« Inapoi

Patronul Fidelio, executat de BRD

Patronul Fidelio, executat de BRD#1
Patronul Fidelio, executat de BRD#1Patronul Fidelio, executat de BRD#2Patronul Fidelio, executat de BRD#3Patronul Fidelio, executat de BRD#4
Mărime font - +

În urmă cu câţiva ani a avut un succes enorm cu un lanţ de magazine care domina comerţul din regiunea Moldovei * acum aşteaptă ca lichidatorul să-i vândă casa pentru a acoperi datoriile la bancă  

Patronul uneia dintre cele mai mari afaceri din Moldova, ajunsă scrum în urmă cu câţiva ani, este din nou în atenţia publicului. Este vorba despre fostul patron al lanţurilor de magazine Fidelio, Daniel Mihăilă, pe care creditorii îl vânează de zor. În discuţie a fost pusă casa fostului antreprenor, iar cererea a venit din partea Băncii Române pentru Dezvoltare, care are de recuperat suma de 206.837 de euro şi penalităţi de 14.885 de euro. Suma reprezintă un credit angajat în 2007. Clădirea, aflată pe strada Puşkin, la numărul 18, în Botoşani, are o suprafaţă de 478 metri pătraţi, piscină şi un teren de 1.539 metri pătraţi. Vila patronului de la Fidelio a fost scoasă la licitaţie de executorul judecătoresc Ionuţ Temneanu, la cererea Băncii Române pentru Dezvoltare- Groupe Societe Generale (BRD- GSG).
A condus topurile de afaceri
Afacerile lui Mihăilă, care aveau ca „perlă a coroanei” lanţul de supermarketuri Fidelio, extins în aproape toată Moldova, au condus topurile de afaceri din judeţul Botoșani. Doar cu firma Danilux, Mihăilă a ajuns la o cifră de afaceri de peste 165 milioane lei. El mai avea o fermă de păsări, un abator de păsări, ferme agricole. O altă companie a lui producea hrană pentru păsări, iar la un moment dat avea dezvoltată şi o divizie de construcţii. La un moment dat s-a extins şi în comerţul cu electrocasnice. După ce a dezvoltat reţeaua Fidelio, el a creat brandul „Merit”, sub care era comercializată carnea de pui. „Nu am nimic al meu, totul este al băncii”, obişnuia să spună Mihăilă. Şi a avut dreptate!
Dezvoltarea uluitoare pe baza creditelor bancare s-a întors împotriva lui. În plus, a avut probleme şi cu angajaţii. Mulţi dintre oamenii de încredere au tot furat din afacere, în ciuda faptului că erau plătiţi la nivel occidental. Firmele lui Mihăilă au intrat, rând pe rând, într-o spirală descendentă din care nu a mai reuşit să iasă şi s-a ajuns la faliment.
Lanţul de magazine Fidelio a fost cumpărat, la un moment dat, de compania suceveană Adicost Distribuţie, care nu a putut evita colapsul. Prăbuşirea lanţului de magazine a adus probleme financiare grave la foarte multe firme la nivel regional care nu au mai văzut banii pentru cantităţile enorme de mărfuri livrate.
Alina CALINIUC

Vila patronului de la Fidelio a fost scoasă la licitaţie de executorul judecătoresc Ionuţ Temneanu, la cererea Băncii Române pentru Dezvoltare- Groupe Societe Generale (BRD- GSG)

Preţul de pornire al licitaţiei este de 321.000 de euro, în contul unui credit de 206.837 euro şi a penalităţilor de 14.885 euro. În cursul anilor, mai mulţi oameni de afaceri din Botoşani au încercat să cumpere proprietatea lui Mihăilă, însă tranzacţia nu s-a încheiat deoarece sumele cerute depăşeau cu mult 500.000-600.000 euro.

Data publicarii: 01/03/2014
loading...
Adauga comentariul tau
Nume:
E-mail:
Comentariu:
Security Code Imagine nouaAlte titluri din evenimentul > MOLDOVA > BOTOSANI

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

S-a aflat în sfârșit adevărul: ce a declanșat INCENDIUL de la Bamboo

S-a aflat în sfârșit adevărul: ce a declanșat INCENDIUL de la Bamboo

 După tragedia din Clubul Colectiv, istoria era pe punctul să se repete în(...)
Lucrări de modernizare a trotuarelor din Podu Roş

Lucrări de modernizare a trotuarelor din Podu Roş

Începând de luni, 24 iulie, vor avea loc lucrări de modernizare a trotuarelor(...)
Lucrări de igienizare a două rezervoare de apă

Lucrări de igienizare a două rezervoare de apă

În scopul igienizării rezervorului de apă Brăești, de 200 mc capacitate, luni(...)

 

 

editia online din 22.07.2017 - 3:43

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Statistici T5

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange