« Inapoi

Bacău: Nuduri în alb, negru și alte culori

Bacău: Nuduri în alb, negru și alte culori#1
Mărime font - +

Cine a avut curajul să înfrunte atmosfera bacoviană ce-a cuprins orașul în acest sfârșit de săptămână și a călcat pragul galeriilor de artă din cadrul Centrului de Cultură “George Apostu” a fost pus în fața unei expoziții ale cărei lucrări au efectul unei cafele tari băute luni dimineața.
Vineri seara, într-un “dialog al artelor” inedit, desenele lui Ion Mihalache au fost suprapuse poeziei nevrotice a Sylviei Plath și muzicii diafane de flaut și pian, creând un menage-a-trois straniu și captivant în egală măsură. Nudurile prezente pe simeză, deși sunt fără de secrete, cu greu pot fi catalogate vulgare. Amintind de grafica unui sculptor, desenele te fac să cauți prin galerie produsul finit, sculptura care se ghicește printre liniile puternice lăsate pe hârtie. Forme voluptoase surprinse în tonuri monocrome, pigmentate cu pete de culoare atât cât să amintescă privitorului că mai sunt și alte culori pe lume în afară de alb și negru, toate sunt înghețate în “poze” clasice, probabil singurul lucru pe care autorul îl respectă ca-la-carte, plătind tribut noii sale pasiuni, fotografia.
În prezentarea făcută expoziției, publicistul Val Mănescu remarca: “Mihalache posedă o glandă a iubirii care sintetizează sincope temporale și grațioase în atitudinea modelului, oricum ar fi el, real sau imaginar. Trăsături sigure de carbon recompun poezia vizibilă a unui tors voluptos, nervoasele gambe, grația gleznei și, uneori, în convulsiile necontrolate ale hașurului, cenușiul regretelor existențiale”. Truda plăcută la care s-a înhămat Ion Mihalache încântă și rănește retina într-un echilibru precar între vulgar și sublim artistic, echilibru pe care nudurile îl urmăresc de când omul a inventat arta.

Sursa: ziaruldebacau.ro

Data publicarii: 25/02/2013
loading...
Adauga comentariul tau
Nume:
E-mail:
Comentariu:
Security Code Imagine nouaAlte titluri din evenimentul > MOLDOVA > BACAU

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

 

 

editia online din 25.06.2017 - 6:40

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Statistici T5

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange