Wargame: European Escalation Review

default

Dimensiune font:

| 22-10-2012 15:23

Wargame: European Escalation Review

Cu Eugen Systems, producătorii francezii ai jocului de faţă, am avut de-a face prima dată în urmă cu 7 ani, când au lansat Act of War: Direct Action, un RTS cât se poate de clasic. Acesta a fost urmat de expansion-ul High Treason şi de mult mai recentul R.U.S.E, iar dacă cel din urmă ţi-a plăcut, atunci Wargame: European Escalation sigur are acel ceva care să te ţină lipit în faţa monitorului. WEE face parte din categoria jocurilor simple de controlat şi înţeles, dar extrem de dificil de stăpânit: n-are o interfaţă complexă, dar beneficiază de un AI afurisit, de cele mai multe ori în sensul foarte bun al cuvântului.

Despre poveste nu se poate spune mare lucru, Wargame preluând Războiul Rece şi oferind o luptă NATO versus URSS (mai exact contra ţărilor care au făcut parte din pactul de la Varşovia) între anii 1970 – 1980. Conflictul a trecut însă de nivelul ameninţărilor şi cursei înarmării, justificând astfel titlul cu lupte în timp real pe tot cuprinsul Europei. Ce-i drept, lipsesc avioanele şi flotele navale, dar bătăliile terestre sunt mai mult decât suficiente pentru a pune un I uriaş în AI şi neuronul la muncă serioasă.

wargame098 wargame097

Wargame nu îşi bate capul cu micromanagement, baze şi resurse. Pe de altă parte, numărul de unităţi este limitat, la fel şi combstibilul şi muniţia, iar dacă ai pierdut trupe în prima misiune a unei campanii, pierdute rămân. Tancurile pot fi reparate şi alimentate, dar şi camioanele respective au resurse limitate, astfel că gameplay-ul este o balanţă permanentă între întăriri, înaintări, distrugerea trupelor inamice şi controlarea zonelor în care e împărţită harta.

Întăririle depind de “reinforcement points” primite pentru cucerirea diverselor zone, dar şi aici există o limită la câte trupe poţi aduce în luptă. Iar cea superioară este destul de zgârcită, obligând chiar de la prima misiune la calcule atente şi folosirea unităţilor de recunoaştere.

Deşi fragile, unităţile de recunoaştere sunt esenţiale pentru a descoperi capcanele inamicului, plasate atent în concordanţă cu formele de relief. Un deal sau o pădure micşorează vizibilitatea, într-un grup de vegetaţie pot sta ascunse o baterie anti-tanc sau trupe de infanterie dotate cu aruncătoare de grenade, numai bune să-ţi distrugă fără drept de apel şansele la o victorie fără pierderi.

Drumurile permit o mişcare mai rapidă, în timp ce mlaştinile s-ar putea să blocheze o înaintare eficientă, tancurile devenind ţinte uşoare, exact ca în realitate. Să te arunci cu capul înainte în câmp deschis este o idee proastă, chiar dacă pare eficient în a evita eventuale capcane; elicopterele inamice însă abia aşteaptă să te îmbogăţească cu puţin plumb din rachete.

wargame096 wargame095

Succesul îţi aduce experienţă şi creştere în nivel, moneda pentru a cumpăra noi unităţi fiind Command Stars. Până la 25 de unităţi pot fi combinate în orice mod din oferta ţărilor din alianţa ta, iar interfaţa este extrem de simplă. Statisticile unităţilor sunt extrem de numeroase, fiecare având caracteristici personalizate: tipuri de blindaj (separat pentru faţă, spate, lateral şi parte superioară), de arme, muniţie, calibru, distanţa şi eficienţa maximă, viteza de tragere şi reîncărcare, viteză de deplasare, capacitatea rezervorului de combustibil  etc.

Mai mult chiar, trupele au moral şi un baraj de foc sau intrarea într-o capcană le panichează şi vor spăla putina dacă situaţia e prea încinsă; durează destul de mult să se calmeze, iar unităţile speriate nu mai sunt controlabile, cam în stilul Total War, ceea ce poate avea consecinţe dezastruoase asupra numărului de trupe, dar şi asupra planurilor tactice.

Privit din această perspectivă, Wargame este mai mult o carte tehnică decât un joc pentru generaţia 2012. Partea RTS este minimă, fără baze, puteri şi superputeri fanteziste, iar “resursele” sunt reprezentate de punctele acumulate prin controlarea zonelor de hartă prin intermediul unui vehicul de comandă.

Noi unităţi pot veni în ajutor doar dacă ai printre zone şi una de “deployment”, de obicei la marginea hărţii. Nici controlul unităţilor nu se complică în materie de micromanagement, chestiune care aduce însă şi o serie de probleme destul de enervante: poţi activa/dezactiva armament şi da diverse ordine de regrupare, foc concentrat, schimbarea altitudinii pentru elicoptere sau urcarea/coborârea infanteriei din transportoare.

wargame094 wargame093

Pe de altă parte, de exemplu, deşi tancurile au armură diferită, nu poţi controla direcţia în care să se uite, eventual să le orientezi în aşa fel încât să pui la înaintare părţile mai rezistente. De asemenea, gruparea unităţilor într-o formaţie nu înseamnă că respectivele unităţi se vor şi mişca împreună; fiecare va atinge viteza maximă proprie fără a lua în considerare trupele mai lente, de aici putând rezulta situaţii în care unităţile rămân fără acoperire sau escortă.

Un element strategic important este felul în care camera poate merge de la firul ierbii până la o perspectivă strategică similară celei din Supreme Commander sau R.U.S.E., oferind o viziune completă asupra întregii hărţi (unde unităţile devin simboluri). Chiar şi la nivelul superior, interfaţa permite control total, un simplu click activând statistici detaliate ale fiecărei unităţi, a ta sau a inamicului (dacă ai descoperit-o): câtă armură i-a mai rămas, dacă e sau nu panicată, nivelul de combustibil, eventual dacă este temporar “oloagă” – scurgeri de combustibil dacă un elicopter a fost lovit sau imposibilitatea de a orienta turela unui tanc sau de a trage cu exactitate.

Cele 22 de misiuni ale campaniei single-player pot fi considerate antrenament pentru multipplayer, acesta din urmă fiind de fapt sursa majoră pentru câştigarea de Command Stars (chiar şi când pierzi). Unităţile pot fi cumpărate fie pentru single, fie pentru multiplayer, astfel că iarăşi depinde de tine dacă ai de gând să petreci în Wargame mai mult de cele 30 de ore din campanie. Există mai nou şi skirmish contra AI-ului, încă o dată mai mult pentru a acumula experienţă şi exersa diferse abordări, deşi totul s-ar putea să fie degeaba în multiplayer. Combinaţiile şi numărul mare de unităţi fac fiecare partidă diferită de fiecare dată şi, din fericire, se pare că există o comunitate serioasă online şi destule relăuri pe YouTube pentru a putea învăţa şi din experienţa altora.

wargame092 wargame091

Un DLC gratuit (New Battlefields) a mai adăugat şapte hărţi, numărul lor iniţial fiind destul de mic (11), plus un foarte bine-venit mod skirmish cooperativ. Maximum opt jucători se pot împărţi în două tabere, iar două dintre noile hărţi sunt asimetrice, făcându-le ideale pentru un du-te-vino de atac şi apărare. De asemeanea, a fost introdus şi un sistem de rachete de semnalizare ale căror mesaje pot fi personalizate pentru a atrage atenţia aliaţilor asupra desfăşurării conflictului, foarte folositor pentru comunicarea în echipă.  

Partea vizuală este suficient de realistă şi detaliată, dar rar se va întâmpla să stai la firul ierbii pentru a urmări unităţile. Controlul global este mult mai important şi astfel eşti scutit şi de a vedea partea de explozii şi efecte de particule. Hărţile sunt în mare parte teren rural, cu păduri, dealuri şi câmpii, fără zone urbane largi, doar hărţile cu râuri aducând ceva mai multă varietate. Comentariile unităţilor sunt destul de repetitive şi nu întoteauna potrivite contextului, la fel cum muzica nu se grăbeşte să te deranjeze (mai bine aşa decât cine ştie ce melodii suspecte). În mod bizar, campania are secvenţe cinematice doar la începutul misiunilor, nu şi la sfârşit, deşi n-ar fi fost atât de greu de pus la un loc câteva imagini (chiar şi luate din istoria reală) pentru o ilustrare măcar generică a unei victorii.

N-am avut parte de probleme tehnice propriu-zise, neplăcerile cauzate de micromanagementul redus intrând la un moment dat la categoria “peri albi creaţi în condiţii de război”. Pe de altă parte, novicii vor avea de furcă cu AI-ul care nu se joacă de-a războiul, uneori fiind chiar nejustificat de dificil. Spre finalul campaniei, unele misiuni devin mai mult o chestiune de noroc chior decât de strategie reală şi am avut parte de suficiente reluări pentru a înţelege prin trial and error care e cea mai buna metodă de a trece mai departe.

wargame090 wargame089

Aşadar, Wargame: European Escalation nu este o inovaţie extraordinară, dar se plasează foarte bine printre RTS-urile actuale şi beneficiază de o comunitate serioasă şi pasionată de război într-un mod ce depăşeşte nivelul manualului de istorie şi documentarele Discovery. E distractiv şi antrenant dacă ai răbdare şi, mai ales, dacă nu ţii cu dinţii de sistemul “construieşte baza, recrutează unităţi, distruge inamicul din celălalt colţ al hărţii”.

wargame088 wargame087

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:00

1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare ”Teren iaz comunal III Oțeleni” suprafața 861 m.p. aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în sat Oțeleni, comuna Oțeleni, județul Iași, extravilan, nr. cadastral 60654, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 94/ 02.09.2019 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare grajd ”Clădire – C7” suprafața 800 m.p. aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în incinta Complexului zootehnic din sat Hândrești, comuna Oțeleni, județul Iași, intravilan, nr. cadastral 60302-C7, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 102/ 15.12.2020 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare grajd ”Clădire - C10” suprafața 13 m.p aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în incinta Complexului zootehnic din sat Hândrești, comuna Oțeleni, județul Iași, intravilan, nr. cadastral 60302-C10, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 102/ 15.12.2020 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare grajd ”Clădire – C9” suprafața 37 m.p. aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în incinta Complexului zootehnic din sat Hândrești, comuna Oțeleni, județul Iași, intravilan, nr. cadastral 60302-C9, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 102/ 15.12.2020 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
India dă startul uneia dintre cele mai mari campanii de vaccinare din lume
16/01/2021 13:41

Una dintre cele mai mari campanii de vaccinare din lume impotriva Covid-19 incepe sambătă in India, care intentionează să imunizeze 300 de milioane de oameni pană in iulie, potrivit AFP. Tara găzduieste c ...

Germania - CDU l-a ales pe succesorul Angelei Merkel/ FOTO
16/01/2021 13:38

 Armin Laschet, premierul landului Renania de Nord-Westfalia, poziţionat ca moştenitor al cursului centrist al cancelarului Angela Merkel, a fost ales sambătă la conducerea Uniunii Creştin-Democrate ( ...

ULTIMĂ ORĂ MAE a emis o NOUĂ alertă de călătorie: sunt vizați cei care merg în Regatul Țărilor de Jos
16/01/2021 11:21

Ministerul Afacerilor Externe ii informează pe cetăţenii romani care se află, tranzitează sau doresc să călătorească in Regatul Tărilor de Jos că, potrivit informatiilor publicate de autoritătile ol ...

Turcia, între sărăcie şi Pandemie. Preţurile au luat-o razna, oamenii reuşesc cu greu să-şi achite chiria şi să mănânce
16/01/2021 10:53

Prinsă de Pandemie deja in criză economică, Turcia se confruntă cu o creştere alarmantă a preţurilor şi o adancire a sărăciei in randurile populaţiei. Şomajul face ravagii, turcii abia dacă mai pot ...

Șoferul care a lovit intenționat un cărucior cu un copil a fost reținut
16/01/2021 10:10

Şoferul care a fost filmat in momentul in care ar fi lovit cu maşina, cu intenţie, vineri dimineaţă, o persoană şi căruciorul in care se afla un copil a fost reţinut, a informat Biroul de presă al Dir ...

Vreme extrem de rece. Temperaturile scad sub -20 de grade Celsius   Prognoza meteo pentru urmatoarele zile
16/01/2021 08:00

    VREMEA      Prognoza meteo pentru IASI Iasi http://www.tititudorancea.ro/z/vremea_prognoza_meteo_iasi_romania.htm DATI CLIC PE " detalii" si se va dechide pa ...

Trump va parasi Washingtonul cu cateva ore inainte de inaugurarea lui Biden
15/01/2021 22:13

Presedintele american in exercitiu Donald Trump ar urma sa paraseasca Washingtonul in dimineata zilei de miercuri, 20 ianuarie, cu cateva ore inainte de ceremonia care inaugureaza oficial mandatul presedintelui ...

RECORD de cazuri Covid-19 în Spania: peste 40.000 de infectări și 235 de morți
15/01/2021 22:03

Spania a inregistrat un record de cazuri zilnice de Covid-19, cu 40.197 de infectări şi 235 de morţi, informează News.ro. Ministerul Sănătăţii a anunţat că incidenţa deceselor se ridică la 575 de c ...

Românii se înghesuie la vaccinare! Număr URIAȘ de programări: 50.000 doar în prima oră
15/01/2021 22:01

50.000 de romani din etapa a doua s-au programat la vaccinare vineri, in prima oră in care a functionat platforma, anuntă coordonatorul strategiei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.   ...

Cinci barbati care aruncau in aer bancomate si furau banii, trimisi in judecata de DIICOT. Loviturile au fost date in Galati si Vrancea
15/01/2021 19:16

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Galati au dispus trimiterea in judecata a unui numar de cinci inculpati implicati in ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei