War Rock – RePlay Review

default

Dimensiune font:

| 23-10-2012 15:27

War Rock – RePlay Review

La data lansării, deja infamul Counter-Strike nu numai cǎ a însemnat o revoluţie în ceea ce privește multiplayer-ul în echipǎ, dar pentru unii a reprezentat un nou mod de viaţǎ, respectivii trǎind practic pentru a juca CS. Furorile jocului încǎ mai persistǎ (la mai mult de 9 ani de la lansare), fiind în continuare unul dintre cele mai populare titluri online. Avântul Counter-Strike s-a mai domolit însă de-a lungul timpului, dat fiind că după el au apărut mai multe jocuri similare, considerate ce-i drept mai „hardcore”, cum ar America’s Army sau seria Battlefield. Cea din urmă a popularizat foarte mult folosirea claselor specializate de jucători, beneficiind şi de actualizări constante, de la primul episod din 2002, având drept temă cel de-al Doilea Război Mondial, ajungându-se la sumbrul viitor al anului 2142.

War Rock este un first person shooter online tactic ce reprezintă o combinaţie între cele două modele enumerate mai sus, împrumutând elemente atât din popularul Counter-Strike, cât şi din seria Battlefield. Spre deosebire de Battlefield, War Rock este “Free2Play”; cu alte cuvinte, el este disponibil pentru download şi poate fi jucat gratuit, dar în cazul în care doriţi anumite facilităţi suplimentare (cum ar fi alte arme) sunteţi nevoiţi să plătiţi o anumită sumă de bani.

Înainte de a porni jocul, este necesară crearea unui cont pe site-ul oficial, cont cu care apoi vă veți autentifica din meniul War Rock, asemănător sistemului din America’s Army. Toată experiența acumulată sau resursele financiare vor fi înregistrate în acest cont, deoarece sistemul jocului este alcătuit în aşa fel încât după fiecare rundă puteţi câştiga (sau pierde) experienţă, precum şi sume de bani in-game (dinari) în funcţie de performanţele personale. Experienţa acumulată ajuta la avansarea în nivel a personajului propriu (maxim 100), deblocând diverse arme şi abilităţi pe parcurs. Totodată, acest nivel de experienţă va fi cerut pe multe servere “cu pretenţii”, fiind necesar un anumit rang pentru a putea juca pe ele.

Cu toate că War Rock este Free2Play, publisher-ul K2 Networks a inclus mai multe pachete “premium” disponibile contra cost, alături de versiunea gratuită. Primul este pachetul Bronze (5.95$), urmat de cel Silver (9.95$) şi în final – cel mai scump – pachetul Gold (14.95$). Fiecare conţine pentru o perioadă lunară acces prioritar la autentificarea pe serverele oficiale (nu va mai trebui să staţi la coadă), posibilitatea de a vă proteja propriile servere cu o parolă, un număr de hărţi suplimentare pe care puteți juca, un al cincilea slot pentru arme, bonusuri de experienţă, reduceri pentru preţurile item-urilor din marketplace, precum şi sume de dinari cu care puteţi “închiria” diferite arme pentru o perioadă de timp.

Acest sistem dă naştere însă unui paradox. Chiar dacă la prima vedere el pare cea mai bună alegere pentru un astfel de joc, la o studiere mai amănunţită se va observa că majoritatea jucătorilor noi care vor încerca War Rock vor cădea pradă veteranilor şi celor cu conturi premium. Iar asta datorită faptului că în scurt timp vor ajunge ţinte “sigure” pentru cei cu arme superioare şi cu un nivel foarte ridicat de experienţă. Perfect adevărat, acest lucru se întâmplă în mai toate jocurile de acest gen (de câte ori nu aţi întâlnit în Counter-Strike sau Battlefield asemenea cazuri?), însă aici problema este puţin diferită, deoarece practic unii jucători plătesc pentru a avea acces la nişte arme foarte puternice în faţa altor jucători care folosesc doar resursele iniţiale oferite de joc. Cu toate că e un pic exagerată comparaţia, se poate numi că aceşti jucători folosesc de cheat-uri “pe bani” pentru a înainta mai uşor în nivel, cei care nu cotizează fiind constrânşi ori să abandoneze jocul, ori să plătească şi ei la rândul lor pentru a avea acces la arme şi mai multă experienţă.

Şi fiindcă tot veni vorba de cheat-uri, din păcate acestea îşi fac simţită prezenţa şi în titlul de faţă, din cauza numeroaselor bug-uri; chiar dacă jocul beneficiază de ajutorul Punkbuster, totuşi unii jucători au găsit numeroase metode de a-l păcăli cu succes, lucru nu tocmai plăcut.

Lăsând la o parte filozofia sistemului Free2Play, în ceea ce priveşte clasele, acestea sunt în număr de cinci: medic, inginer, lunetist, soldat de asalt şi heavy infantry, cea din urmă folosind lansatoarele de rachete împotriva infanteriei şi tancurilo. Dacă pentru celelalte clase se mai pot găsi întrebuinţări de bun simţ într-o armată, heavy infantry este cam de umplutură, neputându-se apăra cu succes împotriva vehiculelor grele (ai la dispoziție doar 2-3 proiectile care nici pomeneală să doboare un tanc din prima). Armele, în funcţie de alegerea fiecăruia şi de partea financiară, pot varia de la clasicele MP5, M16 sau AK-47 la arme de asalt mult mai puternice– AWM Sniper rifle, Winchester Shotgun, arme anti-tanc, sau mini “tunuri” M134.

Povestea din War Rock este mai mult de mântuială, lucru specific de altfel unui astfel de shooter online; acţiunea se desfăşoară într-o ţară fictivă, pe nume Derbaran, în care tocmai a izbucnit războiul civil. Rebelii (sau teroriştii mai pe scurt) sunt reprezentați de forța militară “Independența Națională” (National Independence Unit) care se luptă împotriva forțelor armate ale guvernului. Fiecare grup se poate distinge printr-o culoare proprie a uniformelor (lucru de bun simţ de altfel), alături de obiectivele diferite, existenţa lor fiind justificată doar de nevoia unui motiv de ciondăneală.

Ciondăneală care se derulează în trei moduri de joc. Close Quarters Combat (o clonă veritabilă de Counter-Strike) este bun pentru maxim 16 jucători, ce se pot înfrunta pe hărți oarecum reduse ca dimensiune și în care scopul este fie să detonezi bomba, fie să o dezarmezi într-un timp predefinit, în funcţie de tabăra aleasă. Urban Ops oferă un maxim de 24 de jucători, iar cel mai mare mod este Battle Group, în care se pot înfrunta până la 32 de jucători. Urban Ops şi Battle Group sunt asemănătoare stilului de joc Battlefield (scopul fiind capturarea succesivă a steagurilor facţiunii adverse) în care datorită spaţiilor deschise îşi fac apariţia şi vehiculele. Iar ăn cazul bătăliilor cu adevărat mari, există posibilitatea grupării în echipe diferite – Alpha Squad, Bravo Squad, Delta Squad.

Vehiculele sunt numeroase, de la cele de uscat (Humvie-uri cu lansatoare de rachetă anti-tanc montate, diferite tancuri sau motociclete), la numeroase tipuri de bărci şi amfibii pentru partea navală. În ceea ce priveşte asaltul aerian, se pot pilota celebrele F-15, A-10 sau elicopterele Blackhawk. Varietatea vehiculelor este binevenită, mai ales în cadrul hărţilor de dimensiuni mari, cu peste 25 de jucători. Şi spre deosebire de Battlefield, unde pentru a pilota un avion sau elicopter era nevoie de oarecare experienţă, în War Rock toate tipurile de vehicule sunt foarte uşor de menţinut în parametrii normali, realismul nefiind neapărat punctul forte al acestui titlu.

Engine-ul folosit de producători se numeşte Jindo. Iar la ora actuală, este depăşit din toate punctele de vedere şi în mod evident nu se poate compara cu cele ale concurenţei. Nu există iluminare dinamică, anti-aliasing, suport pentru rezoluţii wide-screen, texturile sunt low-resolution iar modelele de arme şi vehicule sunt pătrăţos realizate. Cele mai păcatoase sunt şi bug-urile întâlnite, care atunci când sunt activate anumite opţiuni (de exemplu umbrele pe detalii maxime) dau naştere la adevărate probleme grafice. Cu toate acestea, s-a fi putut măcar “strecura” câteva combinaţii de culori atractive, salvând măcar aparenţele de critica acidă a jucătorilor. Iar dacă pentru unii jucători grafica poate fi un minus decisiv, totuşi pentru alţii se poate dovedi unul dintre cele mai puternice atuuri, deoarece cerinţele de sistem sunt printre cele mai reduse la ora actuală pentru un shooter; chiar şi cu un sistem cu specificaţii low-end veţi putea juca War Rock la un framerate bun.

Ironic sau nu, framerate-ul decent este neutralizat însă în cel mai barbar mod cu putinţă de lag-ul de pe servere. Chiar şi cu o conexiune foarte bună la Internet, susţinută de cele mai recente actualizări ale jocului, această problemă va persista, fiind necesară restartarea serverului sau a conexiunii către acel server. Bineînţeles, de cele mai multe ori acest lucru va atrage după sine frustrare şi nervi, mai ales după runde în care te-ai chinuit să obţii un scor cât mai mare pentru a avansa în nivel, doar ca să fii nevoit să reporneşti jocul.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

00:01

Radu Mazare si Decebal Fagadau, trimisi in judecata de DNA. Fostii primari ai Constantei, cercetati pentru construirea ilegala a unui bloc de lux pe plaja din Mamaia
21/10/2020 12:23

Fostii edili ai orasului Constanta, Radu Mazare si Decebal Fagadau, si alti patru functionari din Primaria Constanta au fost trimisi in judecata miercuri, 21 octombrie, de procurorii DNA in dosarul Riviera Resi ...

 Donald Trump a întrerupt un interviu pentru CBS și a amenințat că va face unele dezvăluiri legate de neprofesionalismul jurnalistei
21/10/2020 10:47

  Preşedintele american Donald Trump a ameninţat că va face public un lung interviu televizat inainte de difuzarea sa, spunand că vrea astfel să expună lipsa de imparţialitate a jurnalistei care l- ...

Un medic ieșean cere retragerea unor medicament folosite în tratamentul COVID. „Nu au niciun beneficiu!”
21/10/2020 09:06

În luna mai, conf. Dr. Ionut Nistor a fost primul medic iesean detasat la cerere la Spitalul Judetean de Urgentă Suceava pe cand judetul vecin era considerat epicentrul pandemiei de coronavirus in Romani ...

 Slovacia - Propunerea de a înăspri legislația privind avortul a fost respinsă
21/10/2020 08:18

  Parlamentul slovac a respins o propunere a parlamentarilor conservatori de a inăspri cadrul legislativ privind avortul, o propunere aspru criticată de organizaţiile de apărare a drepturilor femeilor ...

 Se strânge lupta în SUA: Trump a micșorat decalajul față de Joe Biden
21/10/2020 08:05

  În preferinţele electoratului, Joe Biden il devansează pe Donald Trump cu 9 procente (50% - 41% ), conform unui sondaj publicat marţi de New York Times şi Siena College. Sondajul specifică fa ...

 Accident grav pe Autostrada Soarelui
21/10/2020 07:55

  O persoană a murit, iar alte două au suferit leziuni după ce două masini s-au ciocnit pe sensul către Capitală al autostrăzii A2 Bucuresti-Constanta. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul Ge ...

Prognoza meteo pe PATRU SĂPTĂMÂNI: vești EXCELENTE de la meteorologi  Prognoza meteo pentru urmatoarele zile
21/10/2020 00:00

    VREMEA      Prognoza meteo pentru IASI Iasi http://www.tititudorancea.ro/z/vremea_prognoza_meteo_iasi_romania.htm DATI CLIC PE " detalii" si se va dechide pa ...

Începe PROCESUL SECOLULUI! Donald Trump dă în judecată Google, cu două săptămâni înainte de prezidențiale
20/10/2020 17:28

Departamentul american al Justiţiei urmează să dea marţi in judecată Google, acuzand gigantul in domeniul tehnologiei de incălcarea legislaţiei concurenţei, potrivit unei surse la curent cu dosarul, rel ...

Un pușcăriaș din Galați s-a automutilat, apoi a aflat că are COVID
20/10/2020 14:00

  Un deţinut din Penitenciarul Galaţi, depistat ulterior cu COVID-19, a anunţat supraveghetorul din cadrul secţiei de deţinere că, din motive personale, şi-a provocat mai multe plăgi tăiate la ni ...

CORONAVIRUS Romania. 65 de decese si 3.400 de cazuri noi in ultimele 24 de ore. Record de pacienti internati la ATI: 768
20/10/2020 13:35

Noi date ingrijoratoare, privind evolutia COVID-19 in Romania, au fost raportate marti, 20 octombrie 2020, de catre autoritatile romane. In ultimele 24 de ore s-au inregistrat 3.400 de cazuri noi si 65 de dece ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei