1 prislop bis

Dimensiune font:

Drumul florilor din Ţara Haţegului FOTO

| 19-08-2016 19:00

Peste 2.000 de kilometri, o listă lungă de locuri văzute şi simţite, întoarceri în timp şi proiecţii pentru un alt mâine * acest periplu a izvorât din dorinţa de a poposi în leagănul creştinătăţii din România, la peştera Sfântului Andrei, aflată în apropierea localităţii Ion Corvin din Dobrogea * de la acest sâmbure a crescut una dintre cele mai colorate călătorii cu bulz rumen pe Transalpina, reculegere la Prislop, la mormântul părintelui Arsenie Boca, răgaz în umbra Coloanei fără de Sfârşit de la Târgu Jiu ori supă cu urzici culese din grădina Palatul Brukenthal, de la Avrig


Fiecare vară are povestea ei... dar cine s-ar fi gândit că în aceeaşi călătorie pot intra pe fundal Munţii Măcinului, Făgăraşului ori Retezat, porţile Deltei Dunării şi comunitatea lipovenilor de la Jurilovca, broderiile Mănăstirii Curtea de Argeş, albul imaculat al Culelor din Oltenia, muşcatele în lumina apusului de la Prislop, mesajul lăsat de Radu Beligan pe o farfurie în casa unui renumit olar din Horezu, o incursiune printre vestigiile de la Ulpia Traiana Sarmizegetuza, o cină pe străduţele ascunse din Sibiu şi o reîntoarcere în oraşul natal de la poalele Tâmpei. Călătorului îi şade bine cu drumul, cel puţin aşa spun bătrânii, iar al nostru a fost primenit la tot pasul cu poveşti.


Pescarii de pe Dunăre
Drumuri de piatră ori bucăţi frânte de autostradă ne-au dus în multe din fostele provincii istorice ale ţării. Primul popas a fost printre lipoveni şi ţânţari, la Jurilovca, un loc încă marcat de tradiţii şi obiceiuri ruseşti. Localitatea este situată în partea de sud a judeţului Tulcea, pe malul lacului Razelm, iar unele gospodării încă mai poartă mândre acoperişurile din stuf şi curatele faţade în alb şi albastru. În prezent, la Jurilovca există cea mai mare comunitate de pescari din Deltă, dar localitatea este cunoscută şi pentru că facilitează accesul spre Gura Portiţei, o fâşie de nisip între Marea Neagră şi Lacul Goloviţa. Cei pasionaţi de istorie pot descoperi la 7 kilometri de Jurilovca, pe un drum din pământ, Cetatea Argamun (Orgame)- cetate antică, grecească, una din cele mai vechi din Dobrogea.
 

Tot în dogoritoarea Dobroge, dar în partea opusă, un alt punct de interes îşi aşteaptă an de an vizitatorii: Mănăstirea „Peştera Sfântului Apostol Andrei“ . Legendele locului spun că în munţii măcinaţi ai zonei a poposit cel dintâi chemat apostol, Andrei fiind cel care a adus învăţătura lui Iisus în Bitinia, Bizantia, Tracia şi Macedonia, cu ţinuturile din jurul Mării Negre până în Crimeea.

Cei care ajung la Mănăstirea aflată la aproximativ 60 de kilometri de Constanţa se pot închina atât în peştera afumată de oieri de-a lungul timpului, cât şi în noua biserică. Cel mai adesea credincioşii îşi lasă în crăpăturile peşterii dorinţele înşirate pe fâşii de hârtie, iar înainte de plecare poposesc pe bucata de piatră unde se crede că dormea apostolul.


Cocoşul de Hurez

După o zi de mers pe fragmentele de autostradă din sudul ţării, desprinse parcă dintr-un desen abstract, am poposit într-un alt loc de poveste: în patria ceramicii de Horezu, nu înainte de a trece pragul Mănăstirii Curtea de Argeş, ctitorie a lui Neagoe Basarab, una dintre minunile arhitecturale ale ţării. 
La Horezu am păşit în atelierul de ceramică al lui Ion Paloşi, unde am încercat lutul din care ies minunatele oale ce ajung în toată lumea.

„Am dus ceramica de Horezu peste tot în lume, iar în atelierul nostru au păşit oameni importanţi“, a spus ceramistul care ne-a invitat să ne probăm abilităţile de olari şi ne-a vorbit despre semnificaţia simbolurilor de pe oalele de la Horezu: cocoşul, şarpele şi pomul vieţii. Mărturie că nume importante au trecut pragul atelierului Paloşi stau oalele semnate de prinţul Charles, Radu Beligan sau Tudor Gheorghe.


La îndemnul ceramistului de la Horezu, am ajuns la Cula Greceanu de la Măldăreşti. Aşa am învăţat că o culă este un tip de casă boierească înaltă, cu bază dreptunghiulară, construită asemenea unor turnuri de apărare, dar având înfăţişarea şi confortul unui mic castel provincial.

Am aflat că bătrâna culă de un alb imaculat, situată între brazi şi castani, a fost platou de filmare pentru numeroase filme istorice, acolo fiind surprins şi finalul peliculei Aferim!, a lui Radu Jude, care anul trecut a câştigat, la Berlin, Ursul de Argint pentru cel mai bun regizor.


Patria lui Brâncuşi

Pentru că o vizită în Oltenia nu avea cum să ocolească meleagurile lui Brâncuşi, o după-amiază a fost dedicată ansamblului de sculpturi de la Târgu Jiu. „Eu vreau să sculptez forme care pot da bucurie oamenilor”, spunea Constantin Brâncuşi. Şi asta am simţit când am poposit în umbra Coloanei fără Sfârşit, când am trecut pe sub Poarta Sărutului, am parcurs Aleea Scaunelor şi ne-am învârtit în jurul Mesei Tăcerii. Doar în preajma acestor capodopere aliniate pe o axă dictată de geniul sculptorului ai putea înţelege poate simplitatea spiritului popular. Ansamblul de la Târgu Jiu a fost gândit ca un omagiu adus eroilor gorjeni căzuţi pe câmpul de luptă în Primul Război Mondial.


Până a ajunge în Oltenia nu am ştiut despre varietatea de lăcaşuri de cult din zonă. Deşi sunt nenumărate biserici şi mănăstiri pe toată Valea Oltului, pe noi paşii ne-au dus la Mănăstirea Dintr-un Lemn, aflată la 25 de kilometri de Râmnicu Vâlcea, în comuna Frânceşti. Legenda locului spune că bisericuţa din lemn ar fi ridicată în secolul XVI cu materialul dintr-un singur stejar. Ea a fost construită în cinstea unei Icoane a Maicii Domnului, ce se păstrează în biserica de piatră a mănăstirii. Un sâmbure de adevăr ar avea această legendă, dacă luăm în considerare stejarii seculari care străjuiesc lăcaşul de cult.


În acelaşi judeţ, puteţi vizita şi o ctitorie a boierilor Craioveşti, Mănăstirea Bistriţa. În acest lăcaş se află moaştele Sfântului Grigorie Decapolitul aduse de la Constantinopol de marele ban Barbu Craiovescu al Olteniei. Cei pasionaţi de pictură pot admira şi interiorul realizat de Gheorghe Tattarescu, în anul 1850, care oferă o altă perspectivă asupra picturii bisericeşti. Imediat după ieşirea din curtea mănăstirii puteţi porni prin Cheile Bistriţei, un loc care îşi lega numele de Regina Maria, iar cei pasionaţi de speologie pot vizita Peştera Liliecilor şi Peştera Urşilor.


De pe vârful rutier al României spre Ţara Haţegului

Ca să trecem din Oltenia spre Transilvania am pornit pe „Drumul Regelui“. Un fost drum al transhumanţei, Transalpina ne-a oferit unele dintre cele mai spectaculoase peisaje de pe acoperişul rutier al României. Altitudinea maximă la care urcă şoseaua este de 2.145 de metri în Pasul Urdele, iar din popasurile înjghebate la marginea drumului poţi lua o gustare sau un suvenir. În coşul nostru am strâns siropuri, caş şi pălincă, dar am servit şi un bulz rumen care a mai domolit din răcoarea de pe vârful rutier al ţării.


Părăsind „Drumul Regelui“ am pornit spre Haţeg, cu gândul de-a ajunge la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, însă drumul ne-a dus în inima Ţării Haţegului, la Prislop.

Măicuţele de la Prislop spun că ajungi la mormântul Părintelui Arsenie Boca în momentul în care eşti pregătit. Noi am poposit în Haţeg într-o după-amiază de joi, când şirul de oameni de la mormânt nu era foarte mare. Spre Silvaşu de Sus drumul puţin practicabil şerpuieşte printre dealurile depresiunii Haţegului. La tot pasul găseşti de cumpărat ghivece cu flori, iar pelerinii şi-au făcut un obicei din a duce minunatele flori la Prislop, acolo unde măicuţele au grijă de darul lor.

Oameni din toate colţurile ţării iau calea Prislopului pentru reculegere la mormântului celui supranumit Sfântul Ardealului. Unii vin să-şi plângă suferinţele, alţii doar să mulţumească pentru minunile săvârşite în viaţa lor. Cuvintele sunt puţine pentru a descrie starea de la Prislop, dar un lucru este cert: nimeni nu pleacă nemişcat din inima Haţegului.


Popasuri între Sibiu şi Braşov

După alte popasuri scurte în Munţii Haţegului, la barajul Gura Apelor, şi la Castelul Corvinilor din Hunedoara, am pornit spre Sibiu şi Braşov. Între cele două mari oraşe ale Ardealului, o altă destinaţie a adus spre noi numele părintelui Arsenie Boca: Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, un loc minunat scăldat în lumină şi flori. Tot între Sibiu şi Braşov puteţi să poposiţi în grădinile Palatului Brukenthal de la Avrig, acolo unde preparatele culinare pregătite cu ingrediente locale sunt la mare căutare.


Fiecare din aceste locuri oferă o poveste în sine, însă adunate au făcut parte dintr-un pelerinaj propriu care a avut o consistenţă nemaiîntâlnită până acum. Cred că fiecare loc prin care trecem lasă o amprentă asupra fiinţei noastre, chiar dacă avem impresia că sunt simple popasuri într-o altă călătorie.

Loading...

 

ULTIMA ORA

 

 

Primăria municipiului Iaşi, cu sediul în bdul Ştefan cel Mare şi Sfânt nr. 11, organizează licitaţii publice pentru: 1. vânzare prin licitaţie publică conform HCL nr. 33/30.01.2018 organizată în data de 06.03.2018, ora 14.00, pentru terenul în suprafaţă de 134mp, situat în Iaşi, strada Mioriţei între nr. 2 şi 4, aparţinând domeniului privat al municipiului Iaşi. Data limită pentru depunerea dosarelor: 05.03.2018, ora 13.00; 2. vânzare prin licitaţie publică conform HCL nr. 34/30.01.2018 organizată în data de 06.03.2018, ora 14.00, pentru terenul în suprafaţă de 1062,18mp, situat în Iaşi, strada Hlincea nr. 67A, identificat în tarlaua 69, parcela 3837/52, având nr. cadastral 157758, înscris în cartea funciară nr. 157758, situat în Iaşi, strada Hlincea nr. 67. Data limită pentru depunerea dosarelor: 05.03.2018, ora 13.00; 3. vânzare prin licitaţie publică conform HCL nr. 35/30.01.2018 organizată în data de 06.03.2018, ora 14.00, pentru terenul în suprafaţă 149mp, situat în Iaşi, strada Hlincea nr. 71A, identificat în tarlaua 69, parcela 3837/51, având nr. cadastral 157789, înscris în cartea funciară nr. 157789. Data limită pentru depunerea dosarelor: 05.03.2018, ora 13.00. 4. vânzare prin licitaţie publică conform HCL nr. 36/30.01.2018 organizată în data de 06.03.2018, ora 14.00, pentru terenul în suprafaţă de 285mp, situat în Iaşi, strada Hlincea nr. 59A, identificat în tarlaua 69, parcela 3837/50, având nr. cadastral 157740, înscris în cartea funciară nr. 157740. Data limită pentru depunerea dosarelor: 05.03.2018, ora 13.00. Licitaţiile vor avea loc la primăria municipiului Iaşi din bdul Ştefan cel Mare şi Sfânt nr. 11.
PUBLICAȚIE DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. TEOCLINIK S.R.L. Vaslui, cu sediul social în Mun. Vaslui, str. Victoriei, nr. 100, bl. 100, sc. A, etaj 2, ap. 1, jud. Vaslui, Nr. de înreg. ORC: J37/422/2007, CUI RO 21973910, potrivit Sentinţei civile nr. 373/F/2015 din data de 25.11.2015, pronunţată de Tribunalul Vaslui, Secția civilă, în dosarul nr. 4262/89/2013, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică la data de 30.03.2018, ora 12.00, a activelor S.C. TEOCLINIK S.R.L. Vaslui, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași: Nr. activ – Denumire şi descriere activ – Valoare de evaluare (pret fără T.V.A.*) – Valoare de pornire a licitaţiei (pret fără T.V.A.*) Activ 1 – ANALIZOR AUTOMAT PENTRU COAGULARE SYSMEX CA-560, SN A4276, anul fabricării 01/2010, nr. inv. 114 COMPUTER TOMOGRAF SOMATOM EMOTION 6 SLICE (DE), marca Siemens, fabricat în Germania, anul fabricării 2010, model nr. 10046766, SN 80109 RMN MAGNETOM ESSENZA, marca Siemens – fabricat în Germania, anul fabricării 2010, model nr. 10352127, SN 49097 – 2.424.500,00 lei – 2.424.500,00 lei Activ 2 – ANALIZOR AUTOMAT DE HEMATOLOGIE, marca Siemens, model Advia 2120i, S/N IR10031042, nr. inv. 117 – 134.910,00 lei – 134.910,00 lei Activ 3 – ANALIZOR AUTOMAT DE IMUNOLOGIE, Immulite 1000, SN I2221/2010, frecventa 50 Hz, anul fabricării 2010, nr. inv. 112 – 63.600,00 lei – 63.600,00 lei Activ 4 – APARATURĂ MEDICALĂ PENTRU LABORATOR Analizor ioni Medica Easy Lyte Plus Na/K/CI, SN 31075BNKC, nr. inv. 6 Aparat electrochirurgie, model Surtron 120, fabricat în Italia, clasa I CF, SN 00467/4008, anul fabricării 2008 – Centrifugă, model MPW-223e, SN 10223e141607, anul fabricării 2007 viteza max. 1/min 4000 rpm – Concentrator oxigen EverFlo / OPI, SN 0016499, max. O2: 96% Fotometru portabil BioMérieux, model Densimat, SN IDN012623, fabricat în Italia – Sistem ECG Computerizat CARDIAX, SN 0607031420, fabricat în Ungaria Videocolposcop Fiber Optic, model Dr Camscope (XGA), SN DCSM – 11C – 145, anul fabricarii 03/2011, fabricat în Korea MOBILIER ŞI APARATURĂ BIROTICĂ Notebook Toshiba 17.3, model SATELLITE C75-A-10W, SN 9D024769C, procesor Intel I3 Acvariu cu filtre TETRATEC si FLUVIAL FX5 Aer condiŢionat - 3 buc Calculator Dualcore Casă marcat Copiator Color Minolta, Bizhub C220, SN A0ED023036217 Mobilier farmacie (demontat) Sistem Dualcore + monitor 19'' Sistem Intel Sistem supraveghere (aferent spaţiului închiriat) Tâmplărie PVC (montata) – 52.470,00 lei – 52.470,00 lei Activ 5 – MIJLOACE DE TRANSPORT FIAT 500 ABARTH - AUTOTURISM, CAROSERIE - AB BERLINĂ CU HAYON, MARCA FIAT, TIP - 312/AXD1A/500 ABARTH, NR. IDENTIFICARE ZFA31200000252581, NORMA POLUARE EURO 4, AN FABRICAŢIE 2008, MASA PROPRIE 1110 KG, NUMĂR LOCURI 4, CILINDREE 1368 CMC, PUTERE 99 KW (134,5 CP), SURSA ENERGIE BENZINĂ, TRACŢIUNE FAŢĂ, CULOARE NEGRU, CO2- 155 G/KM, CAPACITATE REZERVOR 35 L, DATA PRIMEI ÎNMATRICULĂRI ÎN ROMÂNIA 2009, NR. ÎNMATRICULARE VS-67-TLK, KM LA BORD - 142.202. Stare tehnică - turbină defectă, mâner portieră rupt, parbriz spart – 31.470,00 lei – 31.470,00 lei Pentru bunurile mobile se percepe T.V.A. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 29.03.2018, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Poate participa la licitaţie orice persoană fizică sau juridică care depune până la data de 29.03.2018, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, orele 08.00–16.00. Relaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul www.insolventa.ro si la numerele de telefon: 0758049904, 0757545545, 0232/243864 sau e-mail vanzari@insolventa.ro. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L
PUBLICAȚIE DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. – Filiala Suceava, cu sediul în mun. Suceava, str. Mihai Eminescu, nr. 10, sc. A, et.4, camera 19, jud. Suceava, în calitate de lichidator judiciar al debitorului Chilia S.R.L., cu sediul social în loc. Pojorâta, str. Principală, nr. 108, jud. Suceava, Nr. de înreg. O.R.C. J33/816/1992; CUI 769927, potrivit Sentinței nr. 228 din data de 27.10.2015, pronunţată de Tribunalul Suceava în dosarul nr. 9003/86/2012*, anunţă, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică la data de 19.03.2018, ora 14.00, la sediul lichidatorului judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. Filiala Suceava din mun. Suceava, str. Mihai Eminescu, nr. 10, sc. A, et. 4, camera 19, jud. Suceava, a activelor: Nr. activ – Denumire şi descriere active – Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*) – Valoare de pornire licitație (lei, fără T.V.A.*) Activ nr. 2 – Fosta fabrică lactate sc. 355mp cu echipamente prelucrare lapte şi teren st. 2.539mp, amplasată în sat Pojorâta, com. Pojorâta, jud. Suceava (zona centrală, apropierea Pârâului Izvor şi Râului Moldova). Proprietatea pretabilă pentru spaţii de producţie şi industriale este formată din secţie prelucrare lapte sc. 240mp, P+E+M (etajul şi mansardă cu birouri), anul PIF cca.1970 şi anexa sc. 115mp (utilizare service auto), P, dispune de utilităţi, împrejmuire parţială, deschidere la DN 17. (CF nr. 30648/, nr. cad. 1031–882/131–882/13) (CF nr. 3579/, nr. cad. 882/6882/7) (CF 32862/). Depozit frigorific sc. 171,99mp, an PIF 1996, vol. 515,97mc., P, H. 3,0m, dispune de utilităţi. Accesul se face prin parcela de teren în proprietatea dl. Viorel Mugureanu, drum ce face legătura cu DN17. Imobilul este pretabil pentru spaţii industriale şi depozitare. (CF nr. 30277/, nr. cad. 894/10). Notă: terenul st. 2.846mp, pe care este edificat depozitul frigorific nu este proprietatea S.C. Chilia S.R.L. și nu face obiectul vânzării. – 559.870,00 – 475.889,50 * În cadrul licitaţiei, dacă este cazul, se vor aplica prevederile art. 292 din Legea nr. 227/2015, care dispun scutirea de taxa pe valoare adăugată a „...livrarea de construcţii/părţi de construcţii şi a terenurilor pe care sunt construite, precum şi a oricăror altor terenuri. Prin excepţie, scutirea nu se aplică pentru livrarea de construcţii noi, de părţi de construcţii noi sau de terenuri construibile”. Pentru bunurile mobile se percepe T.V.A. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 16.03.2018, ora 12.00 la sediul lichidatorului judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. Filiala Suceava din mun. Suceava, str. Mihai Eminescu, nr. 10, sc. A, et. 4, camera 19, jud. Suceava. Poate participa la licitaţie orice persoană fizică sau juridică care depune până la data de 16.03.2018, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar mun. Suceava, str. Mihai Eminescu, nr. 10, sc. A, et. 4, camera 19, jud. Suceava, documentele precizate în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, orele 08.00–16.00, până pe data de 16.03.2018, ora 12.00. Relaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul www.insolventa.ro si la numerele de telefon: 0758049901, 0757545545, 0232/243864. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. – Filiala Suceava Practician în insolvență, Andronic Lucian

 

 Călătorie în timp la Ateneul din Iaşi
20/01/2018 07:37

De cum se mijesc zorii, in Tătăraşii Iaşului incepe forfota. Oameni grăbiţi, manaţi de ganduri şi de planuri, copii ce se revarsă spre şcoli, tineri infriguraţi de primul ger al iernii care le pişc ...

Dorele, dar cu ciufii ce-ai avut?
28/12/2017 11:33

 La Casa de Asigurări de Sănătate din Iaşi există o salcie. Una mare, plangăcioasă, care vara face umbră, toamna multe frunze, dar adăposteşte şi o colonie de vreo 67 de ciufi de pădure, o spec ...

Sirianul care poartă cu mândrie ia românească FOTO
04/11/2017 06:08

 „Oamenilor le este ruşine de multe ori să ceară ajutorul. Pe unii, suferinţa ii transformă in stană de piatră. Mie imi deschide ochii şi inima. Trebuie să avem bunul-simţ şi delicateţea ...

Tânăra care a descifrat o lume dominată de bărbaţi: ,,Pokerul îţi oferă flexibilitate şi libertate”
29/10/2017 13:00

 Luciana Manolea este o femeie puternică, intimidantă cand te uiţi in ochii ei şi o adevărată campioană. Iubeşte ceea ce face, ştie să se descurce in situaţii critice, iar jocurile live nu o pot ...

Lungani, locul unde s-a reinventat natalitatea
21/10/2017 05:45

De la Grigore Ureche la Delavrancea şi Sadoveanu Nu cred că Lungani vă sună prea cunoscut. Ar trebui? Vă veţi intreba... Poate că da, pentru că aici, la Goeşti - unul dintre satele componente ale co ...

Mărturia trecerii pe la cei 20 de stâlpi dinaintea Sfintei Parascheva
15/10/2017 11:45

Zilele lui octombrie n-au fost vreodată mai călduroase ori mai senine ca cea de-a douăsprezecea de anul acesta. După-amiaza şi seara zilei de 12 octombrie este aceea in care toate puterile m-au purtat pe s ...

Tânărul nevăzător care cântă la 10 instrumente
07/10/2017 05:00

 Eusebiu Toma este un tanăr botoşănean care te poate face lesne să plangi in momentul in care-i afli povestea. Din cauza unor probleme medicale, acesta şi-a pierdut, cu mulţi ani in urmă, vederea. N ...

Monument de valoare națională și universală, în ruină Casa „Vasile Alecsandri” stă să se prăbușească în fiecare minut
30/09/2017 04:30

 Casa „Vasile Alecsandri” din municipiul Bacău se află in stare avansată de degradare. Clădirea ce datează de la sfarşitul secolului al XVIII-lea a fost inclusă in grupa A pe Lista Monum ...

Poveştile inginerilor care au pus bazele industriei chimice -- FOTO/VIDEO
24/09/2017 10:59

 Emoţiile nu le-au tulburat cu nimic bucuria revederii foştilor absolvenţi ai promoţiei 1957 „Prof. dr. Gheorghe Alexa”, de la Facultatea de Chimie Industrială (actualmente Facultatea de I ...

Pasajele nimănui! FOTO/ VIDEO
17/09/2017 12:40

În următorii ani, nu mai puţin de patru pasaje ar putea fi realizate in diferite zone din oraş, uşurand  viaţa şoferilor, sufocaţi zilnic de traficul infernal. Lăudabilă, fireşte, iniţiati ...