Un elev ieşean, „în cărţi” pentru Olimpiada Internaţională de Informatică

default

Dimensiune font:

| 01-05-2017 12:40

 Iaşul se poate mândri cu olimpici la aproape toate disciplinele * unul dintre aceştia este Denis Banu, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi * tânărul s-a calificat în lotul naţional şi are o şansă să reprezinte România la Olimpiada Internaţională de Informatică din acest an

 Olimpiada Naţională de Informatică, organizată în perioada 20 – 25 aprilie la Braşov, a fost un succes pentru elevii ieşeni. Cinci dintre aceştia, toţi elevi ai Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”, s-au întors acasă cu 5 medalii şi 4 menţiuni. Unul dintre aceştia, Denis Banu, a reuşit chiar să se califice în lotul naţional. Redactorii ziarului „Evenimentul Regional al Moldovei” au discutat cu olimpicul despre ce reprezintă această competiţie pentru el, dar şi despre cât timp alocă studiului.

Concurent fidel al Olimpiadei de Informatică

Denis, elev în clasa a XI-a, este un împătimit al concursurilor şi competiţiilor şcolare, având un palmares bogat de participări, dar şi de reuşite. La Olimpiada de Informatică, tânărul participă încă din prima clasă de gimnaziu, an de an el fiind tot mai motivat şi hotărât să obţină rezultate mai bune decât în anul precedent. „Particip la Olimpiada Naţională de Informatică încă din clasa a V-a. Acum sunt multe concursuri de Informatică, dar pentru mine, Olimpiada este cea mai importantă. În fiecare an am avut rezultate bune, însă anul trecut a fost singurul an în care nu am reuşit să mă calific la etapa naţională. Acest lucru m-a ambiţionat şi am lucrat mult pentru ca anul acesta să mă calific la etapa naţională”, a declarat Denis Banu, olimpicul de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi.

Despre generaţiile de participanţi la Olimpiada de Informatică, elevul ieşean spune că sunt din ce în ce mai pregătite, competiţia astfel generată fiind una mai puternică de la an la altu. „Eu sunt acum în clasa a XI-a, iar aceasta generaţie este una foarte bună atât la nivel naţional, cât şi la nivelul judeţului Iaşi. Din aceasta cauză, competiţia este foarte puternică”, a completat olimpicul.

 

Pregătire continuă

Conştiincios şi meticulos, conştient de faptul că orice pauză de la exerciţiu îl poate costa scump, Denis a explicat că se pregăteşte pe tot parcursul anului, rezolvând probleme şi exerciţii, şi, desigur, intensifică procesul de pregătire atât din punctul de vedere al dificultăţii, cât şi al numărului de ore alocat, în prejma competiţiilor. „Rezolv probleme de Informatică pe tot parcursul anului, deoarece îmi place foarte mult, dar în al doilea semestru de şcoală, atunci când se apropie sezonul olimpiadelor, încep să aloc mult mai mult timp pregătirii. Mă simt norocos că sunt elev al Liceului de Informatică Grigore Moisil, pentru că profesorii îmi înţeleg pasiunea şi înainte cu câteva săptămâni de Olimpiadă îmi permit să aloc suficient timp pregătirii la Informatică şi nu îmi dau foarte multe teme”, a adăugat Denis Banu.

 

Ţinteşte spre lotul restrâns al naţionalei

Unul dintre obiectivele sale a fost calificarea în lotul naţional, un grup format din cei mai buni olimpici la Informatică care trec, pe parcursul a câteva săptămâni, prin tabere de pregătire şi probe de baraj; obiectiv, de altfel, atins. „După ce am aflat că m-am calificat la Olimpiada Naţională (etapa naţională a Olimpiadei de Informatică, n.r.), mi-am spus că trebuie să ajung în lotul naţional; eu am mai reuşit să mă calific în lotul naţional în clasa a VIII-a, dar acest lucru era unul foarte greu, ţinând cont de faptul că barajul şi cele 20 de locuri pentru lotul naţional sunt comune pentru toate clasele de liceu. Participând şi la alte concursuri, înainte de Naţională eram puţin speriat şi nu prea credeam că am şanse să mă calific în lot, dar acolo, în concurs, am reuşit să mă concentrez foarte bine şi până la urmă am obţinut ceea ce mi-am propus”, a completat Denis.

Pentru elevul de la „Moisil” greul abia începe, la începutul lunii mai el urmând să participe la o tabără de pregătire, în cadrul căruia, prin probe de baraj şi concursuri, se vor stabili cei 16 olimpici care vor forma lotul restrâns de seniori. Ulterior, acest lot restrâns va participa la o nouă tabără, unde dintre cei 16 elevi vor fi aleşi doar 4 pentru a reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Informatică. 

 

* * *

Acum sunt multe concursuri de Informatică, dar pentru mine, Olimpiada este cea mai importantă” - Denis Banu

 

* * *

Rezultatele elevilor noştri ne bucură şi ne încântă şi nu pot să nu menţionez efortului unuia dintre elevii noştri, Denis Banu, care a reuşit să se califice în lotul naţional de informatică. Îl felicităm şi îi dorim mult succes mai departe” - prof. Carmen Losonczy, directorul Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

06:14

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
PUBLICAȚIE DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitorului Normatos Construct S.R.L., cu sediul social în mun. Rădăuţi, str. Volovăţului, nr. 39, sc. A+B, parter, cod postal 5875, jud. Suceava, C.U.I. RO4604263, nr. de înreg. O.R.C. J33/1464/1993, conform Sentinței civile nr. 1184/17.09.2013, pronunţată în dosarul nr. 15337/86/2011, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Hotărârii nr.108/02.04.2024 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Codului de Procedură Civilă, la data de 16.05.2024, ora 14.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Normatos Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1. Denumire şi descriere activ: APARTAMENT nr. 12 cu 2 camere (sufragerie și dormitor), 2 holuri, bucătărie, baie, debara și logie, cu suprafața utilă totală de 77,41 mp, identificat cu nr. cad. 8643-C1-U12, situat la etajul 2 al blocului de locuit cu regim înălțime P+4E+M, amplasat în mun. Rădăuți, str. Putnei, nr.225A, jud. Suceava, cu cota indiviză 1/24 părți indivize din terenul imobilului nr. cad. 8643, compus din teren CC cu suprafața de 600 mp, pe care este amplasat blocul de locuințe, înscris în CF 30266 UAT Rădăuți. Valoare de evaluare (lei, fără T.V.A.): 288.000 lei. Activ 2: APARTAMENT nr. 16 cu 2 camere (sufragerie și dormitor), 2 holuri, bucătărie, baie, debara și logie, cu suprafața utilă totală de 77,41 mp, identificat cu nr. cad. 8643-C1-U16, situat la etajul 2 al blocului de locuit cu regim înălțime P+4E+M, amplasat în mun. Rădăuți, str. Putnei, nr.225A, jud. Suceava, cu cota indiviză 1/24 părți indivize din terenul imobilului nr. cad. 8643, compus din teren CC cu suprafața de 600 mp, pe care este amplasat blocul de locuințe, înscris în CF 30266 UAT Rădăuți. 295.000 lei. Activ 3: TEREN INTRAVILAN, curți construcții, cu suprafața de 5.031 mp, situat în mun. Rădăuți, str. Putnei, F.N., jud. Suceava, înscris în CF 31695 UAT Rădăuți, nr. Cad. 31695. Valoare: 1.325.300 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 15.05.2024, ora 14.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 15.05.2024, ora 14.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 15.05.2024, ora 14.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Trei zile de foc pentru candidaţii la „examenul maturităţii”
11/06/2019 00:00

  * calendarul de Bacalaureat 2019 prevede că absolventii de liceu sustin pană astăzi, 11 iunie, competentele digitale, iar pe 12-13 iunie sunt examenele orale de limbă străină * probele scrise ince ...

„Dacă nu poți vedea punctele tari ale copilului, nu te atinge de slăbiciunile lui”
18/05/2019 00:00

  * in primăvara acestui an s-a organizat, pentru prima dată in Romania, un curs de formare in evaluarea dinamică a potentialului de invătare la copil - LPAD (Dispozitiv de evaluare a tendintei de inv ...

Fiecare şcolar va primi, din toamnă, câte o tabletă!
11/05/2019 00:25

  * Guvernul doreşte modernizarea sistemului de invăţămant cu ajutorul noilor tehnologii, urmand a investi cateva sute de milioane de lei pentru a instala sisteme wi-fi in 4.500 de şcoli * asta in co ...

Drama de la Buda l-a scandalizat pe şeful statului
16/04/2019 18:45

  * după ce luni, un copil de trei ani din satul Buda, comuna Brăeşti - Iaşi, a decedat, inecat in fosa septică din curtea şcolii, directorul respectivei unităţi de invăţămant a fost destituit ...

Elevii, educaţi în spiritul practicilor sustenabile de consum
11/04/2019 00:00

  În perioada 1- 6 aprilie 2019, un grup de elevi şi cadre didactice din Şcoala Gimnazială „Otilia Cazimir” Iaşi au participat la cea de-a patra activitate de predare- invăţare din ...

Înscrierea în clasa pregătitoare, etapa a doua
03/04/2019 00:00

  * a inceput cea de-a doua etapă rezervată completării/depunerii/validării cererilor de inscriere in invăţămantul primar pentru anul şcolar 2019-2020 * se adresează copiilor care nu au fost insc ...

Au rămas neocupate 954 locuri la „clasa zero”
27/03/2019 10:37

  * in judetul Iaşi au fost depuse 6.735 de cereri de inscriere pentru clasa pregătitoare * şcolile care au depăşit numărul stabilit prin planul de şcolarizare sunt Colegiul National „Garabet ...

„Sărbătorim oamenii, nu celebrăm zidurile care ne înconjoară”
17/11/2017 05:04

Gheorghe Asachi este promotorul infiinţării primei linii de educaţie in inginerie, care s-a concretizat in naşterea unei ,,clase de ingineri hoţarnici”, la data de 15 noiembrie 1813. Evenimentul care ...

Munţi de bani pentru angajaţii din învăţământ
10/11/2017 16:00

Luna trecută a fost marcată de apariţia in spaţiul public a unuia dintre cele mai aşteptate, dar şi controversate documente. Este vorba despre proiectul Legii salarizării unitare, proiect promis de alian ...

Cercetarea şi inovarea, susţinute prin Universitatea Tehnică
03/11/2017 04:06

La Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (UTI) invită doritorii la o Sesiune de informare privind oportunităţile de finanţare din cadrul acţiunilor „Marie Skłodowska-Curie&r ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei