Primarul Iaşului, Gheorghe Nichita, a fost reales, sâmbătă, preşedinte al organizaţiei judeţene Iaşi a PSD

default

Dimensiune font:

| 30-03-2013 22:11

Primarul Iaşului, Gheorghe Nichita, a fost reales, sâmbătă, preşedinte al organizaţiei judeţene Iaşi a PSD, delegaţii la Conferinţa Judeţeană adoptând şi o rezoluţie, potrivit căreia, regionalizarea să se facă pe structura actualelor regiuni de dezvoltare.

Cei aproximativ 700 de delegaţi prezenţi la reuniunea PSD Iaşi, desfăşurată la Teatrul Naţional din municipiu, l-au votat în unanimitate pe Gheorghe Nichita la şefia filialei, el obţinând astfel al treilea mandat consecutiv în fruntea organizaţiei.

Gheorghe Nichita a fost singurul candidat înscris la preşedinţia PSD Iaşi.

"Nu m-am vândut nimănui de când sunt în fruntea PSD, deşi din 2005 au încercat toţi, cu tot felul de lucruri", a spus Gheorghe Nichita.

El a ţinut să mulţumească membrilor de partid veniţi la Conferinţa Judeţeană pentru că l-au votat pe vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Victorel Lupu, în funcţia de prim-vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene a PSD Iaşi.

În cadrul aceleiaşi conferinţe au fost aleşi în funcţia de vicepreşedinte: primarul Liviu Teodorescu, omul de afaceri, Maricel Popa, care se va ocupa de coordonarea Colegiului 1, primarul Cătălin Lupu, care va coordona colegiul 2, primarul Costică Postârnac, care se va ocupa de coordonarea Colegiului 3, deputatul Vasile Mocanu, care va coordona Colegiul 4, deputatul Nicolae Răţoi, fostul primar al Paşcaniului va coordona Colegiul 5, Cristian Stanciu îl înlocuieşte pe tatăl său, deputatul Anghel Stanciu, în coordonarea Colegiului 6, secretarul general în cadrul Ministerului tineretului şi Sportului Vasile Câtea - Colegiul 7, Mihaela Ivancia - Colegiul 8. De asemenea, deputatul Sorin Iacoban, coordonează colegiile din Iaşi, primarul Liviu Teodorescu, senatorul Florin Constantinescu - coordonează Colegiul Paşcani. Mihai Gabriel Popescu va fi secretar executiv iar Vasile Lupaşcu, trezorier.

La Conferinţa Judeţeană de dare de seamă şi alegeri a PSD au fost prezenți şi secretarul general al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, senatorul Ecaterina Andronescu, europarlamentarul PSD Cătălin Ivan, ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine, Dan Şova.

Totodată, la eveniment au fost prezenţi ministrul Transporturilor, deputatul Relu Fenechiu, preşedintele filialei ieşene a PNL, Ionuţ Axenie, preşedinte PSD Neamţ, Gheorghe Buzatu, preşedinte PSD Vaslui, Dragoş Benea, preşedintele PSD Bacău, Ovidiu Portariuc, primarul Botoşaniului.

Un grup de 50 de foşti salariaţi ai CET Iaşi au protestat, sâmbătă, în faţa Teatrului Naţional.

 

 

 

 

La finalul reuniunii, care a durat trei ore, delegaţii au adoptat două rezoluţii, ambele referindu-se la regionalizare.

 

În prima dintre rezoluţii, PSD Iaşi cere ca procesul de regionalizare să se facă în acest an, iar în cea de-a doua rezoluţie se solicită ca regionalizarea să presupună înfiinţarea a opt structuri, pe actualele regiuni de dezvoltare.

 

 

 

 

14.00: S-au ales noile structuri ale organizatiei judetene a PSD. Vicepresedintii pe colegii au fost ales in unanimitate. Sorin Iacoban este vicepresedinte pe Iasi. La Harlau, Anghel Stanciu a cedat functia in favoarea fiului sau, Cristi Stanciu.

In cadrul discursului de incheiere, Liviu Dragnea a subliniat rolul central al Iasului in cadrul regiunii, fara a specifica ca orasul va deveni capitala zonei. In acelasi timp, acesta a confirmat faptul ca exista un conflict intre Gheorghe Nichita si Catalin Ivan.

12.40: Gheorghe Nichita a fost reales, in unanimitate, presedinte al filialei judetene a PSD.

Tot in cursul adunarii au fost alesi si cei 150 de membri ai Consiliului Judetean al PSD. Printre cei alesi se numara Ioan Nani, director general Antibiotice Iasi, Marcel Popa, proprietarul grupului de firme Omega Tehnoton si secretar de stat in Ministerul Energiei, si Dan Carlan, fostul lider PDL Iasi.

12.20: Primarul Gheorghe Nichita a facut o dezvaluire surprinzatoare in cadrul discursului sau. El sustine ca in 1999, in timpul mandatului sau din fruntea RAJAC ar fi cerut Consiliului Judetean sa ia in grija Aeroportul Iasi pentru ca ar fi avut, la acel moment, suficienti bani in contul institutiei pentru o astfel de investitie. Pentru ca a fost refuzat, banii respectivi au fost folositi pentru o statie de pompare. In acel moment, in fruntea CJ Iasi era liberalul Vladimir Tanasoiu.

12.00: Dan Sova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine, prezent si el pe scena Teatrului National, a avut un discurs de aproximativ 10 minute, in care nu a facut referire la nici unul dintre proiectele Iasului.

Presedintele CJ Bacau, Dragos Benea a laudat Iasul si a sustinut ca orasul trebuie sa-si asume rolul de locomotiva a regiunii.

10.00: Aproximativ 70 de protestatari l-au asteptat in aceasta dimineata pe Gheorghe Nichita in fata Teatrului National pentru a-si scanda nemultumirile. Majoritatea dintre cei prezenti fiind angajati ai CET-ului.

In Sala Mare a Teatrului, au inceput deja discursurile. Printre cei care au urcat pe scena a fost si Relu Fenechiu care a cerut celor prezenti sprijin in fata Guvernului pentru autostrada.

--------------------------------------------------------------------------------

Sala Mare a Teatrului Naţio­nal va găzdui astăzi un adevărat spectacol politic. Pe scenă vor urca liderii PSD, organizaţia judeţeană de la Iaşi pregătind alegerile pentru desemnarea noului preşedinte. Actorul principal va fi preşedintele PSD Iaşi, Gheorghe Nichita, de altfel, singurul candidat pentru un nou mandat în fruntea partidului. Din distribuţie vor face partea în jur de 700 de delegaţi cu drept de vot, adunaţi din tot judeţul. Distribuţia va fi completată de membrii de partid care se vor aduna din toată Mol­dova, şi nu numai.

 

Preşedintele PSD, Victor Ponta, nu va participa la „piesa“ de la Iaşi. Pre­mierul a renunţat să mai vină la Iaşi, alegând să participe la ale­gerile din Gorj, acolo unde şi-a câştigat un co­legiu de parlamentar.

În schimb, vor ajunge la Iaşi vicepremierul Liviu Drag­nea, Ecaterina An­dro­­nescu, Dan Şova şi Nicolae Bănicioiu. Şi reprezentanţi PSD din judeţele Botoşani, Suceava, Neamţ şi Vaslui vor asista la alegerile din filiala Iaşi, precum şi colegii de alianţă.

 

Preşedintele PNL Iaşi, Relu Fenechiu, şi-a anunţat deja prezenţa, împreună cu Vasile Şălaru, preşedinetele PC Iaşi. „Premierul nu va fi pre­zent, pentru că am convenit la nivel naţional să participe nu­mai la Gorj, la el din colegiu, să nu se supere colegii lui unde nu poate să ajungă.

Mai sunt alegeri la Iaşi, Bra­şov, la Brăila, Craiova, şi atunci am convenit ca să nu avem tensiuni în cadrul organiza­ţiilor. De noi depinde să întărim echipele noastre, şi atunci va fi prezentă o echipă importantă din cadrul partidului“, a men­ţionat preşe­din­tele PSD Iaşi, Gheorghe Nichita.


Viitoarea structură de condu­ce­re a organizaţiei judeţene a fost în mare parte conturată. Vice­pre­şedintele Consiliului Judeţean, Victorel Lupu, va candida pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al PSD Iaşi, funcţie care a fost recent înfiinţată.

Pentru celelalte posturi de vicepreşedinţi în cărţi sunt parlamentarii Sorin Iacoban, Ne­culai Răţoi, Vasile Mocanu sau Florin Constantinescu, precum şi primarii din Ipatele, Costică Păs­târnac, sau Ciurea, Cătălin Lu­pu, consilierul judeţean Vasile Câ­­tea, precum şi Maricel Popa, se­cretar de stat în cadrul Minis­te­rului Energiei.
 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei