Boala Alzeimer, prevenită cu ceai verde
Dimensiune font:
Un studiu făcut de Universitatea din Newcastle şi Institutul Scoţian de Cercetare a Recoltelor a demonstrat beneficiile consumului regulat de ceai verde. Astfel, acesta poate apăra creierul împotriva dezvoltării bolii Alzheimer, „demenţa degenerativă“, dar poate preveni şi cancerul.
Gordon McDougal, cercetător al institutul Scoţian, a declarat că cercetările acestui studiu arată că felul în care digerăm mâncarea poate afecta direct efectele biologice asupra sănătăţii şi felul în care compuşii produselor alimentare sunt asimilaţi în organism.
Studiul a dorit să surprindă şi dacă proprietăţile vindecătoare ale ceaiului verde prezente în formă nedigerată rămân active şi după ce acesta a fost digerat de către organism. S-a descoperit astfel că, atunci când ceaiul verde este acaparat de enzimele din stomac, substanţele chimice rezultate devin chiar mult mai eficiente în anihilarea declanşatorilor bolii Alzheimer decât se întâmplă în forma neprocesată a licorii. Mai mult, compuşii digeraţi din ceai verde posedă şi multe proprietăţi benefice împotriva luptei cu cancerul, încetinind semnificativ dezvoltarea celulelor tumorale folosite în seria de experimente derulate în cadrul acestui studiu.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau