Tomaşeschi poate fi acuzat de şantaj! EXCLUSIV

default

Dimensiune font:

| 10-08-2015 05:45

Dornic să iasă în evidenţă, liberalul Dragomir Tomaşeschi a apelat la diferite tertipuri, care frizează şantajul public, pentru a o determina pe Denisa Ionaşcu, secretara Consiliului Local, să părăsească Primăria. Acuzată de liberal că a încercat să sustragă din Primăria Iaşi mai multe dosare privind o serie de retrocedări, secretara CL a fost somată să părăsească instituţia publică, în caz contrar urmând ca avocatul să facă publice o serie de convorbiri incriminatorii ale primarului Gheorghe Nichita pe acestă speţă. Acum, Tomaşeschi bate în retragere, precizând că „vom vedea...” dacă va mai face publice mult aşteptatele convorbiri

Goana după putere scoate la suprafaţă ce-i mai urât în oameni. Ultimul care a confirmat acest lucru prin comportamentul afişat în spaţiul public este candidatul PNL la Primăria Municipiului Iaşi, Dragomir Tomaşeschi, care a dezbrăcat roba de avocat şi a trecut la acţiuni demne de definiţia din DEX a şantajului.
Dreptate ca în junglă!
Deşi la prima vedere pare imposibil ca un avocat, care a jurat că luptă pentru respectarea drepturilor semenilor săi, poate coborî atât de jos, făcând abstracţie de principiile etice şi deontologice ale meseriei sale, totuşi Tomaşeschi a somat-o pe Denisa Ionaşcu să demisioneze, într-o conferinţă publică ţinută chiar la sediul PNL. „Ni s-a adus la cunoştinţă că în urmă cu câţiva ani, doamna secretară (Denisa Ionaşcu, secretar al Consiliului Local Iaşi - n.r.) a fost surprinsă de angajaţi ai Poliţiei Locale când extrăgea din Primărie o serie de dosare privind Legea 10 (a restituirilor de proprietăţi - n.r.). Din câte cunosc, acest caz a fost muşamalizat la nivelul Poliţiei”, declarat Dragomir Tomaşeschi în cadrul conferinţei de presă din data de 28 iulie, acuzând-o pe secretara CL că intenţiona să ducă dosarele din Primărie acasă, pentru a avea timp să le studieze. „Dumneaei dorea să aibă acasă acele dosare pentru a aduce la cunoştinţă conţinutul lor, şi mai ales numele titularilor drepturilor acelor dosare, unor persoane interesate în tranzacţionarea drepturilor litigioase. Ştiu acest lucru pentru că domnul Liviu Hliboceanu a surprins-o cu sacoşa de dosare!”, afirma liberalul la acea vreme. Mai mult, fostul prefect al judeţului, Dragomir Tomaşeschi, îi dădea angajatei Primăriei Iaşi şi un ultimatum, ameninţând-o pe acesta că va face publice informaţii compromiţătoare despre ea. „Astăzi (28 iulie-n.r.) doar îi arat Denisei un mic CD şi îi dau termen o săptămână să demisioneze. Cred că ar fi benefic pentru Iaşi chiar să plece din Primăria municipiului. Săptămâna viitoare îl vom asculta pe Gheorghe Nichita vorbind despre acest lucru”, declara Tomaşeschi la acea vreme, fluturând vertiginos prin aer un CD, prins total de focul răzbunării.

Citeşte şi Hotărârile Primăriei, atacate în instanţă


Latră, dar nu muşcă!

Deşi promitea că va face prăpăd în administraţia locală, curăţându-i pe toţi cei care au făcut fărădelegi, Dragomir Tomaşeschi şi-a mai revizuit comportamentul, încercând să dea uitării ieşirea de acum două săptămâni. Contactat telefonic pentru a ne vorbi despre factorii care l-au determinat să-şi schimbe tactica, acesta a declarat că este prins cu redactarea programului electoral pentru municipiu, dat fiind că s-a înscris în cursa pentru scaunul de primar. Nu în ultimul rând, se pare că avocatul a conştientizat, dintr-o dată, că acuzaţiile sale ar putea avea repercusiuni asupra unui număr mare de persoane. „O să aibă de suferit şi alţi oameni datorită acestei situaţii. Oricum am de gând să formulez o sesizare în acest sens. Sunaţi-l şi pe domnul Hordilă (Alexandru Hordilă, fostul şef al Poliţiei Locale Iaşi - n.r.), că el a fost cel care a identificat-o atunci (pe Denisa Ionaşcu ieşind cu sacoşa de dosare - n.r), ne-a îndeamnat Tomaşeschi, târându-l în acest josnic demers şi pe fostul şef al poliţiei. Ceea ce trebuie remarcat însă este schimbarea declaraţiei avocatului. Dacă în primă instanţă vorbea despre Hliboceanu, astăzi Tomaşeschi îi bagă la înaintare pe Alexandru Hordilă. Mai mult, liberalul nu este convins că va mai face publice informaţiile deţinute pe acel CD, încheind conversaţia cu „vom vedea...”. În aceste condiţii, putem spune că lui Dragomir Tomaşeschi i se potriveşte mănuşă zicala „câinele care latră, nu muscă!”.

Citeşte şi Zurbagiul Chirilă tulbură liniştea Consiliului Judeţean Iaşi


Nimeni nu intră în jocul murdar al lui Tomaşeschi
Contactat telefonic de reporterii cotidianului „Evenimentul Regional al Moldovei” pentru a ne confirma spusele lui Dragomir Tomaşeschi, fostul şef al Poliţiei Locale Iaşi, Alexandru Hordilă, susţine că nu a avut niciodată cunoştinţe despre mişmaşurile pe care liberalul vrea să le dea în vileag. „Eu nu am cunoştinţe de aşa ceva, dat fiind că de doi ani de zile nu mai sunt la Poliţie. Cât am fost la comanda Poliţiei Locale, până în 2013, nu am avut informaţii şi nici nu am făcut o asemenea constatare. Dacă descopeream un furt din Primărie vă daţi seama că l-aş fi semnalat şi trimiteam raport către Poliţia Naţională”, a declarat Hordilă.
Şi liberalii se dezic de practicile şantajiste ale lui Tomaşeschi, deşi conferinţa de presă care a stârnit tot acest conflict josnic a avut loc la partid. „PNL nu îşi asumă demersul domnului Dragomir Tomaşechi. Mai ales că domnia sa este avocat şi ştie că demersul dânsului poate fi asimilat unui şantaj”, declară surse din interiorul PNL.
În aceste condiţii, se pare că justiţiarul Tomaşeschi a rămas singurul care îşi asumă şantajarea publică a Denisei Ionaşcu şi gonirea acesteia din Primăria Iaşi.

* * *
Având în vedere că nu este o ameninţare pur şi simplu, ci este condiţionată o conduită a unei persoane, se merge mai departe şi poate fi vorba despre o acuzaţie de şantaj. Mai mult, este important şi modul în care persoana care şantajează a obţinut informaţiile cu care ameninţă că va face rău! Plângerea de şantaj poate fi extinsă pe intruziune în viaţa privată etc”, avocat ieşean.

* * *
Convorbirile incriminatorii pentru Denisa Ionaşcu, pe care Dragomir Tomaşeschi vrea să le facă publice, sunt ale primarului Gheorghe Nichita. Întâmplător sau nu, avocatul Tomaşeschi este şi reprezentantul juridic al Adinei Samson, persoana care a stârnit întreg scandalul în care este implicat edilul Iaşului.

* * *
Dragomir Tomaşeschi a fost urmărit penal în dosarul lui Igori Istrati, basarabeanul acuzat că, în decembrie 2010, a cerut 100.000 de euro ca să aranjeze emiterea titlului de proprietate pentru 37.459 mp de teren în zona fostei fabrici Ţesătura. În urma cercetărilor însă, fostul reprezentant al Guvernului în teritoriu a fost scos de sub urmărire penală, procurorii ajungând la concluzia că „probele administrate în cauză nu relevă faptul că Igori Istrati ar fi luat legătura cu prefectul Dragomir Sava Tomaşeschi” pentru acel teren.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Unde sunt banii Securitatii si cum scapa marii vinovati. Nu exista mare privatizare in Romania fara un securist in poveste
29/12/2019 05:53

 Dupa un scurt moment de recul in 1990, Securitatea s-a repliat si s-a salvat pe toate caile posibile: nu exista mare privatizare in Romania care sa nu aiba undeva in povestea ei o figura importanta din Se ...

VIDEO Au apărut imaginile cu momentul în care Klaus Iohannis e apostrofat, când depune o coroană, la Arcul de Triumf, de Ziua Națională: Nu vă mai bateți joc
03/12/2019 12:10

 Klaus Iohannis a fost tinta unor atacuri verbale, de Ziua Natională, la parada militară de la Arcul de Triumf din Bucuresti! În timp ce depunea o coroană in memoria eroilor, un bărbat a pro ...

Rezultate finale la alegerile prezidentiale: Iohannis - 66,09 %, Dancila - 33,91%
28/11/2019 14:32

 Purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central (BEC), Mircea Preotescu, a anuntat, joi la amiaza, rezultatul final al alegerilor prezidentiale. Astfel, Klaus Iohannis a obtinut 66,09 % din numarul ...

Peste 770.000 de ieşeni, aşteptaţi la vot
23/11/2019 00:00

  * peste 18 milioane de romani cu drept de vot sunt aşteptaţi, maine, la vot, la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale * romanii au de ales intre Klaus Iohanis, actualul preşedinte al Romaniei, ...

Dan Lungu: „Voi vota împotriva reciclării analfabetei de tristă amintire”
09/11/2019 00:00

  Alianţa 2020 USR-PLUS locală a semnalat, printr-un eveniment electoral desfăşurat la Iaşi, importanţa participării comunităţii la vot, duminică. Membrii celor două filiale ieşene menţioneaz ...

Hai la vot!
09/11/2019 00:00

  * romanii merg duminică la vot, la alegeri prezidenţiale * in cazul in care niciunul dintre candidaţi nu adună jumătate plus 1 din voturi, raportat la totalul listelor, pe 24 noiembrie 2019 se va o ...

Şi deţinuţii se înghesuie să voteze
09/11/2019 00:00

  * 621 de deţinuţi din Penitenciarul Iaşi şi-au exprimat intenţia de a participa la vot, maine Astfel, duminică, in ziua votării, incepand cu ora 8, cate o echipă formată din cel puţin 2 membr ...

Păcatele candidaţilor la Preşedinţie
08/11/2019 00:00

  * după ce a fost analizată integritatea candidaţilor propuşi de principalele partide pentru alegerile prezidenţiale, s-a constatat că 7 dintre aceştia sunt in zona roşie * sunt prezentate inform ...

  Campania „candidaţilor laşi” /  Iohannis – Dăncilă, finala aşteptată de toată lumea!
07/11/2019 00:00

  * şeful statului se bucură de 38,9% din intenţiile de vot, fiind urmat de Viorica Dăncilă (PSD) - 22,6%, şi de candidatul USR-PLUS, Dan Barna, cu 19,1% Peste 18 milioane de romani sunt aşteptaţ ...

Maricel Popa: „Parlamentarii au trădat voinţa poporului”
06/11/2019 00:00

  * liderul social-democraţilor ieşeni consideră că, „pentru liberali, depesedizarea Romaniei inseamnă concedieri masive in intreg sistemul bugetar, in urma cărora sute de mii de romani şi-ar ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei