GALERIE FOTO - Cele mai puțin vizitate locuri din lume

p1
p4
p5
p6
p2

Dimensiune font:

| 11-07-2021 11:15

Omenirea a trimis oameni pe Lună, a trimis rovere și landere pe Marte și Venus și a trimis sonde în cele mai îndepărtate colțuri ale Sistemului Solar. Însă zone vaste ale planetei noastre rămân neexplorate și aproape neatinse de mâna omului.

Parcul Național Tsingy de Bemaraha, Madagascar. Cu excepția câtorva poteci, poduri și foișoare pentru turiști, majoritatea acestui parc național din Madagascar rămâne neatins de oameni. În parc trăiesc 11 specii diferite de lemurieni și 45 de specii endemice de reptile. Insula Madagascar e celebră pentru diversitatea unică a faunei sale: aproape 90% din speciile care se găsesc pe această insulă, cea de-a patra din lume ca mărime, există doar aici iar rezervația Tsingy din Bemaraha este singurul loc de pe planeta noastră în care trăiesc anumite plante şi animale rare, unele aflate pe cale de dispariţie.

Pădurea ecuatorială din Surinam. Pădurea ecuatorială surinameză este o arie vastă de junglă în care trăiesc numeroase animale rare, rămânând în mare parte neatinsă și din cauza faptului că majoritatea populației țării locuiește de-a lungul coastei nordice a acesteia. Deși unele șosele pătrund în interiorul țării, în partea de sud a Surinamului infrastructura este foarte slab dezvoltată.

În pădurea ecuatorială trăiesc populația Saramacca și alte triburi indigene dar străinii rareori ajung aici. Localnicii sunt însă depășiți cu mult ca număr de creaturile curioase din regiune, printre care și broasca al cărei pigment toxic este folosit pentru obținerea otravei folosite pentru vârfurile faimoaselor săgeți de suflat ale indigenilor.

Există și unii prădători de vârf ca jaguarul dar și caimani sau căprioare. Oamenii de știință descoperă mereu noi specii, de la broasca ciocolatie la specii neobișnuite de lilieci sau cărăbuși.

Platoul Ennedi, Ciad. Această oază din deșert este o minune naturală rar vizitată, Platoul Ennedi din nordul Chadului fiind în esență inaccesibil pentru turiști. Localnicii la rândul lor se aventurează rareori în zonă datorită proximității sale de Libia și Sudan și a grupărilor înarmate din aceste țări.

Platoul Ennedi este o fortăreață naturală cu ziduri înalte de stâncă, poduri și arcade. Faleze din gresie se înalță la peste 1.450 de metri și peisajul ce pare dintr-o altă lume arată ca și când ar fi dintr-un film Star Wars. Regiunea a intrat sub administrația organizației transnaționale African Parks, dorindu-se conservarea minunilor naturale, faunei rare - care include un crocodil ce trăiește în deșert - și a comunităților nomade unice care trăiesc aici.

Insula Sfânta Elena. Deși o comunitate restrânsă trăiește pe insula aflată în largul coastei de vest a Africii, turismul e aproape inexistent aici. Și având doar un zbor care leagă Sfânta Elena de continent via Johannesburg, Africa de Sud, acest lucru nu este deloc surprinzător.

Situată la aproape 2.000 de kilometri de coasta Africii și peste 4.000 de kilometri de cea a Braziliei, cel mai apropiat punct din America de Sud fiind orașul Rio de Janeiro, Sfânta Elena este una dintre cele mai izolate insule din lume, ceea ce înseamnă că majoritatea dintre noi nu vom pune niciodată piciorul în peisajul vulcanic neobișnuit de idilic, văile sau pădurile sale străpunse de nori.


Lacul Turkana, Kenya. Înconjurat de deșert și situal în nord-vestul greu accesibil al Kenyei, Lacul Turkana este cu adevărat izolat. Drumurile care ajung aici nu sunt asfaltate și condițiile de pe ele sunt atât de rele încât până și cauciucurile camionetelor pot ceda din cauza terenului dificil.

Populația turkana, tribul majoritar din regiune, are frizuri distinctive, cu părul ras pe margini și cu împletituri în vârf, membrii săi obișnuind de asemenea să poarte mărgele colorate emblematice. Triburile din întreaga regiune se strâng odată pe an pentru a participa la un festival uriaș care celebrează diferitele culturi locale.

Lacurile Kolsai, Kazahstan. Peisajul spectaculos de mai jos arată de parcă ar putea fi din România sau o altă țară cu climă temperată însă de fapt este din aridul Kazahstan. Această zonă din Asia Centrală are parte de puțini vizitatori, lăsându-i peisajele frumoase imaculate și aproape necunoscute.

Întinzându-se în apropierea graniței cu Kârgâzstanul, sălbăticia de aici este caracterizată de lacuri superbe, vârfuri verzi și râuri care străbat pădurile virgine. Nu este deloc surprinzător că Lacurile Kolsai sunt adesea numite „Perlele din Tian-Șen”.

Pădurea Amazoniană, Brazilia. Cea mai mare pădure ecuatorială a lumii se întinde pe o suprafață de peste 6 milioane de kilometri pătrați din Brazilia, Bolivia, Peru, Ecuador, Columbia, Venezuela, Guyana, Surinam și Guyana Franceză, fiind una dintre cele mai mari minuni de pe planetă. Se crede că jungla deasă conține 10% din speciile cunoscute ale lumii și porțiuni ale acesteia încă sunt neexplorate de societatea modernă. Întregi comunități indigene trăiesc în pădure și rămân izolate în pofida apropierii omului modern prin despăduriri și turism în unele părți.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8766/99/2017 (527/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Kolado” S.R.L., cu sediul în sat Dancu, str. Daliei nr. 70, bl. D3, sc. A, et. 3, ap. 13, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV, Componenţa, Valoare -lei-, 1. Bunuri mobile, Echipamente şi utilaje, 90.670,00, 2. Bunuri mobile, Mijloace de transport, 62.700,00. Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunrile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare şi hotărârea Adunării creditorilor din data de 23.07.2021. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 13.08.2021, ora 1000 şi se vor organiza 5 şedinţe la un interval de 7 zile, respectiv până la data de 10.09.2021, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat şi a caietului de sarcini, respectiv 500 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035 şi 0727/850.575.
Tribunalul Vaslui, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 3093/89/2017, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Total Media Radio - TV” S.R.L. Vaslui, cu sediul în municipiul Vaslui, str. Unirii nr. 14, judeţul Vaslui. Nr. crt. DENUMIRE ACTIV/BUN, Valoare -Lei- 1., Echipament tehnologic, aparate de măsură şi control, mijloc de transport, mobilier, aparatură birotica 174.679. Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scose la vânzare este cel de mai sus şi reprezintă 100% din valoarea de inventar, iar vânzarea se va efectua conform hotărârilor Adunării creditorilor din data de 23.07.2021, respectiv la cel mai bun preţ oferit. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc începând cu data de 12.08.2021, ora 1000 şi se vor organiza 5 şedinţe săptămânale, respectiv până la data de 09.09.2021, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 5% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 500,00 lei şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul administratorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefon: 0335/566.035, 0744/291.653, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
11 orașe termale au fost incluse în patrimoniul universal UNESCO
26/07/2021 12:00

  Comitetul Patrimoniului Mondial al UNESCO a recunoscut valoarea universală a unsprezece oraşe care au fost embleme ale artei termale europene in vogă intre inceputul secolului al XVIII-lea şi incepu ...

În plin sezon estival bubuie numărul cazurilor de Covid-19, în Turcia
26/07/2021 07:45

Numărul cazurilor noi de coronavirus din Turcia a urcat duminică la 14.230, un număr triplu faţă de acum trei săptămani şi cel mai ridicat nivel atins după prima jumătate a lunii mai, potrivit datel ...

Alertă CERT-RO pentru românii care merg în vacanță în Grecia: Atenție la felul în care completați formularul
23/07/2021 10:07

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) avertizează asupra faptului că au apărut site-uri care pot colecta date personale si informatii financiare de la turistii rom ...

Cel mai mare sat din România se află în județul Sibiu. Ca suprafață, este mai mare și decât Bucureștiul
22/07/2021 13:30

Pare poate greu de crezut insă in Romania există un sat care este mai mare si decat Capitala. Ne referim aici desigur la suprafata pe care se intinde. Este vorba despre Jina, comuna formată dintr-un singur ...

UNESCO a retras Liverpool de pe lista siturilor clasate în patrimoniul mondial
21/07/2021 16:39

UNESCO a retras Liverpool de pe lista siturilor clasate in patrimoniul mondial  Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO) a retras miercuri oraşul Liverpool din li ...

Insula grecească Mykonos este în pericol. Turiștii fug din cauza coronavirusului
20/07/2021 11:45

Turistii de pe insula grecească Mykonos si-au făcut bagajele si o parte dintre ei au părăsit deja perla din Marea Egee.  Începand cu duminică, 18 iulie, Grecia a intrat in zona galbenă, motiv ...

Auckland este cel mai bun oraş din lume pentru locuit - Europa, de evitat
19/07/2021 18:37

Auckland (Noua Zeelandă) pe primul loc in clasamentul anual realizat de săptămanalul The Economist privind cele mai bune oraşe pentru locuit, urmat de Osaka (Japonia), Adelaide (Australia), Tokyo (Japonia ...

Prăbușirea cascadei Bigăr a redus numărul turiștilor
19/07/2021 16:23

Prăbuşirea unui perete al Cascadei Bigăr, din Parcul Naţional Cheile Nerei - Beuşniţa, a avut un impact negativ asupra turismului din zonă, conform oficialilor, numărul vizitatorilor plătitori de bilet ...

 GALERIE FOTO - Cele mai frumoase țări din lume
18/07/2021 15:24

Numărul de turisti care le vizitează, cantitatea si calitatea zonelor verzi pe care le găzduiesc, evaluările marilor ghiduri turistice ale lumii sau numărul de locuri clasificate drept patrimoniul mondia ...

Insulele Maldive sunt la un pas de scufundare
18/07/2021 14:59

Insulele Maldive sunt intr-un mare pericol si riscă să dispară de pe fata pămantului, pană la sfarsitul acestui secol. Problemele sunt create de schimbările de climă. Un subiect asupra căruia isi indrea ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei