Will Rock Review

default

Dimensiune font:

| 24-10-2012 15:46

Will Rock Review

  Cele doua jocuri Doom aparute pana in prezent, nu numai ca au revolutionat genul FPS datorita atmosferei si modului multiplayer, dar au creat si un subgen ce poate fi caracterizat, dupa cum bine spunea cineva, de expresia “gaseste cheia, impusca bossul”. Acest concept a fost imbracat in grafica timpurilor actuale in doua randuri de seria Serious Sam in martie 2001, respectiv in ianuarie 2002. Interesant este ca Will Rock, noul reprezentant al genului, nu vine din partea celor de la Croteam, ci este realizat de rusii de la Saber Interactive.
     Titlul jocului este inspirat din numele omonim al personajului principal Willford Rockwell, un arheolog care, impreuna cu profesorul Dr. Headstrong si fata sa Emma, sunt chemati in Grecia pentru a examina un templu misterios. Descifrarea codului ce fereca portile templului se soldeaza cu rapirea Emmei de catre membrii Olympian Restoration Army ce doresc sa ii aduca lui Zeus drept ofranda o virgina. In schimbul de focuri, Dr Headstrong este ucis, fanaticii religiosi scapa in interiorul templului, iar statuia din apropiere se sparge in bucati eliberand sufletul lui Prometeu. Drept recompensa, acesta se ofera sa ii fie aliat lui Will Rock in lupta pentru eliberarea fetei inzestrandu-l in acest scop cu trei puteri ale titanilor.

Will Rock Will Rock

     Dupa cum se observa, povestea este una simpla. Asa cum ne-am obisnuit in acest gen de jocuri, ea este doar un pretext pentru a justifica actiunea din Will Rock. Un argument in acest sens este si modul in care a fost facuta introducerea, o succesiune de imagini in stilul benzilor desenate, care nu reuseste astfel sa motiveze deloc jucatorul din punct de vedere emotional. Nici incheierea nu e mai prejos, caci e facuta in acelasi stil, iar remarca finala a personajului principal nu are nici un pic de haz. Will Rock este oricum un caracter foarte tacut, partial din cauza ca pe parcursul jocului nu veti auzi decat cateva replici personale legate de inamici, partial din cauza ca nu exista caractere cu care acesta sa interactioneze. In schimb, in meniuri se poate auzi cunoscuta melodie I Wanna Rock semnata Twisted Sister, iar in timpul jocului muzica se poate dovedi un factor care mareste tensiunea jucatorului.

Will Rock Will Rock

 Inca din primele minute de joc faci inevitabil comparatia cu jocul celor de la Croteam. Unii s-au lasat atat de mult pacaliti incat au afirmat ca este vorba chiar si de acelasi engine. Chiar daca seamana, motorul grafic din Will Rock este, dupa cum e si firesc, mai evoluat decat cel din Serious Sam. Reflective surfaces, multiple layers of detail textures, projected shadows, diffuse and specular bumpmapping, real-time procedural morphing, volumetric fog, dynamic lighting, particle effects si rigid body dynamics, iata doar cateva din caracteristicile acestui engine. Ceea ce este insa impresionat este scalabilitatea deosebita a acestuia chiar si pe sisteme sub medie, gratie tehnologiei Level of Detail. Pe un computer cu un procesor la 800 Mhz, 256 Ram si un GeForce2, jocul ruleaza fluid aproape tot timpul in 1024×768 cu aproape toate detaliile la maxim.
     Producatorii au afirmat ca personajele din joc au intre 2000 si 5000 de poligoane si sunt texturate folosind o tehnologie bump-mapping asemanatoare cu ceea ce vom vedea in Deus Ex: Invisible War si Doom III. Remarcabil este ca unii inamici si obiecte din joc (statui, vase) nu au animatii predefinite, ci se dezintegreaza in functie de tipul impactului si de unghiul acestuia. Insa, daca, de exemplu, reflexiile si apa arata superb, nu acelasi lucru putem spune si despre umbra personajului principal care are uneori o forma cam ciudata. Cum cei de la Saber Interactive au afirmat ca acest engine poate fi destul de mult modificat, ne putem astepta la o noua generatie de jocuri care vor arata si bine, vor rula si pe sisteme medii si care, in functie de gradul de flexibilitate al engine-ului, vor avea mari sanse sa fie jocuri de succes.
     In schimb, din punct de vedere al principiului de joc, asemanarea dintre Serious Sam si Will Rock este incontestabila. In afara unor situatii cand trebuie sa spargi anumite vase pentru a gasi o cheie sau sa interactionezi cu anumite obiecte, tot ceea ce ai de facut este sa cureti cele 10 nivele de tot felul de creaturi, inclusiv cei patru bosi: ciclopul, meduza, Hefaistos si Zeus.

Will Rock Will Rock

     Cu mici exceptii, nivelele nu impresioneaza prin design, ba chiar unele se repeta intr-o anumita proportie sub forma “intri pe o usa, te trezesti intr-o arena sau intr-un amfiteatru si trebuie sa iesi pe usa opusa”, repetitivitate ce este accentuata uneori si de texturi. Chiar daca unele sunt vaste, nivelele pot fi parcurse repede, insa doar daca facem abstractie de numarul adversarilor. In general, un nivel se termina cam in 50 de minute, dar in medie cu pretul a 800 de inamici ucisi. In cele doua nopti cat mi-a luat sa termin modul single-player, am avut parte de dureri ale incheieturilor, schema fiind simpla: tragi, strafezi, incarci, te ascunzi si tot asa. Jocul tinde sa fie plictisitor spre final unde, paradoxal, desi numarul si forta inamicilor creste, devine mai usor datorita faptului dispui de toate armele.
     Cu toate ca aspectul creaturilor nu este deloc inedit ca in Serious Sam, unele chiar reusesc sa te surprinda prin modul in care ataca, prin modul in care mor si, mai ales, prin felul in care apar, toate acestea constituind caracteristici specifice fiecarei creaturi. Nu de putine ori, cu castile pe urechi si cu lumina stinsa am tresarit atat de tare, incat era sa cad de pe scaun datorita unui monstru ce a aparut din pamant in spatele meu insotit de zgomotul de rigoare. Cei mai interesanti mi s-au parut cupidonii, scheletii, centaurii, sobolanii cu bombe atarnate de coada si minotaurii. Curios este ca nu te vei te lupta deloc cu membrii Olympian Restoration Army – cine stie, poate in a doua parte, daca va exista vreuna. La atmosfera au mai contribuit si harpiile, fapt ce mi-a adus aminte de vremurile cand doboram pasari in Unreal. Cum in aceasta situatie efectul de lens flare poate deveni deranjant, puteti dezactiva aceasta optiune din meniu.

Will Rock Will Rock

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA


1. Informații generale privind concedentul, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Bivolari, judeţul Iasi, telefon 0232-298555, Fax: 0232-298508, email primaria primariabivolari@yahoo.com, persoana de contact:Alina Abuzatoaie; 2.1 Informații generale privind obiectul concesiunii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie concesionat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : NC61473- TABARA= 583mp, NC61478- TABARA=583mp, NC62701- TABARA=583mp, NC62702- TABARA =583mp, NC62703- TABARA=583mp, NC62704- TABARA=583mp, NC62706- TABARA =583mp, NC62709- TABARA=583mp, NC62705- BIVOLARI=500mp, NC61481- BIVOLARI=500mp. Concesiunea se face conform HCL nr 65/28.05.2020 si OUG 57/2019. 2.2 Informații generale privind obiectul inchirierii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie inchiriat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : T77 P609/29=3238 mp, T63 P419 TRAIAN=13ha, T64 P421 TRAIAN=7,4221 ha; Inchirierea se face conform HCL nr 69/28.05.2020 si OUG 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la sediul U.A.T. Comuna Bivolari în baza unei cereri scrise. 3.2. Denumirea şi adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00, Comuna Bivolari, jud. Iasi. 3.3. Costul şi condiţiile de plată pentru obţinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 lei, se poate achita la casieria UAT Comuna Bivolari de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20/11/2020, ora 13.00. 4. Informaţii privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 26/11/2020, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: 1 exemplar. 5. Data şi locul la care se va desfăşura sedinţa publică de deschidere a ofertelor 26/11/2020, ora 14.00, la sediul UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail ale instanţei competente în soluţionarea litigiilor apărute şi termenele pentru sesizarea instanţei: Tribunalul Iasi, Str. Elena Doamna, nr. 1A, tel: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, email tr-iasi-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunţului de licitaţie către instituţiile abilitate, în vederea publicării: 04/11/2020
Nereguli la votul din Diaspora - 14.000 de voturi au fost pierdute. AEP dă vină pe Poșta Română
05/12/2020 18:24

Potrivit calculelor Autoritătii Electorale Romane, peste 14.000 din cele 35.800 de voturi prin corespondentă trimise către romanii din străinătate nu au ajuns la Bucuresti. Singura sansă ca să voteze e s ...

La final de mandat, Donald Trump retrage trupele SUA din străinătate
05/12/2020 14:14

Preşedintele in exerciţiu al Statelor Unite, Donald Trump, a ordonat retragerea "majorităţii" trupelor americane din Somalia "pană la inceputul anului 2021", adică inainte de incheiere ...

Rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19! Situația în Constanța rămâne critică; trei județe sunt în scenariul verde
05/12/2020 14:10

Judetul Constanta se menţine la peste 7 cazuri la 1000 de locuitori, in vreme ce trei judeţe - Gorj, Harghita si Olt - au mai puţin de 1,5 cazuri la 1000 de locuitori.    Carantina in oraşul C ...

Vremea afectează ziua alegerilor: frig, vânt și ploi în majoritatea țării  Prognoza meteo pentru urmatoarele zile
05/12/2020 11:33

    VREMEA      Prognoza meteo pentru IASI Iasi http://www.tititudorancea.ro/z/vremea_prognoza_meteo_iasi_romania.htm DATI CLIC PE " detalii" si se va dechide pa ...

Coronavirus: Peste 225.000 de cazuri în 24 de ore în SUA, un nou record
05/12/2020 10:05

Statele Unite au inregistrat vineri, pentru a doua zi consecutiv, un record de contaminări cu coronavirusul in 24 de ore, cu 225.201 noi cazuri recenzate, potrivit datelor raportate de universitatea americană ...

Ivanka Trump, audiată sub jurământ. Ea trebuie să dea explicații pentru utilizarea abuzivă a fondurilor nonprofit pentru inaugurarea lui Donald Trump
04/12/2020 16:45

Ivanka Trump (39 de ani), fiica şi consilieră a preşedintelui Statelor Unite, a fost audiată sub jurămant, săptămana aceasta, ca parte a unui proces civil referitor la utilizarea abuzivă a fondurilor no ...

 4 motive pentru care ar trebui sa iti vopsesti masina
04/12/2020 16:12

Iti place felul in care circula masina ta, dar ti-ai dori sa faci modificari la aspectul ei? S-ar putea sa fie timpul sa faci o vizita la o vopsitorie auto in Bucuresti.  Toata lumea are un motiv dif ...

Noi reguli pentru carantină în cazul persoanelor care intră în contact cu pacienți cu COVID sau care vin din zone cu riscul epidemiologic ridicat
04/12/2020 15:36

 Comitetul National pentru Situatii de Urgentă a stabilit vineri să fie exceptate de la măsura carantinării persoanele care au avut contact cu un pacient cu COVID-19 dacă se dovedeste prin documente m ...

OFICIAL - Noua listă a ţărilor cu risc epidemiologic: Persoane care se întorc din aceste ţări trebuie să stea în izolare 14 zile
04/12/2020 15:33

  Danemarca a fost inclusă pe lista ca urmare a detectiei circulatiei in populatia umana a unor variante de virus Sars Cov 2 provenite de la fermele de nurci.

Dosarul achizițiilor de echipamente medicale: Au fost reținuți manageri de spitale, un polițist, consilieri locali / Robot cumpărat la preț triplu, pentru o mită de 25.000 de euro
04/12/2020 14:33

 Managerul Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc, fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase Braşov, mai multi angajati din spitale, un politist si consilieri locali se află printre cele 12 perso ...


Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei