« Inapoi

Cum arată noul „Aro” proiectat la Iaşi

Cum arată noul „Aro” proiectat la Iaşi#1
Mărime font - +

* ieri au fost alese primele trei modele câştigătoare în cadrul competiţiei „Aro Revolution” * locul I i-a revenit unui student în anul II, de la Facultatea de Mecanică

Reprezentanţii Facultăţii de Mecanică din cadrul Universităţii Tehnice „Gh. Asachi” au avut ieri o misiune nu tocmai uşoară. Aceştia au trebuit să aleagă cel mai bun şi mai promiţător model dintre aproximativ 150 de lucrări cu care elevi şi studenţi din Iaşi, dar şi din restul ţării, s-au înscris în competiţia „Aro Revolution”.
Proiectul câştigător a fost desemnat „IARO Camarad” - o creaţie inspirată din legendara maşină de teren, dar substanţial îmbunătăţită şi modernizată. Lucrarea poartă semnătura lui Silviu Ceauşu, student în anul al II-lea la Mecanică. În total, acesta a prezentat în concurs 16 proiecte, unul mai bun şi mai îndrăzneţ decât celălalt. „Prima dată am lucrat în creion, apoi am prelucrat în Photoshop. Nu am absolut nicio pregătire. Totul este perseverenţă. Am mai desenat maşini, dar fără să urmez vreodată un curs de specialitate. Este o pasiune a mea. Modelul a fost numit IARO Camarad şi este realizat după IMS-ul vechi. Am încercat să păstrez cam aceleaşi linii ca ale modelului anterior, cu diferenţa că i-am dat o tentă modernă”, a povestit Silviu Ceauşu.


O maşină care se mulează perfect pe Iaşul gropilor


Prototipul câştigător ar putea deveni o realitate în cadrul lucrării de diplomă, dar şi mai repede, dacă se vor găsi investitori. „Este o concepţie modernă şi foarte frumoasă pentru acest autovehicul, de care avem mare nevoie în societatea noastră”, a spus Cezar Oprişan, decanul Facultăţii de Mecanică. Acesta a dat asigurări că noua maşină ar suporta mai uşor gropile din oraş. În plus, competiţia a scos în evidenţă importanţa punerii în valoare a creativităţii tinerilor.
Până la alte date concrete, câştigătorul premiului I va primi 500 de lei şi o bursă de o săptămână în cadrul programul Leonardo, din Bulgaria. Premiul al II-lea va fi recompensat cu suma de 300 de lei, iar premiul al III-lea, cu 210 lei. (A. Pintilie)
 

Data publicarii: 15/02/2013
loading...
 
Adauga comentariul tau
Nume:
E-mail:
Comentariu:
Security Code Imagine nouaAlte titluri din evenimentul > MOLDOVA > IASI

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

Horoscopul pentru vineri, 26 mai 2017

Horoscopul pentru vineri, 26 mai 2017

BERBEC Sunteti obligat sa recunoasteti ca ati pierdut un pariu, iar situatia va streseaza(...)
AICI GASITI CELE MAI NOI PROIECTE IMOBILIARE DIN IASI

AICI GASITI CELE MAI NOI PROIECTE IMOBILIARE DIN IASI

       90% dintre dezvoltatorii imobiliari din judetul Iasi sunt(...)
Primul Război Mondial reflectat în presa vremii. Ziarul „Evenimentul” acum 100 de ani " 26 mai 1917 GALERIE FOTO

Primul Război Mondial reflectat în presa vremii. Ziarul „Evenimentul” acum 100 de ani – 26 mai 1917 GALERIE FOTO

 NOTA: Citiţi în cele 10 facsimile din ziarul EVENIMENTUL din 26 mai 1917(...)

 

editia online din 26.05.2017 - 12:13

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Statistici T5

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange