« Inapoi

Concursul pentru directorii de şcoli revine în prim plan

Concursul pentru directorii de şcoli revine în prim plan#1
Mărime font - +

 Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a anunţat că în luna august se va organiza un nou concurs pentru funcţiile de directori şi directori adjuncţi din unităţile de învăţământ preuniversitar, în prezent posturile rămase vacante în urma concursului din octombrie 2016 fiind ocupate temporar de către dascăli care nu au participat sau nu au promovat primul concurs.

 „În urma concursului, au rămas posturi neocupate. Aceste posturi trebuiau ocupate de cineva. Conform metodologiei, inspectorul general, împreună cu consiliul de administraţie, trebuiau să numească pe cineva în funcţii, la propunerea consiliului de profesori, iar acest lucru nu s-a întâmplat. Era un blocaj”, a declarat ministrul Educaţiei, Pavel Năstase.

Citește și Părinţii nemulţumiţi din Tătăraşi nu renunţă la proteste

Reamintim că primul ordin de ministru semnat de Pavel Năstase a fost pentru numirea a peste 660 de directori şi directori adjuncţi în unităţile de învăţământ în care concursul nu fusese promovat sau nu prezentase interes pentru nimeni, „Am găsit această posibilitate de alegere pentru cei implicaţi în procesul de numire, astfel încât cei care au participat la concurs dar nu l-au promovat să poată fi numiţi. Din anul şcolar 2017-2018, nimeni nu va mai ocupa o funcţie de director sau director adjunct fără concurs. Deja am demarat o acţiune pentru un nou concurs, care va fi în luna august. Aceste numiri sunt temporare până la sfârşitul anului, ca şcoala să nu fie blocată”, a adăugat Pavel Năstase.

Data publicarii: 17/02/2017
loading...
Adauga comentariul tau
Nume:
E-mail:
Comentariu:
Security Code Imagine nouaAlte titluri din evenimentul > INVATAMANT > PREUNIVERSITAR

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

 

 

 

editia online din 26.06.2017 - 1:28

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Statistici T5

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange