9 Secrete pentru un par sanatos

default

Dimensiune font:

| 13-11-2012 00:00

9 Secrete pentru un par sanatos

 

Indiferent de cat de constiente am fi de faptul ca majoritatea tehnicilor de coafare pe care le folosim sunt daunatoare parului nostru, tot nu avem cum sa le reducem la zero. In numele stilului, tragem de suvite, le uscam cu aer fierbinte, le intindem cu placa, le buclam cu ondulatorul, le vopsim si apoi cheltuim timp si bani pentru a reveni la aspectul original al parului nostru. Cu cat te vei lupta mai mult cu parul tau, cu atat starea acestuia se va deteriora si iti va fi mai greu sa il controlezi si sa te bucuri de un aspect sanatos al acestuia. Totusi, este imposibil sa nu iti aranjezi parul cu placa sau cu foehnul, asa ca trebuie sa gasesti un mod de a face acest lucru micsorand efectele negative asupra parului. Afla cateva secrete care te vor ajuta sa pastrezi, sau sa imbunatatesti, starea de sanatate a parului tau.

 

 

1. Foloseste sampoane si balsamuri pentru hidratarea parului

Daca ai parul uscat sau deteriorat este posibil sa folosesti deja produse pentru hidratare. Dar una dintre cele mai mari greseli ale femeilor cu par normal este ca nu folosesc produse de ingrijire a parului cu un grad mare de hidratare. Secretul consta in alegerea produselor cu ingrediente potrivite. Indiferent daca firul de par este subtire sau gros, uleiul este must-have. Contrar credintelor populare, folosirea uleiurilor nu iti face parul gras. Dimpotriva. Uleiurile penetreaza stratul exterior al firului, inlocuind nutrientii pierduti din cauza vopsirilor repetate sau a caldurii extreme si iti fac parul mai moale, mai matasos si mai usor de aranjat. Asadar, cele mai bune sampoane si balsamuri hidratante sunt cele care contin uleiuri naturale. Inainte de a cumpara un produs hidratant, citeste cu atentie eticheta si alege-le pe acelea care contin uleiuri.

2. Scapa de reziduurile lasate de produsele de coafare

Daca utilizezi frecvent spray-uri de par sau produse de styling, samponul obisnuit nu este de ajuns pentru a elimina toate chimicalele depuse pe firul de par. Solutia consta intr-un tratament simplu, utilizat o data pe saptamana, care ar putea parea ciudat, dar care are efectele dorite: inainte de a intra la dus, piaptana-ti bine parul, pentru a elimina o parte din reziduurile ramase. Spala mereu peria sau pieptanul folosit. Aplica apoi sampon pe parul uscat si asteapta 5-10 minute inainte de a incepe sa te speli normal. Aceasta tehnica te ajuta sa scapi de substantele incapatanate, care altfel ar fi greu de eliminat, iar dupa spalarea normala parul va fi mai curat si mai stralucitor decat in mod normal.

 

 

3. Foloseste cantitati mai mici de produse

In loc sa iti umpli palma de sampon sau balsam, incepe sa folosesti cantitati mai reduse. Cantitatea de sampon necesara pentru spalarea parului mediu este de marimea unei monede. Vei folosi astfel exact doza optima pentru curatarea parului tau, fara a-l supraincarca. In caz contrar, produsele nu sunt bine clatite, raman pe firul de par si atrag mai mult praf si murdarie.

4. Evita caldura excesiva

  

Toata lumea stie ca instrumentele de styling ce utilizeaza caldura ajung, in timp, sa iti strice parul. Cu toate acestea, toata lumea le foloseste in continuare. Si pentru ca ar fi aproape imposibil sa renunti la ele, este bine ca cel putin sa incerci sa micsorezi efectele negative.

Inainte de a folosi placa sau ondulatorul utilizeaza un produs special de protectie termica, de tip leave-in. Temperatura maxima pe care ar trebui sa o suporte parul este de 180 de grade.

Orice este peste aceasta limita, va influenta in mod negativ starea parului tau, in special daca durata de timp in care parul este expus la asemenea temperaturi este crescuta. Curata saptamanal instrumentele de styling cu detergent de vase pentru a elimina impuritatile deoarece, in caz contrar, acestea vor fi aplicate pe firele de par din cauza temperaturilor ridicate, cauzand degradare si acumulare excesiva de substante chimice.

5. Aplica produsele de la varfuri spre radacini

Indiferent de cat de bune sunt produsele de ingrijire pe care le folosesti, acestea pot avea efecte neplacute daca faci doua greseli: folosesti o cantitate prea mare de produs sau sa il distribui in mod gresit. Pentru a preveni ambele greseli, stilistii recomanda sa aplici o cantitate mica de produs pe parul uscat cu prosopul, incepand de la varfuri, care de obicei sunt cele mai deteriorate si au nevoie de o cantitate mai mare de substante de ingrijire. Aplica cu grija produsul si pe restul parului, tot in sens ascendent si, daca este necesar, ia-o de la capat, tot cu o cantitate mica de produs.  

6. Foloseste balsamuri zilnice de tip leave-in

Daca parul tau continua sa fie ca un pai si nu ca matasea, ia in considerare tratamentele cu balsamuri profesioniste, create pentru uz zilnic, ce penetreaza firul de par oferindu-i nutrientii de care are nevoie pentru a se reface. Aceste balsamuri au o textura bogata si contin uleiuri care hidrateaza in profunzime parul, fara a-l ingrasa.

 

 

 

7. Ai grija de cuticulele firului de par

Parul sanatos este mai stralucitor pentru ca stratul exterior al firului, format din cuticule este neted si lumina se reflecta pe toata lungimea firelor de par. In momentul in care cuticulele sunt deteriorate din cauza factorilor cunoscuti (caldura, vopsiri dese, etc) rezultatul este un par fara viata, cu fire rebele si fragile. Solutia consta in netezirea cuticulelor in doar trei pasi. Chiar inainte sa iesi din dus, clateste-ti parul cu apa rece. Nu este necesar sa atingi si scalpul, poti clati cu apa rece doar lungimea parului, evitand cei cativa centimetri de la radacini. Dupa ce ai lasat un prosop sa absoarba excesul de apa si parul este doar umed, aplica un produs de ingrijire si abia apoi incepe sa iti usuci parul. Ideal este sa il lasi sa se usuce natural, dar daca folosesti foehnul, incearca sa alegi o treapta de temperatura cat mai scazuta si in final foloseste un jet de aer rece.

8. Adauga stralucire (nu luciu neplacut) cu ajutorul uleiurilor

Cauta seruri sau lotiuni de ingrijire a parului cu uleiuri naturale sau foloseste singura, saptamanal, un tratament cu ulei cald. Daca utilizezi periodic astfel de tratamente, parul va capata o stralucire naturala si un aspect sanatos, indiferent de textura parului. Afla totul despre tratamentele cu uleiuri calde in articolul Beneficiile tratamentelor cu uleiuri calde pentru un par superb.

9. Nu evita foarfeca

 

 

Parul creste cu aproximativ 1 cm pe luna, dar varfurile se pot degrada mai repede. Daca observi ca firele de par au inceput sa se despice, ia masuri. Poti compara starea firelor despicate cu situatia in care ti s-a tras un fir la un dres. Ruptura nu ramane doar in locul initial, ci urca pana cand dresul este distrus pe toata lungimea. Singura modalitate sigura de a evita aceasta situatie este sa iti tunzi varfurile degradate. Desi exista niste perioade fixe recomandate, ideal este sa iti faci programarile la coafor in functie de starea parului tau.

 

 

http://www.divahair.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Cum să mănânci de toate de sărbatori fără să ajungi la urgență
19/12/2023 11:14

Medicii vă recomandă să consumati moderat alimente traditionale de sărbătorile de iarnă, să vă diversificati alimentatia si să nu uitati să faceti miscare. Mănanci, urgentă. Doctorii ii sfătuiesc ...

Câte chimicale conține o felie de tort de la cofetărie
24/12/2021 11:13

Asociatia Pro Consumatori a analizat oferta de dulciuri din 20 de cofetării, precum si compozitia mixurilor pentru prăjituri comercializate in structurile comerciale de tip hipermarket. Dacă tortul continu ...

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului
27/06/2021 13:12

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului       Denumire stiintifica Coada Calului: Equisetum arvense, fam. Equisetaceae Denumire populara Coad ...

 Ficatul si alcoolul
27/06/2021 12:47

 Ficatul si alcoolul       Este important de notat ca, din punctul de vedere al afectarii hepatice, tipul de bautura consumat nu prezinta importanta, berea fiind la fel de nociva pre ...

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan
25/06/2021 20:00

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan     Denumire stiintifica Mesteacan: Betula alba Denumire populara Mesteacan: mastacan, mesteacăn alb, mestecan. ...

Boala ascunsă sub degetul mare al mâinii
25/06/2021 18:55

  Tenosinovita de Quervaine este inflamatia dureroasa a doua tendoane ca­re asigura miscarile degetului mare de la mana (tendonul este o structura ce leaga muschiul de os). Aceasta se manifesta prin ...

Spanz – tratamente naturiste cu spanz
25/06/2021 18:50

Spanz – tratamente naturiste cu spanz     Denumire stiintifica spanz: Helleborus purpurascens Denumire populara spanz: barba-lupului, bojaţel, botăţel, coada-popii, cucurig, iarba ...

  La ce POATE duce abstinenţa SEXUALĂ  CONSECINŢE   FOTO
25/06/2021 16:35

 Specialiştii subliniază că sexul reprezintă o necesitate a corpului nostru, astfel incat, lipsa acestuia are unele repercursiuni, in ceea ce priveşte comportamentul. Studiile efectuate in acest se ...

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune
03/03/2021 14:11

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune           Galbenelele sunt plante recunoscute pentru frumoasa culoare galbena a florilor pe care acestea le produc. Galb ...

Cum sa scapam de tuse     Leacuri populare
01/03/2021 06:49

 O data cu vremea rece si umeda apare si tusea, ca prin simptom al unei raceli ce este pe cale sa se instaleze daca nu se iau din timp masurile necesare de prevenire. Aceasta boala este agasanta, supara ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei