Moldova
swipe pentru navigare

DGASPC a reuşit să reintegreze în familii 150 de copii

A+ a-

* proiectul s-a derulat în colaborare cu Fundaţia „Sera” * reintegrările se fac cu sprijin material ce constă în materiale electrocasnice, hrană şi chiar construirea unor module la casă

Proiectul derulat de Fundaţia „Sera” în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui de reintegrare a copiilor lăsaţi în centrele de plasament s-a dovedit a fi un adevărat succes. Proiectul se finalizează în luna octombrie a acestui an, dar deja la Vaslui au fost reintegraţi 150 de copii în familii, îndeplinindu-se astfel obiectivul scontat. Eşecurile au fost puţine. „Am reuşit deja să facem 150 de reintegrări. Avem şi două cazuri care nu au mers şi am renunţat la ele. Aceste reintegrări se fac şi cu sprijin material ce constă în materiale electrocasnice, hrană, cumpărăm inclusiv vacă la familia respectivă dacă este nevoie. Acolo unde sunt mai multi copii am construit şi module de casa”, ne-a spus directorul general la DGASPC, Ionel Armeanu Ştefanică.
Datorită succesului obţinut, din toamnă, tot în parteneriat cu Fundaţia „Sera” se va implementa un proiect pe prevenirea abandonului. „Pentru reintegrarea copiilor cred că am cheltuit în jur de 300.000 de lei. Când vom începe programul de prevenire cred că vor fi costuri la jumătate. Practic, acolo unde vedem că există riscul să fie abandonaţi copii venim cu sprijin material. Aşa putem avea certitudinea că respectivii copii nu vor fi abandonaţi şi vor creşte în mijlocul familiei”, ne-a mai spus Armeanu. La acestă oră în centrele de plasament din judeţ sunt 268 de copii.
 
Simona Pop

Acum ne poți urmări și pe FACEBOOK

Autor: