Directorul Companiei de Drumuri, demis de luni. Cine îi ia locul

default

Dimensiune font:

| 09-10-2015 21:19

Scandal la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR)! Directorul general, Narcis Neaga, pleacă începând de luni de la conducerea instituției, unde se rulează bani grei.

Imaginea proastă pe care și-a făcut-o Narcis Neaga în presă l-a făcut pe premierul Victor Ponta să-l demită din funcție și să-i ofere un post călduț, departe de ochii românilor.

Click! a aflat în exclusivitate că începând de luni, 12 octombrie, actualul director general de la CNADNR va fi numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Sursele noastre vorbesc despre faptul că acesta se va ocupa de Spitalul Clinic CF nr.2 și Spitalul Clinic CF nr.1, dar și de partea navală.

Omul care îi ia locul ar avea legături cu Vesta
”Schimbarea a fost făcută deja în acte, iar în locul lui va veni ca și interimar Cristian Andrei, care, în prezent, este director general adjunct la Direcția Generală de Monitorizare și Întreținere a Infrastructurilor Rutiere. Este omul lui Neaga, ceea ce înseamnă că tot el va conduce Compania din umbră. Când spui Cristian Andrei spui Vesta, firma pe care o favorizează să câștige contractele de semnalizare a drumurilor și autostrăzilor”, ne-au mărturisit surse din cadrul CNADNR.

Vesta se află în toate contractele de semnalizare a drumurilor
Vesta Investment, patronată de Radu Spirea, a reușit să se asocieze în toate contractele pentru achiziția de indicatoare rutiere pentru drumurile naționale și autostrăzi.

CNADNR a finalizat la începutul lui 2015 contractele acord-cadru, valabile doi ani, pentru achiziția indicatoarelor rutiere și a mijloacelor de semnalizare rutieră pe rețeaua de drumuri naționale din administrarea Direcțiilor Regionale de Drumuri și Poduri București, Craiova, Brașov, Iași și Constanța.

Firmele Vesta Investment, Helvespid, Ipa și Loial Impex își împart cele cinci contracte în valoare totală de aproximativ 88 milioane de lei, fără TVA. Indicatoarele rutiere și mijloacele de semnalizare rutieră pentru drumurile naționale și autostrăzile din jurul Capitalei, vor fi achiziționate cu aproximativ 30,1 milioane de lei, fără TVA, de la asocierea Vesta Investment– Helvespid-Ipa. DRDP Craiova plătește aproximativ 9 milioane de lei, fără TVA, asocierii Helvespid-Vesta Investment-Ipa pentru achiziția indicatoarelor rutiere și a mijloacelor de samnalizare.

Oameni de afaceri urmăriți penal, contracte cu CNADNR
Tot Vesta Investment, în asociere cu Helvespid și Ipa, furnizează indicatoare rutiere, în valoare de aproximativ 12,6 milioane de lei, fără TVA, Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov. Loial Impex, administrată de Sorin Gabriel Iacob, urmărit penal într-un dosar de evaziune fiscală, încasează peste 21,6 milioane de lei, fără TVA, de la DRDP Iași, pentru furnizarea de indicatoare rutiere și mijloace de semnalizare.

Firma Loial Impex, urmărită penal, potrivit informațiilor de la Registrul Comerțului, a câștigat contractul pentru indicatoare rutiere în asociere cu Vesta Investment și Ipa.

Clujust.ro a dezvăluit faptul că firma lui Sorin Gabriel Iacob a câștigat un contract, în valoare de aproximativ 2,1 milioane de lei, fără TVA pentru marcaje rutiere în Cluj Napoca.

Ultimul contract pentru indicatoare rutiere, în valoare de aproximativ 15,3 milioane de lei, fără TVA, este semnat de oficialii DRDP Constanța cu asocierea Vesta Invesment-Helvespid-Ipa.

În dosarul în care este cercetat Sorin Iacob și firma sa, Loial Impex, mai apare, printre alții, și omul de afaceri Vasile Florea, patronul firmei Florconstruct, abonată și ea la contracte de infrastructură rutieră.

Viitorul director CNADNR a promis că Centura de Sud va fi gata la anul. Lucrările nu au început
Tot Cristian Andrei este omul care anul trecut le promitea românilor că lucrările la Centura de sud a Capitalei vor fi gata în 2016. “Încercăm să începem la începutul anului viitor (nr. 2015). Pe centura de sud se reziliază toate cele trei contracte în prezent. E un drum de patru benzi cu separator de benzi şi intersecţie reglementată la nivel. Termenul va fi cel puţin un an de execuţie, deci va fi gata în 2016, pe centura existentă”, a declarat Cristian Andrei la ZF Construction & Infrastructure Summit ’14.

Lucrările nu au reînceput nici până în ziua de azi, autoritățile sfidându-i pe șoferii care zilnic rămân blocați în traficul infernal de pe centură.  

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei