Atenţie mare dacă vă daţi în chirie casa. Situaţia în care nu poţi da afară un chiriaş

Locatorul poate da afară din casă un chirias numai dacă obtine in instantă dreptul de a-l evacua. "Dacă prin lege nu se prevede altfel, evacuarea chiriasului se face in baza unei hotărari judecătoresti", dispune, mai exact, Codul civil. Într-o asemenea situatie, chiriasul trebuie să plătească chiria pană la momentul la care pleacă din casă. Plus că, dacă a provocat daune locatorului, este obligat să le repare in acelasi termen. "Chiriasul este obligat la plata chiriei prevăzute in contract pană la data eliberării efective a locuintei, precum si la rep ...

 

 

 

 

 

 

 Soutzoukakia & Alira Concordia 2013, WineRo
23/09/2017 10:28

Prin intermediul acestui cupaj de Fetească Neagră şi Merlot, producătorul dobrogean de la Aliman incearcă să reinvie tema antică a Concordiei – zeiţa ce intruchipa armonia in familie. Vinul obţinut este, pe de o parte, un fericit mariaj intre cele două soiuri roşii şi, pe de altă parte, un bun exemplu de echilibru bine cumpănit intre aromele de fruct şi cele de lemn. Culoarea este rubiniu inchis, cu bordură stacojie, iar nasul, elegant, vine cu prune afumate, lemn dulce şi vanilie. Alcoolul este destul de prezent in corp, iar taninurile sunt catifelate şi dulci. Gustul ...

 Varză murată pentru toate gusturile
23/09/2017 09:27

N-are rost, cred, să vă povestesc prea multe despre varza murată. Despre conţinutul ei extrem de bogat in vitamina C probabil ştiţi (de-aia e şi bună dimineaţa!). Utilizările ei multiple in gastronomia romanească vă sunt, cu siguranţă, cunoscute, aşa că trec direct la esenţa problemei. Dar nu inainte de a recunoaşte că varză murată doar cu sare („in zeama ei”, ca să zic aşa) n-am pus decat o singură dată, in armată. Aşa că, fireşte că nu prea mai ţin minte cantităţi şi alte tertipuri. De aceea am apelat la un clasic (Radu Anton Roman), să ne poves ...

 Mâncare de porc cu ciuperci
23/09/2017 08:29

Nu, această mancare de porc cu ciuperci nu-i chiar o tocăniţă, fiindcă prea puţină ceapă intervine in naraţiune. E mai curand un soté, dar nu-i niciun păcat in asta, fiindcă astfel avem de-a face cu o reţetă mai rapidă, mai uşoară şi cel puţin la fel de gustoasă. Plus că va fi mai pe placul celor care, din varii motive, nu prea agreează sosurile groase de ceapă. Avem nevoie de: 400 g carne macră de porc, 500 g ciuperci proaspete, 1 ceapă potrivită, 3-4 căţei de usturoi, 1 păhărel de vin alb sec, 1 conservă de roşii in bulion (400 g.), cimbru, pătr ...

 Învăţă cum să iei cele mai bune decizii
19/09/2017 11:36

În fiecare secundă din viaţa noastră luăm decizii, facem alegeri. Uneori suntem mulţumiţi cu rezultatul, alteori nu şi astfel adunăm frustrări. „Simţim nevoia să apelăm la toate căile raţionale pentru a găsi soluţia cea mai bună”, spune Barry Schwartz, profesor in psihologie la Swarthmore College din Pennsylvania, citat de Elle.ro. Cu cat analizăm mai mult situaţia, cu atat ne va fi mai greu să ne decidem. În loc să facem o listă lungă de pro şi contra, profesorul Schwartz ne sfătuieşte să ne urmăm intuiţia prima dată şi să ne lămurim c ...

 Cum să faci business networking de impact
19/09/2017 10:36

Unul dintre cei mai cunoscuţi traineri din Romania, Liviu Păsat, susţine că networkingul de business e ca mersul pe bicicletă. Odată ce l-ai invăţat, ţi-l aminteşti foarte repede cand eşti pus in situaţia de a-l practică in situaţii noi. El este de părere că oricat de mult s-a dezvoltat domeniul online, networkingul offline are incă un cuvant important de spus. El a dezvăluit şi cateva trucuri pe care le foloseşte cand merge la intalniri de networking şi este de părere că succesul in orice domeniu e 80% mindset (modul de gandire) şi doar 20% execuţie. Cu alte cuvinte, ...

 Cum poţi obţine o finanţare de 100.000 de euro
19/09/2017 09:35

Afacerile mici romaneşti din tehnologie se pot inscrie intr-un accelerator de business european, in care ar putea obţine un pachet de beneficii de 100.000 de euro, din care un premiu cash de 50.000 de euro, spun organizatorii intr-un anunţ. Înscrierile in competiţia europeană EIT Digital Challenge mai sunt deschise pană in 8 octombrie 2017, pe site-ul oficial, după cum anunţă hotnews.ro. Cine se poate inscrie? La concurs sunt aşteptate firme care indeplinesc cumulativ următoarele condiţii: * sunt inregistrate intr-una dintre cele 28 de ţări membre ale Uniunii Europene ...

ULTIMA ORA
PUBLICAȚIE DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. Agdesy S.R.L. Suceava, cu sediul în sat Vicovu de Jos, nr.62, jud. Suceava, nr. de înregistrare în Registrul Comerțului: J33/381/1998, CUI: RO 10722344, potrivit Sentinței nr. 1549 din data de 22.11.2013, pronunțată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 8678/86/2010*/a5*, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică la data de 06.10.2017, ora 13.00, a activului S.C. Agdesy S.R.L. Suceava: Nr. Crt. – Denumire activ – Preţ evaluare (lei fără T.V.A.) – Valoarea de pornire la licitație (lei fără T.V.A.) Activ 1 – Proprietate imobiliară industrială - Fabrică producere încălțăminte, având în dotare echipamente, utilaje și mașini din industria ușoară – fabricarea încălțămintei, amplasată în com. Vicovu de Jos, jud. Suceava, compusă din: - teren intravilan, cu categoria de folosință curți construcții cu suprafața de 6.500,00 mp, înscris în Cartea Funciară 30019/Vicovu de Jos, cu nr. cad. 2702, pe care sunt edificate: - corp C1-clădire hală de producţie încălţăminte, regim înălţime P, cu suprafaţa construită de 1.470 mp, înscrisă în Cartea Funciară 30019/Vicovu de Jos, cu nr. cad. 2702; - corp C1-clădire hală producţie (sediu de birouri anexa halei de producţie) regim înălţime P+1E, cu suprafața construită de 282 mp și suprafața desfășurată de 564 mp, înscrisă în Cartea Funciară nr. 30019/Vicovu de Jos, cu nr. cad. 2702 și mobilierul comercial; - corp C2-clădire magazie, regim de înălțime P, cu suprafața construită de 363 mp și suprafața desfășurată de 363 mp, înscrisă în Cartea Funciară nr. 30019/Vicovu de Jos, cu nr. cad. 2702; - bunuri mobile: maşini pentru croirea pielor, pentru tălpuire, finisare şi asamblarea încălţămintei (46 buc), maşini de cusut (52 buc), aparatură birotică şi masini de cusut şi de croit (nefuncţionale). Proprietatea imobiliară dispune de reţea alimentare energie electrică, reţea apă, are deschidere frontală de cca. 40 ml la DN 2H- drum naţional auto asfaltat. – 3.262.450,00 lei – 1.957.470,00 lei Poate participa la licitaţie orice persoană fizică sau juridică care depune până la data de 05.10.2017, ora 15.00, la sediul lichidatorului judiciar Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L. din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr.82, jud. Iași, documentele prevăzute în caietul de sarcini. Relaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul www.insolventa.ro și la numerele de telefon: 0232/243864, 0757545545.
ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, S.C. MASTER WOOD S.R.L., cu sediul în loc. Comănești, str. Combinatului nr. 9, jud. Bacău, C.U.I. 12014190, nr. de înreg. O.R.C. J4/493/1999, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., anunţă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006 şi ale hotărârilor Adunării Creditorilor din data de 13.09.2017, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică la data de 05.10.2017, ora 14.00, a activelor: Nr. crt. – Denumire activ – Valoarea de evaluare (lei fără T.V.A.) – Valoare de pornire licitație (80% din val. evaluare) (lei fără T.V.A.) 1 – Fabrică cherestea funcţională (2001) Sc. 4.388,60 mp, cu Echipament prelucrare lemn şi Mijloace Transport, amplasata pe teren intravilan st. 30.379,81 mp în oraș Comănești, str. Combinatului nr. 9, jud. Bacău (zona periferică, vis-a-vis a serele Comanesti şi de cartierul Vernesti). Fabrica este compusă din: Clădire administrativă, P cu Sc. 141mp; hala gater P cu Sc. 595mp; ateliere P+1E parţial şi Sc. 376mp; depozit cherestea P şi Sc. 660mp; şoproane de uscare şi aburire P şi Sc. 2.155,60mp, capacitate de 100mc/celula (marca Baschild); locuinţă P+1E, sc. 90mp; hală banzic P si Sc. 252mp; seră cu centrală termică cu Sc. 119mp. Fabrica este dotată cu echipament prelucrare lemn (funcţional) şi mijloace de transport, dispune de utilităţi (energie electrică, apă) şi este pretabilă pentru activităţi industriale specifice prelucrării lemnului. Proprietatea are deschidere frontală la str.Combinatului (cca. 100m). (CF nr. 60399, nr. cad. 763) şi dispune de plaforma betonată (11.010,90 mp) – 2.633.005,60 Lei – 1.843.103,92 Lei 22 – Fabrică cherestea Sc. 2.933,81mp cu Echipamente şi Utilaje pentru fabricare lemn situate pe teren intravilan st. 85.488,635 mp în sat Agăș, com. Agăș, jud. Bacău (zona ocupată de construcţii rezidenţiale şi terenuri virane). Fabrica este compusă din: hală producţie cu Sc. 2.296,89 mp având în dotare echipamente (platforme uscătoare 6 buc; uscator; cameră uscare; instalatie aer comprimat; instalaţie exhaustare; post trafo; pupitru comandă uscător; acţionare electrică; instalaţie electrică hg); magazie Sc. 152,56 mp; 2 soproane cu Sc 393 Fabrica este dotată cu stocuri mărfuri și materii prime, echipamente și utilaje pentru prelucrarea lemnului și a metalelor, dispune de utilităţi (energie electrică, apă, canalizare) şi este pretabilă pentru activităţi industriale specifice prelucrării lemnului. Proprietatea are deschidere frontală la DN 12A (cca. 500m) şi drum sătesc pe două laturi. (CF nr. 60112/, cu nr.cad. 39). – 1.965.769,40 Lei – 1.376.038,58 Lei Poate participa la licitatie orice persoana fizica sau juridica care depune pana la data de 04.10.2017, ora 14.00, la sediul lichidatorului judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. din mun. Iaşi, Aleea Nicolina nr. 82, jud. Iaşi, documentele prevazute in Regulamentul de vanzare si caietul de sarcini. Relatii suplimentare se pot obţine la telefoanele: 0232/243864, 0757545545
 
 Cum ne ferim de ţepele de pe Internet
19/09/2017 07:33

  Atenţie la mesajele pe care le primiţi, aparent din partea unor companii renumite, prin intermediul Facebook sau WhatsApp. În spatele mesajelor care vă anunţă că sunteţi caştigătorul unui voucher in valoare de cateva sute de lei, se află hackeri care vor să vă fure datele personale şi bancare. „Caştigă un cupon in valoare de 250 de lei. Grăbeşte-te, mai sunt disponibile doar 219”. Aşa sună mesajul pe care hackerii l-au trimis in aceste zile către mii de persoane, ca fiind din partea unui hipermarket, atrage atenţia tvr.ro. Vouchere pentru cumpă ...

 Secretele preparării mustului
16/09/2017 09:00

Directorul de vinificaţie de la Jidvei, inginerul Ioan Buia, este recunoscut ca un specialist care nu acceptă compromisuri cand vine vorba despre calitatea vinului. El a declarat pentru Agerpres că procesul tehnologic trebuie urmat pas cu pas şi nici o verigă nu trebuie sărită, mai ales atunci cand vorbim despre vinul de casă. Secretul calităţii pleacă direct din vie, de la culesul manual, urmand ca strugurii să fie transportaţi la crama gravitaţională ce se află in mijlocul plantaţiei, iar zdrobirea boabelor să se facă intr-un timp foarte scurt de la recoltare. Gospodarii ...

 Reţete de zacuscă mai puţin obişnuite
16/09/2017 06:58

  Printre reţetele de zacuscă trimise de domnul Marian Rădulescu (inspirate, cred că mai ţineţi minte, din caietele doamnei Mirenia a lui nea Costică Lilă) se aflau şi cele de mai jos. Si da, sunt un pic mai neobişnuite, fiindcă rareori printre ingredientele uzuale se numără merele, măslinele sau muştarul, după cum nu multă lume face zacuscă de morcovi sau de ţelină. Aşa că le-am grupat pe toate intr-un singur text, din care sper să găsiţi multe idei pentru diversificarea conţinutului borcanelor din cămară. Zacuscă de ardei cu măsline Tăiaţi1,5 kg de cea ...

Încă un examen pentru consultanţii fiscali
05/09/2017 06:50

Camera Consultanţilor Fiscali (CCF) a anunţat un nou examen pentru atribuirea calităţii de consultant fiscal şi de consultant fiscal asistent, care va avea loc pe 4 noiembrie 2017. La ultimul concurs, derulat in luna iunie, au trecut 130 de candidaţi, dintre care unul singur la examenul pentru consultanţi asistenţi, potrivit avocatnet.ro. Pentru cei care sunt interesaţi să devină consultanţi fiscali, Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 71/2001 privind organizarea şi exercitarea activităţii de consultanţă fiscală stabileşte următoarele condiţii de inscriere la concur ...

Sfaturi pentru părinţii care călătoresc cu bebeluşii
05/09/2017 06:03

Un studiu publicat de Journal of Pediatrics atestă că 86% dintre părinţi (majoritatea mame cu varste cuprinse intre 25 şi 34 de ani) il poziţionează incorect pe nou-născut in scaunul auto, ceea ce creşte considerabilă şansele ca micuţul să sufere răni, chiar şi in absenţa unui accident. În opinia lui Iulian Ghişoiu, General Manager al BeKid, unul dintre cele mai mari magazine online din Romania pentru bebeluşi şi copii, părinţii rareori citesc instrucţiunile de instalare a scaunului auto dedicat bebeluşilor, dar ştiu să facă diferenţa intre caracteristicile ac ...

Cum recunoşti o relaţie toxică
05/09/2017 06:01

O relaţie toxică sau disfuncţională iţi ia din bucuria de a trăi, te impovărează, te face să te pierzi in compromisuri neincetate şi te imbolnăveşte la propriu. Există atat de mulţi oameni care trăiesc in astfel de relaţii şi, mulţi dintre ei, din păcate, nici măcar nu realizează cat de disfuncţional este acest gen de relaţionare. Dar cum ajung oamenii in astfel de situaţii? Dr. Ursula Sandner prezintă zece semne că suntem intr-o astfel de relaţie: 1. Îi limitezi libertatea partenerului sau a partenerei. Nu are voie să facă nimic din ceea ce-şi doreşte, da ...

De ce să consumăm zilnic mere
12/08/2017 07:06

Merele joacă un rol important şi in cadrul alimentaţiei sănătoase, fiind pline de antioxidanţi şi vitamine benefice pentru organism, potrivit csid.ro. Originare din Europa de Est şi Asia, merele sunt fructe care rezistă extrem de mult, chiar şi in stare proaspătă, reuşind să-şi păstreze proprietăţile nutriţionale şi aromatice aproximativ patru luni, asta dacă este păstrat in condiţii optime, intr-un loc răcoros şi intunecat. Perioada de recoltare a merelor variază intre 15 septembrie şi sfarşitul lunii octombrie. Există mai multe soiuri de mere, cele dulci fiind re ...

Sauvignon Blanc Bauer
12/08/2017 07:04

Galben pai cu tente verzui, vinul te invăluie cu note de soc, caisă albă şi ierburi, dar şi cu tuşe de migdală prăjită, provenite probabil de la contactul cu drojdiile fine. În gust e amplu, dezvoltand arome de citrice dulci, dar şi senzaţii tonic-vegetale, amplificate atat de aciditatea crocantă, cat şi de un rest de dioxid de carbon. Finalul lung, elegant, aduce şi fine senzaţii minerale, dar e dominat de aciditatea crocantă, semn că vinului i-ar mai prinde bine cateva luni in sticlă. www.vinul.ro 

Şarlotă cu mere
12/08/2017 07:03

Acuma poate-o să ziceţi că, in vasta legiune a prăjiturilor cu mere care există pe lumea asta, nu mai era musai nevoie de incă una. Desigur, la prima vedere s-ar putea să fie corectă ideea. Numai că, vedeţi dumneavoastră, la această şarlotă cu mere vorbim de mere necoapte (adicătelea crocante), ceea ce, zic eu, dă un farmec şi o prospeţime aparte desertului despre care tocmai am inceput să vorbim. Aşa că eu zic să-l incercaţi măcar o dată (că-s ferm convins că după aia cererile vor veni) Aşa că pregătiţi 2 mere Golden (n-am avut Ionatane) 125 g de unt, 125 g ...

Sake, băutura zeilor
12/08/2017 06:05

Una dintre cele mai vechi băuturi din lume, sake, işi are originea in China, in anul 4000 i.Hr., dar a fost pentru prima oara fabricat in Japonia in jurul anului 300 i.Hr., cand a inceput să se cultive orezul. Numele sake se referă la băuturile alcoolice in general şi mulţi il confundă cu vinul din orez, care se fabrică sub acelaşi nume. La inceput, „băutura zeilor”, sake, a fost preparată pentru familii, fiind destinată consumului privat. În jurul anului 1300, fabricarea pe scară largă a făcut din această băutură una dintre cele mai cunoscute din Japonia. ...

Beneficiile oţetului balsamic
12/08/2017 06:00

Unul dintre cele mai folosite tipuri de oţet din lume este cel balsamic, un adevărat simbol al tradiţiei culinare italiene. Se produce doar in anumite arii, respectiv Modena şi Reggio Emilia. El este clasificat in două mari categorii: oţet balsamic tradiţional de Modena sau de Reggio Emilia (DOC) şi oţet balsamic netradiţional de Modena (IGP). O poveste milenară Prima atestare a acestui elixir culinar datează din anul 1046. Reţeta originală spune că oţetul balsamic este fabricat doar din boabe de struguri albi Trebbiano di Castelvetro, care sunt presate. Mustul rezultat, most ...

 Signature Sauvignon Blanc 2015, Misty Cove
05/08/2017 09:02

Un Sauvignon Blanc din Marlborough, Noua Zeelandă, care defineşte, cu precizie, stilul zonei: foarte ierbos, cu arome de rucola şi citrice verzi, totul susţinut de o aciditate exemplară. Este genul de vin pe care, odată gustat, il recunoşti dintr-o mie, cu ochii inchişi. Culoarea este galben deschis, opalescent, iar nasul e intens, cu iarbă verde proaspăt cosită, sparanghel şi soc. Gustul este proaspăt, crud şi crocant, cu o avalanşă de fructe tropicale, coajă de grapefruit şi ardei verde. Postgustul este foarte lung, liniar, cu plăcute senzaţii minerale şi (din nou!) ierb ...

1 la 19 din 2316