10 destinații turistice bizare din jurul lumii

0000   917418852800

Dimensiune font:

| 30-07-2020 09:22

 Te-ai plictisit de atracții turistice clasice, recomandate în majoritatea ghidurilor de călătorie? Vrei să vezi ceva ieșit din comun și să vizitezi locuri de care puțini au aflat?

Iată zece locuri bizare ce reușesc să atragă mulțimi mari de curioși de pe întreg cuprinsul planetei. Unele sunt de o frumusețe aparte, iar altele sunt doar pentru cei cu stomacul tare.

1

Biserica pantof cu toc, Taiwan

Atractii turistice - Biserica 1
Imensa construcție din metal și sticlă este favorita cuplurilor care vor să se căsătorească. Foto: NPR

Cum ți se pare ideea să te căsătorești într-o biserică în forma unui pantof cu toc? Se pare că taiwanezilor li s-a părut atât de bună, încât au și pus-o în aplicare. 

Biserica are înălțimea de 17 metri și a fost construită dintr-un cadru metalic acoperit cu peste 300 de bucăți de sticlă albastră. Deși pare că arhitecții care au creat-o s-au inspirat din „Cenușăreasa”, muza a fost cu totul alta.

Construcția a fost realizată în memoria victimelor epidemiei unei boli vasculare – „boala piciorului negru” – specifice zonei Taiwanului.

2

Atracții turistice bahice: Piscina cu vin din Japonia

Atractii turistice - Piscina vin 1
Japonezii sunt mari amatori de vin, indiferent de forma recipientului… Foto: Pinterest

Oaspeții centrului spa Yunessun, din Japonia, se pot relaxa într-un mod inedit. Centrul atracțiilor este o piscină umplută cu vin roșu, în care oamenii pot înota. 

Mai mult, lângă bazin se află o sticlă de vin gigantică, înaltă de aproape patru metri. Pe lângă piscina cu vin, clienții centrului pot face băi de ciocolată, curry sau cafea.

 

Lumea lui Harry Potter din SUA

Atractii turistice - Harry Potter 1
Universul din cărțile lui J. K. Rowling este recreat până la cele mai mici detalii. Foto: TBO

Lumea magică din cărțile cu Harry Potter a fost recreată de americani într-un parc care se întinde pe opt hectare. Toate atracțiile și decorurile din parc sunt menite să îi transpună pe vizitatori în atmosfera cărților lui J. K. Rowling.

Cu ajutorul designerilor și artiștilor care au lucrat la producția filmelor cu Harry Potter, dar și cu contribuția autoarei J. K. Rowling, parcul reproduce până la cele mai mici detalii universul aventurilor lui Harry Potter. 

Nu e de mirare că parcul din orașul american a devenit una dintre cele mai populare atracții turistice pentru iubitorii  lui Harry Potter.

4

Aleea cu gumă de mestecat, SUA

O alee de 21 de metri, străjuită de pereți înalți de aproape cinci metri și plini de gumă de mestecat, așa arată principala atracție turistică din orașul San Luis Obispo, din California (SUA).

Atractii turistice - Alee guma 1
Foto: Captură YouTube

Aleea este căptușită cu gume de mestecat lăsate în urmă de cei care au trecut pe aici, dar nimeni nu știe cum a început totul. 

Se pare că obiceiul lipirii gumei de mestecat a început cândva în anii ’40-’50, iar în anii ’70 zidurile au fost curățate după ce mai mulți localnici s-au plâns.

Dar operațiunea de curățare nu i-a descurajat pe trecători să continue tradiția, astfel că stratul de gumă s-a îngroșat din nou. Astăzi, aleea cu gumă de mestecat este una dintre cele mai populare atracții turistice din statul California.

5

Izvorul care transformă totul în piatră

Atractii turistice - Izvor 2
Apele magice ale izvorului transformă orice în stană de piatră. Foto: Alamy

În regiunea britanică North Yorkshire se găsește un izvor care pare să aibă proprietăți magice. Aflat în apropierea peșterii Mother Shipton, izvorul transformă orice obiect în stană de piatră. 

Dacă plasezi un obiect în așa fel încât apa izvorului să cadă pe el și ai puțină răbdare, el va fi acoperit de un strat de piatră. Fenomenul nu are nimic paranormal.

Apa izvorului are un conținut foarte ridicat de minerale care se depun foarte repede pe orice obiect. Magie sau nu, efectul este uimitor.

6

Templul șobolanilor din India

În India se află un templu în care puțini au curajul să se aventureze. Denumit Karni Mata (după zeița căreia îi este închinat), templul surprinde prin contrastul dintre încăperile imense, decorate cu marmură și aur, și locuitorii lui: aproximativ 20.000 de șobolani care se plimbă nestingheriți peste tot. 

Localnicii venerează șobolanii, pe care îi consideră reîncarnarea adepților zeiței Karni Mata. De aceea, îngrijitorii templului sunt mereu atenți cu micile creaturi.

Se asigură că au mâncare și apă și toate condițiile pentru a duce o viață bună. Cei care vor să intre în templu trebuie să o facă desculți, încercând să evite excrementele animalelor.

7

Atracții turistice în Turcia: Muzeul părului

Atractii turistice - Muzeul parului 1
Chez Galip, proprietarul colecției. Foto: Lonely Planet

„Șuvițe de păr de la 16.000 de femei din întreaga lume, lipite pe pereții unei mici peșteri” – iată o scurtă și nimerită descriere a Muzeului părului

Cel care a pus bazele colecției este proprietarul unui magazin de ceramică din orașul turc Avanos. Totul a început în 1979, iar acum muzeul este inclus în Cartea Recordurilor drept cea mai mare colecție de păr din lume.

8

Stonehenge-ul din mașini, SUA

Când vine vorba de atracții turistice bizare, americanii sunt campioni. Or fi având englezii Stonehenge-ul lor, dar nici americanii nu se lasă mai prejos.

Atractii turistice - Carhenge 1
La fel ca Stonehenge, ciudata construcție este dedicată tot solstițiului Foto: NPR

În 1978, pentru a sărbători solstițiul de vară, arhitectului Jim Reinders i-a venit o idee neobișnuită: să construiască un Stonehenge altfel

Ridicat în apropiere de orașul Alliance, „monumentul” este compus din 38 de mașini vechi, vopsite în gri și dispuse în cerc. Probabil că arheologii mileniilor viitoare vor avea dificultăți în descifrarea acestei creații a generației noastre.

9

Restaurantul alb care s-a rostogolit

Vrei să deschizi un restaurant și nu știi cum să te diferențiezi de concurență? Ei bine, proprietarii acestui local din orașul american Batumi au adoptat o strategie aparte.

Atractii turistice - Restaurant 1
Clădirea restaurantului n-are cum să treacă neobservată. Foto: Wikimedia

Restaurantul lor nu se deosebește prin preparatele din meniu sau prin atmosferă, ci prin însăși clădirea unde se află.

10

Grădina Iadului, Thailanda 

Te tentează o călătorie „în iad”? Ți-ar plăcea să dai nas în nas cu demoni și spirite chinuite, pedepsite pentru faptele lor?

Atractii turistice - Gradina Iadului 1
Foto: Wikimedia

Ei bine, dacă îți dorești să descoperi cum arată infernul în imaginarul oriental, trebuie să vizitezi Grădina Iadului din orașul thailandez Bang Saen.

Atractii turistice - Gradina Iadului 2
Demoni și suflete chinuite: așa arată iadul în imaginarul budist. Foto: The Bohemian Blog

Grădina este plină de creaturi ciudate, parcă venite din altă lume, care îți ies în cale la tot pasul. Ciudată și neconvențională, grădina este o reprezentare a modului în care credința budistă își imaginează iadul.

Ca să știi mai mult

Dacă te pasionează marile descoperiri geografice și vrei să afli mai multe despre oamenii extraordinari care le-au realizat, îți recomandăm o carte captivantă: „Mari exploratori”. Citind-o, vei face o incursiune în istoria de peste 5.000 de ani a explorărilor și aventurilor, pe uscat, pe mare și chiar dincolo de granițele terestre. Alexandru cel Mare, Marco Polo, Cristofor Columb, Vasco da Gama, Magellan, Francis Drake, James Cook, Jacques-Yves Cousteau, Iuri Gagarin și Neil Armstrong sunt doar câteva dintre personajele acestor povești fascinante.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei MEGA EDILE IAȘI SRL – societate în faliment, dosar nr. 2517/99/2019 aflat pe rolul Tribunalului Iași–Faliment, în temeiul dispozițiilor Legii nr.85/2014, vinde prin licitație publică competitivă cu strigare următoarele active : Nr. crt. Denumire activ Buc Preț de pornire 90% (lei-fără TVA) 1. Mobilier 1 2.507 2. Bena cu descarcare centrala 1 1.877 3. Masina de curatat panouri 1 4.981 4. Masina de taiat 1 2.864 5. Masina de taiat caramida 1 2.951 6. Masina de fasonat 1 9.470 7. Aparat suduraMAX 403 1 10.434 8. Compresor de aer AB 300/808F 1 3.667 9. Masina de sudat carcase tip PILEMASTER IIIDF200/1500/12 si accesoriile aferente 1 554.088 10. Masina de confectionat etrieri tip TWINMASTER 12S, Model 031 si accesoriile aferente 1 355.857 11. Masina de fasonat 1 9.743 12. Compresor trifazat stationar AB300/808F 1 3.574 13. Masina de legat fier RB441T 1 8.228 14. Pistol sudura MIG,DC-00020 1 4.393 15. Radiocomanda macara 1 5.401 16. Bos furca macara auto 1 4.066 17. Uscator de aer prin refrigerare QNOM=900 L/M 1 3.001 18. Bena 1000 l descarcare centrala cu tub 1 3.646 Licitațiiile vor avea loc în zilele de 03,17.06.2022 respectiv 01 și 15.07.2022 ora 10.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, Str. Maior Popescu Eremia nr. 1, Birou nr. 1, Jud. Iaşi, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine :  cerere de participare la licitaţie;  dovada achitării taxei de participare de 595 lei;  dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector RO25PIRB2400776062003000 deschis pe numele debitoarei la First Bank;  actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul lichidatorului judiciar RO33PIRB2400738563001000 deschis la First Bank. Cererile de participare se vor depune cu cel târziu cu 1 zi înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termen de 30 zile, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţiei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau tel:0744520508,0744994490; fax:0332814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei RESIDENT EST COM S.R.L. – societate în faliment, dosar nr. 5539/99/2020 aflat pe rolul Tribunalului Iași–Faliment, în temeiul dispozițiilor Legii nr. 85/2014, vinde prin licitație publică competitivă cu strigare următoarele bunuri: 1. Autoutilitară marca Ford, model Transit, fabricat în anul 2002, capacitate cilindrică 2.402 cmc, putere 66 kw, 90 CP, norma de poluare E3 - Preț de pornire 2.000 Euro reprezentând 100% din valoarea de piață/de lichidare stabilită prin raportul de evaluare. Licitațiile vor avea loc în zilele de 27.05.2022 respectiv 03, 10 și 17.06.2022 ora 10.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, Str. Maior Popescu Eremia nr. 1, Birou nr. 1, Jud. Iaşi, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine:  cerere de participare la licitaţie;  dovada achitării taxei de participare de 595 lei;  dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector RO54PIRB2400764684002000 deschis pe numele debitoarei la First Bank;  actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul lichidatorului judiciar deschis la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau la: tel:0744520508, 0744994490; fax:0332814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Primaria Comunei Cotusca, Cotusca, Str. Principala nr. 116, judetul Botosani, telefon 0231/561.946, fax 0231/561.936, e-mail: primariacotusca@ yahoo.com, cod fiscal 3372157. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: a) teren in suprafata de 7.900 mp, din Parcela Cadastrala 677, lot 2, situat in comuna Cotusca, judetul Botosani, apartine domeniului public al Comunei Cotusca, conform caietului de sarcini; b) teren in suprafata de 680 mp, din Parcela Cadastrala 682, lot 2, situat in comuna Cotusca, judetul Botosani, apartine domeniului public al Comunei Cotusca, conform caietului de sarcini; c) teren in suprafata de 7.210 mp, din Parcela Cadastrala 682, lot 1, situat in comuna Cotusca, judetul Botosani, apartine domeniului public al Comunei Cotusca, conform caietului de sarcini; conform H.C.L. nr. 22/08.04.2022 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitarea scrisa, de la sediul Primariei Comunei Cotusca. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Primariei Comunei Cotusca, Cotusca, Str. Principala nr. 116, judetul Botosani. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 100 Lei, se achita numerar la Casieria institutiei sau in contul concedentului: RO60 TREZ 1195 006X XX00 0330, deschis la Trezoreria Saveni, cod fiscal al concedentului 3372157. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.05.2022, ora 15.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 30.05.2022, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Primariei Comunei Cotusca, Cotusca, Str. Principala nr. 116, judetul Botosani. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 30.05.2022, ora 12.00, la sediul Primariei Comunei Cotusca, Cotusca, Str. Principala nr. 116, judetul Botosani. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de contencios administrativ a Tribunalului Botosani, oras Botosani, Str. Maxim Gorki nr. 8, judetul Botosani, telefon 0231/511.739, fax 0231/531.832, e-mail: tr-botosani-reg@ just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.05.2022.
Gura Portiței, o stațiune unică în Europa
24/05/2022 13:42

Printre alte peisaje de basm, Romania găzduieşte şi un sat unic in Europa: Gura Portiţei, situat chiar pe limba de nisip ce reprezintă locul in care Delta Dunării intalneşte Marea Neagră. Candva doar un ...

Protecţia Consumatorilor propune închiderea Hotelului Intercontinenta
23/05/2022 20:42

 Comisarii de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au propus inchiderea definitivă a Hotelului Intercontinental, in urma controalelor succesive care s-au soldat cu amenzi tot ...

Spania şi Grecia sunt statele cu cele mai curate plaje şi coaste maritime din lume
23/05/2022 08:30

Spania şi Grecia sunt statele cu cele mai curate plaje şi coaste maritime din lume, potrivit clasamentului mondial Blue Flag, de anul acesta. Grecia, o destinaţie de vacanţă favorită şi pentru romani, a ...

Noua Zeelandă, răvășită de o tornadă
20/05/2022 16:41

O tornadă a lovit oraşul Levin, situat la circa 90 de km nord de capitala Noii Zeelande Wellington, lăsand in urmă copaci smulşi din rădăcină şi acoperişuri luate de vant vineri dimineaţă, a informa ...

Germania, locul 3 în preferinţele de călătorie ale românilor
18/05/2022 16:10

Germania se află pe locul 3 in preferinţele de călătorie ale romanilor, iar in 2021 au fost inregistrate peste 900.000 de innoptări ale turiştilor romani şi o creştere procentuală cu 15% faţă de anul ...

Cât te costă o vacanță în cea mai exclusivistă destinație din Europa
14/05/2022 10:03

 Cine nu si-ar dori o vacantă intr-un paradis insorit si călduros tot timpul anului, cu plaja si marea alături, numeroase activităti disponibile in aer liber, o gastronomie care imbată papilele gust ...

Zonele rău famate ale Atenei. Ce trebuie să știe turiștii care merg în Grecia
13/05/2022 10:54

Grecia este una dintre destinatiile favorite ale romanilor, iar in special cei care se duc pentru prima dată au destul de multe intrebări cu privire la cele mai frumoase zone, cele mai rentabile cazări, sau ...

Un strat de zăpadă cu o înălţime de aproximativ trei metri blochează Transalpina
10/05/2022 16:00

Un strat de zăpadă cu o inălţime de aproximativ trei metri blochează Transalpina, inainte de zona pasul Urdele, cel mai inalt punct situat la 2.145 de metri. Lucrătorii care deszăpezesc Transalpina se co ...

Sătucul cu 600 de locuitori transformat într-un centru logistic pentru toată Transilvania
10/05/2022 15:45

Un sătuc cu doar 600 de locuitori din Alba va deveni intr-un an de zile unul dintre principalele centre logistice din Transilvania. Satul din Ardeal devenit capitala neoficială a trandafirilor. O companie be ...

Vipere observate în zona Păltiniș. Recomandările Salvamont Sibiu în caz de mușcătură: Nu se aplică garou, nu se aspiră veninul cu gura
10/05/2022 11:45

Salvamontistii sibieni anuntă că au fost observate vipere in zona statiunii Păltinis si oferă cateva recomandări turistilor in cazul in care ajung victime ale acestora. ”În urma patrulări ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei