Rețete sănătoase și delicioase pentru mesele zilnice

xels-august-de-richelieu-4259140-min

Dimensiune font:

| 15-09-2023 11:38

Bucuria unui stil de viață sănătos începe cu alegerile pe care le faci în fiecare zi, iar alimentația joacă un rol central. O masă echilibrată și gustoasă poate reprezenta sursa de energie și vitalitate de care ai nevoie pentru a te strădui să fii cea mai bună versiune a ta.

Alege să îți faci un plan de alimentație din care să nu lipsească nicio masă. De la micul dejun plin de energie, prânzuri satisfăcătoare până la cine ușoare, poți găsi idei de meniuri ce îți vor îndeplini gusturile.

Iată câteva idei de a-ți pregăti meniul pentru o zi!

1.    Micul dejun

Micul dejun este o masă peste care nu trebuie să sari. Poți opta pentru musli sau fulgi de ovăz. Acestea îți vor oferi o sursă bogată de fibre, proteine, vitamine și minerale, care îți vor da senzația de sațietate pentru mai mult timp. Pentru preparare, amestecă fulgii de ovăz cu musli-ul preferat, ce poate conține semințe de chia, semințe de in, stafide sau alte fructe uscate. Mai poți adăuga, nuci, migdale sau alune pentru un gust mai delicios. De asemenea, poți personaliza prin adăugarea unor fructe proaspete sau a unui iaurt natural.

2.    Prânz

O idee pentru masa de prânz este o salată de quinoa asezonată cu legume proaspete. Quinoa este o sursă excelentă de proteină și fibre, iar legumele adaugă prospețime și nutrienți. Pentru pregătire, începe prin a clăti bine quinoa sub apă rece și apoi fierbe-o în apă cu puțină sare. După fierbere, las-o să se răcească pentru a-i păstra textura și gustul delicios. Salata o poți pregăti din legumele tale preferate. Dacă dorești o sursă de proteine, poți opta pentru piept de pui fiert pe care îl vei adăuga în salată. Pentru a aromatiza salata, pregătește un dressing simplu din ulei de măsline și oțet balsamic. Această rețetă delicioasă îți va oferi o masă sănătoasă dar și savuroasă perfectă pentru prânzul tău!

3.    Cina

Pentru o cină rapidă și satisfăcătoare, încearcă file de somon la cuptor cu legume. Pentru preparare, taie legumele și așează-le într-un vas pentru cuptor. Pregătește fileul de somon cu un dressing din ulei de măsline, suc de lămâie și usturoi. Pune totul la cuptor la 180°C timp de 20-25 de minute pânâ când somonul este gătit. La final, presară mărar proaspăt peste preparate pentru a adăuga prospețime. Savurează cina gustoasă și hrănitoare, bogată în proteine și nutrienți esențiali, în doar câteva minute de pregătire!

 4.    Gustările

Gustările reprezintă o modalitate excelentă de a te menține energizat pe timpul zilei. Mixul de nuci cu fructe uscate reprezintă o opțiune hrănitoare, bogată în grăsimi sănătoase și antioxidanți. Este important să faci alegeri sănătoase și echilibrate, în locul celor bogate în zahăr și grăsimi nesănătoase. Consumul lor între mesele principale te poate ajuta să previi senzația de foame excesivă.

Așadar, secretul este alegerea unor ingrediente sănătoase pentru a reuși să îți creezi un stil de viață sănătos. Bucură-te de mâncare gustoasă și nutritivă pentru a-ți oferi o modalitate plăcută de a te bucura de un stil de viață activ și echilibrat!

Sursă foto: pexels.com


 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Budincă din cozonac
10/05/2024 12:45

Ce facem cu cozonacul rămas după Pasti? Îl transformăm intr-o budincă savuroasă, usor de preparat. Astfel, evităm risipa alimentară si ne bucurăm de un dulce rapid si delicios. Pentru această Bu ...

Sosul chimichurri, o delicatesă în bucătărie
08/05/2024 16:21

Chimichurri este un sos argentinian, adesea servit alături de cărnuri la grătar, peste si alte preparate din carne. Este folosi si pentru marinarea diferitelor tipuri de carne si este recunoscut ca fiind un ...

Stufat de miel, rețetă de primăvară
08/05/2024 15:05

Stufatul este una dintre cele mai apreciate mancăruri de primăvară. Fie că este preparat cu pui sau miel, stufatul este un fel de mancare scăzută, gătită din carne, ceapă si usturoi verde. Si pentru c ...

Vită Stroganoff, rețeta care a uimit lumea
06/05/2024 15:33

Numele ei se traduce “vita Stroganoff” sau Beef Stroganoff si este un mare clasic al bucatariei ruse (Gowjadina Stroganow), adoptat de Haute Cuisine, constand din fasii de carne de vita sau vitel ...

 Gustări divine. O călătorie culinară prin mănăstirile României
06/05/2024 13:04

În mănăstirile ortodoxe din Romania, postul reprezintă o perioadă importantă a vietii religioase, iar bucătăria este un loc in care se păstrează cu sfintenie traditiile gastronomice străvechi. M ...

Drobul de miel, tradiție și gusturi de la lume adunate
06/05/2024 11:30

În inima traditiei pascale, drobul de miel străluceste ca un simbol al bucuriei si abundantei. De la cele mai simple retete transmise din generatie in generatie pană la reinterpretări moderne, acest pr ...

 Gogoșile, delicatesa culinară a lumii
06/05/2024 11:16

Gogosile, asa cum le stim astăzi, isi au rădăcinile in Europa medievală, unde erau cunoscute sub numele de „olykoeks” in Olanda. Aceste „prăjituri uleioase”erau preparate prin ...

Povești îmbietoare din cuhniile Moldovei
06/05/2024 09:59

Originare din Balcani si răspandite apoi in intreaga regiune a Europei de Est, sarmalele au traversat secole de istorie si au devenit un simbol al familiei si al unitătii. Aceste mici „pachetele de ...

Cozonaci generoşi din cuptoarele de aur
06/05/2024 09:06

Cozonacul nu-i treabă uşoară şi trebuie să fii mare meşteră ca să iasă bun. „Totul depinde şi de gospodină. Nu trebuie să te zgarceşti cand pui ouă; apoi, trebuie să ai şi smantană bună, ...

Marinada perfectă pentru friptura de miel
05/05/2024 10:30

Pentru majoritatea romanilor, atunci cand spun masa de Paste se gandesc automat si la friptura de miel. Dar nu toti cunosc cum se marinează corect carnea de miel. Carnea marinată absoarbe lichidul in care es ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei