Incursiune în inima celei mai mari fabrici de tramvaie din Europa EXCLUSIV- FOTO

default

Dimensiune font:

| 06-07-2016 11:45

Cel mai modern tramvai din Europa ar putea ajunge să circule şi pe străzile din Iaşi * în contextul dorinţei declarate a şefilor Primăriei de a schimba parcul de tramvaie al RATP cu material rulant nou, peste piaţa autohtonă, o soluţie viabilă rămâne fabrica Pesa din Polonia, deja un furnizor important pe piaţa vestică din România * reporterii Evenimentul au făcut o incursiune în inima colosului industrial polonez, care deţine performanţa de a fabrica un tramvai în doar 3 săptămâni, unitatea care livrează Europei cele mai performante mijloace de transport electrice

Noua administraţie publică locală, titularizată în urma alegerilor de luna trecută, urmează să se alinieze celorlalte mari municipii care au reuşit să-şi modernizeze transportul electric, nu cu material rulant SH din Germania, ci cu vagoane ultramoderne care au întregit investiţiile anterioare. Este cunoscut faptul că majoritatea municipalităţilor din România care au în administrare reţele de tramvai, s-au concentrat aproape exclusiv pe investiţii în infrastructură, parcul de tramvaie rămânând în general unul învechit, care a fost înlocuit cu vagoane la mâna a doua, situaţie în care se regăseşte şi Iaşul. În condiţiile în care tramvaiele în cauză, depăşite moral şi tehnic, fac obiectul unor tragedii, iar în ultima vreme se înregistrează din ce în ce mai multe accidente pe străzile Iaşului, care au ca şi cauză materialul rulant rudimentar, se impune ca municipalitatea ieşeană să facă un efort financiar şi pentru achiziţia de tramvaie noi, după demersul recent de a aduce în parcul auto al regiei de transport, primele autobuze nerulate, după modelul unor oraşe din vest, precum Cluj, Oradea sau Arad.

Românul cu studii la Iaşi, promotorul afacerii Pesa

Într-o vizită efectuată la sfârşitul lunii trecute în inima celei mai mari fabrici de tramvaie din Europa – PESA (Pojajzdy Szynowe Pesa Bydgoszcz) din Polonia, jurnaliştii cotidianului “Evenimentul regional al Moldovei” au luat act de avantajele pe termen lung pe care le poate avea dotarea unui parc de tramvaie cu material rulant nou. În acest demers jurnalistic, reporterii Evenimentul au avut plăcerea de a-l avea ca şi ghid pe unul dintre specialiştii acestui colos industrial, Liviu Pecican, directorul de marketing al Pesa pentru pieţele occidentale/vestice de desfacere. Român originar din Braşov, cu studiile finalizate la Iaşi, Lucian Pecican ne-a prezentat în detaliu secretele din spatele colosului care furnizează material rulant în mai toate marile capitale si regiuni ale Europei.

Trenul securizat al lui Putin, fabricat la Pesa

Pesa este unul dintre cei mai mari jucători europeni pe piaţa de electromotoare pentru transportul regional, locomotive, vagoane şi tramvaie. Pentru Pesa, România reprezintă a doua piaţă pentru tramvaie, după Polonia.
Toate produsele fabricate la Pesa au o durată de viaţă de 25-30 de ani. Practic, după ce rulează timp de maxim 30 de ani, aceste echipamente sunt scoase în vederea casarii, dar pieţele europene sunt încă interesate şi aşa să le achiziţioneze. O piesă de rezistenţă ce a ieşit de pe porţile fabricii este un tren special, un automotor Diesel fabricat special pentru Putin, foarte bine securizat, prevăzut cu săli de conferinţe şi săli multifuncţionale. În hala de asamblare a acestor vehicule electrice, adevărate bijuterii din gama materialului rulant, pentru proiectarea cărora Pesa a obţinut în cursul acestui an premiul pentru design, existau unele prototipuri de-a dreptul revoluţionare, dar pentru păstrarea secretului economic, ni s-a interzis fotografierea în halele de producţie şi montaj.

Un colos industrial ordonat după principii citadine

Pesa numara 5000 de angajaţi. Este practic un colos industrial ce se întinde pe o suprafaţă de 60 de hectare, cu străzi, cu treceri de pietoni şi indicatoare rutiere printre halele de producţie. Costurile unui tramvai fabricat la Pesa, cu o durată de viaţă de 30 de ani, reprezintă 20% costuri de achiziţie şi 80% costuri de mentenanţă. Un astfel de tramvai costă în jur de 1,2 milioane de euro şi ajunge şi până la 2 milioane de euro. Potrivit unui alt calcul, valoarea tramvaiului reprezintă doar 25% din cât se cheltuie cu acesta într-un interval de 25 de ani, pe o perioadă minimă de exploatare. Deşi autorităţile ieşene doresc să modernizeze transportul electric, prin achiziţia unor astfel de tramvaie necesare unui transport de calitate, întrebarea care se pune este dacă şi ieşenii vor reuşi să se ridice la standardele la care să poată menţine nişte condiţii civilizate de transport, în condiţiile apetitului din ce în ce mai mare către vandalism în mijloacele de transport în comun? “Am avut şi noi câteva intervenţii de reabilitare a tramvaielor, dar numai pe dinafară, acolo unde au fost înregistrate urme de graffiti. Pe interorul tramvaielor nu am înregistrat până acum NICIUN act de vandalism şi acest lucru îl afirm cu discernământ pentru că orice recondiţionare, noi o facem”, ne-a spus Liviu Pecican.

Un oraş dominat de transportul ecologic şi electric

Bydgoszcz este un oraş cu o vechime de 770 de ani, cu vreo 160 de ani de civilizaţie mai mult ca Iaşul, şi o populaţie de 440 de mii de locuitori, cunoscut ca un mare centru de fabricare şi reparaţii a materialului rulant. Peste fabrica-mamă de la Pesa, conducerea de aici a investit în tehnologizarea unei fabrici de la Minsk, specializată în întreţinerea vehiculelor care poartă marca Pesa, vehicule care, printre altele, au o garanţie anticoroziune de 15 ani, dar a înfiinţat şi un centru de cercetare propriu, care numără în prezent 300 de angajaţi. Tot legat de Pesa, interioarele trenurilor sau tramvaielor pot fi personalizate după dorinţa clientului iar în acest moment, majoritatea materialului rulant este supus unor teste suplimentare şi foarte minuţios urmărite, în condiţiile în care, din 2017, toate vehiculele trebuie să corespundă testelor de impact. Aşa cum am văzut în întreaga Polonie, şi aici, la Pesa, curtea fabricii este înţesată de rastele cu biciclete, semn al unui transport ecologic îmbrăţişat de locuitori, înainte de încurajarea unui transport public. Fără a lua în calcul infrastructura rutieră impecabilă, care nu este sufocata nici măcar la orele de vârf de şiruri de maşini şi zeci de ambuteiaje, mare parte din mobilitatea polonezilor este asigurată de biciclete şi tramvaie.

Citeste si Viaduct intre Cinci Drumuri si Tatarasi

3 săptămâni, perioada de fabricare a unui tramvai

După un periplu prin secţia de montare a locomotivelor, suntem invitaţi în hala de asamblare a tramvaielor şi a electromotoarelor, acolo unde totul miroase a nou. Un ciclu de montare al unui tramvai, de la stadiul crud, de sudură a carcasei, şi până la verificările finale, durează doar 21 de zile, timp în care la Iaşi de abia se face o organizare de şantier. Practic, de la predarea carcasei metalice şi până la ieşirea la stradă a tramvaiului, muncitorilor polonezi nu le trebuiesc decât 3 săptămâni pentru finalizarea procesului de echipare a unui tramvai, timp în care au loc procedurile de cablare la reţele electrice, fiind vorba de 18.000 de metri de cabluri numai pentru un tramvai, lipirea cabinelor şi utilarea interioară. Odată cu livrarea tramvaielor către piaţa de consum, Pesa poate susţine şi mentenanţa acestora, cât şi instruirea personalului beneficiarului. Lunar, pe poarta fabricii de producţie de la Pesa ies 15 tramvaie in ţiplă, numai bune de circulat pe străzile civilizate ale marilor capitale ale Europei. Nelu PĂUNESCU

Cel mai modern tramvai din Europa circulă în vestul ţării

Un exemplu de bune practici în ce priveşte utilarea cu tramvaie noi a fost dat de Cluj, în urmă cu aproximativ 4 ani, atunci când municipalitatea clujeană a cumpărat un lot de 12 tramvaie Pesa Swing, la preţul de 1,5 milioane de euro pe bucată, cu un termen de garanţie de 6 ani. Tramvaiul PESA are o capacitate de 296 de călători, dintre care 44 pe scaune, patru uşi duble şi două simple, wireless, rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, monitoare, afişaj electronic, sistem de monitorizare, aer condiţionat, 19 computere de bord, sistem video iar consumul este de 0,47 wh/t*km, mai puţin cu 50% decât la garniturile vechi. Tramvaiul dispune de dotări WI-FI care permit utilizarea conexiunii de internet pentru călători. Acest sistem permite şi realizarea legăturile de comunicare dintre vatman şi centrul de comandă. Mai mult, tramvaiul poate fi comandat şi din spate prin panoul de comandă amplasat în capătul garniturii, fără ca vatmanul să se mute din faţă în spate. PESA este una dintre cele mai vechi companii producătoare de infrastructură feroviară din Polonia şi livrează pentru clienţi din Cehia, Ungaria, Lituania, Italia sau Polonia. Potrivit directorului de marketing al Pesa, în acest moment, în Europa, circulă 256 de garnituri de acest tip produse în fabrica din Bydgoszcz, ele fiind livrate în diferite localităţi din Polonia, Ungaria şi România.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Se zdruncină serios imaginea Poliției Române! O polițistă oferea informații din interiorul instituției unei rețele de proxenetism
07/11/2019 10:34

 În dosar apare si numele unei politiste din localitatea Drăgănesti Vlasca, al cărei transfer la IGPR a fost negociat sub presiunea traficantilor, pentru a oferi retelei informatii din interiorul ...

Judeţele Moldovei, campioane la defrişări ilegale
11/10/2017 05:15

Pădurile Moldovei dispar sub privirile neputincioase ale autorităţilor, iar sute de tăieri ilegale sunt inregistrate prin aplicaţiile dedicate ori cele descoperite de organele abilitate. Potrivit ultimului ...

Topul bolilor provocate de stres
19/07/2017 16:25

Stresul este inamicul public numărul 1 al zilelor noastre. Ritmul alert de zi cu zi, presiunea socio-economică, varietatea stimulilor la care oamenii sunt expuşi astăzi in permanenţă, - toţi aceşti fact ...

O boală greu de controlat afectează întreaga Românie
19/04/2017 06:00

Fenomenul dependenţei de alcool face ravagii şi ii devin victime de la copii, pană la persoane in varstă. Tot mai mulţi ajung in ultima vreme cu probleme de sănătate, dar şi cu familiile distruse din ca ...

Modificările care au dus la degringolada în Educaţie
22/02/2017 05:48

 Pavel Năstase, ministrul Educaţiei, a declarat că pană la sfarşitul anului va fi pregătită o nouă Lege a Educaţiei. „Conform programului de guvernare, pană la sfarşitul anului 2017 trebui ...

Regii licitaţiilor trucate
14/09/2016 06:00

În ultimul raport al Curţii de Conturi, judeţul Iaşi este menţionat de cele mai multe ori, fiind oaia neagră la capitolul cheltuirea banului public. Fie că este vorba de licitaţii publice, infuzii ...

Jumătate de secol în spital!
07/09/2016 18:21

Cine nu are bătrani, să-şi cumpere, spune o vorbă veche. Atat de veche, incat acum a căpătat un sens opus. Cine are bătrani, le vinde casele şi-i abandonează. Aceasta e realitatea cruntă infruntată d ...

Condamnare Voiculescu. Sentința în dosarul Telepatia. Minuta integrală
08/08/2014 21:41

  Dan Voiculescu a fost condamnat. Zece ani. Bunuri confiscate. Sechestru pe bani. Este, insă, doar unul din cei 12 condamnati in dosarul Telepatia.      Iată cum arată minuta d ...

Contabila grupării Corduneanu, expert bancar pentru milionarii irlandezi
24/07/2014 22:07

Secretele financiare ale unor milionari irlandezi au ajuns pe mainile unei contabile din Romania, pusă oficial sub acuzare pentru fraudarea mai multor bănci, in dosarul clanului ”Corduneanu”.  ...

Credinţă şi turism pe bani europeni FOTO
17/02/2014 11:45

Zeci de spaţii cu potenţial turistic din Moldova au fost transformate radical in urma unor ample proiecte cu finanţare europeană. Fie că au fost depuse de mediul de business din regiune, de autorităţi pu ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei