Statiunea Vatra Dornei – Bucovina

default

Dimensiune font:

| 05-11-2012 12:53

Municipiu al judetului Suceava, Vatra Dornei este una dintre cele mai cautate statiuni romanesti datorita climei, a peisajului si in special a partiilor de schi vizitate in fiecare an de catre mii de turisti.

Statiunea plina de istorie si inconjurata de Muntii Giumalau, Muntii Bistrita, Muntii Calimani, Muntii Rodna, Muntii Obcina Mestecanis, a atras atentia prin festivaluri menite sa pastreze datinile zonei si sa aduca in viata moderna a turistilor o alta viziune asupra Bucovinei.

Descriere Statiunea Vatra Dornei – Bucovina

Existenta izvoarelor minerale este atestata documentar inca de la inceputul secolului al XVII-lea, insa efectele curative ale acestora au fost oficializate de catre doctorul Ignatziu Pluch in anul 1810 cand acesta a analizat si cercetat zona Poiana Negri. Pentru cei interesati de tratamene, baile cu namol, apa carbogazoasa, impachetarile cu parafina, hidroterapia, masajul si curele de teren sunt recomandate pentru afectiuni ale aparatului cardiovascular, tulburari digestive, nervoase si de metabolism, boli ginecologice, pareze si chiar pentru stari posttraumatice. In prezent numarul izvoarelor minerale este de 37 dintre care 7 pentru cura interna si 30 pentru cura externa. Bazele de tratament cele mai vizitate din Vatra Dornei sunt baza de tratament Intus, baza de tratament a Compexului Incom si Baza de tratament Bradul – Calimani. Toate cele trei baze beneficiaza de instalatii pentru electro si hidroterapie, instalatii pentru aplicatii de namol, bai calde sau reci din izvoarele termale, dar si de instalatii pentru kinetoterapie.

Cei ce vor sa viziteze statiunea iarna au posiblitatea de a putea participa la Serbarile Zapezii eveniment ce se organizeaza la baza Partiei de ski Parc. Turistii pasionati de sporturile de iarna isi pot exersa abilitatile in functie de nivelul la care se afla, astfel Partia Parc ofera un loc pentru schiorii intermediari (Partia Parc 1 – 900 metri) si unul pentru cei incepatori (Partia Parc 2 - 550 metri). Ambele partii beneficiaza de instalatii de zapada artificiala, iar pe toata durata festivalului turistii se pot inscrie la concursuri sau asista la diverse concerte. O alta partie de ski este Dealul Runc, aceasta are un grad de dificultate scazut si este ideala pentru cei care isi doresc sa invete a schia.

Un alt festival care se organizeaza aproape de Anul Nou este Porniti plugul Feti Frumosi. Evenimetul este idee a primariei Vatra Dornei si consta intr-o parada a portului popular precum si un concert a Fanfarei Vatra Dorna – Buciumasi. Pe tot parcursul zilei turistii vor putea admira datini si obiceiuri populare de iarna puse in practica de diferiti reprezentanti artistici.

Pentru cei ce isi doresc sa viziteze obiectivele culturale ale zonei, recomandam Muzeul de stiinte ale naturii si cinegetica unde puteti vedea exemplare din fauna si flora zonei si Muzeul de etnografie de unde va puteti achizitiona costume ale portului popular bucovinean sau unelte mestesugaresti din lemn sau ceramica. Pentru diferite manifestari artistice la care doriti sa luati parte intreptati-va spre Casa de cultura Pardau.

Cazinoul din Vatra Dornei este un alt obiectiv ce straneste curiozitatea turistilor. Aflat acum in stare de ruina, cladirea denumita in trecut Cazinoul Bailor a fost in trecut sala de jocuri, de evenimente si chiar club muncitoresc. In timpul celui de-al doilea Razboi Mondial Cazinoul a fost folosit de armatele germane in scopuri militare si a suferit distrugeri importante cand acestea se retrageau. A existat o incercare de reconstituire aprobata chiar de catre Nicolae Ceausescu insa in urma evenimentelor din decembrie 1989 toate resursele menite pentru acesta au fost furate nemaiexistand de atunci fonduri pentru constuctia sa.

La cativa kilometri de Vatra Dornei mai puteti vizita manastirile Putna, Sucevita, Voronet, Moldovita si Humor. Castelul Dracula se afla si el la 40 km de statiune, in comuna  Piatra Fantanelele. Puteti vizita castelul, cripta si puteti servi mancaruri specifice zonei in incinta restaurantului din castel.

Puteti vizita parcul din centrul statiunii care este renumit pentru veveritele sale prietenoase si concertele sustinute in sezonul estival. Centrul de echitatie de la baza Partiei Parc si Patinoarul Vatra Dornei sunt alte doua facilitati de care va puteti bucura.

Sursa: turismland.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Manastirea Bucium – Iasi
25/06/2021 19:04

Manastirea Bucium din Iasi este o manastire de calugari crestin-ortodocsi, cu hramul Duminica Tuturor Sfintilor Atonului. Lacasul a fost construit in anul 1863, ca metoh al schitului romanesc Prodromul de la ...

Pentru cei carora le place iarna
21/12/2018 12:00

Stockholm, Suedia Pamantul Vikingilor, in anotimpul iernii are un aer magic. Poti face o plimbare romantica cu barca impreuna cu prietenul tau pentru a viz ...

Rezervaţia de zimbri „Neagra”
22/05/2018 14:39

 Satul Bucşani din comuna omonimă, judeţul Damboviţa, adăposteşte una dintre cele mai frumoase Rezervaţii de zimbri din ţară, dar şi din Europa. Prima atestare documentară a satului datează din ...

Muzeul de Artă Piatra-Neamţ
18/01/2016 16:00

Piatra Neamţ , reşedinţa de judeţ, este unul dintre principalele puncte de pornire intr-o excursie prin acest ţinut moldovan. Ajunşi aici, veţi vedea că oraşul are o aşezare pitorească in zona de ...

Complexul Green Village – Sfantu Gheorghe
05/01/2016 15:38

Localizat in Sfantu Gheorghe, locul unde Dunarea intalneste Marea Neagra, Complexul Green Village inseamna deopotriva o vacanta pe litoral si o evadare in inima Deltei. Descriere Complexul Green Village &nda ...

Vila Luminiş - Muzeul „George Enescu” Sinaia
26/11/2015 12:13

 Vila Luminiş a constituit loc de inspiraţie pentru George Enescu, dar şi loc de relaxare după concerte. Clădirea este realizată intr-un mod autentic romanesc, regăsind in faţada acesteia stilul cu ...

Salina de la Slănic - Prahova
26/11/2015 07:59

 Localitatea Slănic din judeţul Prahova este celebră datorită zăcămantului de sare care se află in această zonă. În 1685, Mihai Cantacuzino şi-a dat seama că aici există un mare zăcăman ...

Turismul in Delta are alternative: Birdwatching, foto safari, mormintele de pirati
17/11/2015 14:00

Marea problema a Deltei o constituie suprataxarea serviciilor turistice care se resimte apoi in pretul pe care il platesc turistii pentru un sejur in aceasta zona. Este nevoie de un plan de dezvoltare a D ...

Palatul Poştei, Galaţi
09/11/2015 05:00

În anul 1399, la Giurgiu, este atestată de către Mircea cel Bătran intr-un Hristov, existenţa serviciilor poştale pe teritoriul Romaniei. Prin acest document, localităţile din ţară erau obligate ...

Pasajul Scărilor
06/11/2015 13:49

Atestat documentar pentru prima dată in 1191, Sibiul este un oraş modern, occidental, dar care mai păstrează urme ale infloritorului burg medieval de altădată ori clădiri cu elemente arhitecturale specif ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei