Dragnea a fost validat în fruntea PSD

default

Dimensiune font:

| 12-10-2015 06:00

Social-democraţii din toată ţara au ieşi la vot, pentru a-şi alege preşedintele de partid. Singurul prezent însă pe buletinele de vot a fost Liviu Dragnea, social-democratul aflându-se în fruntea partidului şi la acestă oră, dar în regim interimar. Odată cu acest tur de scrutin pesediştii au plecat acasă şi cu 10 chestionare ce vor fi returnate zilele viitoare la partid, în care vor putea să-şi spună părerea despre clasa politică şi nevoile populaţiei. Deşi vremea a fost ploioasă, la nivelul Moldovei social-democraţii au ieşit la vot în număr mare 

Sfârşitul de săptămână a fost unul tumultuos pentru social-democraţii din toată ţara, care au ieşit la vot, pentru a-şi alege liderul. Deşi vremea a fost un impediment pentru alegerile interne din PSD, cele trei secţii de votare de pe raza municipiului Iaşi au fost tranzitate în permanenţă de pesedişti care au venit să-şi arate susţinerea pentru singurul candidat la şefia celui mai influent partid din ţară. Astfel, începând cu ora 8.00, secţiile de votare au fost deschise, fiind aşteptaţi să-şi exercite dreptul prevăzut de statutul PSD peste 3.000 de membri, la nivel judeţului numărul celor aşteptaţi la vot depăşind 13.000. „Votul de astăzi este deosebit de important în primul rând ca exerciţiu democratic, fiind pentru prima dată când un preşedintele de partid este ales de toţi membri de partid. Noi aşteptăm astăzi la vot în jur de 13.000 de membri, până la ora 12.00 prezentându-se 34% din aceştia. Sperăm ca până la închiderea secţiilor să avem majoritate avantajoasă pentru noi, asta însemnând cam 80% din numărul total de membri”, a declarat Victorel Lupu, preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Iaşi. Potrivit acestuia, nu trebuie scăpat din vedere faptul că alegătorii sunt obligaţi să suporte vremea rea şi frigul de afară, mai ales în afara municipiului unde „oamenii din toate satele unei comune trebuie să meargă doar la o singură secţie de votare”, acest lucru presupunând un efort din partea lor.

 

Citeşte şi Primarul Turcu: „Pot să lipesc poze cu mine pe toate gardurile”


Ivan e tot de-al lor

Având în vedere că ultimele şase luni au fost tumultuoase pentru europarlamentarul Cătălin Ivan. Deşi mutarea lui Ivan de la Sectorul 1 la organizaţia PSD Dobrovăţ a fost contestată de multe voci din partid, cu o zi înainte de alegerile interne pentru şefia partidului a venit de la Bucureşti lista cu pesediştii ce trebuiau să voteze la Dobrovăţ, printre aceştia aflându-se şi numele europarlamentarului. „Era normal să figurez pe aceste liste, însă mă bucur să s-a recunoscut şi oficial, având în vedere că este pentru prima dată când scrie negru pe alb că sunt membru de partid”, a declarat Cătălin Ivan, venit în comuna ieşeană să-şi exercite dreptul de vot. Este de remarcat încă că lista ajunsă la Dobrovăţ a plecat de la PSD Bucureşti, ceea ce înseamnă că niciodată ieşeanul nu a încetat a face parte dintre social-democraţi.

În ceea ce priveşte votul de ieri, reprezentantul României în Parlamentul European este de părere că s-a făcut un pas important spre o democraţie internă în partid. „Pentru politica şi democraţia românească, destul de greu încercată, este un moment important, pentru că li se dă membrilor de partid dreptul de a-şi vota preşedintele partidului. Ne pregătim pentru alegeri, este important ce candidaţi vom avea şi cum vom câştiga alegerile anul viitor”, a conchis Ivan.

 

Citeşte şi A reuşit Dragnea să-i împace?


Moldova întreagă a votat

Nu doar vremea rea le-a dat bătaie social-democraţilor. O parte din aceştia s-au lăsaţi aşteptaţi la secţiile de votare până după ora prânzului, alegând să meargă în prima parte a zilei la biserică. Astfel, în primele două ore ale dimineţii, la Suceava au votat doar 10% dintr-un total de 16.000 de membri, însă pesediştii au recuperat pe parcursul zilei.
Botăşănenii s-au dovedit devotaţi lui Liviu Dragnea, constatându-se că până la ora 12.00 peste 45% din social-democraţi au păşit pragul secţiilor de votare. Mai mult, au fost organizaţii unde, în jurul prânzului, prezenţa la vot a fost de 100%, fiind vorba despre Mitoc, Lunca, Vlădeni, Viişoara, Dîngeni, Drăguşeni, Darabani, Păltiniş, Curteşti, Răchiţi, Dersca, Cristineşti, Lozna, Şendriceni, Vârfu Câmpului şi Cândeşti.
La ora prânzului şi social-democraţii din Neamţ erau în grafic, în ceea ce priveşte prezenţa la vot. „Nu am avut nici un fel de incident şi sperăm să nu fie până la final. Eu merg în întregul judeţ de dimineaţă. Acolo unde nu mai sunt membri care trebuie să voteze, secţiile se pot închide mai devreme, dar, în mod normal, acestea rămân deschise până la ora 20.00“, a adăugat deputatul Ionel Arsene.
Pesediştii nu au plecat acasă de la secţia de vot cu mâinile în buzunar. Aceştia au primit câte 10 chestionare pe care urmează să le împartă familiei şi apropiaţilor pentru completare, urmând ca în câteva zile să fie returnate la sediile PSD.

Prin acestea, social-democraţii de la centu vor să afle părerea românilor despre clasa politică, nivelul de trai şi problemele populaţiei, pentru a ţine cont de acestea în programele de guvernare locală şi naţională ale partidului.
Grupaj realizat de Anca BURNICHE


* * *
De data aceasta, în mod inedit, procedura de vot a fost cea prin care fiecare membru de partid a putut să-şi voteze preşedintele. Este vorba de o prevedere statutară, care de data aceasta a depăşit deficienţele de ordin tehnic, în sensul că s-au putut organiza secţii de vot în fiecare localitate din ţară şi din judeţul nostru. Spre deosebire de modul de vot prin reprezentanţi, aceasta are un grad foarte mare de reprezentativitate, generând o legitimitate pronunţată preşedintelui PSD. Scrutinul intern a fost asemănător cu cel pe care îl derulăm în campanii electorale, până la ora 16.00 pe raza judeţului Iaşi ieşind la vot 55% (59 % în mediul rural şi 44% în municipiul Iaşi) din membri de partid” - Cristian Stanciu, preşedinte al comisiei electorale judeţene.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Unde sunt banii Securitatii si cum scapa marii vinovati. Nu exista mare privatizare in Romania fara un securist in poveste
29/12/2019 05:53

 Dupa un scurt moment de recul in 1990, Securitatea s-a repliat si s-a salvat pe toate caile posibile: nu exista mare privatizare in Romania care sa nu aiba undeva in povestea ei o figura importanta din Se ...

VIDEO Au apărut imaginile cu momentul în care Klaus Iohannis e apostrofat, când depune o coroană, la Arcul de Triumf, de Ziua Națională: Nu vă mai bateți joc
03/12/2019 12:10

 Klaus Iohannis a fost tinta unor atacuri verbale, de Ziua Natională, la parada militară de la Arcul de Triumf din Bucuresti! În timp ce depunea o coroană in memoria eroilor, un bărbat a pro ...

Rezultate finale la alegerile prezidentiale: Iohannis - 66,09 %, Dancila - 33,91%
28/11/2019 14:32

 Purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central (BEC), Mircea Preotescu, a anuntat, joi la amiaza, rezultatul final al alegerilor prezidentiale. Astfel, Klaus Iohannis a obtinut 66,09 % din numarul ...

Peste 770.000 de ieşeni, aşteptaţi la vot
23/11/2019 00:00

  * peste 18 milioane de romani cu drept de vot sunt aşteptaţi, maine, la vot, la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale * romanii au de ales intre Klaus Iohanis, actualul preşedinte al Romaniei, ...

Dan Lungu: „Voi vota împotriva reciclării analfabetei de tristă amintire”
09/11/2019 00:00

  Alianţa 2020 USR-PLUS locală a semnalat, printr-un eveniment electoral desfăşurat la Iaşi, importanţa participării comunităţii la vot, duminică. Membrii celor două filiale ieşene menţioneaz ...

Hai la vot!
09/11/2019 00:00

  * romanii merg duminică la vot, la alegeri prezidenţiale * in cazul in care niciunul dintre candidaţi nu adună jumătate plus 1 din voturi, raportat la totalul listelor, pe 24 noiembrie 2019 se va o ...

Şi deţinuţii se înghesuie să voteze
09/11/2019 00:00

  * 621 de deţinuţi din Penitenciarul Iaşi şi-au exprimat intenţia de a participa la vot, maine Astfel, duminică, in ziua votării, incepand cu ora 8, cate o echipă formată din cel puţin 2 membr ...

Păcatele candidaţilor la Preşedinţie
08/11/2019 00:00

  * după ce a fost analizată integritatea candidaţilor propuşi de principalele partide pentru alegerile prezidenţiale, s-a constatat că 7 dintre aceştia sunt in zona roşie * sunt prezentate inform ...

  Campania „candidaţilor laşi” /  Iohannis – Dăncilă, finala aşteptată de toată lumea!
07/11/2019 00:00

  * şeful statului se bucură de 38,9% din intenţiile de vot, fiind urmat de Viorica Dăncilă (PSD) - 22,6%, şi de candidatul USR-PLUS, Dan Barna, cu 19,1% Peste 18 milioane de romani sunt aşteptaţ ...

Maricel Popa: „Parlamentarii au trădat voinţa poporului”
06/11/2019 00:00

  * liderul social-democraţilor ieşeni consideră că, „pentru liberali, depesedizarea Romaniei inseamnă concedieri masive in intreg sistemul bugetar, in urma cărora sute de mii de romani şi-ar ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei