Reprize mult prea diferite!

default

Dimensiune font:

| 07-11-2017 14:30

CSM Poli Iaşi n-a putut continua şi la Cluj-Napoca şirul de meciuri fără înfrângere şi a cedat cu 0-1 în faţa celor de la CFR la capătul unui meci în care concentrarea trupei lui Stoican a dispărut în primele minute ale reprizei a doua, iar bâlbele apărute în defensivă nu puteau lăsa tabela nemodificată!
Antrenorul Flavius Stoican nu s-a putut baza în amintita dispută, contând pentru etapa a IV-a a returului Ligii 1, pe Sin, suspendat pentru cumulul de cartonaşe galbene, şi pe Jo, anunţat incert înainte de meci din cauza unor probleme de ordin medical. În locul lui Sin l-a readus printre titulari pe Tiago după ce îl lăsase în afara lotului la ultimele trei jocuri din cauza erorilor comise în runda inaugurală a returului, dar fundaşul dreapta nu a răsplătit încrederea primită. Atacant a reapărut căpitanul Cristea, iar în prima repriză CSM Poli a jucat de la egal la egal cu o formaţie disperată să câştige, o formaţie cu jucători valoroşi pe fiecare post, iar acest lucru avea până la urmă să facă diferenţa.
Ocazii bune, dar fără dram de noroc
CFR Cluj a început meciul cu un presing sufocant, dar s-a liniştit după ce Panţîru l-a angajat excelent în minutul 8 pe Platini, care a traversat terenul de pe dreapta pe stânga, dar de la 10 metri, uşor lateral, nu l-a putut învinge pe portarul Arlauskis, ieşit în întâmpinare şi nici după ce mingea i-a revenit nu a găsit o soluţie pentru a o trimite pe poartă. Echipa gazdă a controlat jocul şi şi-a încercat norocul cu o sumedenie de centrări în careul lui Kelava, în speranţa că vor apărea gafe în defensiva ieşeană. Apărarea condusă de stoperii Mihalache şi Frăsinescu nu i-a lăsat însă speranţe, aşa că a trebuit să schimbe registrul tactic, aşa cum Pedro a fost pus el în locul lui Cristea după un sfert de oră să încerce să blocheze cât mai în faşă construcţia acţiunilor clujene. CFR s-a pus pe obţinut lovituri libere, dar le-a irosit pe cele din poziţii favorabile, aşa că nici la fazele fixe n-a avut cine ştie ce succes.
Emoţiile au apărut atunci când însăşi echipa ieşeană şi-a făcut viaţa grea, mai precis în minutul 30, atunci când Kelava a ales să respingă mingea pe care Bădic era mult mai indicat s-o joace el, dar a respins-o aiurea, direct la Deac, care de la 10 metri a încercat să plaseze balonul lângă bară, Mihalache şi-a întins cât a putut de mult gâtul ca să-l împiedice să-şi continue drumul spre gol, dar în cele din urmă mingea a trecut puţin pe lângă poarta goală.
Ocazia reprizei a fost însă ratată de CSM Poli, la una din rarele sale prezenţe în careul advers, alte două faze promiţătoare fiind irosite din cauza precipitării. În minutul 37, Cristea a prelungit pe spate centrarea din corner a lui Platini, Frăsinescu s-a luptat pentru balonul respins cu capul pe spate de Hoban până la Cioinac, dar închizătorul echipei ieşene parcă s-a speriat de oportunitatea ivită şi n-a prea avut reacţia potrivită, reluând de la 7 metri în braţele lui Arlauskis. Platini a avut şi o lovitură liberă de la 20 de metri în finalul primei reprize, dar a executat-o dezamăgitor, mult peste poartă!
Cam multe gafe
Jocul consistent părea să nu-şi fi schimbat din caracteristici nici după pauză, actul secund debutând cu un moment destul de fierbinte în careul clujean, când jucătorii de la CFR au solicitat îndelung acordarea unui cartonaş galben lui Bădic în urma contactului cu Arlauskis. Ar fi fost al doilea pentru fundaşul stânga ieşean, dar nu se impunea deloc amintita sancţiune. Partida a fost întreruptă câteva minute, iar din acel moment CFR a părut şi mai motivată. În schimb, CSM Poli n-a avut o reacţie pe măsură, ci, mai mult, părea tot mai copleşită de presiunea exercitată de gruparea ardeleană. Omrani călca tot ce prindea, iar băieţii lui Stoican începeau să-şi piardă din concentrare.
Frăsinescu a ales să protejeze un balon care se îndrepta în aut de poartă, colegii săi se pregăteau de repunerea lui Kelava, dar fundaşul dreapta Manea a reuşit să-l trimită în careu, Păun, deplasat de pe stânga pe dreapta, i-a pasat lui Omrani, însă atacantul a şutat de la 6 metri tangent cu transversala. A venit rândul fundaşului dreapta de la CSM Poli, Tiago, să gafeze, el încercând să iasă cu mingea la picior din zona centru-stânga, dar a pierdut-o în favoarea lui Nistor, care a şutat bine, dar Kelava a respins în lateral, iar Mihalache a fost contrat de Omrani când a vrut să degajeze. Nici fault, nici aruncare de la margine în favoarea formaţiei ieşene, ci a celei gazdă, aspect care a iritat şi mai tare tabăra oaspete. A urmat un minut în care CFR a atacat până au apărut gafele ieşene. Omrani a găsit o soluţie inteligentă pentru Păun, aflat la 14 metri de poartă, însă Tiago era iarăşi prin centrul apărării şi a ajuns prea târziu ca să-i blocheze şutul ce s-a dus în stâlpul din stânga lui Kelava. Mingea a ricoşat la Deac, Bădic era prea departe de el, aşa că experimentatul decar a plasat-o la colţul lung şi a deschis scorul în minutul 62.
Putea fi şi egal...
Banca tehnică ieşeană a protestat vehement după primirea golului, iar CSM Poli a continuat să ruleze în gol. Nici mutările operate de Stoican n-au schimbat mare lucru, CFR creându-şi alte situaţii bune de a înscrie, dar Kelava s-a tot opus cu succes. A fost nevoie de sclipirea lui Qaka, din minutul 90+3, pentru a reaprinde speranţele. Norvegianul a driblat câţiva adversari şi a şutat plasat de la 18 metri, dar Arlauskis s-a întins cât a putut de mult şi a respins în corner. A executat Platini, mingea a ajuns la Ştefănescu, iar mijlocaşul după ale cărui prestaţii din finalul sezonului trecut tânjesc toţi suporterii ieşeni a şutat bine, dar portarul lituanian a respins de sub bară!
Echipa ieşeană a acuzat şi după meci arbitrajul, ea fiind destul de uşor de destabilizat atunci când simte că adversara are un astfel de aliat de nădejde, deoarece nu are maturitatea necesară pentru a depăşi şi un astfel de obstacol. Gafele comise însă în actul secund după o prestaţie consistentă în prima repriză parcă nu pot fi totuşi puse în totalitate în cârca arbitrilor mai ales când vrei şi ai demonstrat că poţi juca de la egal la egal cu echipe ce vor ajunge în play-off... Dragoş GAŞPAR

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Simona Halep se mărită - Când și unde va avea loc evenimentul
24/11/2019 07:45

Simona Halep (28 de ani, locul 4 WTA) si Toni Iuruc au stabilit in vacanta din Maldive toate planurile pentru nuntă, care se anuntă de pe acum evenimentul anului 2020. Nunta, cel mai probabil, va avea loc dup ...

VIDEO Rămâi cu gura căscată: Două jucătoare de tenis s-au luat la bătaie la finalul meciului!
10/11/2019 10:03

 Katherine Sebov Se spune că ce se intamplă in Vegas rămane in Vegas, dar deznodămantul unui meci din cadrul circuitul WTA din "capitala jocurilor de noroc" a făcut incojurul lumii.  & ...

Dora Ratjen, bărbatul care a concurat ca femeie la Olimpiada lui Hitler din 1936
07/08/2019 11:22

 Cazului „Dora Ratjen” a apărut pe fundalul unor puternice controverse si tulburări sociale. În 1936, Olimpiada de Vară s-a tinut la Berlin. Avea să rămană in istorie drept „O ...

VIDEO - Messi  lucrat in  Photoshop
27/06/2019 10:33
 Cu cuţitele pe masă! Începe etapa a XIV-a (play-out)
31/05/2019 00:00

  Aşa a fost să fie, ultima etapă a campionatului Ligii 1 de fotbal să programeze meciul decisiv, dar decisiv de tot, in care se hotărăşte a doua retrogradată şi echipa ce prinde locul de baraj. ...

TOPUL fotbaliştilor români DISTRUŞI de femei FOTO
15/11/2014 12:15

 Iată un top al jucătorilor a căror carieră a fost distrusă de femeile din viata lor. Adrian Cristea. Lansat de Politehnica Iaşi, Adrian Cristea a ajuns la Dinamo cu potentialul de a deveni unul din ...

SIMONA HALEP, prima reacţie după finala Turneului Campioanelor
26/10/2014 15:10

 Simona Halep a oferit prima reactie după finala pierdută cu Serena Williams, scor 3-6, 0-6. "Multumesc tuturor pentru ca m-au sustinut. O felicit pe Serena, e cea mai buna. Le multumesc c ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei