LIVE- Incendiu in Club Colectiv: Inca o tanara a murit. Numarul mortilor a ajuns la 30 si ar putea sa creasca LIVE

default

Dimensiune font:

| 01-11-2015 20:53

Un incendiu puternic a avut loc, vineri noaptea, intr-un club din Capitala in timpul unui concert. 28 de persoane au murit si aproape 200 de tineri au fost raniti. Secretarul de stat in MAI Raed Arafat a declarat ca numarul deceselor este posibil sa creasca, avand in vedere starea grava a ranitilor.

 

Cu aproape o ora inainte de miezul noptii, localul a fost cuprins de flacari din cauza unui foc de artificii. Tavanul si peretii antifonati cu burete s-au aprins, iar 27 de oameni au ars de vii.

 

Supravietuitorii au povestit ca incendiul a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele fonic de pe un stalp al cladirii aprinzandu-se. Ulterior, focul s-a propagat la tavan. Bucati din plafon, care era capitonat si el cu burete fonic, s-au desprins si au cazut peste oameni. Persoanele din club au fost cuprinse de panica si s-au imbulzit spre iesire, creandu-se busculada, deoarece doar una dintre usile de la intrare s-a deschis in prima instanta.

Imaginile de la fata locului au fost dramatice: zeci de persoane, care au suferit arsuri grave, au fost resuscitate direct pe caldaram. Un martor a declarat la scurt timp dupa tragedie ca in local "sunt morti pe jos". Clubul nu avea autorizatie pentru un spectacol pirotehnic.
La nivelul Ministerului de Interne a fost activat Codul Rosu de Urgenta, iar Parchetul a inceput o ancheta. Exista 7 numere de telefon la care oamenii pot suna pentru a afla informatii despre starea victimelor:021.206.92.91, 021.313.06.05, 021.206.92.83, 021.264.87.04, 021.264.85.25, 021.206.93.75 si 021.312.25.47. De asemenea au fost decretate trei zile de doliu national.

Pe pagina de Facebook a clubului Colectiv, aflat pe strada Tabacarilor din Sectorul 4, se arata ca in vineri seara avea loc un concert prin care o trupa isi lansa noul album. Lansarea era insotita "de un show de lumini customizat, precum si de efecte pirotehnice".

 In format LIVE TEXT desfasurarea evenimentelor:


20:35 - Specialisii in biochimie, citati de Digi24, sustin ca multe dintre victime au murit intoxicate din cauza ca au inhalat un gaz toxic, produs de arderea materialelor care nu erau ignifuge.

20:10 - Un incendiu a izbucnit intr-un club din Constanta, duminica seara. Toate persoanele au fost evacuate.

Incendiu intr-un club din Constanta: Toate persoanele au fost evacuate

20:08 - Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, la Digi24, ca legislatia in privinta prevenirii incendiilor este in curs de schimbare si ca mai e nevoie doar de cateva acte pentru a putea fi implementata. Totodata, el a spus ca actualele amenzi nu sunt suficiente pentru a-i convinge pe proprietarii de cluburi sa ia toate masurile necesare si ca, in viitor cei care nu vor fi in regula vor putea fi chiar acuzati de infractiuni penale.

19:50 - Managerul Spitalului Militar Central, Florentina Ionita-Radu, a facut un apel la cetateni sa doneze sange "etapizat", pentru ca in prezent se acopera necesarul. Totodata, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a spus ca in prezent sunt 7 metri patrati in banca de piele care pot acoperi nevoile.

19:36 - Intoxicatia cu monoxid de carbon, fum si gaze toxice este principala cauza a decesului victimelor incendiului de vineri noapte, din Clubul Colectiv, releva primele rezultate provizorii ale autopsiilor, au declarat pentru Mediafax surse din cadrul INML.

19:07 - Ministrul Sanatatii Nicolae Banicioiu a fost rugat sa explice comunicatul Parchetului General conform caruia 29 de persoane nu au fost inca identificate.

"Eu nu am avut timp sa vad comunicatul respectiv, lasati-ma sa vad despre ce e vorba. Din datele noastre spitalele au o lista cu persoane identificate, sunt probabil suspiciuni legate de identitatile unor persoane. O sa va dam toate lamuririle dupa ce vedem comunicatul pentru ca nu am apucat", a spus Banicioiu, la Romania Tv.

19:01 - In fata Clubului Colectiv au fost organizate 3 altare unde oamenii pun flori, lumanari si poze.


Foto: Realitatea Tv

18:56 - Fanii dinamovisti ai Peluzei Catalin Hildan au postat un mesaj pe Facebook in care anunta ca renunta la folosirea tortelor, petardelor si fumigenelor pentru o perioada nedeterminata, in memoria victimelor de la clubul Colectiv.

18:54 - O supravietuitoare a incendiului din clubul bucurestean Colectiv a postat pe Internet o relatare a evenimentelor care contrazice relatarile secretarului de Stat in Ministerul de Interne, Raed Arafat, privind timpul de interventie la locul incidentului.

Raed Arafat a declarat ca vineri seara, la ora 22:41 a intervenit primul echipaj la clubul Colectiv, unde a izbucnit un incendiu. In schimb, Andreea Sopa scrie pe Facebook ca a sunat la 112 la 22.41 tocmai pentru ca la fata locului nu sosise nicio echipa de interventie.

18:41 - In bisericile din mai multe orase, preotii si credinciosii s-au rugat pentru persoanele care au murit in tragedia de la Clubul Colectiv, dar si pentru ranitii care se afla in stare grava pe patul de spital.


Foto: Digi24

18:24 - Medicul Adrian Stanculea de la Spitalul de Arsi a dezmintit zvonul potrivit caruia institutia este in criza de medicamente. El a spus ca Ministerul Sanatatii a asigurat spitalelor tot ceea ce este necesar pentru tratarea ranitilor din incendiul de la Clubul Colectiv si i-a sfatuit pe cei care vor sa faca donatii catre spitale sa sune inainte, pentru a vedea daca au nevoie de ceva, informeaza Digi24.

18:03 - Ambasadorul Frantei in Romania a declarat ca in aceasta seara o echipa de medici francezi, specializati in tratarea arsurilor, va ajunge in tara noastra.

18:01 - Parchetul General ridica documente de la Primaria sectorului 4.

 



17:49 - Costul tratamentului unei persoane cu arsuri este intre 500.000 si un milion de euro, pentru o perioada de trei luni, cat poate dura perioada necesara vindecarii unui pacient care a suferit arsuri grave, a declarat, duminica, seful Clinicii de Chirugie Plastica a Spitalului "Floreasca", Ioan Lascar, potrivit Mediafax.

17:46 - Aproape toate trupurile neinsufletite au fost ridicate de familii de la IML.

17:45 - Parchetul General anunta ca 38 de persoane au fost identificate cu certitudine, insa in continuare nu este stabilita identitatea pentru 29 de persoane.

17:39 - Si ambasadorul Frantei in Romania a venit la Clubul Colectiv, unde si-au pierdut viata 30 de tineri, si a depus un buchet de flori. El a transmis condoleante familiilor celor care au murit.


Foto: Realitatea Tv

17:30 - Principesa Margareta si principele Radu Duda au sosit la Clubul Colectiv si au aprins lumanari.


Foto: Romania Tv

17:29 - Inca un pacient a murit in urma tragediei de la Clubul Colectiv, astfel ca numarul celor decedati a ajuns la 30. Este vorba despre o tanara in varsta de 26 de ani care era internata la Spitalul Bagdasar Arseni, transmit televiziunile de stiri.

17:24 - Zece dintre ranitii in incendiul de la Clubul Colectiv internati la Spitalul de Arsi sunt la terapie intensiva, iar trei sunt in stare critica, a declarat purtatorul de cuvant al spitalului Adrian Stanculea, adaugand ca i-ar fi fost de folos experienta unor fosti colegi in aceste momente, informeaza Mediafax.

17:15 - "Cei 15 pacienti internati la Spitalul Floreasca se afla in continuare in stare critica. 14 dintre ei se afla la Terapie Intensiva iar unii au suferit interventii chirurgicale", a declarat un medic al spitalului.


Foto: Digi24

17:04 - Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anuntat, duminica, intr-un comunicat de presa, ca Inspectia Muncii verifica legalitatea angajarii personalului din clubul Colectiv.

Incendiu in Club Colectiv: Inspectia Muncii verifica legalitatea angajarii personalului

16:44 - O noua adunare in memoria victimelor a fost anuntata pe Facebook pentru ora 17:30, in Piata Universitatii.

16:35 - Femeia care trebuia sa lucreze vineri noapte la Clubul Colectiv dar s-a simtit rau si a rugat o colega sa-i tina locul este in stare de soc. Printre siroaie de lacrimi femeia spunea: "Pe fata mea avea cine sa o creasca, pe cei 5 copii ai ei nu".

"Am sunat-o daca are nevoie de bani si daca vrea sa mearga la club. E amarata, a zis ca se duce, nu refuza, chiar ea m-a rugat ca daca am si stiu ceva de munca sa-i spun", le-a spus femeia jurnalistilor.

16:30 - O tanara italianca de 20 de ani si bodyguardul de la Clubul Colectiv, in varsta de 35 de ani, sunt in stare critica la Spitalul "Agrippa Ionescu" al SRI. Parintii fetei au fost anuntati de ambasada despre tragedie si au ajuns la Bucuresti, in timp ce in cazul tanarului prietenii ii cauta rudele, informeaza Mediafax.

16:26 - Oameni cu flori si lumanari continua sa vina in fata clubului Colectiv.


Foto: Hepta.ro

16:24 - Patru minori cu varste intre 14 si 18 ani raniti in incendiul din Clubul Colectiv sunt in stare foarte grava, intubati, la Spitalul "Grigore Alexandrescu", iar la Spitalul "Marie Curie" sunt internati alti trei minori, care sunt in afara oricarui pericol, a anuntat, duminica, ministrul Sanatatii.

16:20 - Mario Ionescu, cameraman ProTV, care a fost printre primii jurnalisti care au ajuns la Club Colectiv dupa izbucnirea incendiului de vineri, isi aminteste intr-o postare pe Facebook cum oamenii ce locuiau in vecinatate incercau sa ajute victimele, dar si cum liderul trupei Vita de Vie, Adrian Despot, aflat la concert, s-a implicat in actiunile de salvare.

Incendiu in Club Colectiv Cameraman: Adrian Despot era ars. A inceput sa urle la mine sa car oameni

16:14 - Ministerul roman al Afacerilor Externe a decis sa deschida carti de condoleante in toate ambasadele Romaniei.

16:03 - Jandarmii, citati de Digi24, estimeaza ca numarul celor care participa la marsul de comemorare a victimelor din Colectiv a ajuns la 12.000.


Foto: Realitatea Tv

16:01 - Starea solistului trupei Goodbye to Gravity, care concerta in Club Colectiv la momentul izbucnirii incendiului de vineri, este critica.

Incendiu in club Colectiv: Solistul trupei Goodbye to Gravity, in stare critica

15:58 - Peste 150 de persoane s-au adunat, duminica, in Piata Unirii din Cluj-Napoca si depun flori si lumanari aprinse intr-o actiune de comemorare a victimelor din clubul Colectiv din Bucuresti, anunta Mediafax.

15:52 - La INML au inceput sa ajunga rudele tinerilor care au murit in incendiul de la clubul Colectiv.

15:51 - Raed Arafat a declarat, la finalul reuniunii de la Guvern, ca este posibil sa avem inca multe decese si, din pacate, un numar semnificativ. Secretarul de stat a adaugat ca, in acest moment, 90 de persoane sunt in stare critica, iar pentru acestea exista riscul, statistic vorbind, de a deceda in timpul tratamentului. "Saptamana aceasta vor fi luate masuri ca sa nu se mai intample asa ceva", a dat asigurari Raed Arafat.

15:40 - Un medic de la Spitalul de Arsi a spus ca mai e o singura persoana neidentificata la unitatea sanitara. Au sosit insa rude care ar putea sa il identifice.

15:34 - Tinand cont de toate conditiile din seara tragediei si din interiorul clubului, "prognosticul este sever si evaluam ca numarul deceselor poate sa creasca semnificativ. Este posibila chiar si o dublare a numarului, dar este doar o evaluare statistica", a spus profesorul Ioan Lascar, dupa sedinta de la sediul Guvernului.

15:29 - Potrivit Realitatea Tv, peste 7.000 de candele au fost aprinse in fata clubului Colectiv.


Foto: Realitatea Tv

15:23 - Dj-ul german Markus Schulz, profund marcat de tragedia petrecuta in Bucuresti, a anuntat ca nu va mai permite show-uri de artificii la niciunul dintre evenimentele pe care le va sustine in viitor. El a postat pe pagina oficiala de Facebook un mesaj in care ii indeamna si pe ceilalti artisti sa renunte la efectele pirotehnice.

15:10 - Directorul medical al Spitalului Floreasca, Nicusor Luchi, a declarat pentru Agerpres ca unitatea dispune de stocuri suficiente de materiale sanitare, medicamente, dar si de resurse umane pentru a asigura ingrijirea tuturor pacientilor, inclusiv a celor raniti in urma incendiului izbucnit vineri seara la clubul Colectiv.

Spitalul Floreasca: Dispunem de stocuri suficiente de medicamente si materiale sanitare

14:56 - Potrivit unor surse Digi 24, secretarul de stat Raed Arafat le-ar fi spus guvernantilor in cadrul unei sedinte de urgenta ce are loc la Palatul Victoria, ca principala cauza a deceselor a fost inhalarea de fum. Mai mult, se pare ca printre substantele nocive inhalate de victime s-ar numara si cianura.

14:50 - Oamenii care marsaluiesc in centrul Capitalei aproape au ajuns la Clubul Colectiv. Potrivit Digi24, sunt in jur de 7.000 de persoane.


Foto: Realitatea Tv

14:48 - Prof.dr. Ioan Lascar, seful sectiei de Chirurgie Plastica de la Spitalul Floreasca, ar fi declarat intr-o sedinta ce are loc la Guvern ca e posibil sa se dubleze numarul deceselor, rata de supravietuire in cazurile de arsuri atat de grave fiind de cca. 50%. Din cei 146 de raniti, 120 sunt in stare grava si foarte grava.

14:46 - Secretarul de stat Raed Arafat a anuntat ca in cateva zeci de minute vor fi incheiate autopsiile tuturor celor decedati si familiile vor putea sa le ridice trupurile neinsufletite de la Institutul de Medicina Legala, informeaza Realitatea Tv.

14:41 - Oamenii au ajuns la Piata Unirii, ei se indreapta spre Clubul Colectiv. In fata clubului sunt deja stranse sute de persoane, potrivit televiziunilor de stiri.

14:23 - Oamenii au plecat in mars de la Piata Universitatii. Ei merg pe bulevardul I.C. Bratianu, spre Piata Unirii, iar de acolo vor merge la Clubul Colectiv unde vor depune coroane de flori si vor aprinde lumanari.


Foto: captura Bucuresti Live

14:17 - La baza statuii din Piata Universitatii este depus un tricolor unde oamenii scriu numele celor care si-au pierdut viata, mesaje de condoleante sau lipesc fotografiile victimelor.


Foto: Realitatea Tv

14:10 - La Universitate s-au adunat foarte multi oameni si valuri de sute de persoane vin din toate partile spre Piata. Marsul trebuia sa inceapa la ora 14:00, insa startul s-a amanat putin pentru ca toti oamenii care se intreapta spre Universitate sa poata ajunge. Potrivit estimarilor jurnalistilor prezenti la fata locului, vor fi cateva mii de persoane.

 

11.38 - Ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Hans Klemm, a depus un buchet de crizanteme albe la locul tragediei, in memoria victimelor. Acesta s-a recules cateva momente si s-a declarat foarte trist. "Este un eveniment asemanator unuia petrecut in SUA, similaritatea este infricosatoarea, ma intristeaza infinit ca atatia tineri au pierit vineri noaptea", a spus acesta.



"Si americanii isi amintesc evenimentele din urma cu 12 ani si sunt ingroziti de similaritati", a spus acesta, care a povestit ca atunci a avut loc o ancheta penala, insa nu mai stie exact concluziile acesteia. "Eu si sotia mea suntem profund indurerarti si ne exprimam condoleantele", a incheiat diplomatul american.

11:28 - 50 dintre persoanele internate au o identitate probabila, sustin procurorii, din cauza ranilor suferite.

11:25 - La Spitalul Floreasca, toti pacientii au inregistrat o evolutie stabila, au informat reprezentantii unitatii de urgenta.

11:23 - Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a declarat, duminica dimineata, ca "Vor fi comunicari toata ziua, ori de cate ori este nevoie sau este ceva nou. Din cei 146 de pacienti internati, numarul celor grav si critici este foarte mare, se apropie de 80 de pacienti, din care 35 sunt in stare critica. In acest moment, toti au fost identificati la IML, este un singur pacient intubat, la Spitalul de Arsi, neidentificat inca".

11:17 - Reprezentantul unei firme private de ambulanta din Capitala a declarat la Digi24 ca si-a oferit ajutorul, dar nu a fost acceptat, cei de la 112 spunand ca situatia este sub control.

"Ne pare foarte rau ca nu am mai fost acolo, am fi incercat sa facem si noi ceva. Nu ne-a solicitat nimeni. Noi deja pregatisem un obiectiv de cinci ambulante sa le trimitem acolo. Conform legii, noi nu avem voie sa intram acolo fara acordul STS-ISU. Nu am putut lua legatura cu nimeni de la ISU. In acele momente era totul cazut. Am luat legatura cu cei de la 112. Le-am spus ca avem ambulante disponibile daca este nevoie, dar au spus ca situatia este sub control", a declarat dr. Eduard Sersea, administrator BGS.

10:58 - Numarul persoanelor decedate a ajuns la 29. Inca o tanara a murit.

Alte doua victime ale incendiului din clubul Colectiv din Capitala au decedat, duminica, una la Spitalul de Arsi si cealalta la Bagdasar, numarul mortilor ajungand astfel la 29, a declarat pentru MEDIAFAX Raed Arafat. Secretarul de stat in MAI a precizat ca este vorba despre doua femei, care erau in stare critica.

10:57 - O tanara a venit intr-o masina la sediul Politiei Capitalei, alaturi de mama sa, si va da declaratii despre ce s-a intamplat, vineri noaptea, la Clubul Colectiv

10:45 - Un copil de 15 ani se afla in stare critica si alti doi in stare grava la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu", a declarat duminica, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al unitatii medicale, dr. Raluca Alexandru. "Avem cinci copii internati in total. Avem trei copii in reanimare, unul dintre acestia de 15 ani in stare critica care are pe 60% din suprafata corpului arsuri, este intubat. Doi sunt neintubati, dar sunt in stare grava - o fata si un baiat de 15, respectiv 16 ani", a afirmat Raluca Alexandru.

10:41 - Sapte pacienti internati la Spitalul Elias sunt in stare severa fiind intubati si ventilati mecanic, a declarat duminica, pentru AGERPRES, managerul institutiei medicale, Doina Dimulescu. "Sunt sapte pacienti internati in Terapie Intensiva intubati si ventilati care sunt in stare destul de severa si al caror prognostic nu poate fi stabilit inca pana nu trec cateva zile bune sau chiar o saptamana", a precizat Doina Dimulescu. La Spitalul Elias sunt internati in total 15 persoane ranite in urma incendiului din Clubul Colectiv.

10:33 - Inca o femeie, internata la Spitalul Bagdasar, a murit. Femeia avea 31 de ani. Numarul mortilor in incendiul de la Colectiv a ajuns la 28.

10:25 - Procurorii vor face duminica primele autopsii, pe aproximativ 20 dintre trupurile neinfletite ale victimelor incendiului din clubul Colectiv, dintre cele care au fost identificate, si, odata incheiata cercetarea la fata locului, vor incepe audierile, informeaza surse judiciare, citate de Mediafax

10:20 - La Spitalul de arsi, 10 persoane sunt inca in stare critica iar 13 sunt in stare ceva mai buna, dar medicii sunt inca rezervati, informeaza Digi24

09:44 - Toate persoanele decedate au fost identificate. Claudiu Petre, Andrei Petru Buca si Livia Stan sunt cele trei persoane identificate ca decedate la IML. Astfel, se cunoaste identitatea tuturor celor 27 de persoane decedate

9:30 - La Spitalul Militar sunt 12 persoane in terapie intensiva, una este intubata, iar cinci sunt in stare critica, fiind foarte atent monitorizate, au anuntat reprezentanti ai spitalului. Varsta lor este intre 20 si 40 de ani. Ranitii au arsuri peste 50% din suprafata corpului. Desi se face tot ce se poate pentru ei, evolutia este imprevizibila, din cauza cailor respiratorii care sunt puternic afectate. Primele zile sunt foarte importante pentru cei aflati in aceasta situatie.

Reprezentantii spitalului i-au rugat pe cei care vor sa doneze sange sa se inscrie pe mailul spitalului sau sa lase numarul de telefon pe o lista la poarta spitalului, urmand sa fie chemate cate 30 de persoane pe zi, pentru a asigura fluxul necesar de sange pentru fiecare zi.

9:21 - 15 persoane sunt inca in stare foarte grava la Spitalul Floreasca. Desi au trecut de noaptea de sambata spre duminica, medicii sunt rezervati. La ora 10 vor avea loc declaratii despre starea actuala a celor peste 146 de persoane ranite si internate in urma incendiului, din care 35 sunt in stare critica

9:14 - tot mai multe persoane se aduna la locul accidentului, in fata clubului Colectiv, unde pun flori, aprind lumanari si pastreaza un moment de reculegere pentru tinerii care si-au pierdut viata aici

9:12 - incepand cu 7:30, de cand s-a deschis recoltarea de sange de la centrul din Bucuresti, peste 100 de persoane stau in mod constant la coada ca sa doneze sange pentru victimele incendiului. Sambata, cel putin 1.000 de persoane au donat sange

9:02 - Parintii si prietenii fac apel pentru gasirea lui Claudiu Petre, un tanar de 36 de ani care este de negasit. Prietenii spun ca ultima data l-au vazut in fata clubului, cand era resuscitat, avand arsuri pe fata. Apoi a fost urcat intr-o ambulanta si, ulterior, nu a mai fost de gasit, nici la IML, nici la spitalele bucurestene unde au fost dusi ranitii de la Colectiv.

Claudiu are 1,75 m si circa 100 kg, este brunet, are barba



8.47 - Procurorii continua cercetarile la fata locului si actiunile de identificare a persoanelor decedate. De asemenea, duminica vor fi efectuate autopsiile medico-legale dispuse de procuror si, in paralel, vor fi audiate persoane care ar putea avea cunostinta despre imprejurarile si modul in care a avut loc evenimentul.

Sambata, procurorii au ridicat probe pentru a determina imprejurarile in care s-a produs incendiul de la Colectiv, au examinat si identificat trupurile neinsufletite ale victimelor si au verificat care sunt victimele spitalizate, stabilind care pot fi audiate.

08:30 - Inca mai sunt trei persoane, din cele decedate, care nu au fost identificate

7:40 - Mai multe cluburi din Centrul Istoric al Capitalei au anulat petrecerile de Halloween. Sambata seara, multe dintre cluburi au decis chiar sa isi inchida portile.

07:20 - Cele trei zile de doliu national a schimbat programele posturilor de televiziune, care au renuntat la emisiunile de divertisment. Pro TV a renuntat la reluarea emisiunii Vocea Romaniei si la difuzarea MasterChef si a Las Fierbinti.

De asemenea, Antena 1 a renuntat la difuzarea emisiunilor de divertisment Te cunosc de undeva, SuperBingo Metropolis, HamTalent, Poftiti de va iubiti, Un Show Pacatos. Si Kanal D a renuntat la difuzarea emisiunilor Roata norocului si Vacanta Mare.

SAMBATA, 31 OCTOMBRIE

23:50 - Peste clubul Colectiv s-a asternut intunericul, iar la mai bine de 24 de ore de la izbucnirea incendiului in care au pierit 27 de persoane, majoritatea tineri, in fata localului ard sute de lumanari si o multime de oameni se perinda prin zona, rugandu-se pentru sufletele celor morti, transmite Mediafax.

23:08 - Managerul Spitalului Universitar, Catalin Carstoiu, a declarat ca in cursul zilei de sambata au donat sange in unitate 200 de persoane, pentru victimele incendiului de la clubul Colectiv, urmand ca activitatea de donare sa fie reluata duminica, de la ora 8.00.

23:02 - Zeci de oameni au depus sambata seara lumanari si flori la clubul Colectiv, locul in care 27 de persoane si-au pierdut viata in urma unui incendiu, informeaza B1Tv.

22:43 - Trei persoane decedate in urma incendiului izbucnit vineri seara, la Clubul Colectiv, mai sunt de identificat la Institutul National de Medicina Legala (INML), a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu. "Trei persoane mai sunt de identificat la INML si patru in rest (la spitale - n.red.). S-a redus numarul, speram ca, in curand, sa putem sti despre fiecare toate datele", a afirmat Banicioiu.

22:28 - Ambasada Romaniei in Statele Unite ale Americii deschide, luni si marti, o Carte de condoleante la sediul sau din Washington ca urmare a tragediei produse in clubul din Bucuresti, informeaza Agerpres.

 

22:04 - Un medic de garda de la Spitalul Universitar de Urgenta scrie ca tinerii raniti in incendiul din club ajunsi vineri noapte la unitatea medicala aveau rani grave si spune ca respira inca fumul adus o data cu ei. "Nicio pedeapsa nu-i poate intoarce pe cei care au plecat. Dar avem nevoie de adevar", a scris medicul Ina Petrescu pe Facebook.

21:55 - Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a declarat ca in prezent nu se mai pune problema ca victimele incendiului de la clubul Colectiv care sunt internate sa fie transferate in alte spitale.

21:39 - Presedintele bulgar, Rosen Plevneliev, a transmis condoleante omologului sau roman, Klaus Iohannis, in legatura cu tragicul accident care a avut loc in noaptea de vineri spre sambata in clubul Colectiv din Bucuresti.

Tragedie intr-un club din Bucuresti: Presedintele Bulgariei transmite condoleante si aminteste de o experienta similara

21:18 - Toti cei 15 pacienti raniti grav in incendiul din clubul Colectiv, internati la Sectia deTerapie Intensiva a Spitalului de Urgenta Floreasca, din Capitala, au fost identificati de catre rude, care i-au putut vizita si care au aflat care este, in prezent, starea sanatatii lor, potrivit Mediafax.

20:58 - Secretarul de stat in MAI Raed Arafat a declarat, sambata, ca ceea ce s-a intamplat la Clubul Colectiv reprezinta o "un dezastru, o catastrofa".

Raed Arafat: Ceea ce s-a intamplat in clubul din Bucuresti este un dezastru, o catastrofa

20:51 - Fotbalistul senegalez Ousmane N'Doye a facut un gest deosebit in timpul meciului pe care l-a avut sambata seara. Dupa ce a marcat un gol, fotbalistul a mers la banca de rezerve si a luat un tricou pe care l-a aratat suporterilor. Pe tricou stria: "Condoleante romanilor", potrivit imaginilor difuzate de Digi Sport.


Foto: Digi Sport

20:49 - 23 de persoane dintre cele 27 care au decedat in urma incendiului de vineri spre sambata din clubul Colectiv din Bucuresti au fost identificate. Numele tinerilor despre care se stie ca au murit in urma incendiului au fost afisate pe una dintre usile de la Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici", informeaza Romania Tv.


Foto Romania TV

20:25 - Andra Marin, o tanara in varsta de 17 ani care a supravietuit incendiului de vineri spre sambata din clubul Colectiv din Capitala, a declarat ca poate spune ca a vazut Iadul.

"Sunt intr-o stare de soc, dar nu stiu daca e o stare de soc ca a fost incendiul sau ca am supravietuit. Sunt persoane despre care nu stiu nimic, dar cele apropiate sunt in spital, cu mine. Fizic sunt bine, am doar picioarele, unul este in ghips. Ma dor foarte tare. Nu am arsuri, eram sub toata lumea. Asta a fost norocul", a declarat tanara de 17 ani la Antena 3.

19:59 - Directorul Institutului National de Cercetare - Dezvoltare pentru Securitate Miniera si Protectie Antiexploziva (INCD-INSEMEX), George Gaman, care a investigat cauzele incendiului, a declarat ca alte doua extinctoare au fost descoperite, in afara celui folosit, despre care a vorbit in declaratia initiala.

 

19:36 - "Sunt 15 pacienti grav, toti sunt la Terapie Intensiva. Toti au suferit arsuri de tract respirator. Varsta lor este intre 18 si 35 de ani. Toti pacientii de la Spitalul Floreasca sunt identificati. Acum jumatate de ora membrii familiilor au fost informati despre starea pacientilor. Abia dupa trei zile ne lamurim cum evolueaza fiecare pacient", a declarat un medic de la spitalul Floreasca.

19:20 - 820 de persoane au donat sambata sange la Centrul de Transfuzie Sangvina din Bucuresti, a declarat, pentru Agerpres, directorul unitatii medicale, Doina Gosa.

18:46 - Autoritatile nu au date cu privire la identitatea a cinci persoane care si-au pierdut viata in incendiul de la Clubul Colectiv si care se afla la INML, se arata intr-un comunicat al Parchetului General.

Tragedie intr-un club din Bucuresti: Cinci victime nu au fost inca identificate

18:22 - "Era un fum negru, foarte toxic. Au fost deschise ambele usi, dar din pacate in interior nu am gasit nicio fereastra pe care sa o deschidem. Unii dintre colegii mei au nevoie de consiliere psihologica. A fost asigurata pentru ei consiliere psihologica. Cu siguranta nu a fost depasit momentul", a declarat la Antena 3 unul dintre pompierii care au participat la operatiunea de salvare a victimelor.


Foto: Antena3

18:03 - Inspectorii din sectoarele 1 si 6 ale Capitalei demareaza sambata seara ample controale la operatorii economici care au ca obiect de activitate organizarea de evenimente (restaurante, cluburi etc.), urmand sa verifice daca societatile care administreaza unitatile respecta avizele care stau la baza emiterii autorizatiei de functionare, potrvit Agerpres.

Tragedie intr-un club din Bucuresti: Controale de amploare in mai multe cluburi din Capitala

17:59 - Parchetul General a anuntat ca cercetarile de la fata locului in cazul incendiului de la Clubul Colectiv s-au finalizat, urmand ca acestea sa fie reluate duminica, potrivit B1Tv. Tot in cursul zilei de duminica vor fi audiati matori sau persoane care ar putea avea cunostinta despre imprejurarile si modul in care a avut loc evenimentul.

17:45

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

06:14

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei