Weekend de foc în PSD

default

Dimensiune font:

| 05-10-2015 05:45

Social-democraţii moldoveni au avut un sfârşit de săptămână tumultuos, având în vedere că patru organizaţii judeţeni şi-au desemnat liderii care să-i conducă. Astfel, în judeţele Vaslui, Suceava, Botoşani şi Iaşi au avut loc alegeri, dar cea mai spumoasă conferinţă s-a dovedit a fi cea din capitala Moldovei, în interiorul acestei organizaţii fiind date lupte dure pentru funcţii. După ce Dragnea a făcut presiuni să se ajungă la un consens şi la Iaşi, şefia organizaţiei a fost preluată de tandemul Lupu - Chirica

Deşi ultimele luni au fost tumultuoase în organizaţia Judeţeană PSD Iaşi, social-democraţii luptându-se la propriu pentru o funcţie de conducere, se pare că presiunile făcute de la centru, pentru formarea unui tandem, au avut rezultat, membri de partid mimând în cele din urmă pacea. Astfel, în cadrul conferinţei judeţene PSD, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Victorel Lupu, a fost ales în funcţia de preşedinte al tuturor pesediştilor. Acesta va face echipă împreună cu viceprimarul Mihai Chirica, votat preşedinte-executiv al organizaţiei, dar şi cu Vasile Cîtea, acesta din urmă ocupând funcţia de secretar-general. Chiar dacă s-a votat această echipă, cele două tabere care s-au creat în ultimele luni în PSD nu şi-au strâns mâna de bunăvoie, ci forţate de preşedintele Liviu Dragnea, care i-a ameninţat că vor aduce un şef din afara organizaţiei, dacă nu se vor linişti spiritele. Astfel, împinşi de la spate, cei peste 570 de pesedişti au votat la foc rapid, doar prin ridicarea mâinilor, uitând cu totul de prevederile din statut ce impuneau desemnarea conducerii prin vot secret.
Experienţa lui Victorel Lupu, dobândită în cei 20 de ani de când face parte din partid, dar şi vârsta, l-au făcut să aibă un discurs aşezat, fără a trăda nicio clipă conflictele interne din PSD. „Este pentru prima dată când alegem toţi o singură echipă, aceasta fiind o garanţie că vom face lucruri bune. Ne aşteaptă o perioadă deosebit de grea, cu alegeri locale şi parlamentare, iar prin faptul că noi avem primari mulţi, consilieri locali şi judeţeni mulţi, avem şi un nivel ridicat de responsabilitate, iar orice procent mai mic (la tururile de scrutin care urmează-n.r.) va fi o nerealizare a noii conduceri. Eu am ajuns în fiecare comună, am vorbit cu fiecare primar şi sunt încrezător că vom face ceva împreună!”, a declarat Lupu, preşedintele validat al Organizaţiei Judeţene PSD. Ca o extremă a acestuia, a venit discursul lui Mihai Chirica, social-democrat care a râvnit la funcţia de conducere, dar care s-a retras din cursă în timpul jocului, ce a ţinut să-i neapărat să-şi nominalizeze susţinătorii. „ Am pornit din dorinţa de a face mai bine. Nu vreau să mai dezgrop un subiect care a fost atât de fierbinte şi care, într-o anumită măsură, este şi motivul pentru care ne aflăm astăzi aici. Trebuie însă să apreciem tot ceea ce a fost bun şi să ne asumăm doar partea frumoasă a echipei, având forţa să mergem mai departe”, a declarat Chirica, precizând că împreună cu el au adus în partid ideea de reformă Mihai Mihalache, Sorin Iacoban, Gabriel Harabagiu, Daniel Mătăsaru, Cătălin Bulgariu şi Vasile Cîtea. „Pe fondul schimbării am arătat că înţelepciunea şi dorinţa de a face reformă în partid este mai presus de dorinţa de a ocupa o funcţie şi înţelepciunea s-a văzut la noi, cei care am cerut reformă”, a punctat Chirica. Ceea ce nu a luat în calcul viceprimarul este numărul redus al muşchetarilor din tabăra sa, raportându-ne la toţi consilierii locali şi judeţeni, dar şi la parlamentarii social-democraţi.
La conferinţa judeţeană a social-democraţilor ieşeni a luat parte şi Liviu Dragnea, preşedintele partidului, care s-a declarat mulţumit de faptul că în PSD Iaşi s-a ajuns la un consens, în cele din urmă. În discursul său, Liviu Dragneae nu l-a uitat pe Gheorghe Nichita, cel care a păstorit Organizaţia Judeţeană timp de 10 ani, încurajând actuala conducere a partidului să ţină cont de reuşitele formaţiunii politice de până acum şi să le ducă mai departe. „Atât cei care-l susţin, cât şi cei care sunt împotriva lui, trebuie să ţină cont că în acest judeţ s-au făcut lucruri importante prin contribuţia lui Gheorghe Nichita. Să nu faceţi greşeala să încercaţi să ştergeţi cu buretele tot ce a făcut un om”, a conchis Dragnea, îndemnându-i pe Lupu şi pe Chirica să păstreze lucrurile bune în partid şi să clădească viitorul ca pe o construcţie cu o fundaţie deja existentă.
Deşi este limpede că de pe urma acestuia tandem nu au ieşit mulţumiţi toţi social-democraţii, aceştia sunt conştienţi că orice gâlceavă în interiorul partidului va plasa organizaţia rău în ochii electoratului. „Consider că soluţia adoptată este una care îmbină echilibrul cu entuziasmul politic. Ar trebui ca după această conferinţă lucrurile să se liniştească şi tensiunile să dispară, iar noi sa mergem toţi în aceeaşi direcţi. Dacă nu vom face acest lucru vor exista premisele ca obiectivele noastre politice sa nu poată fi atinse. Sunt convins ca de pe urma turbulenţelor din PSD Iaşi vor avea de câştigat doar cei de la PNL”, a punctat Cristian Stanciu, liderul consilierilor judeţeni PSD.

Citește și A reuşit Dragnea să-i împace?


Şefi PSD revalidaţi în Moldova
Tot la sfârşitul acestei săptămâni a fost revalidat în fruntea PSD Vaslui şi Dumitru Buzatu, acesta ocupându-se în continuare de Organizaţia Judeţeană de la Vaslui, fiind şi singurul candidat pentru această funcţie. Potrivit pesedistului, acesta va fi ultimul mandat ca şef al organizaţiei, considerând că partidul va trebui condus de o persoană mai tânără. „În 2017 va trebui să alegeţi alt preşedinte. Va fi un moment în care va trebui să transferăm către generaţia mai tânără responsabilitatea conducerii organizaţiei noastre. Asta nu va însemna că până la plecarea mea nu vom face tot posibilul pentru ca organizaţia să-şi menţină capacitatea de luptă politică şi să obţinem şi în alegerile viitoare cele mai bune rezultate”, a declarat Dumitru Buzatu.
Pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD Vaslui a fost votat pentru un nou mandat deputatul de Bârlad Adrian Solomon, secretar general al organizaţiei a rămas Ciprian Trifan, iar funcţia de trezorier va fi ocupată în continuare de Ramona Mocanu.
Şi pesediştii botoşăneni au considerat că este benefic să meargă mai departe cu deputatul Andrei Dolineaschi, care a fost reales ca preşedinte al PSD Botoşani, după ce, în urmă cu câteva luni, a demisionat din funcţie în semn de solidaritate Liviu Dragnea, care a fost condamnat pentru organizarea referendumului de demitere a lui Traian Băsescu.


Sucevenii i-au dat papucii lui Dragnea
Fiind prezent şi la Conferinţa Judeţeană a PSD Suceava, acolo unde Cătălin Nechifor a fost reconfirmat ca şef al pesesdiştilor, Liviu Dragnea a fost cadorisit cu o pereche de pantofi. „Pentru că aveţi o cale dificilă de străbătut, vreau să vă ofer din partea organizaţiei judeţene a PSD Suceava ceva care să vă folosească şi să mergeţi bine până la capăt”, i-a spus Nichifor şefului de la Bucureşti, precizând totodată că social-democraţii suceveni îl vor susţine ca Congres.


Grupaj realizat de Anca BURNICHE

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Unde sunt banii Securitatii si cum scapa marii vinovati. Nu exista mare privatizare in Romania fara un securist in poveste
29/12/2019 05:53

 Dupa un scurt moment de recul in 1990, Securitatea s-a repliat si s-a salvat pe toate caile posibile: nu exista mare privatizare in Romania care sa nu aiba undeva in povestea ei o figura importanta din Se ...

VIDEO Au apărut imaginile cu momentul în care Klaus Iohannis e apostrofat, când depune o coroană, la Arcul de Triumf, de Ziua Națională: Nu vă mai bateți joc
03/12/2019 12:10

 Klaus Iohannis a fost tinta unor atacuri verbale, de Ziua Natională, la parada militară de la Arcul de Triumf din Bucuresti! În timp ce depunea o coroană in memoria eroilor, un bărbat a pro ...

Rezultate finale la alegerile prezidentiale: Iohannis - 66,09 %, Dancila - 33,91%
28/11/2019 14:32

 Purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central (BEC), Mircea Preotescu, a anuntat, joi la amiaza, rezultatul final al alegerilor prezidentiale. Astfel, Klaus Iohannis a obtinut 66,09 % din numarul ...

Peste 770.000 de ieşeni, aşteptaţi la vot
23/11/2019 00:00

  * peste 18 milioane de romani cu drept de vot sunt aşteptaţi, maine, la vot, la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale * romanii au de ales intre Klaus Iohanis, actualul preşedinte al Romaniei, ...

Dan Lungu: „Voi vota împotriva reciclării analfabetei de tristă amintire”
09/11/2019 00:00

  Alianţa 2020 USR-PLUS locală a semnalat, printr-un eveniment electoral desfăşurat la Iaşi, importanţa participării comunităţii la vot, duminică. Membrii celor două filiale ieşene menţioneaz ...

Hai la vot!
09/11/2019 00:00

  * romanii merg duminică la vot, la alegeri prezidenţiale * in cazul in care niciunul dintre candidaţi nu adună jumătate plus 1 din voturi, raportat la totalul listelor, pe 24 noiembrie 2019 se va o ...

Şi deţinuţii se înghesuie să voteze
09/11/2019 00:00

  * 621 de deţinuţi din Penitenciarul Iaşi şi-au exprimat intenţia de a participa la vot, maine Astfel, duminică, in ziua votării, incepand cu ora 8, cate o echipă formată din cel puţin 2 membr ...

Păcatele candidaţilor la Preşedinţie
08/11/2019 00:00

  * după ce a fost analizată integritatea candidaţilor propuşi de principalele partide pentru alegerile prezidenţiale, s-a constatat că 7 dintre aceştia sunt in zona roşie * sunt prezentate inform ...

  Campania „candidaţilor laşi” /  Iohannis – Dăncilă, finala aşteptată de toată lumea!
07/11/2019 00:00

  * şeful statului se bucură de 38,9% din intenţiile de vot, fiind urmat de Viorica Dăncilă (PSD) - 22,6%, şi de candidatul USR-PLUS, Dan Barna, cu 19,1% Peste 18 milioane de romani sunt aşteptaţ ...

Maricel Popa: „Parlamentarii au trădat voinţa poporului”
06/11/2019 00:00

  * liderul social-democraţilor ieşeni consideră că, „pentru liberali, depesedizarea Romaniei inseamnă concedieri masive in intreg sistemul bugetar, in urma cărora sute de mii de romani şi-ar ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei