Care a fost prima carte de bucate scrisă in limba romană? Retete uitate de anghemahturi si sosuri În general, prima carte romanescă de bucate este considerată cea a doi mari oameni politici si scriitori, Mihail Kogălniceanu si Costac ...
Turtele sunt niste plăcinte simple ideale in perioada postului, reteta fiind una rapidă si fără prea mari dureri de cap. Făcute la tigaie, la ceaun sau pe plită, aceste plăcinte umplu bucătăria de tot felul de arome. Această retetă se face d ...
Originar din Asia de Sud, curry-ul de linte este o mancare de post apreciată pentru aroma sa bogată si textura sa cremoasă. Această retetă combina linte proteică cu condimente exotice si legume aromate, rezultand un preparat cu adevărat d ...
Mancarea de bame este una dintre cele mai cunoscute retete din timpsul Ramadanului. Ingrediente: 800 g bame; 3-4 ardei; 500 g roşii; Sare, piper; 50 ml ulei de măsline, zeama de la o lămaie; un litru borş; 3 cepe; o legătură pătrunjel. Mod de ...
Una dintre primele autoare de cărti de bucate din Romania a fost Maria General Dobrescu, lucrarea „Bucătăria sătencei" fiind publicată in 1941. “Se fierbe prazul taiat feliute. Apoi se infierbanta uleiul intr-o cratita, se pune ca ...
Borsul rusesc este mereu o alege foarte buna fie că este post, fie că nu. Ingrediente 2 cartofi medii 2 sfecle rosii medii coapte/fierte 1 ceapa rosie 2 morcovi (mov in cazul meu, dar puteti folosi si morcovi obisnuiti) 1/4 varza (alba sau rosie ...
O mancare gătită rapid in timpul postului, o retetă foarte simplă si usor de preparat este pilaful sarbesc. Reteta este gata in maximum o jumătate de oră, iar pentru patru portii sunt necesare următoarele ingrediente: -250g orez cu bobul rotund ...
Foarte apreciată in orice anotimp, salata de vinete este un aperitiv gustos si delicios. Salata poate fi preparată atat cu vinete copate, cat si cu vinete proaspete. Salata de vinete romaneasca Ingrediente: * doua vinete mari * ½ ceap ...
Pe timpul verii, mancarea de legume este mereu o alternativă delicioasă, mai ales cele care au multi ardei copti. O tocană de ardei copti este mereu o optiune gustoasă pentru pranz. Ingrediente * 1 kg ardei grasi * 5-6 cepe potrivite ...
Se curăţă urzicile cu mare atenţie să nu se strecoare şi codiţe printre ele şi se spală bine in mai multe ape pană ce ultima apă rămane limpede. Retete cu urzici Există numeroase modalităti de a ne bucura de multitudinea de vitamine si min ...
Air-fryer-ul este una dintre cele mai cool invenţii din bucătărie. Acest tip de friteuza te ajută să prepari o mulţime de feluri de mancare rapid şi foarte sănătos, fără să fie nevoie să foloseşti cantităţi mari de ulei. Unde mai p ...
Bucătăria mexicană este una dintre cele mai apreciate din lume, fiind cunoscută pentru aromele intense, combinatiile de ingrediente si diversitatea preparatelor. Aceasta este rezultatul unei combinatii de influente pre-hispanice, spaniole si a altor ...
Retete pentru cocktailuri de party cu romul Bumbu Dacă sunteti pe cale de a plănui o petrecere surpriză pentru cineva drag sau poate vreti să organizati o intrevedere intre prieteni, atunci inseamnă că aveti nevoie si de niste băuturi pe m ...
O parte dintre romani au ajuns, peste noapte, să nu mai aibă asigurare de sănătate. Sandra Alexiu, presedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, atrage atentia că persoanele care au un venit minim garantat nu mai apar in sistemul ...
Retete de cocktailuri delicioase pentru petrecerea de Revelion Cu siguranta fiecare dintre dumneavoastra ati testat macar o data in viata savoarea unui cocktail, alcoolic sau non-alcoolic. Pentru petrecerile din cluburi, cocktailul este un must have, ...
Dacă te-ai săturat de aceeasi salată de boeuf in noaptea de Revelion, vă oferim cateva alternative delicioase si foarte aspectuoase de aperitive festive. Acestea nu trebuie să inlocuiască retetele clasice cu care probabil te-ai obisn ...
Ciuperci umplute de post, o reteta simpla si gustoasa de care va puteti bucura oricand veti dori un aperitiv sau o gustare calda pregatita in varianta fara oua, branzeturi sau sunca. INGREDIENTE: 8 ciuperci foarte mari (champignon brune) 1 ceapa mica ...
CNAS are conturile goale si a cerut bani din Fondul de rezervă. Ministerul de Finanţe dă bani cu ţaraita, deşi pană la sfarşitul anului mai e nevoie de aproape trei miliarde de euro pentru a acoperi seviciile medicale. Bolnavii romani sunt prins ...
Bucuria unui stil de viată sănătos incepe cu alegerile pe care le faci in fiecare zi, iar alimentatia joacă un rol central. O masă echilibrată si gustoasă poate reprezenta sursa de energie si vitalitate de care ai nevoie pentru a te strădui să ...
Candva, parcă nu cu mult timp in urmă, s-au indrăgostit şi au plecat impreună pe drumul ce voia să fie căsnicia. S-au adaptat unul la celălalt, s-au cunoscut mai bine, cu multe bune, dar şi cu cele care păreau tot bune sub ceaţa indr ...
Cuscus cu legume este o retetă usoară, rapidă si delicioasă. INGREDIENTE 1 dovlecel 2 ardei grasi, rosu si galben 3 morcovi 1 ceapa 5 rosii mici 1/2 cub concentrat de legume 250 g cuscus 400 ml apa 40 g unt MOD DE PREPARARE 1. Pentru inc ...
Usturoiul este aproape nelipsit din mancăruri, cărora le dă un gust special. Pe langă faptul că transformă gustul alimentelor, este parte din multe remedii terapeutice, cele mai răspandite fiind tinctura, uleiul si sucul de usturoi. Beneficiile ...
Transformate după gust şi preferinţă, bucatele gătite in stil romanesc sunt o parte a culturii şi tradiţiilor noastre. Am preluat de la maeştri străini foarte multe preparate, la fel cum şi alţii le-au imprumutat de la noi, dandu-le o savoare ...
Borsul rusesc este o adevărată delicatesă, foarte bun in perioadele de post. Ingrediente 500 g boabe fasole inmuiate in apa minim 12 ore 1 sfecla rosie medie 1 jumătate varza medie 1 morcov 3 cartofi 1 ceapa 3/4 pahar ulei 3 linguri ...
Fie că este vorba despre o simplă friptură sau despre tradiţionalul drob, carnea de miel poate fi preparată in mai multe moduri, iar cateva sugestii ne permitem să furnizăm şi noi in continuare. Drob de miel Fierbem măruntaiel ...