Mihai Chirica: „Eu nu m-am luptat cu un alt partid politic, eu totdeauna m-am luptat în interiorul propriului meu partid!”

default

Dimensiune font:

| 01-08-2016 13:00

 „Organizaţia Judeţeană PSD are nevoie de o reformă urgentă”, aceasta este ideea pe care Mihai Chirica vrea să o expună în faţa şefilor de la centru, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional ce va avea loc pe data de 5 august, la Vaslui. Odată cu întrunirea CEX va fi adusă în discuţie şi schimbarea liderului de la Organizaţia Judeţeană a PSD, social-democratul Mihai Chirica fiind în cărţi pentru acestă schimbare

- De unde au pornit nemulţumirile în interiorul partidului legate de întocmirea listelor pentru alegerile locale?
- Filozofia Organizaţiei Municipale în ceea ce priveşte nominalizării pe listele de consilieri judeţeni, pentru alegerile trecute, a fost alta, în sensul că au am cerut în scris, la nivel naţional, ca reprezentativitatea pe poziţiile eligibile să se facă proporţional cu procentele pe care fiecare organizaţie locală le deţine la nivelul Organizaţiei Judeţene. Astfel, municipiul Iaşi trebuia să aibă în jur de 40% din locuri, nominalizările urmând să fie făcute de către Biroul Municipal Iaşi. Din păcate ne-am izbit de un refuz printr-o ridicare haotică de mână în Biroul Permanent Judeţean (BPJ) care a exclus de la început acest lucru, ceea ce a arătat că acest for a fost creat şi gândit pentru a deveni o unealtă în mana lui Stanciu şi a lui Lupu (Cristian Stanciu şi Victorel Lupu-.r.), nu pentru a fi un mecanism democratic şi de conducere a unui partid aşa de mare ca PSD. Mai mult, actuala structură a BPJ nu mai este relevantă, fac parte din acest for persoane care nu mai deţin funcţii de conducere în partid, la nivel naţional şi local, care nu mai ocupă funcţii de primari, preşedinţi de organizaţii etc, motiv pentru care acestă structură va trebui regândită din temelii.

- Această regândire trebuie făcută statutar. Pe data de 5 urmează să aibă loc CEX, existând zvonuri că doriţi să provocaţi o discuţie cu acest prilej, strict pe speţa de la Iaşi...
- Vreau să definesc puţin paşii pe care îi voi face în perioada următoare: nu este o fugă după putere şi asta reprezintă principiul de la care plec. Mihai Chirica nu urmăreşte deţinerea funcţiilor politice pentru a deveni tiranul PSD la Iaşi, vătaf pe moşia lui... vreau să aduc în sfârşit starea de normalitate de care organizaţia avea nevoie. După plecarea lui Gheorghe Nichita nu s-a produs decât un transfer de autoritate de la acesta spre oamenii pe care i-a adunat în jurul lui, eu devenind foarte rapid duşmanul şi inamicul lor numărul unul. Contribuţia Organizaţiei Judeţene PSD pentru alegerile locale şi pentru primarul Mihai Chirica a fost nulă, ba mai mult aş tinde să spun că s-a făcut anticampanie, în condiţiile în care nu mi s-au semnat nici măcar toate contractele de publicitate de care aveam nevoie pentru promovare. Aici se adaugă întârzierile repetate a contractărilor făcute în campanie şi multe alte şicane, din păcate Organizaţia Judeţeană aducând pentru mine un aport negativ. Toate acestea mă determină ca pe data de 5 august să mă prezint la Vaslui cu dorinţa de a face dreptate în organul de conducere a PSD filiala Iaşi. Sunt îndreptăţit de populaţia municipiului, de numărul de voturi şi de felul în care a fost ales PSD la nivelul oraşului pentru a fi vocea care aduce elementul de reformă peste tot. Sunt oameni foarte valoroşi care din păcate au fost marginalizaţi sau împiedicaţi a se dezvolta în acest partid, interesele personale şi de grup dominând întotdeauna deciziile în PSD, lucru pe care eu nu îl voi mai accepta! De asemenea, cei care fac politică în momentul de faţă nu înţeleg că România a trecut într-o altă etapă, în care trebuie să dea uitării apucăturilor care au creat dosare penale şi care au incriminat şi condamnat anumiţi lideri de partid. Dacă ei nu au priceput asta este prea târziu pentru ei, dar eu am priceput acest lucru, motiv pentru care nu mă voi opri şi voi cere cât mai sonor posibil, dar într-un mod raţional şi decent, reforma totală în Organizaţia Judeţeană a PSD. Dacă mi se aduce ca argument faptul că această reformă se va face după alegerile generale, cu părere de rău anunţ public că nu voi accepta acest lucru sub nicio formă!

- Intenţionaţi să preluaţi şefia organizaţiei judeţene, o evoluţie pe scara politică determinată preponderent de colaborarea cu primarii din teritoriu. În prezent, care este relaţia cu noii aleşi locali şi câţi dintre aceştia vă susţin? Care este oferta dumneavoastră, ca viitor preşedinte, pentru ei?
- Da, intenţionez să preiau conducerea Organizaţiei Judeţene a PSD Iaşi! Voi încerca să aduc ceea nu au primit niciodată primarii din teritoriu... respect! Încerc să aduc elementele de noutate pe care comunităţile le cer de la cei care-i reprezintă, mergând pe ideea unui limbaj decent în spaţiul public, punând accent pe o viaţă publică decentă, pe racordarea permanentă a liderului, a primarului sau a preşedintelui de organizaţie la nevoile cetăţenilor şi întregirea unei „familii politice” în care fiecare trebuie să-ţi spună punctul de vedere. Nu ştiu dacă am fost de la început perceput corect, pentru simplul fapt că am fost o persoană foarte expusă. Eu nu m-am luptat cu un alt partid politic, eu totdeauna m-am luptat în interiorul propriului meu partid, acolo unde un grup foarte mărunt a încercat să destructureze o întreagă organizaţie pentru interese personale, în special după plecarea lui Gheorghe Nichita, care de altfel a şi condus activităţile partidului prin întâlnirile ascunse avute cu domnul Stanciu şi cu domnul Lupu. Din nefericire, primarii are făceau parte din BPJ au asistat la discuţii, în biroul personal al domnului Nichita, din Copou, în care se punea la punct decapitarea lui Mihai Chirica.

- La momentul actual, consideraţi că va puteţi baza pe sprijinul BPJ pentru a deveni preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD?

- Lucrurile acestea vor putea fi tranşate doar într-o conferinţa judeţeană, cu aportul Biroului Permanent Naţional, unde sunt membru. Cred că data de 5 august va aduce elemente de informare foarte bine puse la punct, aspecte care ţin de viitorul acestui partid, urmând să spun cu subiect şi predicat ceea ce vreau să se întâmple în Organizaţia Judeţeană Iaşi, deoarece aici se simte o nevoie acută de reformă.

- Se apropie alegerile parlamentare şi odată cu ele se vor face simţite şi presiunile din partea unor politicieni pentru a obţine un loc eligibil spre Parlament. Cum veţi gestiona această etapă?
- Fiecare parlamentar activ îşi are şansa lui, pentru că au demonstrat calităţi reale pentru a putea fi reprezentativi, însă cu siguranţă vor fi promovaţi şi oameni noi. Nu voi mai accepta gândiri de felul „trece valul şi ne mutăm dintr-o filială în alta”, pentru că ceea ce trebuie să înţeleagă viitorii parlamentari este faptul că în afara instituţiilor democratice care întăresc şi stabilizează un statul (precum Justiţia-n.r.) mai intervine şi aportul de imagine şi apartenenţă la cel stat, pe care ţi-l dă marea mulţime a cetăţenilor. Să nu mai creadă nimeni că oile negre mai stau amestecate printre oile albe... nu! Oile negre trebuie marginalizate, pentru ca omul, atunci când va fi în faţa buletinului de vot, să ştie clar ce votează. În felul acesta şi calitatea Parlamentului va creşte.

- Enumeraţi trei criterii pe care trebuie să le îndeplinească un viitor parlamentar de Iaşi?
- Trebuie să fie un om cu notorietate crescută. Trebuie, prin experienţa profesională şi de viaţă, să poată duce cu responsabilitate demnitatea de parlamentar, astfel încât să poţi avea încredere că va avea iniţiative gândite şi structurate pentru bunul trai al comunităţii. Viitorul parlamentar trebuie să aibă un profil moral studiat, analizat dinainte, pentru a fi convins, într-o proporţie covârşitoare, că pe parcursul mandatului pe care îl va derula nu vei mai avea incidente de tipul „a fost săltat”... Plecând de la cele trei criterii, urmează un echilibru de gen, între femei şi bărbaţi... PSD va face o impresie bună în Parlament dacă va accepta reforma, pentru că are resurse!
A consemnat Anca BURNICHE
* * *
„Delimitarea oilor albe de oile negre trebuie să se facă în interiorul partidului, acolo unde criteriile de integritate să urmărească primenirea Parlamentului”- Mihai Chirica
* * *
Din campania electorală de la locale am învăţat că este important să fii temperat, să nu promiţi lucruri în care nu crezi nici tu, jucând un rol importat prezenta ta în rândul oamenilor, a celor pentru care vrei să lucrezi” - Mihai Chiric

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Unde sunt banii Securitatii si cum scapa marii vinovati. Nu exista mare privatizare in Romania fara un securist in poveste
29/12/2019 05:53

 Dupa un scurt moment de recul in 1990, Securitatea s-a repliat si s-a salvat pe toate caile posibile: nu exista mare privatizare in Romania care sa nu aiba undeva in povestea ei o figura importanta din Se ...

VIDEO Au apărut imaginile cu momentul în care Klaus Iohannis e apostrofat, când depune o coroană, la Arcul de Triumf, de Ziua Națională: Nu vă mai bateți joc
03/12/2019 12:10

 Klaus Iohannis a fost tinta unor atacuri verbale, de Ziua Natională, la parada militară de la Arcul de Triumf din Bucuresti! În timp ce depunea o coroană in memoria eroilor, un bărbat a pro ...

Rezultate finale la alegerile prezidentiale: Iohannis - 66,09 %, Dancila - 33,91%
28/11/2019 14:32

 Purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central (BEC), Mircea Preotescu, a anuntat, joi la amiaza, rezultatul final al alegerilor prezidentiale. Astfel, Klaus Iohannis a obtinut 66,09 % din numarul ...

Peste 770.000 de ieşeni, aşteptaţi la vot
23/11/2019 00:00

  * peste 18 milioane de romani cu drept de vot sunt aşteptaţi, maine, la vot, la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale * romanii au de ales intre Klaus Iohanis, actualul preşedinte al Romaniei, ...

Dan Lungu: „Voi vota împotriva reciclării analfabetei de tristă amintire”
09/11/2019 00:00

  Alianţa 2020 USR-PLUS locală a semnalat, printr-un eveniment electoral desfăşurat la Iaşi, importanţa participării comunităţii la vot, duminică. Membrii celor două filiale ieşene menţioneaz ...

Hai la vot!
09/11/2019 00:00

  * romanii merg duminică la vot, la alegeri prezidenţiale * in cazul in care niciunul dintre candidaţi nu adună jumătate plus 1 din voturi, raportat la totalul listelor, pe 24 noiembrie 2019 se va o ...

Şi deţinuţii se înghesuie să voteze
09/11/2019 00:00

  * 621 de deţinuţi din Penitenciarul Iaşi şi-au exprimat intenţia de a participa la vot, maine Astfel, duminică, in ziua votării, incepand cu ora 8, cate o echipă formată din cel puţin 2 membr ...

Păcatele candidaţilor la Preşedinţie
08/11/2019 00:00

  * după ce a fost analizată integritatea candidaţilor propuşi de principalele partide pentru alegerile prezidenţiale, s-a constatat că 7 dintre aceştia sunt in zona roşie * sunt prezentate inform ...

  Campania „candidaţilor laşi” /  Iohannis – Dăncilă, finala aşteptată de toată lumea!
07/11/2019 00:00

  * şeful statului se bucură de 38,9% din intenţiile de vot, fiind urmat de Viorica Dăncilă (PSD) - 22,6%, şi de candidatul USR-PLUS, Dan Barna, cu 19,1% Peste 18 milioane de romani sunt aşteptaţ ...

Maricel Popa: „Parlamentarii au trădat voinţa poporului”
06/11/2019 00:00

  * liderul social-democraţilor ieşeni consideră că, „pentru liberali, depesedizarea Romaniei inseamnă concedieri masive in intreg sistemul bugetar, in urma cărora sute de mii de romani şi-ar ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei