1 prislop bis

Dimensiune font:

Drumul florilor din Ţara Haţegului FOTO

| 19-08-2016 19:00

Peste 2.000 de kilometri, o listă lungă de locuri văzute şi simţite, întoarceri în timp şi proiecţii pentru un alt mâine * acest periplu a izvorât din dorinţa de a poposi în leagănul creştinătăţii din România, la peştera Sfântului Andrei, aflată în apropierea localităţii Ion Corvin din Dobrogea * de la acest sâmbure a crescut una dintre cele mai colorate călătorii cu bulz rumen pe Transalpina, reculegere la Prislop, la mormântul părintelui Arsenie Boca, răgaz în umbra Coloanei fără de Sfârşit de la Târgu Jiu ori supă cu urzici culese din grădina Palatul Brukenthal, de la Avrig


Fiecare vară are povestea ei... dar cine s-ar fi gândit că în aceeaşi călătorie pot intra pe fundal Munţii Măcinului, Făgăraşului ori Retezat, porţile Deltei Dunării şi comunitatea lipovenilor de la Jurilovca, broderiile Mănăstirii Curtea de Argeş, albul imaculat al Culelor din Oltenia, muşcatele în lumina apusului de la Prislop, mesajul lăsat de Radu Beligan pe o farfurie în casa unui renumit olar din Horezu, o incursiune printre vestigiile de la Ulpia Traiana Sarmizegetuza, o cină pe străduţele ascunse din Sibiu şi o reîntoarcere în oraşul natal de la poalele Tâmpei. Călătorului îi şade bine cu drumul, cel puţin aşa spun bătrânii, iar al nostru a fost primenit la tot pasul cu poveşti.


Pescarii de pe Dunăre
Drumuri de piatră ori bucăţi frânte de autostradă ne-au dus în multe din fostele provincii istorice ale ţării. Primul popas a fost printre lipoveni şi ţânţari, la Jurilovca, un loc încă marcat de tradiţii şi obiceiuri ruseşti. Localitatea este situată în partea de sud a judeţului Tulcea, pe malul lacului Razelm, iar unele gospodării încă mai poartă mândre acoperişurile din stuf şi curatele faţade în alb şi albastru. În prezent, la Jurilovca există cea mai mare comunitate de pescari din Deltă, dar localitatea este cunoscută şi pentru că facilitează accesul spre Gura Portiţei, o fâşie de nisip între Marea Neagră şi Lacul Goloviţa. Cei pasionaţi de istorie pot descoperi la 7 kilometri de Jurilovca, pe un drum din pământ, Cetatea Argamun (Orgame)- cetate antică, grecească, una din cele mai vechi din Dobrogea.
 

Tot în dogoritoarea Dobroge, dar în partea opusă, un alt punct de interes îşi aşteaptă an de an vizitatorii: Mănăstirea „Peştera Sfântului Apostol Andrei“ . Legendele locului spun că în munţii măcinaţi ai zonei a poposit cel dintâi chemat apostol, Andrei fiind cel care a adus învăţătura lui Iisus în Bitinia, Bizantia, Tracia şi Macedonia, cu ţinuturile din jurul Mării Negre până în Crimeea.

Cei care ajung la Mănăstirea aflată la aproximativ 60 de kilometri de Constanţa se pot închina atât în peştera afumată de oieri de-a lungul timpului, cât şi în noua biserică. Cel mai adesea credincioşii îşi lasă în crăpăturile peşterii dorinţele înşirate pe fâşii de hârtie, iar înainte de plecare poposesc pe bucata de piatră unde se crede că dormea apostolul.


Cocoşul de Hurez

După o zi de mers pe fragmentele de autostradă din sudul ţării, desprinse parcă dintr-un desen abstract, am poposit într-un alt loc de poveste: în patria ceramicii de Horezu, nu înainte de a trece pragul Mănăstirii Curtea de Argeş, ctitorie a lui Neagoe Basarab, una dintre minunile arhitecturale ale ţării. 
La Horezu am păşit în atelierul de ceramică al lui Ion Paloşi, unde am încercat lutul din care ies minunatele oale ce ajung în toată lumea.

„Am dus ceramica de Horezu peste tot în lume, iar în atelierul nostru au păşit oameni importanţi“, a spus ceramistul care ne-a invitat să ne probăm abilităţile de olari şi ne-a vorbit despre semnificaţia simbolurilor de pe oalele de la Horezu: cocoşul, şarpele şi pomul vieţii. Mărturie că nume importante au trecut pragul atelierului Paloşi stau oalele semnate de prinţul Charles, Radu Beligan sau Tudor Gheorghe.


La îndemnul ceramistului de la Horezu, am ajuns la Cula Greceanu de la Măldăreşti. Aşa am învăţat că o culă este un tip de casă boierească înaltă, cu bază dreptunghiulară, construită asemenea unor turnuri de apărare, dar având înfăţişarea şi confortul unui mic castel provincial.

Am aflat că bătrâna culă de un alb imaculat, situată între brazi şi castani, a fost platou de filmare pentru numeroase filme istorice, acolo fiind surprins şi finalul peliculei Aferim!, a lui Radu Jude, care anul trecut a câştigat, la Berlin, Ursul de Argint pentru cel mai bun regizor.


Patria lui Brâncuşi

Pentru că o vizită în Oltenia nu avea cum să ocolească meleagurile lui Brâncuşi, o după-amiază a fost dedicată ansamblului de sculpturi de la Târgu Jiu. „Eu vreau să sculptez forme care pot da bucurie oamenilor”, spunea Constantin Brâncuşi. Şi asta am simţit când am poposit în umbra Coloanei fără Sfârşit, când am trecut pe sub Poarta Sărutului, am parcurs Aleea Scaunelor şi ne-am învârtit în jurul Mesei Tăcerii. Doar în preajma acestor capodopere aliniate pe o axă dictată de geniul sculptorului ai putea înţelege poate simplitatea spiritului popular. Ansamblul de la Târgu Jiu a fost gândit ca un omagiu adus eroilor gorjeni căzuţi pe câmpul de luptă în Primul Război Mondial.


Până a ajunge în Oltenia nu am ştiut despre varietatea de lăcaşuri de cult din zonă. Deşi sunt nenumărate biserici şi mănăstiri pe toată Valea Oltului, pe noi paşii ne-au dus la Mănăstirea Dintr-un Lemn, aflată la 25 de kilometri de Râmnicu Vâlcea, în comuna Frânceşti. Legenda locului spune că bisericuţa din lemn ar fi ridicată în secolul XVI cu materialul dintr-un singur stejar. Ea a fost construită în cinstea unei Icoane a Maicii Domnului, ce se păstrează în biserica de piatră a mănăstirii. Un sâmbure de adevăr ar avea această legendă, dacă luăm în considerare stejarii seculari care străjuiesc lăcaşul de cult.


În acelaşi judeţ, puteţi vizita şi o ctitorie a boierilor Craioveşti, Mănăstirea Bistriţa. În acest lăcaş se află moaştele Sfântului Grigorie Decapolitul aduse de la Constantinopol de marele ban Barbu Craiovescu al Olteniei. Cei pasionaţi de pictură pot admira şi interiorul realizat de Gheorghe Tattarescu, în anul 1850, care oferă o altă perspectivă asupra picturii bisericeşti. Imediat după ieşirea din curtea mănăstirii puteţi porni prin Cheile Bistriţei, un loc care îşi lega numele de Regina Maria, iar cei pasionaţi de speologie pot vizita Peştera Liliecilor şi Peştera Urşilor.


De pe vârful rutier al României spre Ţara Haţegului

Ca să trecem din Oltenia spre Transilvania am pornit pe „Drumul Regelui“. Un fost drum al transhumanţei, Transalpina ne-a oferit unele dintre cele mai spectaculoase peisaje de pe acoperişul rutier al României. Altitudinea maximă la care urcă şoseaua este de 2.145 de metri în Pasul Urdele, iar din popasurile înjghebate la marginea drumului poţi lua o gustare sau un suvenir. În coşul nostru am strâns siropuri, caş şi pălincă, dar am servit şi un bulz rumen care a mai domolit din răcoarea de pe vârful rutier al ţării.


Părăsind „Drumul Regelui“ am pornit spre Haţeg, cu gândul de-a ajunge la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, însă drumul ne-a dus în inima Ţării Haţegului, la Prislop.

Măicuţele de la Prislop spun că ajungi la mormântul Părintelui Arsenie Boca în momentul în care eşti pregătit. Noi am poposit în Haţeg într-o după-amiază de joi, când şirul de oameni de la mormânt nu era foarte mare. Spre Silvaşu de Sus drumul puţin practicabil şerpuieşte printre dealurile depresiunii Haţegului. La tot pasul găseşti de cumpărat ghivece cu flori, iar pelerinii şi-au făcut un obicei din a duce minunatele flori la Prislop, acolo unde măicuţele au grijă de darul lor.

Oameni din toate colţurile ţării iau calea Prislopului pentru reculegere la mormântului celui supranumit Sfântul Ardealului. Unii vin să-şi plângă suferinţele, alţii doar să mulţumească pentru minunile săvârşite în viaţa lor. Cuvintele sunt puţine pentru a descrie starea de la Prislop, dar un lucru este cert: nimeni nu pleacă nemişcat din inima Haţegului.


Popasuri între Sibiu şi Braşov

După alte popasuri scurte în Munţii Haţegului, la barajul Gura Apelor, şi la Castelul Corvinilor din Hunedoara, am pornit spre Sibiu şi Braşov. Între cele două mari oraşe ale Ardealului, o altă destinaţie a adus spre noi numele părintelui Arsenie Boca: Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, un loc minunat scăldat în lumină şi flori. Tot între Sibiu şi Braşov puteţi să poposiţi în grădinile Palatului Brukenthal de la Avrig, acolo unde preparatele culinare pregătite cu ingrediente locale sunt la mare căutare.


Fiecare din aceste locuri oferă o poveste în sine, însă adunate au făcut parte dintr-un pelerinaj propriu care a avut o consistenţă nemaiîntâlnită până acum. Cred că fiecare loc prin care trecem lasă o amprentă asupra fiinţei noastre, chiar dacă avem impresia că sunt simple popasuri într-o altă călătorie.

 

ULTIMA ORA

 

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, Aleea Nicolina nr. 82, jud. Iaşi, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. Prislact S.R.L. Flămânzi - Botoşani, cu sediul în oraș Flămânzi, jud. Botoşani, C.U.I. RO17029800, J07/660/2004, potrivit Încheierii nr. 28/22.01.2015, pronunţată de Tribunalul Botoşani, Secția a II-a Civilă, de Contencios Administrativ şi Fiscal în dosarul nr. 2773/40/2012, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică la data de 07.11.2017, 23.11.2017, respectiv 12.12.2017, ora 12.00, a activelor S.C. Prislact S.R.L. Flămânzi - Botoşani, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași: Nr. activ – Denumire şi descriere activ – Valoare de evaluare (pret fără T.V.A.*) – Valoare de pornire a licitaţiei (pret fără T.V.A.*) UTILAJE / ECHIPAMENTE HORECA UTILIZATE IN INDUSTRIA ALIMENTARA (PATISERIE/COFETARIE) SI MOBILIER Activ 1 – CUPTOR PIZZA TKA 21, MARCA ITALFORNI (Cuptor 4+4 pizza electric TKA-2I ITALFORNI; Sistem de control mechanic; Exterior din otel inoxidabil; Interior din aluminiu placat cu otel; Lumina interioara; Control al temperaturii prin thermostat; Camere izolate termic; 2 camere; 2 tavi (600x400 mm);Capacitate: 4+4 pizza (330 mm); Dimensiune camera coacere(mm): L660xl660xH150; Consum mediu: 4500 W; Alimentare: 400V/50-60Hz/3 N), nr. inv. 582 – MASA DE PIZZA CU CASEROLE, MARCA FORCAR, MODEL S903 PZ, NR. IDENTIFICARE 718980, TEMPERATURA +2° /+8°, GREUTATEA NETA 170 KG, DATA FABRICATIEI 08.2007 (masa cu blat din granit), nr. inv. 583 – APARAT KEBAB CU PALETA SI LOPATA, MARCA CB ITALIA, MODEL IR 6140, NR. IDENTIFICARE 00508, AN FABRICATIE 2008, nr. inv. 585 – HOTA CU VARIATOR (hota inox profesionala cu ventilator centrifugal), nr. inv. 586 – CUPTOR PATISERIE, MARCA BEST FOR, FABRICAT IN ITALIA, MODEL BISTROT 1064, COD 825813020, NR. IDENTIFICARE 09072148 (Cuptor patiserie cu capacitate 10 tavi + bonus suport de metal si 2 sisteme de inchidere usa de rezerva; Cuptorul bake for italia model bistrot 1064; -3 motoare, 3 rezistente, 3 ventilatoare cu putere totala de 15 kw; - coace perfect; - vata minerala ignifuga cu rezistenta constanta la 600 de grade; -dimensiunea tavilor este de 60cm x40 cm), nr. inv. 587 – DOSPITOR CU DEDURIZATOR, MARCA BEST FOR, FABRICAT IN ITALIA, MODEL LIEVI 16T 4060, COD PRODUS 847474030, NR. IDENTIFICARE 06071248 (alimentare 230 V putere 1,6 kW temperatura maxima 60°C dimensiuni 850x870x880 mm greutate 56 kg, 16 tavi), nr. inv. 588 – MIXER PLANETAR, MARCA FIMAR, FABRICAT IN ITALIA, MODEL PLIP 1040050T, NR. IDENTIFICARE 8030028, AN FABRICATIE 2008, MASA PROPRIE 74,20 KG, nr. inv. 589 – MASINA DE SPALAT CU MASA SI DEDURIZATOR, MARCA DIHR, FABRICAT IN ITALIA, COD PRODUS DW009M, MODEL GS50 UGOLINI PS DDE 380-400/3N/50, TIP DWA1011344, AN FABRICATIE 2006, nr. inv. 591 – DULAP SUSPENDAT CU RASTEL DE SCURGERE, nr. inv. 592 – VITRINA INGHETATA, MARCA ISA SpA, FABRICAT IN ITALIA, COD PRODUS 1960263, TIP GEL ECO, MODEL SAMOA, ARTICOL SAMOA 7COL, NR. IDENTIFICARE 1080320791, DATA FABRICATIEI 25.03.2008, nr. inv. 593 – MASA CALDA BAIN MARIE, MARCA SCAIOLA, nr. inv. 594 – EXPRESOR CAFEA CU RASNITA (ROWENTA), nr. inv. 595 – MASINA GATIT CU 4 PLITE SI CUPTOR, MARCA BERTO'S, MODEL E7P4 FE1, DIAMETRU PLITA 220 MM, CUPTOR ELECTRIC 3,5 KW, DIMENSIUNI 700*800*900 (l*L*h), MASA PROPRIE 83 KG, nr. inv. 596 – VITRINA ROTATIVA, MARCA SCAIOLA, FABRICATA IN ITALIA, SERIE P/I, MODEL 400ERG, NR. IDENTIFICARE 100229, CLASA 4, nr. inv. 597 – MASINA FOIETAJ EASY, MARCA XTS, FABRICATA IN ITALIA, MODEL 500/1000 2V, NR. IDENTIFICARE 08072, GREUTATE PROPRIE 160 KG, AN FABRICATIE 2008, nr. inv. 598 COMODA TV CU SERTARE (nr. inv. - ) COMODA 4 SERTARE (nr. inv. - ) COMODA 4 SERTARE (nr. inv. - 568-569) MASUTA (nr. inv. - ) MASCA CHIUVETA CU BLAT (nr. inv. - ) CORPURI DÉCOR SUSPENDATE (nr. inv. -560-567 ) VESTIAR ANGAJAT I (nr. inv. - 561-565) VESTIAR ANGAJATI II (nr. inv. -566-569 ) RAFTURI EXPUNERE CU OGLINDA (nr. inv. -570-571 ) CORP CU OGLINDA CASA MARCAT (nr. inv. - 572) CUIER PERETE (nr. inv. - 573-574) DULAP CU 2 USI PENTRU IGIENA (nr. inv. -575 ) MASA SIMPLA CHIUVETA (nr. inv. -576-577 ) MOBILIER MAGAZIN (nr. inv. - ) 26.480,00 lei – 23.832,00 lei Pentru bunurile mobile se percepe T.V.A. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 06.11.2017, 22.11.2017, respectiv 11.12.2017, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Poate participa la licitaţie orice persoană fizică sau juridică care depune până la data de 06.11.2017, 22.11.2017, respectiv 11.12.2017, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, orele 08.00 – 16.00. Relaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul www.insolventa.ro si la numerele de telefon: 0232/243864, 0757544544. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L Practician în insolvență, Lucian Andronic
S.C. Ledim Com S.R.L. Piatra Neamţ, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., anunţă scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare în data de 08.11.2017, ora 15.00, a activelor: Nr. activ – Denumire activ – Valoare de evaluare(lei) – Preţ de pornire (lei)* Activul 2 – TEREN INTRAVILAN, CURTI CONSTRUCTII CU SUPRAFATA DE 6.774,45 MP, pe care se află construcţiile: CORP C1 - REZERVOR APA CU SUPRAFATA CONSTRUITA DE 50 MP (structura din beton armat supraterana), CORP C2-STATIE DEDURIZARE APA CU SUPRAFATA CONSTRUITA DE 56 MP (dezfectata), CORP C3 -COPERTINA CU SUPRAFATA CONSTRUITA DE 10 MP (la data inspectiei copertina avea pereti de inchidere din zidarie, avand utilizare de birouri), CORP C4 - CAMERA DE COMANDA CU SUPRAFATA CONSTRUITA DE 85 MP (adaposteste tabloul electric), CORP C5 - CENTRALA TERMICA CU SUPRAFATA CONSTRUITA DE 161,17 MP CU CAZAN DE ABUR, CORP C6 - ANEXA CENTRALA TERMICA CU SUPAFATA CONSTRUITA DE 46,80 MP, CORP C7- DEPOZIT DE COMBUSTIBIL CU SUPRAFATA CONSTRUITA DE 41,23 MP. – 350.500,00 – 245.350,00 Activul 3 – MASINI DE SPALAT RUFE CU BARIERA SANITARA-MEDICALE DANUBE INTERNATIONAL, TIP ASEP II49, NR. SERIE 41752, AN FABRICATIE 2011, CU UN DEBIT DE 40 KG/H - 1 BUC – 106.000,00 – 37.100,00 Activul 4 – USCATOR DE RUFE ROTATIV GIRBAU seria STI 23 ST-V - 2BUC – 33.200,00 – 11.620,00 Activul 5 – CALANDRU CU USCARE MURAL GIRBAU SERIA PS 5132 - 1 BUC – 46.700,00 – 16.345,00 Activul 6 – PRESA PNEUMATICA UNIVERSALA BATTISTELLA MARTE -1 BUC – 28.800,00 – 10.080,00 Activul 7 – Mobilier rafturi metalice folosite la spalare/uscare - 4 BUC – 800,00 – 280,00 Activul 8 – Mobilier mese cu schelet metalic folosite la spalare/uscare - 7 BUC – 1.050,00 – 367,50 Activul 9 – MANECHIN PENTRU CALCAT SACOURI, PALTOANE, ETC. BATTISTELLA ZEUS - 1 BUC – 10.300,00 – 3.605,00 * Preţul de pornire al licitaţiei este de 70% din valoarea de evaluare pentru bunurile imobile şi de 50% din preţul de pornire la licitaţia din data de 18.09.2017 pentru bunurile mobile şi nu cuprinde TVA. Bunurile mobile se valorifică conform prevederilor Codului de procedură civilă. Înscrierile se fac până pe data de 07.11.2017, ora 12.00, la sediul procesual ales al lichidatorului judiciar din mun. Piatra Neamţ, str. Alexandru cel Bun, nr. 28, etaj 2, jud. Neamţ. Relaţii suplimentare la 0232/243864, 0757545545 sau www.insolventa.ro.
PUBLICAȚIE DE VÂNZARE Subscrisa Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. în calitate de lichidator judiciar al S.C. Camy Lact S.R.L. cu sediul social în mun. Vatra Dornei, str. George Coșbuc, nr. 1, jud. Suceava, J33/1373/1991, C.U.I. RO742611, numită conform Încheierii din data de 14.01.2014 pronunţată de către Tribunal Suceava în dosarul nr. 8613/86/2009**, anunţă scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică cu strigare, la data de 08.11.2017, orele 14.00, a activelor S.C. Camy Lact S.R.L.: Nr. crt. – Active – Valoare de evaluare (fără T.V.A.) – Valoare de pornire a licitației (fără T.V.A.) 1. – Proprietate imobiliară industrial-comercială-Secţie producţie brânzeturi- Pensiune**, amplasată în com. Panaci, jud. Suceava. – 980.650 lei – 441.292,50 lei 3. – Proprietate imobiliara funciară- teren cu exploatație forestieră(fără vegetație), cu suprafața totală de 47.009 mp, aflat în amenajamentul silvic al Ocolului Silvic Broșteni-extravilan Panaci – 30.600 lei - 21.420 lei 4. – Autoutilitara N2 Iveco, caroserie BA Frigorifica, tip 65C157/Daily, nr. de identificare: ROSV55M3310002, an fabricaţie: 2005, nr. de înmatriculare: SV-07-ZCI. – 15.100 lei – 4.530 lei Poate participa la licitație orice persoană fizică sau juridică care depune până la data de 07.11.2017, orele 12.00 la sediul lichidatorului judiciar toate documentele prevăzute în caietele de sarcini care se pot procura de la sediul din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași în fiecare zi de luni până vineri, orele 09.00–16.00. Accesul direct la activul oferit la vânzare se face cu programare şi este condiţionat de semnarea unui Protocol de vizitare care cuprinde clauze de confidenţialitate. Pentru programare ofertanţii trebuie să-şi anunţe prin e-mail vânzări@insolventa.ro intenţia de vizitare. Relaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: 0755132476; 0757545545.. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iasi S.P.R.L. Practician în insolvență, Baciu Patricia
PUBLICAȚIE DE VÂNZARE S.C. Util Store S.R.L., C.U.I. 26185417, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.-Filiala Suceava, numit conform Sentinței nr. 309/03.04.2015, pronunţată de Tribunalul Suceava în dosarul nr. 3845/86/2014*, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006 și ale H.A.C. din 23.10.2015 si respectiv 29.07.2016, anunţă scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică cu strigare, la data de 07.11.2017, orele 12.00, a activului: Restaurant si pensiune Luxor***, Sc 309 mp, suprafata desfasurata 716 mp, amplasate pe un teren intravilan curti constructii 418 mp, la iesirea din com. Marginea spre Sucevita, jud. Suceava, vis-a-vis de Muzeul de ceramica neagra Marginea. Proprietatea imobiliara este de tip P+1E+M, cu finisaje de inalta calitate, mobilier, aer conditionat si sistem de ventilatie a aerului. Restaurantul are o capacitate de 300 locuri, mobilier si echipament profesional pentru bucatarie. Spatiul de cazare este la mezanin, format din 2 apartamente si o camera dubla fiecare cu baie proprie. Proprietatea dispune de retea alimentare apa si canalizare in regie proprie, retea energie electrica de la retea locala, doua boilere electrice, centrala termica si are o deschidere frontala la DN 17A de 16 mp. Valoare de pornire a licitatiei (fără T.V.A.)- 491.100,00 lei Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 06.11.2017, ora 12.00, la sediul procesual ales al lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina nr. 82, jud. Iași. Poate participa la licitație orice persoană fizică sau juridică care depune până la data de 06.11.2017, orele 12.00, toate documentele prevăzute în caietele de sarcini care se pot procura de la sediul procesual ales al lichidatorului judiciar în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 06.11.2017, ora 12.00. Relaţii suplimentare se pot obţine: - Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. la telefoanele: 0755132476; 0757544544. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iasi S.P.R.L.-Filiala Suceava Asociat coordonator, Craciunas Liliana
 
Mărturia trecerii pe la cei 20 de stâlpi dinaintea Sfintei Parascheva
15/10/2017 11:45

Zilele lui octombrie n-au fost vreodată mai călduroase ori mai senine ca cea de-a douăsprezecea de anul acesta. După-amiaza şi seara zilei de 12 octombrie este aceea in care toate puterile m-au purtat pe s ...

Tânărul nevăzător care cântă la 10 instrumente
07/10/2017 05:00

 Eusebiu Toma este un tanăr botoşănean care te poate face lesne să plangi in momentul in care-i afli povestea. Din cauza unor probleme medicale, acesta şi-a pierdut, cu mulţi ani in urmă, vederea. N ...

Monument de valoare națională și universală, în ruină Casa „Vasile Alecsandri” stă să se prăbușească în fiecare minut
30/09/2017 04:30

 Casa „Vasile Alecsandri” din municipiul Bacău se află in stare avansată de degradare. Clădirea ce datează de la sfarşitul secolului al XVIII-lea a fost inclusă in grupa A pe Lista Monum ...

Poveştile inginerilor care au pus bazele industriei chimice -- FOTO/VIDEO
24/09/2017 10:59

 Emoţiile nu le-au tulburat cu nimic bucuria revederii foştilor absolvenţi ai promoţiei 1957 „Prof. dr. Gheorghe Alexa”, de la Facultatea de Chimie Industrială (actualmente Facultatea de I ...

Pasajele nimănui! FOTO/ VIDEO
17/09/2017 12:40

În următorii ani, nu mai puţin de patru pasaje ar putea fi realizate in diferite zone din oraş, uşurand  viaţa şoferilor, sufocaţi zilnic de traficul infernal. Lăudabilă, fireşte, iniţiati ...

Un puzzle care continuă să fascineze umanitatea: Civilizaţia Cucuteni
09/09/2017 05:30

Moldova şi-a caştigat de-a lungul timpului renumele de loc incărcat de istorie, artă şi frumos, insă puţine sunt momentele in care specialiştii au avut ocazia să-şi indrepte privirile spre bogăţiile ...

Maestrul fotograf Romeo Mărăndici, din Bacău: „Ochiul este calea de ieşire a sufletului” FOTO
03/09/2017 15:00

Dacă un fierar-betonist ia bisturiul şi se pune la masa de operaţii, nu a devenit din start neurochirurg; şi nici nu are impresia. O gorilă dacă se pune la manşa unui Boeing nu a devenit pilot. Iar un St ...

Preţul studenţiei
20/08/2017 12:00

 Cu o ofertă universitară bogată şi diversificată, dar şi cu multe alte oportunităţi, Iaşul găzduieşte anual zeci de mii de studenţi veniţi de prin toate părţile ţării, dar mai ales din ju ...

Pledoaria unui avocat pentru artă FOTO
13/08/2017 12:40

 Aţi intalnit, pe culoarele instanţelor, avocaţi in varstă mergand greoi ori in baston, cărand o servietă veche, tocită, din piele, aţi văzut ce lucire au in priviri? Li s-a strans acolo, in ochi, ...

Un surâs în plină vară, la Mălini FOTO
07/08/2017 12:10

Drumul Talienilor, de la Regele Carol I la Vitoria Lipan Satele comunei Mălini, Iesle, Paraie, Poiana Mărului şi Văleni-Stanişoara, se intind pe circa treizeci de kilometri de-a lungul şoselei, cunoscu ...