începerea lucrărilor
18/05/2020 04:58

 Pe primul tronson contractat din autostrada A1 Sibiu - Pitesti se lucrează intens, la circa o lună si jumătate de cand lucrările efective de santier au demarat. Constructorul de pe tronsonul Sibiu - B ...

Ce mașini noi au cumpărat românii într-unul din cei mai ciudați ani de când există date despre piața auto
15/05/2020 21:39

 Anul 2020 a demarat cu patru luni consecutive de scădere in Romania, după ce si in luna aprilie, se consemnează (ca de altfel, in intreaga Europă) o scădere a pietei totale comparativ cu luna similar ...

Autostrăzile spre Moldova: Care este stadiul fiecărui tronson de pe Autostrada „Unirii” A8, discuții despre traseul A7 și „cocoașa” de la Focșani
10/05/2020 08:37

 Anul 2021 va fi anul autostrăzilor pentru Moldova, a spus sefa de la Autostrăzi, Mariana Ionită, intr-un interviu HotNews.ro #deladistantă. Astfel, pentru Autostrada „Unirii” A8 ar ur ...

Un copil de 5 ani a fost prins de politisti conducand singur in masina pe autostrada: Plecase sa-si cumpere un Lamborghini cu 3 dolari in buzunar (Video)
05/05/2020 20:18

 Imagini incredibile publicate de politia din Utah arata cum un copil in varsta de 5 ani a fost oprit pe autostrada de politisti, dupa ce a furat masina parintilor. Baiatul a reusit sa conduca kilometri ...

Veste uriașă. Vom putea vorbi la telefon în avion!
02/05/2020 20:06

  Desi nu este un aspect cunoscut publicului larg, tehnologia a evoluat atat de mult, incat din punct de vedere tehnic, accesul utilizării telefonului mobil in timpul unei călătorii cu avionul ar put ...

Toyota a lansat un rival pentru Dacia Duster (Foto)
02/05/2020 09:52

 Toyota a lansat un model care vrea sa intre puternic pe o piata in care se afla si Dacia Duster. Asiaticii au anuntat, joi, noul Toyota Yaris Cross, un SUV urban de segment B. Acesta va concura in spec ...

HARTĂ INTERACTIVĂ Autostrada Moldova (A7) sau Drumul Expres (DX5)? Traseul OFICIAL pentru Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău-Pașcani
02/05/2020 08:41

 Circa 340 de kilometri ar urma să aibă viitorul drum de mare viteză care va lega Moldova de sudul tării si de Bucuresti, impărtit pe loturi intre Ploiesti, Buzău, Focsani, Bacău si Pascani. Proiect ...


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!