Petrece o vacanță de vis în New Alamein, primul oraș milionar de pe Coasta de Nord a Egiptului

1
2
3
4
5

Dimensiune font:

| 12-05-2023 12:38

Oamenii curajoși, temerari, dornici să exploreze cât mai mult au nevoie de provocări pe măsură și nu doar în afaceri sau carieră, ci și atunci când vine vorba despre o vacanță. După ce ai adunat amintiri din orașele emblematice ale Europei, ai mâncat hamburgeri în țara care i-a lansat ori ai făcut scuba în Caraibe, o călătorie în Egipt, la New Alamein, este un „must” pentru orice traveler, iar compania Bonjour Tour este partenerul perfect.

Atenți nu doar la bucuriile vacanței pe care o vor oferi celor care vor să se rupă de stresul cotidian, ci și la amintirile pe care le vor aduna, tour-operatorii de la Bonjour Tour au dichis toate detaliile, primul fiind punctul de decolare – Aeroportul Internațional „Aurel Vlaicu”, declarat, în 2011, monument istoric de importanţă naţională. Încă de la primul pas pe scara avionului, turiștii pleacă într-o călătorie în care istoria se îmbină cu modernitatea, în care parcă jurnalele de amintiri se vor deschide singure, la fel ca și albumele de fotografii.

Pentru traveleri, plecarea din Aeroportul Internațional „Aurel Vlaicu” (Băneasa, pentru cei care vor mai multe explicații) cu o companie atentă la cei din jur, Fly Lili, cele 14 curse per sezon cu destinația El Alamein International Airport pot asigura o vacanță de vis, dacă aleg intervalul 28 mai – 3 septembrie.

Din acest moment, considerăm că deja călătoria a început și deja suntem la destinație. Imediat ce ajungem la El Alamein, frumusețea zonei ne copleșește, la fel ca și istoria. Celor interesați de vremurile celui de-al Doilea Război Mondial le readucem în memorie, poate ar fi bine să le rulăm și un film, în care A doua bătălie de la El Alamein a marcat punctul de cotitură în cadrul Campaniei din Deșertul Vestic. Bătălia a oprit înaintarea spre est a trupelor, iar în memoria ei a fost amenajat un muzeu. Victoria a pus capăt tuturor proiectelor pentru cucerirea Egiptului, iar înfrângerea de la El Alamein a marcat sfârșitul expansiunii Axei în Africa, un moment de maximă importanță.

După o scurtă incursiune în istorie revenim la modernitate, iar cu cele patru turnuri rezidențiale emblematice înalte de peste 400 de metri, orașul El Alamein este un mic Honk Kong care se dezvoltă foarte frumos și repede în destinația lansată de Bonjour-Tour.

Turism în lumea 2.0

New Alamein este primul oraș milionar de pe Coasta de Nord a Egiptului și este considerat unul dintre orașele de a patra generație, fiind similar cu Noua Capitală Administrativă în magnitudinea proiectelor globale care vor fi construite în cele mai bune orașe turistice din Egipt. Include centre comerciale internaționale și turnuri rezidențiale și turistice. Locația distinsă a orașului este și poarta Egiptului în Africa deoarece asistă la o rată fără precedent de proiecte și a atras o serie de companii internaționale să investească aici.

New Alamein va schimba harta întregii Coaste de Nord, dar și conceptul pe care a fost înființat deoarece va fi un oraș rezidențial care atrage turiștii pe tot parcursul anului, și nu numai în sezonul de vară, ca de obicei.

New Alamein se întinde pe o suprafață de 50.000 de acri, cu o adâncime de peste 60 km sud de fâșia de coastă. Orașul este împărțit în zona turistică, sectoarele istorice și rezidențiale. Segmentul de investiții este situat pe coasta mediteraneeană, la sud de Drumul Internațional Alex-Matrouh, iar segmentul istoric și arheologic este situat în cimitirul El Alamein.

Sectorul turistic al orașului este format din mai multe zone: zona Lacului El Alamein (Cartierul Hoteluri), Centrul Orașului, Cartierul Rezidențial Distins, Districtul Grădinilor Al Alamein, Al Fanara Marina, Centrul de Conferințe (Stațiune Privată) și Districtul de agrement, Centrul Cultural, Locuințe turistice, Districtul Masaken Al Buhaira și zona de târguri.

Zona hotelului se va potrivi cu Dubai Towers, iar festivitățile vor avea loc în ea în ocazii, iar numărul de camere de hotel este de 15.500 de camere.

Zona istorică este formată dintr-un muzeu deschis, un parc internațional, o zonă de agrement cu hoteluri și servicii portuare. Nu vă temeți pentru eventualele probleme medicale, orașul are un centru medical internațional cu o suprafață de 44 de acri, o universitate și un centru regional de servicii.

Există 8 platforme separate cu vedere la mare, iar turnurile de pe fiecare platformă ating o înălțime de 35 de metri.

Turnurile sunt formate din 3 etaje comerciale și administrative și un garaj subsol lângă unitățile rezidențiale.

Orașul El Alamein este unic prin faptul că reunește cele mai recente proiecte tehnologice și urbane care sunt de neegalat în Orientul Mijlociu. Acestea sunt prima instalație de producere a apei potabile cu tehnologie de condensare cu o capacitate de producție de 100.000 de litri de apă pe zi; zgârie-nori turistici și rezidențiali reprezentați în proiectele Turnurilor Noi Alamein; pavarea drumului de coastă începând de la Sidi Abdel Rahman la Wadi El Natroun; stația de canalizare și desalinizare Orascolia; proiectul wave barriers cu 18 bariere și proiectul de plantare a culturilor, cum ar fi palmier, măsline și rodie.

Orașul conține o cornișă internațională de-a lungul plajei cu o lungime de 14 km, care este egală cu Corniche din Guvernoratul Alexandria.

Odată ajunși la El Alamein, turiștii se vor bucura de spațiile superbe ale hotelului Regal Heights, care se poate compara cu Marina Bay din Singapore, prin arhitectură și tehnologie.

„Când spunem El Alamein vă asigurăm că nu vorbim de zonele unde nu te poți plimba singur.  Ești în siguranță fie că ești cu familia, singur sau cu grupul de prieteni. La fel de sigur ca atunci când ești în România și mergi în mall, la cinema sau în parcul de distracție. Ospitalitatea, curățenia, mâncarea diversificată și gustoasă sunt detalii importante și determinate atunci când ne dorim o vacanță perfectă”, au spus companionii de la Bonjour Tour, care vă invită să vă petreceți vacanța în cel mai nou, modern și luxos hotel de pe coasta Mediterană a Egiptului.

Regal Heights Hotel (5 stele) - New din El Alamein este mai mult decât doar unul dintre cele mai emblematice hoteluri din lume. Este un reper egiptean atemporal. Situat la New Alamein City, pe malul Mediteranei, hotelul oferă un peisaj de vis și o povestă unică. Are toate dotările și serviciile de lux ale unui hotel de cinci stele, cu 732 de camere moderne, dar cu un design cald și rafinat. Are terase de pe care poate fi admirată priveliștea, șapte restaurante cu bucătării specifice și internationale, SPA-uri, săli de gimnastică, piscine, shopping mall, cinema, bănci, supermarket și în general tot ce ai putea găsi în centrul unui mare oraș. Doar că acest oraș este un hotel! Unul dintre cele mai neobișnuite și luxoase din Egipt, la fel ca și Rixos Alamein, un hotel ultra all-inclusive. De la hotel se pot face excursii în toate obiectivele de interes din zonă, dar mai ales se poate vizita fascinanta Alexandrie.

Călătorie la vărsarea în Marea Mediterană

Alexandria este al doilea oraş ca mărime din Egipt dupa Cairo, aflată la vărsarea în Marea Mediterană, despre care mulți turiști nu știu că este cu totul specială și de plajele căreia se pot bucura din mai până în octombrie. „Când spun Egipt, mulți se duc cu gândul la Marea Roșie, pe plajele căreia te poți relaxa în tot timpul anului fiindcă este cald. La Mediterana este altfel și mai special, sezonul încheindu-se în octombrie, au mai spus operatorii de la compania Bonjour Tour.

O vacanță în El Alamein îți oferă bucuria de a te bucura de plajele cu nisip fin ca aurul din bijuteriile faraonilor, de a te răcori în apele turcoaz ale Mediteranei sau de a retrăi pe viu istorii care au pus bazele omenirii și civilizației. Mai mult de atât, îți oferă o întâlnire cu tine însuți și cu visele tale de a te retrage în locuri care mereu pot bucura sufletul, la fel ca apele turcoaz ale Mediteranei pe care o poți reîntâlni prin intermediul tour-operatorilor de la Bonjour Tour.

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Comentarii

turist inselat

Apr 25, 2023

promoveaza intens aceasta noua destinatie. va fi la fel ca marsa matruh, reclama multa si anulari fara rambursari? intreb pentru un prieten pe care am ciuda si vreau sa-i sugerez un sejur :)))

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:12

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Arde Delta Văcărești! Deja un hectar de vegetație a fost distrus
20/03/2024 17:35

Pompierii au localizat incendiul din Delta Văcăreşti, care a afectat o suprafaţă de circa 10.000 de metri pătraţi, anunţă Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Il ...

Revoluția digitală în turism
18/03/2024 10:45

Tehnologia a avut un impact profund asupra industriei turismului, schimband fundamental modul in care călătorim, descoperim noi destinatii si ne bucurăm de experientele de călătorie. În acest reporta ...

Harta satelor inteligente din România. Moldova nu are niciunul
28/02/2024 11:00

În sapte judete ale tării, majoritatea in Transilvania, există cel putin un sat smart village. La Ciugud, Alba, de mai bine de un an nu mai există casierie in institutiile statului, iar plătile se r ...

 Turismul Moldovei, prea puțin promovat pe Instagram
28/02/2024 10:15

În era digitală, retelele sociale au devenit unul dintre cele mai puternice instrumente de promovare a oricărui domeniu, iar promovarea turistică pe Instagram a devenit esentială pentru agentiile de t ...

Un pilot de elicopter australian şi alte două persoane au fost răpiţi în Papua Noua Guinee
26/02/2024 12:19

Un pilot de elicopter australian şi alte două persoane au fost răpiţi in zonele montane inalte din Papua Noua Guinee, regiune pradă unor violenţe in ultimii ani, a anunţat luni şeful poliţiei din aceas ...

Vacanță în Grecia 2024: Taxa sezonieră pe climă, introdusă din acest sezon. Cât costă în funcție de hotel și unde se plătește
25/02/2024 18:17

  Guvernul de la Atena a decis să introducă o taxă sezonieră pe climă, din 2024, care va avea valori diferite in functie de gradul hotelului si, atentie, se plăteste la fata locului, nu este inclus ...

VIDEO | 'Orașul fantomă' deținut de regele Charles: stațiunea cu hotel de 7 stele a devenit o ruină, în loc să fie 'perla' turismului
13/02/2024 20:43

  Un oras fantomă a fost lăsat să putrezească de zeci de ani, in ciuda faptului că găzduieste un hotel de sapte stele despre care se crede că este detinut de regele Charles.     ...

Mardi Gras, tradiție și decadență în inima New Orleans
13/02/2024 14:40

 În vuietul si culoarea vibrantă a orasului New Orleans, in mijlocul unei explozii de muzică, dans si costume strălucitoare, astăzi are loc una dintre cele mai spectaculoase sărbători din ...

 Trenul care face ocolul Pământului în 80 de zile va ajunge și în România. Un bilet costă peste 100.000 de euro
09/02/2024 12:15

Ocolul Pămantului in 80 de zile va deveni realitate si nu va mai fi doar un roman celebru al lui Jules Verne. Călătoria va incepe din America si se va incheia in Asia, iar la sosirea in Europa nu va fi ocoli ...

În cât timp a fost construit Turnul Eiffel?
06/02/2024 11:43

 În cat timp a fost construit Turnul Eiffel? Turnul Eiffel, simbolul Frantei, a inceput să fie ridicat in data de 26 ianuarie 1887 si a fost finalizată in doar doi ani, două luni si cinci zile. M ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei