Rozaceea: cauze şi tratament

default

Dimensiune font:

| 23-10-2012 11:36

Rozaceea: cauze şi tratament

 

Acneea rozacee este o boală cronică a pielii care se caracterizează prin piele inrosită in anumite zone ale feţei, pustule mici, roşii pe nas, obraji, frunte şi barbie, vase de sange vizibile pe nas si obraji şi o tendinţa accentuată de îmbujorare.

În stadii mai avansate, în special la barbaţi, nasul devine roşu şi umflat. Boala are caracter ciclic: se acutizează pentru cateva saptamani, apoi simptomele remit (fara sa dispară complet), apoi procesul se reia.

Deşi nu este atât de discutată şi nici atât de cunoscută precum alte boli ale pielii, acneea rozacee afectează aproximativ 10% din populaţie. Femeile par a fi mai afectate decât barbaţii. În general, orice persoană cu vârsta cuprinsă între 20-70 de ani poate fi afectată, predispuşi fiind adulţii cu vârsta cuprinsă între 30-50 de ani cu pielea sensibilă si deschisă la culoare.

Rozaceea este o boală progresivă şi apare în trei faze. Prerozaceea este prima fază a bolii şi prezintă o roşeata permanentă în zona centrală a feţei, în special la nivelul nasului, roseaţa care se datorează dilatării vaselor de sange de la suprafaţa pielii. In cea de-a doua etapă, rozaceea vasculară sau cuperoza, vasele de sange se dilată şi devin vizibile, iar pielea devine mai sensibilă si mai grasă. In unele cazuri matreaţa poate apărea.

Rozaceea inflamatorie este numele celei de-a treia etape şi se manifestă prin mărirea glandelor sebacee şi nasul uşor mărit şi deformat.

Cauzele rozaceei

Cauzele rozaceei nu sunt pe deplin cunoscute, dar mai mulţi factori sunt luati în considerare în declanşarea bolii. De exemplu: băuturile şi alimentele fierbinţi, alimentele condimentate, alcoolul, cofeina, bacteriile, acarienii, ciupercile, expunerea la condiţii climatice extreme, tulburări ale circulaţiei venoase cutanate, lumina soarelui, stresul, efortul fizic mare.


Simptomele rozaceei

Odata cu aparitia rozaceei, se observa o roseata persistenta asemanatoare arsurilor solare la nivelul pometilor.

Principalele simptome sunt:

  • roseata la nivelul fetei
  • sensibilitatea pielii
  • cosuri la nivelul fetei: mici cosuri pot apare in zonele eritematoase si la periferia acestora
  • iritatie la nivelul ochilor; de obicei roseata, usturime, uscaciune
  • mici linii rosii la nivelul fetei ( telangiectazie)


Tratamentul rozaceei

Există diferite tratamente disponibile ce pot imbunatăţi aspectul pielii sau cel mult pot stabiliza situaţia.

1.Tratament medicamentos

Antibioticele, de exemplu metronidazol, pot fi utilizate singure sau în combinaţii cu alte clase de medicamente având cel mai eficient rezultat în tratarea rozaceei.

În cazul în care acneea rozacee nu răspunde la tratamentul cu antibiotice, se foloseşte isotretinoina. Este utilizată, de obicei, în cazurile severe ale bolii şi este contraindicată femeilor gravide sau celor care vor să devină viitoare mamici, deoarece creşte riscul de malformaţii congenitale şi avort spontan.

Specialiştii recomandă pacienţilor să aibă mereu în vedere utilizarea săpunurilor, loţiunilor şi produselor dermatocosmetice adresate special tenului sensibil, cu probleme. Acestea nu trebuie să conţina alcool, să nu inchidă porii şi să nu fie abrazive (să fie specificat pe ambalaj că sunt noncomedogenice). Utilizarea în permanenţa a unei creme cu factor de protectie solară este necesară.

2.Tratament chirurgical

În cazul în care rozaceea a ajuns într-un stadiu avansat se recomandă un tratament chirurgical.

Tipurile de intervenţii frecvente folosite sunt:

remodelarea laser - cea mai eficientă şi mai puţin dureroasă, este nevoie de una până la trei zile de laser;
dermoabraziunea - procedura este capabilă să amelioreze textura tenului;
electrocoagularea - nu poate fi luată în considerare pe timpul verii şi poate prezenta diferite inconveniente: risc de depigmentare permanentă a pielii, o uşoare sângerare, roşeaţă şi formarea de mici cruste în zilele ce urmează.

3. Tratament naturist

În cazul în care nu doreşti niciunul din tratamentele prezentate mai sus, există şi o altă opţiune: utilizarea tratamentelor naturiste.

Există câteva remedii naturale ce te pot ajuta să combaţi această boală:

  • Uleiul de Primula (evening primerose oil) reduce inflamatiile si stimulează sinteza proteinelor.
  • Aloe vera are acţiune cicatrizantă, indicat este să foloseşti direct sucul de la o plantă.
  • Uleiul de limba mielului este recunoscut pentru actiunea sa de reducere a inflamaţiilor, iritaţiilor şi uscaciunii pielii.
  • Uleiul de seminţe de in (flax seed oil) imbunătăţeşte aspectul pielii, conţine de două ori mai multţi acizi graşi Omega 3 decât uleiul de peşte şi un amestec de Omega 3 si Omega 9. Are un rol primordial în refacerea celulară.

4. Tratament dermatocosmetic

Dermatocosmeticele tratează probleme specifice ale pielii cum ar fi acneea, cuperoza, rozaceea sau hipersensibilitatea tenului. Acest tip de cosmetice este mult mai concentrat în substanţe active şi, de cele mai multe ori, vine ca o completare a unui tratament prescris de medicul dermatolog.

Am făcut o cercetare şi am descoperit o listă de tratamente dermatocosmetice ce se pot achiziţiona în farmaciile din ţara noastră.

 

  • Ivatherm Metrocreme (Cremă pentru Tratamentul Roşeţei Cutanate şi al Inflamaţiei Feţei) 35,00 RON
  • Avene- Loţiune delicată de demachiere pentru pielea intoleranta 200 ml 45,15 RON si cremă pentru piele intolerantă 40 ml 58,00 RON
  • Diroseal- cremă pentru tratarea pielii ce are o dublă acţiune preventivă asupra roşeţei localizate cauzată de rozacee 52,50 RON
  • La Roche Posay -Rosaliac XL 40 ml- cremă corectoare anti-roseată 57,75 RON
  • Rosaliac UV 40 ml- cremă hidratantă corectoare anti-roşeaţa 62,00 RON
  • Vichy Normaderm- cremă hidratantă triactivă pentru tenul cu probleme 30 ml 39,00 RON
  • Bioderma Sensibio AR 40 ml 53,55 RON

 

 

http://www.one.ro/

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:53

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Forţa care îţi conduce viaţa, în funcţie de tipul de personalitate
26/12/2022 17:12

Dacă ai fost vreodată curioasă să afli ce fel de personalitate ai şi ţi-ai făcut testul Myers - Briggs, ştii deja ce tipologie (MBTI) te caracterizează şi iţi va fi foarte uşor să afli in cele ce u ...

Studiu: munca în exces îți afectează frumusețea! Cum îți distrug fizicul orele suplimentare
26/12/2022 12:51

Stii deja că statul prea mult pe scaun, implicit lucrul la birou cauzează probleme la nivelul coloanei vertebrale, coloanei cervicale, dureri de cap, de oase, afectiuni la nivelul picioarelor si circulatiei v ...

Cum să ai sărbători fără stres. Patru recomandări ale psihologului
26/12/2022 12:44

Pentru cei pentru care goana după cumpărături si cadouri, curătenia si pregătirea bucatelor de sărbători este un stres urias, psihologii oferă cateva recomandări. Sărbători, stres. Neda Gould, psiho ...

Pomul minune. Produce 40 de tipuri de fructe
26/12/2022 12:14

Pomul poate să producă 40 de soiuri de fructe. Este o minunătie de privit mai ales primăvară, atunci cand infloreste! În intreagă lume mai există doar alte cateva exemplare ale acestui copac uimit ...

Hidratarea, la fel de importantă și iarna, ca și vara
26/12/2022 11:35

Hidratarea este la fel de importantă si iarna, ca si vara. Diferenta este că vara e mai usor să ne dăm seama că trebuie să bem lichide, din cauza temperaturilor ridicate. În timpul verii, cand temp ...

Fructul care te poate ucide! Toți românii îl au în case
26/12/2022 11:00

Este fabulos de bun, uneori, o dietă pe bază de grapefruit te poate ajuta, fără mare efort, să pierzi cateva kilograme bune. Însă, pe cat de multe beneficii are acest fruct magic, poate fi si extre ...

Top 7 cele mai placute pozitii sexuale
04/08/2022 12:48

 Expertii spun ca anumite pozitii sexuale va ajuta sa aveti parte de momente intense si excitante, in timp ce alte pozitii sunt grozave pentru a va manifesta romantismul si dragostea. Incearca 7 dintre ma ...

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun
24/12/2021 12:21

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun Masa de Craciun trebuie pregatita ca la carte, cu retete traditionale si preparate culinare specifice acestei sarbatori. Sarmalele, carnatii de porc sau calt ...

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun
23/12/2021 18:12

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun Craciunul, marea zi a nasterii lui Iisus Hristos, este sarbatorita de toti romanii cu traditiile specifice ei. Brazi sclipitori, colinde, ...

 Niciuna dintre aceste imagini nu e ceea ce pare la prima vedere! Vezi cele mai bizare iluzii optice - Galerie FOTO
25/06/2021 16:50

Ce au in comun toate cele 10 imagini din GALERIA FOTO de mai jos - niciuna dintre ele nu este ceea ce pare la prima vedere! :) vezi AICI mai multe FOTO

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei