ERR(8): Notice: Undefined variable: content
10 destinații turistice bizare din jurul lumii

0000   917418852800

Dimensiune font:

10 destinații turistice bizare din jurul lumii

| 30-07-2020 09:22

 Te-ai plictisit de atracții turistice clasice, recomandate în majoritatea ghidurilor de călătorie? Vrei să vezi ceva ieșit din comun și să vizitezi locuri de care puțini au aflat?

Iată zece locuri bizare ce reușesc să atragă mulțimi mari de curioși de pe întreg cuprinsul planetei. Unele sunt de o frumusețe aparte, iar altele sunt doar pentru cei cu stomacul tare.

1

Biserica pantof cu toc, Taiwan

Atractii turistice - Biserica 1
Imensa construcție din metal și sticlă este favorita cuplurilor care vor să se căsătorească. Foto: NPR

Cum ți se pare ideea să te căsătorești într-o biserică în forma unui pantof cu toc? Se pare că taiwanezilor li s-a părut atât de bună, încât au și pus-o în aplicare. 

Biserica are înălțimea de 17 metri și a fost construită dintr-un cadru metalic acoperit cu peste 300 de bucăți de sticlă albastră. Deși pare că arhitecții care au creat-o s-au inspirat din „Cenușăreasa”, muza a fost cu totul alta.

Construcția a fost realizată în memoria victimelor epidemiei unei boli vasculare – „boala piciorului negru” – specifice zonei Taiwanului.

2

Atracții turistice bahice: Piscina cu vin din Japonia

Atractii turistice - Piscina vin 1
Japonezii sunt mari amatori de vin, indiferent de forma recipientului… Foto: Pinterest

Oaspeții centrului spa Yunessun, din Japonia, se pot relaxa într-un mod inedit. Centrul atracțiilor este o piscină umplută cu vin roșu, în care oamenii pot înota. 

Mai mult, lângă bazin se află o sticlă de vin gigantică, înaltă de aproape patru metri. Pe lângă piscina cu vin, clienții centrului pot face băi de ciocolată, curry sau cafea.

 

Lumea lui Harry Potter din SUA

Atractii turistice - Harry Potter 1
Universul din cărțile lui J. K. Rowling este recreat până la cele mai mici detalii. Foto: TBO

Lumea magică din cărțile cu Harry Potter a fost recreată de americani într-un parc care se întinde pe opt hectare. Toate atracțiile și decorurile din parc sunt menite să îi transpună pe vizitatori în atmosfera cărților lui J. K. Rowling.

Cu ajutorul designerilor și artiștilor care au lucrat la producția filmelor cu Harry Potter, dar și cu contribuția autoarei J. K. Rowling, parcul reproduce până la cele mai mici detalii universul aventurilor lui Harry Potter. 

Nu e de mirare că parcul din orașul american a devenit una dintre cele mai populare atracții turistice pentru iubitorii  lui Harry Potter.

4

Aleea cu gumă de mestecat, SUA

O alee de 21 de metri, străjuită de pereți înalți de aproape cinci metri și plini de gumă de mestecat, așa arată principala atracție turistică din orașul San Luis Obispo, din California (SUA).

Atractii turistice - Alee guma 1
Foto: Captură YouTube

Aleea este căptușită cu gume de mestecat lăsate în urmă de cei care au trecut pe aici, dar nimeni nu știe cum a început totul. 

Se pare că obiceiul lipirii gumei de mestecat a început cândva în anii ’40-’50, iar în anii ’70 zidurile au fost curățate după ce mai mulți localnici s-au plâns.

Dar operațiunea de curățare nu i-a descurajat pe trecători să continue tradiția, astfel că stratul de gumă s-a îngroșat din nou. Astăzi, aleea cu gumă de mestecat este una dintre cele mai populare atracții turistice din statul California.

5

Izvorul care transformă totul în piatră

Atractii turistice - Izvor 2
Apele magice ale izvorului transformă orice în stană de piatră. Foto: Alamy

În regiunea britanică North Yorkshire se găsește un izvor care pare să aibă proprietăți magice. Aflat în apropierea peșterii Mother Shipton, izvorul transformă orice obiect în stană de piatră. 

Dacă plasezi un obiect în așa fel încât apa izvorului să cadă pe el și ai puțină răbdare, el va fi acoperit de un strat de piatră. Fenomenul nu are nimic paranormal.

Apa izvorului are un conținut foarte ridicat de minerale care se depun foarte repede pe orice obiect. Magie sau nu, efectul este uimitor.

6

Templul șobolanilor din India

În India se află un templu în care puțini au curajul să se aventureze. Denumit Karni Mata (după zeița căreia îi este închinat), templul surprinde prin contrastul dintre încăperile imense, decorate cu marmură și aur, și locuitorii lui: aproximativ 20.000 de șobolani care se plimbă nestingheriți peste tot. 

Localnicii venerează șobolanii, pe care îi consideră reîncarnarea adepților zeiței Karni Mata. De aceea, îngrijitorii templului sunt mereu atenți cu micile creaturi.

Se asigură că au mâncare și apă și toate condițiile pentru a duce o viață bună. Cei care vor să intre în templu trebuie să o facă desculți, încercând să evite excrementele animalelor.

7

Atracții turistice în Turcia: Muzeul părului

Atractii turistice - Muzeul parului 1
Chez Galip, proprietarul colecției. Foto: Lonely Planet

„Șuvițe de păr de la 16.000 de femei din întreaga lume, lipite pe pereții unei mici peșteri” – iată o scurtă și nimerită descriere a Muzeului părului

Cel care a pus bazele colecției este proprietarul unui magazin de ceramică din orașul turc Avanos. Totul a început în 1979, iar acum muzeul este inclus în Cartea Recordurilor drept cea mai mare colecție de păr din lume.

8

Stonehenge-ul din mașini, SUA

Când vine vorba de atracții turistice bizare, americanii sunt campioni. Or fi având englezii Stonehenge-ul lor, dar nici americanii nu se lasă mai prejos.

Atractii turistice - Carhenge 1
La fel ca Stonehenge, ciudata construcție este dedicată tot solstițiului Foto: NPR

În 1978, pentru a sărbători solstițiul de vară, arhitectului Jim Reinders i-a venit o idee neobișnuită: să construiască un Stonehenge altfel

Ridicat în apropiere de orașul Alliance, „monumentul” este compus din 38 de mașini vechi, vopsite în gri și dispuse în cerc. Probabil că arheologii mileniilor viitoare vor avea dificultăți în descifrarea acestei creații a generației noastre.

9

Restaurantul alb care s-a rostogolit

Vrei să deschizi un restaurant și nu știi cum să te diferențiezi de concurență? Ei bine, proprietarii acestui local din orașul american Batumi au adoptat o strategie aparte.

Atractii turistice - Restaurant 1
Clădirea restaurantului n-are cum să treacă neobservată. Foto: Wikimedia

Restaurantul lor nu se deosebește prin preparatele din meniu sau prin atmosferă, ci prin însăși clădirea unde se află.

10

Grădina Iadului, Thailanda 

Te tentează o călătorie „în iad”? Ți-ar plăcea să dai nas în nas cu demoni și spirite chinuite, pedepsite pentru faptele lor?

Atractii turistice - Gradina Iadului 1
Foto: Wikimedia

Ei bine, dacă îți dorești să descoperi cum arată infernul în imaginarul oriental, trebuie să vizitezi Grădina Iadului din orașul thailandez Bang Saen.

Atractii turistice - Gradina Iadului 2
Demoni și suflete chinuite: așa arată iadul în imaginarul budist. Foto: The Bohemian Blog

Grădina este plină de creaturi ciudate, parcă venite din altă lume, care îți ies în cale la tot pasul. Ciudată și neconvențională, grădina este o reprezentare a modului în care credința budistă își imaginează iadul.

Ca să știi mai mult

Dacă te pasionează marile descoperiri geografice și vrei să afli mai multe despre oamenii extraordinari care le-au realizat, îți recomandăm o carte captivantă: „Mari exploratori”. Citind-o, vei face o incursiune în istoria de peste 5.000 de ani a explorărilor și aventurilor, pe uscat, pe mare și chiar dincolo de granițele terestre. Alexandru cel Mare, Marco Polo, Cristofor Columb, Vasco da Gama, Magellan, Francis Drake, James Cook, Jacques-Yves Cousteau, Iuri Gagarin și Neil Armstrong sunt doar câteva dintre personajele acestor povești fascinante.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

ANUNT LICITATIE. SC TOPCAR SRL- in faliment, prin lichidator judiciar CII Burcoveanu Laura Mihaela, cu sediul in Iasi, str. A.Panu nr. 13-15, mezanin, telefon 0741232516, e-mail laura.burcoveanu@yahoo.ro, in dosarul 3299/99/2017, anunta scoaterea la vanzare prin licitatie publica cu strigare, la data de 29.07.2020, ora 10, la sediul lichidatorului judiciar din Iasi, strada Anastasie Panu nr. 13-15, mezanin, a bunului mobil AUTOTURISM MARCA BMW 740D BERLINA, culoare albastra, an fabricatie 2003, motorina, nr. locuri 5, capacitate cilindrica 3901 cmc, tapiterie scaune piele, stare buna de functionare. Bunul poate fi vazut in parcarea restaurantului La Castel. Valoarea pornire de licitatie - 22765 lei, fara TVA, reprezentand 100% din pretul de evaluare. Daca bunul nu va fi adjudecat, o a doua licitatie va avea loc la data de 30.07.2020 – ora 10.00, la acelasi sediu si la acelasi pret. Daca bunul nu va fi adjudecat, alte licitatii vor avea loc la 10.08.2020- ora 10.00 si la 11.08.2020 - ora 10.00, la 90% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 20488,5 lei, iar ulterior la 31.08.2020- ora 10.00 si la 01.09.2020-ora 10.00, la 80% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 18212 lei. Persoanele care pretind vreun drept real asupra bunului au obligatia, sub sanctiunea decaderii, sa faca dovada acestui fapt pana la data de 28.07.2020, ora 12, la sediul lichidatorului judiciar. Caietul de sarcini se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, in baza unei cereri prealabile formulate cu 24 de ore inainte, la pretul de 50 de lei. Garantia de participare este de 10% din valoarea de pornire. Informatii suplimentare la telefon 0741232516 sau la sediul lichidatorului judiciar.
ANUNT privind organizarea licitatiei publica-pasune domeniul public. 1. Informatii generale privind autoritatea contractanta: UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALA MIRONEASA cu sediul administrativ in Mironeasa, cod postal 707300, judetul Iasi, cod fiscal 4540453, telefon 0232228600, fax: 0232228652, e-mail: contact@primariamironeasa.ro. 2. Informatii generale privind obiectul inchirierii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Proprietati publice, teren pasune, 2 loturi, identificate astfel: 1. Lotul I - 30.00 ha - CF 61847/1; 3. Lotul III - 0.45 ha CF 60701. Inchirierea se face conform art. 333, art. 335 din O.G. 57/2019 si conform HCL nr. 84/07.06.2020; 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Primariei Comunei Mironeasa. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul autoritatii contractante, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretariatul Primariei Comunei Mironeasa, comuna Mironeasa, judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 150 lei, ce se achita cu numerar la casierie. 3.4. Data limita privind solicitarea clarificarilor: 31.07.2020, ora 15.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data limita de depunere a ofertelor: 07.08.2020, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primaria Comunei Mironeasa, registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 07.08.2020, ora 10.00, Primaria Comunei Mironeasa, judetul Iasi. 5. Instanta competenta in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalulu Iasi, Strada Elena Doamna, nr. 1A, cod postal 700398, telefon: 0332403642, fax: 0332435700, email: tr-iasi-reg@just.ro. 6. Data transmiterii anuntului de licitatie catre instantele abilitate, in vederea publicarii: 16.07.2020.
Primăria Comunei Tomeşti, Judeţul Iaşi, scoate la vânzare în data de 14.08.2020, ora 10, la sediul său din Comuna Tomeşti, suprafaţa 268 mp, situată în intravilan extins conform PUG Sat Tomești, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 10, Parcela Arabil 455/5, nr. cadastral 66629, la ora 10:30, suprafața de 247 mp, situată în intravilan extins conform PUG Sat Tomești, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 47, Parcela Arabil 2489/8, nr. cadastral 66957, iar la ora 11, suprafața de 147 mp, situată în intravilan Sat Vlădiceni, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 5, Parcela Arabil 114. Terenurile se află în domeniul privat al Comunei Tomeşti. Documentația de atribuire se pune la dispoziție pe suport de hârtie, contra unui preț de 50 de lei. Ofertele se pot depune până la data de 13.08.2020, ora 15, la sediul Primăriei Tomești, într-un exemplar. Taxa de participare la licitaţie este de 50 lei. Garanţia de participare este de 3% din preţul de pornire la licitaţie pentru întreaga suprafaţă. Preţul de pornire al licitaţiei este de 7000 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 268 mp,3000 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 247 mp, și 3292 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 147 mp. Prezentul anunț se va transmite pentru publicare instituțiilor publice abilitate, în data de 14.07.2020. Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul Primăriei Comunei Tomeşti, Judeţul Iaşi. Tel. 0232/290434, int.211.
Reguli ca să nu te îmbolnăvești de COVID-19 când stai la hotel
21/07/2020 17:44

În ciuda pandemiei de coronavirus, multe persoane continuă să călătorească si să plece in vacantă. Dacă te numeri printre ele si ai decis să-ti faci concediul departe de casă, trebuie să respe ...

Vacanta in vremea coronavirusului. Noile reguli pentru turistii care merg pe litoral sau la munte
11/07/2020 18:49

 Numarul cazurilor noi de imbolnaviri cu COVID-19 a crescut de la o zi la alta, iar autoritatile fac apel la oameni sa respecte regulile de igiena si distantarea sociala, inclusiv atunci cand merg in vacan ...

Accidente nautice  VIDEO
02/06/2020 21:12
Insula Miliardarilor – cea mai scumpă adresă de pe Pământ
27/04/2020 10:33

   Insula Fisher sau Insula Pescarilor, situată in apropiere de Miami Beach, SUA, este renumită pentru locuitorii săi instăriti, accesul privilegiat si privelistile pitoresti. Istoria insulei ...

Cele mai sigure destinaţii de călătorie în 2020
25/11/2019 13:48

    Danemarca, Finlanda, Groenlanda, Islanda, Norvegia, Luxemburg, Elveţia şi Slovenia sunt cele mai sigure locuri pentru călătorii in 2020, potrivit unei hărţi a riscurilor, aflată la a 11-a ...

VIDEO   Lucruri mai puțin știute despre Cișmigiu
24/11/2019 09:27

 Cel mai vechi parc din Bucuresti are o poveste care a inceput acum 200 de ani. Grădina a apărut după decizia marelui cismigiu de a construi o ”cismea pentru norod”, pentru că, la acea vrem ...

Încă o capitală europeană s-a săturat de turiști. Rezidenții părăsesc orașul, prețul locuințelor a explodat
15/11/2019 22:44

  Praga Într-un moment in care cehii se pregătesc să aniverseze 30 de ani de la Revoluţia de Catifea, care a pus capăt comunismului şi a declanşat o explozie a turismului şi a veniturilo ...

Caz halucinant: Un bărbat i-a turnat soției acid sulfuric în ochi, iar apoi a obligat-o să intrețină relații sexuale cu fiul ei
08/11/2019 06:08

Un bărbat de 72 de ani din Arizona riscă să-si petreacă toată viata in inchisoare, după ce i-a turnat acid de baterie in ochi sotiei sale, inainte de a o obliga să intretină relatii sexuale cu fiul ei d ...

VIDEO Turcia va scufunda un oraş vechi de 12.000 de ani
12/09/2019 19:39

 Hasankeyf este una dintre cele mai vechi aşezări locuite continuu de pe Pămant, datand de acum 12.000 de ani şi care deţine sute de peşteri, biserici şi morminte. Însă această bijuterie ist ...

Pentru cei carora le place iarna
21/12/2018 12:00

Stockholm, Suedia Pamantul Vikingilor, in anotimpul iernii are un aer magic. Poti face o plimbare romantica cu barca impreuna cu prietenul tau pentru a viz ...

%BANNER_M_49%

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

%BANNER_D_49%

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!