Potop peste Moldova!

default

Dimensiune font:

| 02-07-2018 00:00

 

Drumuri închise din cauza stâncilor care au căzut de pe versanţi, poduri rupte, localităţi rămase în beznă, mii de case şi hectare de pământ inundate, localnici evacuaţi din case cu ajutorul pompierilor. Acesta este tabloul sumbru al potopului din ultimele zile care a afectat zona Moldovei, potop în urma căruia doi oameni şi-au pierdut viaţa.


Drumuri blocate în Neamţ, Vrancea şi Iaşi

În localitatea Bistricioara, judeţul Neamţ, viitura de pe versanţi a adus pe partea carosabilă pietre, arbori dar şi nămol. Circulaţia a fost înteruptă de vineri, 29 iunie, ora 14.30, fiind dirijată pe un drum local şi pe DJ 155F. Pe parcursul nopţii de 29 spre 30 iunie, echipele DRPD Iaşi au intrevenit cu buldoescavatoare pentru degajarea părţii carosabile, reuşindu-se ţinerea sub control a nivelului apei şi evitarea producerii de inundaţii în zonă. Şi în judeţul Vrancea, în localitatea Jitia viiturile au condus la ruperea unui podeţ pe râul Rîmnicul Sărăt. Echipele au intervenit de urgenţă pentru evaluarea şi refacerea zonei afectate, operaţiunile urmând să fie continuate după retragerea apelor. În judeţul Iaşi, un singur drumul a fost temporar închis. Este vorba de DJ 208, de pe raza comunei Valea Seacă, care a fost blocat de inundaţii pe o lungime de 500 de metri.

Podul de la Milişăuţi, închis 

Din cauza ploilor abundente din ultimele zile, care au dus la creşterea debitelor râullui Suceava, podul din localitatea Milişăuţi a fost închis. Măsura a fost instituită la primele ore ale dimineţii. Pentru conducătorii auto au fost stabilite rute alternative - DN 17A (Ratoş – Dorneşti – Rădăuţi), respectiv DN 2K (Milişăuţi – Solca – Păltinoasa), în special pentru traficul uşor.

Potrivit declaraţiilor reprezentanţilor Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi, este vorba despre o deplasare la nivelul pilelor şi aparatelor de reazem ale podului. Obiectivul se află sub monitorizarea reprezentanţilor DRDP Iaşi, urmând ca după evaluarea situaţiei să fie stabilite măsurile necesare remedierii.

Sectorul de drum închis circulaţiei este unul important pentru nordul Bucovinei, asigurând legătura între municipiile Rădăuţi şi Suceava. Din acest motiv, DRDP Iaşi a lansat ieri încă o dată un apel la înţelegere din partea participanţilor la trafic, în sensul respectării semnalizării şi rutelor alternative instituite, pentru evitarea ambuteiajelor.

Pericol la Roşcani - Iaşi

În judeţul Iaşi, singura zonă unde a existat riscul de inundaţii a fost cea din dreptul lacurilor de la Roşcani, care riscau să iasă din matcă. „Din cauza căderilor masive de precipitaţii care s-au abătut asupra judeţului nostru, în weekend, lacurile din comuna Roşcani ameninţau să iasă din matca. Pentru a evita ca puhoaiele să rupă digurile şi să se reverse peste agoniseala sătenilor, împreună cu primarul Ginovel Gheorghiu şi cu locuitorii am hotărât să consolidăm structurile acestora, în timp ce echipele de intervenţie au scos apa cu pompele. Situaţia a fost ţinută sub control şi s-a evitat ca o parte din gospodării să cadă pradă inundaţiilor”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Maricel Popa. Ieri, în jurul prânzului, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de urgenţă şi-au încheiat misiunea.

Stâlp de electricitate căzut pe şosea

Tot în acest weekend, în localitatea Slănic Moldova, judeţul Bacău, viitura produsă pe râul Slănic de căderile masive de apă a dus la prabuşirea zidului de sprijin pe o lungime de 100 de metri. Din această cauză, în această zonă circulaţia autovehiculelor s-a făcut doar pe un singur sens. Aceeaşi situaţie s-a semnalat şi în localităţile Dreptu, Roşeni şi Poiana Teiului, judeţul Neamţ, unde apa care a căzut pe versanţi a transportat pe carosabil stânci, pietriş şi arbori. De asemenea, circulaţie îngreunată temporar a fost consemnată pe unele sectoare în judeţele Bârlad şi Galaţi (DN 24A şi 24D), aceasta revenind însă la normal după retragerea apelor.

O situaţie deosebită s-a înregistrat sâmbătă, 30 iunie pe DN 11, (sectorul Hârja - Ferăstrău - Sănduleni, jud. Bacău), unde din cauza ploilor torenţiale un stâlp de electricitate a căzut pe carosabil.

Târgu Ocna, în beznă

Viiturile formate pe unele cursuri de apă din Moldova au cauzat avarii importante în sistemul energetic. În judeţul Bacău, staţia de transformare a energiei electrice din Târgu Ocna a fost inundată de viitura creată pe râul Trotuş, fiind necesară întreruperea alimentării cu electricitate la aproximativ 12.000 de consumatori din zonă. „În aproximativ 3 ore echipele companiei noastre au reuşit reluarea distribuţiei de energie pentru toţi consumatorii, pe căi alternative, prin execuţia unor lucrări provizorii. La acest moment, în judeţul Bacău este întreruptă energia electrică pentru aproximativ 1.500 de consumatori din localităţile: Verşeşti, Valea Ţurluiului, Poieni, Oituz şi Ferăstrău”, au declarat, sâmbătă,  reprezentaţii Delgaz Grid.

Pene de curent în Botoşani, Suceava şi Neamţ

O situaţie similară s-a înregistrat în judeţul Botoşani, unde aproximativ 2.500 de consumatori din localităţile Mihai Eminescu, Leorda şi Vlădeni nu au avut energie electrică, în aceeaşi situaţie fiind şi 300 de consumatori din localitatea Broşteni, judeţul Suceava.

În judeţul Neamţ, 350 consumatori din Agapia nu au beneficiat de energie electrică, deoarece doi stâlpi de medie tensiuni au fost luaţi de ape. Echipele companiei noastre intervin în continuare pentru remedierea deranjamentelor individuale şi colective din reţeaua de joasă tensiune, dar şi pentru reluarea alimentării cu energie a imobilelor ce au fost afectate de inundaţii, dacă nu mai există pericol de electrocutare. Rugăm consumatorii care observă cabluri de energie ce ating pământul sau sunt căzute de pe stâlpi să nu le atingă, să se îndepărteze de acea zonă şi să anunţe Call Center-ul companiei noastre la: 0.800.800.929”, mai spun oficialii companiei. Din fericire, în cursul nopţii de dinspre 30 iunie spre 1 iulie a fost reluată distribuţia de energie pe toate reţelele de medie tensiune din Moldova ce au fost afectate de inundaţii în ultimele zile.

16 localităţi sucevene sub ape

Puhoaiele au făcut prăpăd şi în judeţul Suceava, unde sute de cadre ale MAI au fost mobilizate pentru intervenţiile în teren. 16 localităţi din judeţ au fost afectate de inundaţii: Vatra Dornei, Gura Humorului, Stulpicani, Slatina, Solca, Frasin, Straja, Berchişeşti, Rădăuţi, Brodina, Capu Codrului, Broşteni, Capu Câmpului, Doroteia, Neagra şi Boroaia.Au intervenit 209 pompieri salvatori, cu 55 de mijloace de intervenţie (autospeciale, autocamioane şi motopompe), sprijiniţi de poliţişti, jandarmi, lucrători ai Serviciilor Voluntare, ai Comitetelor Locale şi ai Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, lucrători ai Serviciului de Gospodărire a Apelor şi poliţişti locali (în total 467 de persoane, cu 156 de mijloace de intervenţie). Conform ISU Suceava, au fost inundate apei 53 de case, 43 de anexe, 77 de curţi şi 24 de beciuri. Au fost acoperite de ape porţiuni din drumurile DJ177A, între localităţile Frasin şi Doroteia, şi DJ209A, între localităţile Slatina şi Găineşti.

Rădăuţiul, fără gaz metan

O altă consecinţă a fenomenelor meteo periculoase a fost ruperea conductei magistrale ce alimentează cu gaz natural municipiul Rădăuţi şi agenţii economici din zonă, iar echipaje specializate lucrează pentru remedierea situaţiei. În judeţul Suceava, în localitatea Cornu Luncii oamenii au ridicat în cale apelor diguri de lemn pe care le-au pazit ore intregi iar la Broşteni localnicii au pus saci de nisip si au refăcut singuri malul unui pârâu rupt. În localitatea Capu Câmpului, mai multe gospodăriiau fost inundate. De asemenea,  DJ 177A a fost închis în dreptul localităţii Frasin după ce apele râului Suha au săpat la baza drumului iar terasamentul s-a surpat pe o distanţă de aproximativ 50 de metri.

Botoşani: un mort şi sute de case inundate

Potrivit Serviciului de Gospodărire a Apei, cea mai mare cantitate de apă căzută în zona Moldovei a fost în comuna Dângeni, judeţul Botoşani, respectiv 78 litri/metrul pătrat.

Codul portocaliu de ploi torenţiale de vineri şi sâmbătă a dus la pierderea unei vieţi omeneşti, la inundarea a sute de case şi mii de hectare de teren, distrugerea unor drumuri şi evacuarea a sute de persoane. Astfel, o bătrână de 82 de ani din Lunca a murit în casă după ce acoperişul a căzut peste ea sub greutatea apei.

La Copălău, prefectul judeţului Botoşani, Dan Şlincu şi şeful ISU, col. Mihail- Cristian Amarandei au inspectat zona albiei minore a Miletinului, unde oamenii din comună şi-au construit case, ignorând pericolul inundaţiilor. Probleme deosebite au cauzat însă scurgerile de pe versanţi care au inundate curţile caselor, în unele cazuri apa pătrunzând în imobilele de locuit. Pompierii au acţionat în zonă cu o motopompă pentru evacuarea apei.

Pentru locuitorii comunei Coşula evacuaţi din case, ISU Botoşani a predat reprezentanţilor Primăriei Coşula cazarmament astfel încât să poată fi cazaţi în condiţii decente în spaţiile pe care primăria le-a pus la dispoziţie. Câteva case inundate s-au înregistrat şi în localitatea Băluşeni.

În comuna Dângeni, în satul Hulub, şuvoaiele de apă au dizlocat efectiv dalele din rigolele amenajate pe marginea unui drum sătesc, iar apa şi-a croit drum prin pietriş.

 

Apel la Fondul de Solidaritate al Guvernului

Prefectul Dan Şlincu a dispus ca începând de duminică dimineaţă, trei comisii mixte, formate din funcţionari ai Instituţiei Prefectului, Direcţiei Agricole, SGA şi ISU, să facă deplasări în toate UAT-urile afectate de calamităţi şi să evalueze pagubele produse de manifestările meteo. „Situaţia nu este deloc uşoară, sunt pagube materiale importante şi cu ajutorul autorităţilor locale vom finaliza rapoartele în timp util, astfel încât să elaborăm proiectele de hotărâre pe care să le înaintăm Executivului, pentru alocare de sume din fondul de solidaritate al Guvernului. Vreau să asigur botoşănenii că toate structurile MAI şi ale SGA sunt în dispozitiv, nimeni nu pleacă acasă până când pericolul nu este îndepărtat. Ţinem legătura în permanenţă atât cu autorităţile locale cât şi cu cele centrale”, a declarant Dan Şlincu.

Poduri avariate în judeţul Vaslui

În judeţul Vaslui, în comuna Pogana, satul Bogeşti, patru locuinţe, autorităţile locale au intervenit cu motopompe pentru a scoate apa din case, nefiind nevoie de evacuarea proprietarilor. La Măscurei a fost avariat un pod, însă satul nu a rămas izolat, existând o rută ocolitoare. Peste 2 kilometri de drum pietruit au căzut pradă furiei apelor.

În comuna Epureni, ploile au produs pagube şi mai mari. Un pod din satul Bursuci a fost avariat, iar o ravenă din satul Horga a fost distrusă, existând riscul ca apele să distrugă o porţiune din DJ 244J. Mai multe drumuri comunale şi săteşti din localităţile Bursuci şi Bârlăieşti au fost distruse de ape.

Înecat în apele pârâului Cuiejdi

Bilanţ tragic după inundaţii şi  în judeţul Neamţ. Bărbatul din localitatea Gârcina dat dispărut sâmbătă, 30 iunie a fost găsit înecat în zona staţiei de betoane din cartierul Dărmăneşti al municipiului Piatra Neamţ. Acesta a fost luat de apele învolburate ale pârâului Cuiejdi în timp ce scotea lemne din apă cu o cange. Soţia nevăzătoare a alertat autorităţile, când nu l-a mai auzit pe bărbat lângă ea. Pompierii l-au căutat până la lăsarea întunericului, iar dimineaţă  trupul a fost văzut de un localnic.

430 de persoane evacuate în Neamţ

Cea mai afectată comună din judeţul Neamţ a fost  Farcaşa, unde 430 de persoane din două sate au fost evacuate de autorităţi sâmbătă, 30 iunie. 120 dintre acestea au fost cazate în sala de sport a localităţii, ceilalţi au fugit pe la rude. Pompierii militari au salvat din faţa puhoaielor 12 persoane - bătrâni, mame cu prunci în braţe care au fost surprinşi de viituri. În total, în judeţul Neamţ, au fost afectat 46 de localităţi ,  53 de locuinţe şi 200 de gospodării au fost inundate. Ultima raportare a autorităţilor judeţene arată că 55 de fântâni sunt colmatate, cele mai multe, 45 sunt înregistrate în satele comunei Farcaşa.  6 diguri din Icuşeşti, Pipirig, Tarcău, Crăcăoani, Timişeşti şi Petricani sunt distruse. 20 de poduri şi 56 de podeţe necesită reparaţii capitale.

Turmă salvată a doua oară de pompieri

Oamenii sunt speriaţi, furia naturii nu a putut fi controlată. „O venit o ploaie, perete de apă. S-o umflat pârâul şi o intrat în curte şi în casă. Mi-o luat găinile. Atâta am avut. Căţălul, săracul de el o scăpat. Îs numai eu şi căţălul. Nu am pe nimeni”, a spus o bătrână din saltul Stejaru, comuna Farcaşa. „Am avut păsări, nu le mai am. Vaca e în grajd, o scăpat. Acum trebuie sa scadă apele să-i pot da de mâncare. În casă, apa o intrat. Ce să facem? Cu natura nu te poţi pune! Trebuie să mă duc în centru, la şcoală. Am înţeles că ne dau apă. Fântâna e plină cu mâl”, a spus un bărbat din Boşmei. „Acum ce să facem? Aşteptăm să scadă apa, apoi o-m vedea ce mai putem salva. Apa o intrat în două camere. Grădina e distrusă. Aşa cum am putut, aveam câte puţin din toate!”, a spus un bătrân cu lacrimi în ochi.  Un bărbat din Cotu vameş şi-a lăsat turma de oi, pe o insulă, în mijlocul Siretului. Acesta nu a luat în seamă avertizările hidrologice, iar când nivelul apei a început să crească a sunat la 112, pe considerentul că „pompierii intervin”. Este a doua oară când pompierii intervin să îi scoată oile din apă gospodarului. Acţiunea de salvare cu bărcile se desfăşura în timp ce în alte localităţi pompierii interveneau pentru a salva oameni şi casele acestora. Pagină coordonată de Ana POP

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
FOTO-VIDEO: Reportaj la
02/08/2022 14:54

Într-un colţ de rai, pe ţinuturile Bucovinei, este situat varful Dadu. Pentru a ajunge la el, am ajuns pană in Iacobeni, iar de acolo am virat la dreapta pană la Carlibaba. Într-o zi de iulie, ...

Liberalii, ținta atacurilor unui deputat PSD
18/12/2019 10:54

    Deputatul social-democrat Răzvan Rotaru are o sumă de reprosuri pentru liberalii din Botosani care in urmă cu un an au votat impotriva bugetului de stat, iar acum se laudă cu alocările fina ...

Marea grijă a şoferului beat: să nu-i agite poliţistul petul cu bere
25/11/2019 18:53

 O nouă culme a impertinenţei manifestată de un conducător auto depistat la volan sub influenţă bahică a fost atinsă cu ocazia turului doi al alegerilor prezidenţiale. I.C., in varstă de 28 de an ...

„ZooMonetar - Fauna lumii pe bancnote şi monede”, la BNR Iaşi
22/11/2019 00:00

  * Sucursala Regională Iaşi şi Muzeul Băncii Naţionale a Romaniei au inaugurat, ieri, expoziţia „ZooMonetar - Fauna lumii pe bancnote şi monede” * proiectul este iniţiat in parteneria ...

Mecanica, marele pariu al învăţământului profesional ieşean
21/11/2019 00:00

  * domeniile cu cele mai mari solicitări din partea operatorilor economici pentru includerea in planul de şcolarizare 2019-2020 au fost cele de mecanică - 910 locuri * totodată, s-au format 5 noi cla ...

Puterea şi opoziţia din CJ se pun la aceeaşi masă, pentru a soluţiona soarta a 46 de proiecte
19/11/2019 00:00

  Consilierii judeţeni se vor intruni din nou maine, avand in dezbatere 46 de proiecte de hotărare. Printre acestea se află şi proiectul privind solicitarea de trecere din administrarea Consiliului Lo ...

Începe Postul Crăciunului
15/11/2019 11:11

      După Lăsatul Secului, petrecut ieri, in seara de Sfantul Filip, astăzi incepe Postul Crăciunului, una dintre cele patru mari perioade de ajunare randuite de Biserica Ortodoxă. Post ...

Un tânăr din Iași, beat și fără permis, nu a oprit la semnalul politistilor. Oamenii legii l-au urmarit 1km
10/11/2019 12:51

În jurul orei 01.00, in timp ce patrulau in zona Horlesti, politistii din Letcani au observat o masină cu un comportament destul de suspect in trafic. Oamenii legii au facut semn de oprire autoturismulu ...

Poliţiştii din Popricani, cei mai iscusiţi vânători de şoferi băuţi
09/11/2019 20:04

Datele statistice arată fără dubiu faptul că poliţiştii din Popricani sunt foarte dibaci in depistarea şi prinderea şoferilor ce conduc sub influenţa alcoolului. Numai in primele 10 luni din 2019, pe r ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei