Rezultatele cautarii pentru "reteta"
Drob de ciuperci: Reţetă de Paşte

Drob de ciuperci. Reţeta de drob din ciuperci şi verdeţuri este ideală pentru masa de Paşte in cazul in care aţi renunţat la carne şi aţi ales stilul alimentar vegan. Pe langă faptul că este foarte gustos, timpul de preparare este şi foart ...

Rețeta secretă de frumusețe a Oanei Roman

Oana Roman si-a făcut aparitia la un eveniment monden intr-o pereche de pantaloni extrem de mulati. După despărtirea de Marius Elisei si după scandalul pe care l-a avut cu sora ei, Catinca Roman, aceasta a slăbit enorm si a declarat că mai vrea s ...

Rețetă de pui toscan

Puiul toscan este o alternativă foarte bine primită pentru un pranz delicios.   Ingrediente 4 buc piept de pui, fara piele 1 lingura ulei de masline sare si piper dupa gust 2 linguri unt 225 g ciuperci, feliate 1 lingura faina 2-3 catei ...

Rețeta prăjiturii Sfântului Fanurie

Fanuropita sau prăjitura Sfantului Fanurie este o prăjitură foarte populară in Grecia, aromată si foarte simplu de făcut. În timpul preparării acestei retete, se spun rugăciuni către Sfantul Fanurie si pentru mantuirea mamei sale, pe care ...

Tian de legume, rețetă franțuzească

Se prepara intr-un vas rotund, din lut, mai inalt si mai mare in partea de sus, care se numeste tian, de unde si denumirea preparatului. Se poate gati insa si intr-un vas rotund, normal. Tian de legume contine felii fine de dovlecei, vinete, rosii, ceap ...

 Cea mai simplă și rapidă rețetă de croissant cu unt – ai nevoie doar de câteva ingrediente!

Croissantul cu unt este unul dintre produsele de panificatie delicioase, dar care par aproape imposibil de făcut in propria bucătărie. Există si retete de croissante pretentioase, care cer mai multă atentie si dedicare, insă si retete simple care ...

FOTO/VIDEO - Ghiveci mănăstiresc

   Ghiveciul de legume este o mancare usor de preparat, foarte gustoasă si sănătoasă. În post, este o altenativă la mesele de pranz, dar si pentru cină.    

FOTO/VIDEO - Mousse de ciocolată, o rețetă veche de peste 200 de ani

  În combinatii cu friscă, lichior, cafea sau fructe, mousse-ul există de cel putin 200 de ani. Totul a inceput in Franta cand acestă cremă delicioasă era cunoscută sub numele de „cremă aerată”, „cremă spumată ...

Supă-cremă de dovleac. O rețetă veche de peste 200 de ani

  Cu o textură usoară, mătăsoasă si fină, supa cremă de dovleac este aperitivul ideal la o cină cu invitati sau la pranzul in familie. Istoria acestui fel de mancare incepe pe 1 ianuarie 1804, in Haiti, unde localnicii au făcut pentr ...

Rețeta celor mai delicioși cozonaci

Deliciosul cozonac este nelipsit de la masa de Pasti insă este extrem de important să stim cum facem un aluat de cozonac după reteta veche a bunicii. Gospodinele tin cont de cateva trucuri pentru a face un aluat fraged cu care vor pregăti cei mai bu ...

Bucătarul care a inventat rețeta de pui tikka masala a murit

Lumea culinară a suferit o pierdere foarte mare. Unul dintre cei mai cunoscuti bucătari din Scotia, Ahmed Aslam Ali, a murit la varsta de 77 de ani. El rămane celebru pentru reteta sa de pui care a devenit un preparat nelipsit din meniurile restauran ...

O familie a fost sechestrată pentru o rețetă secretă de mici. Ce le-au făcut hoții celor pe care i-au găsit în casă

 Doi hoti care au intrat peste o familie din Peştişul Mare pentru a fura o retetă de mici au fost prinsi de politisti.   Doi bărbati care in luna septembrie ar fi intrat peste o familie din localitatea hunedoreană Pestisul Mare au f ...

FOTO - Rețeta bunicii - magiun de prune

Cum se face gemul de prune Ingrediente - 2 kg prune - 800 g zahăr - zahăr vanilat sau esenţă de vanilie (opţional) Cum se prepară Se spală şi se curăţă prunele de samburi şi de codiţe. Se pun la frigider, la rece, pentru 2-3 ore. &I ...

Rețetă de turte delicioase

Turtele sunt foarte indicate in perioada postului, reteta fiind una rapid. Pot fi consumate si simple, dar si umplute cu varză, cozi de ceapă verde, cartofi cu ceapă sau chiar cu magiun. Gospodinele au nevoie de următoarele ingrediente: 550 grame ...

Fasole cu ciolan, rețeta celebră de Ziua Națională a României

Ziua Natională a Romaniei vine si cu o traditie in ceea ce priveste sectorul culinar. Cea mai cerută mancare de 1 Decembrie este deja celebra fasole cu ciolan afumat. Reteta pentru acest preparat este una destul de simplă, insă, dacă vrei să obt ...

Club Sandwich, cea mai gustoasă rețetă. Acum, îl poți prepara acasă rapid!

Club Sandwich-ul poate fi considerat o gustare, de cele mai multe ori servită pe plaje, la cafenele, dar il poti prepara si pe post de mic dejun. Asadar, dacă iti este poftă de un sandvis gustos, iată reteta pe care o poti incerca in bucătăria ta. ...

Ceapă roșie murată: o rețetă foarte rapidă, dar savuroasă. Toată lumea îți va cere rețeta

Ceapa murată poate fi adăugată in salate, sandvisuri, burgeri. De asemenea, poate fi servită alături de o friptură si, pur si simplu, ca o gustare. Ceapa rosie se murează perfect si arată foarte elegant pe masă. Vă oferim cea mai rapidă si m ...

Cea mai bună rețetă de pâine

Aproape că nimic nu se compară cu mirosul painii de casă, abia scoasă din cuptor, cu textură crocantă si miez cald si pufos. Ce-i drept, painea de casă făcută de bunica va rămane intotdeauna unul dintre cele mai apetisante preparate, insă la ...

O reţetă îndrăzneaţă şi foarte aromată. Sos de grătar cu ardei iuţi şi cafea, alegerea celor care s-au plictisit de ketchup şi muştar.

Timp de pregătire: 45 minute Timp de gătit: 15 minute Dificultate: Usor   Sos de grătar cu ardei iuţi şi cafea. Ingrediente   3 ardei iuţi guajillo 3 ardei iuţi mulato 1/2 ceapă medie, tăiată in patru 6 cătei de ustur ...

Cremă de vinete cu ierburi aromate. Rețeta italiană

Crema vinete lumina este un sos delicat si gustos, perfect pentru buschette, crutoane, paste, dar si carne. Folositi aromele preferate: pătrunjel, oregano, mentă sau busuioc, orice doriti. Puteti folosi si iute pentru un gust picant si puternic. Ofer ...

Rugăciunile către Dumnezeu, rețeta lui Rareș Bogdan pentru criza financiară

Rares Bogdan face anuntul zilei in conditiile in care Romania se confruntă cu o criză economică fără precedent. Facturile la energie, dar si gaze au explodat, la fel ca si pretul la carburanti, iar pretul alimentelor a inregistrat si el cresteri al ...

FOTO - Reteta de cartofi prajiti cu scorțișoară

Tanjesti după ceva dulce? Încercati cartofi dulci cu scortisoară! Acest combo clasic satisface cu sigurantă pofta voastră pentru gustări dulci. Această retetă este deosebit de potrivită pentru persoanele care au nevoie de a stabiliza nivel ...

Micii, o rețetă veche de 100 de ani

Micii sunt recunoscuti ca fel de mancare independent, cu toate că reteta de bază isi are originea in Balcani, provenind din Serbia. Are si influente otomane, se intalneste si in Grecia sau Turcia. O legendă spune că mititeii ar fi fost inventati ...

FOTO - Rețetă de Foccacine aromate

Focaccia este un produs de panificatie specific bucătăriei italiene, de obicei continand ulei de măsline si ierburi aromatice. Această paine e consumată drept aperitiv. Pe vremuri, focaccia era servită de sărbători. Dacă aveti suficient ti ...

 Ciorba rădăuțeană a împlinit 40 de ani. Cui aparține rețeta

Pe 14 februarie se implinesc 40 de ani de cand renumita ciorbă rădăuteană a intrat in retetarul oficial al restaurantelor din Bucovina. Cand a fost consemnată, pe 14 februarie 1982, nimeni nu se astepta la succesul pe care il are acest fel de man ...

ULTIMA ORA
info icon Pentru articole pe aceasta tema publicate inainte de 2020 click aici.

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei