Minighid de calatorie in Sardinia

default

Dimensiune font:

| 06-11-2012 12:52

Alaturi de “sora” Sicilia, Sardinia este a doua insula italieneasca in care multi ar face orice sa ajunga. Bucurandu-se de aproximativ 300 de zile insorite pe an, Sardinia este o combinatie de tarmuri cu stanci ascutite si coaste deluroase, presarate cu flori, aflata in mijlocul Mediteranei. Plaje cu nisip alb, ape limpezi, vai impadurite, orase pline de personalitate si o istorie bogata, toate acestea compun o insula cu adevarat magica.

 

Atractiile Sardiniei:

 


 

Alghero

 

Aceasta este una dintre cele mai populare statiuni din Sardinia, desi pastreaza inca farmecul si atmosfera specifice unui sat de pescari. Orasul vechi medieval este cel mai pitoresc din Sardinia, avand o fascinanta mostenire catalana transpusa in serpuitoare strazi pietruite. Seara, mergi la zidurile fortificate ale bastionului orasului si priveste soarele cum apune dincolo de stancile monumentale de la Capo Caccia.

 

Alghero, o statiune de... pescari

 

Isola dei Gabbiani

 

Micuta insula care pluteste dincolo de Costa Smeralda este un refugiu pentru iubitorii de surf. Accesul pe insula se face traversand un pod, de-a lungul caruia sunt insirate magazine. Pentru cei care vor sa ramana aici peste noapte, exista o zona de camping, precum si cateva pensiuni.

 

Costa Smeralda

 

“Coasta de Smarald” este locul unde se afla La Cinta, una dintre cele mai faimoase plaje din Sardinia. Aceasta intindere minunata de coasta este raspunsul pe care il da Sardinia Rivierei Franceze, fiind este locul perfect pentru a a privi ultimele creatii Prada, in timp ce savurezi un cappuccino. Porto Cervo este capitala regiunii si totodata un oras elegant, popular in randul oamenilor bogati.

 

Oliena

 

Acest oras fermecator situat pe un deal, este centrul productiei de vin din Sardinia si gazduieste in fiecare an cateva zile de sarbatoare. Orasul reinvie in timpul manifestarilor pline de culoare si datorita artizanilor care se aduna aici pentru a-si etala marfa. Cu astfel de prilejuri poti testa si unele dintre cele mai fine specialitati culinare de pe insula.



Topul lucrurilor de facut:

Locatiile antice

 

Sardinia este unul dintre cele mai vechi tinuturi din Europa, iar locurile fascinante se gasesc aici la tot pasul. Situl arheologic din Tharros a fost candva un oras stravechi roman pe coasta de vest a Sardiniei si, potrivit legendei, era una dintre cele mai importante asezari de pe insula. In prezent muzeu in aer liber, cocotat in varful unei stanci, vizitatorii pot ajunge aici strabatand ruinele templelor si artefactelor, in timp ce pot admira marea albastra aflata dedesubt.

 

Festivalurile

 

Situat in Peninsula Sinis, orasul Cabras este locul unde se afla multe comori culturale si este un refugiu pentru iubitorii naturii. O perioada buna pentru a vizita aceasta zona este primul weekend din luna septembrie, cand – in cadrul unui festival local – poti vedea cam 3000 de barbati alergand imbracati in alb si in picioarele goale pana in San Salvatore, unde pun in scena momente artistice ilustrand intamplari din vremuri demult apuse.

 

Plimbarile

 

Urca Muntele La Marmora din Parcul National Gennargentu, aflat in estul Sardiniei, intre provinciile Nuoro si Ogliastra. Muntele este cel mai inalt punct de pe insula si face parte din pitorescul parc, al carui peisaj unic include stanci ascutite, ape limpezi si grote ascunse.

 

La Marmora, cel mai inalt varf din Sardinia

 

Rostogoleste-te pe sine

 

Trenino Verde, sau ‘micul tren verde’, parcurge o distanta de 160 km de pe coasta de est pana in Mandas, aceasta fiind o calatorie excitanta printre munti, pe langa pajisti si o rezervatie naturala, in care traiesc cai salbatici si porci mistreti.

 

 


Sardinia are un caracter unic dat de amestecul de influente italienesti si catalane, care se reflecta in mancare. Exista numeroase locuri care ofera feluri traditionale de mancare, cum ar fi panadas – o placinta facuta cu carne sau cu peste si malloreddus – paste cu sofran, servite cu sos tomat si carnati sau branza. Pestele este traditional, fiind servit proaspat in majoritatea restaurantelor.

Cum se ajunge in Sardinia

In Sardinia exista trei aeroporturi internationale: Alghero, Olbia-Costa Smeralda si Cagliari-Elmas. Feriboturile opereaza pe insula avand drept destinatii diferite porturi din Spania, Italia si Franta.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Manastirea Bucium – Iasi
25/06/2021 19:04

Manastirea Bucium din Iasi este o manastire de calugari crestin-ortodocsi, cu hramul Duminica Tuturor Sfintilor Atonului. Lacasul a fost construit in anul 1863, ca metoh al schitului romanesc Prodromul de la ...

Pentru cei carora le place iarna
21/12/2018 12:00

Stockholm, Suedia Pamantul Vikingilor, in anotimpul iernii are un aer magic. Poti face o plimbare romantica cu barca impreuna cu prietenul tau pentru a viz ...

Rezervaţia de zimbri „Neagra”
22/05/2018 14:39

 Satul Bucşani din comuna omonimă, judeţul Damboviţa, adăposteşte una dintre cele mai frumoase Rezervaţii de zimbri din ţară, dar şi din Europa. Prima atestare documentară a satului datează din ...

Muzeul de Artă Piatra-Neamţ
18/01/2016 16:00

Piatra Neamţ , reşedinţa de judeţ, este unul dintre principalele puncte de pornire intr-o excursie prin acest ţinut moldovan. Ajunşi aici, veţi vedea că oraşul are o aşezare pitorească in zona de ...

Complexul Green Village – Sfantu Gheorghe
05/01/2016 15:38

Localizat in Sfantu Gheorghe, locul unde Dunarea intalneste Marea Neagra, Complexul Green Village inseamna deopotriva o vacanta pe litoral si o evadare in inima Deltei. Descriere Complexul Green Village &nda ...

Vila Luminiş - Muzeul „George Enescu” Sinaia
26/11/2015 12:13

 Vila Luminiş a constituit loc de inspiraţie pentru George Enescu, dar şi loc de relaxare după concerte. Clădirea este realizată intr-un mod autentic romanesc, regăsind in faţada acesteia stilul cu ...

Salina de la Slănic - Prahova
26/11/2015 07:59

 Localitatea Slănic din judeţul Prahova este celebră datorită zăcămantului de sare care se află in această zonă. În 1685, Mihai Cantacuzino şi-a dat seama că aici există un mare zăcăman ...

Turismul in Delta are alternative: Birdwatching, foto safari, mormintele de pirati
17/11/2015 14:00

Marea problema a Deltei o constituie suprataxarea serviciilor turistice care se resimte apoi in pretul pe care il platesc turistii pentru un sejur in aceasta zona. Este nevoie de un plan de dezvoltare a D ...

Palatul Poştei, Galaţi
09/11/2015 05:00

În anul 1399, la Giurgiu, este atestată de către Mircea cel Bătran intr-un Hristov, existenţa serviciilor poştale pe teritoriul Romaniei. Prin acest document, localităţile din ţară erau obligate ...

Pasajul Scărilor
06/11/2015 13:49

Atestat documentar pentru prima dată in 1191, Sibiul este un oraş modern, occidental, dar care mai păstrează urme ale infloritorului burg medieval de altădată ori clădiri cu elemente arhitecturale specif ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei