Pizza cu gândaci în Târgu Cucu
Dimensiune font:
* patronul unei pizzerii din Iaşi pune în pericol sănătatea clienţilor săi şi încalcă orice normă de sănătate publică sau de funcţionare * Robert Soare, patronul restaurantului Pizza House din Târgu Cucu, este reclamat de către angajaţi şi instituţiile cu atribuţii de control pentru mai multe astfel de abateri
Puşi în faţa unei comenzi aburinde, nici un client nu se gândeşte în ce condiţii a fost preparată pizza pe care tocmai o savurează. Asta doar dacă indigestia sau alte efecte adverse nu îşi fac simţită prezenţa imediat sau instituţiile cu atribuţii de control nu se sesizează asupra abaterilor care se ascund în spatele sălilor frumos ornate în care sunt primiţi clienţii. O unitate comercială care ar fi trebuit demult închisă, numai în urma abaterilor care ar fi putut fi descoperite la un prim control, este Pizza House din Târgu Cucu. Potrivit relatărilor unor foşti şi actuali angajaţi, localul este un adevărat focar de infecţie. „Frigiderele în care sunt ţinute preparatele pentru pizza şi alte feluri de mâncare din meniu, sunt de fapt frigidere pentru băuturi. Ţinute în bucătărie, chiar lângă cuptoarele de pizza, la temperaturi foarte ridicate, acestea se strică şi nu mai îngheaţă cum ar trebui. Gândacii de bucătărie, mari cât un deget, mişună prin toată bucătăria, de ţi-e scârbă să faci blatul de pizza pe masă. Când calci, îţi plesnesc sub talpă. Acum câteva zile, atunci când a fost furtuna, a fost un scurt circuit şi s-au ars siguranţele la cântarul pe care se cântăresc blaturile de pizza. Când s-au scos şuruburile pentru a lega o siguranţă, în interiorul cântarului erau zeci de gândaci carbonizaţi”, ne-a declarat un angajat al pizzeriei, sub protecţia anonimatului.
„Mulţi dintre noi lucrăm de la ora 7-8 dimineaţa, până la două noaptea” - angajat
Amenzi cu duiumul şi reclamaţii în lanţ
Sesizaţi, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) şi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi Sănătatea Alimentelor (DSVSA) au demarat primele controale. „În urma controlului demarat astăzi (ieri, n.r.), am constatat că această unitate funcţionează fără avizul nostru. Am dispus sancţionarea contravenţională a restaurantului cu amendă cuprinsă între 2.000 şi 5.000 de lei, iar mâine (astăzi, n.r.) aşteptăm să vină la direcţie un angajat cu dosarul pentru evaluarea unităţii, deoarece administratorul acestei pizzerii, dna Soare, este plecată în străinătate, în concediu”, a declarat Mircea Şuşnea, directorul adjunct al DSVSA Iaşi. În fapt, patronii pizzeriei au recurs la un mijloc ieftin de a bloca accesul inspectorilor DSVSA în incinta unităţii, minţindu-i prin intermediul unor angajaţi fideli cum că sunt plecaţi în concediu. „În urmă cu două seri, patronii au serbat ziua fiicei lor de 3 ani. Chiar în seara acelei zile a fost un incident în restaurant. Un client care a comandat două pizza, după ce a mâncat o pizza pe jumate a spus că sosul e prea sărat şi a refuzat comanda. Patronul a fost sesizat şi a venit urlând la restaurant, ne-a înjurat şi a aruncat cu sosul pe angajatele din bucătărie, de le-a umplut de sus până jos. După acest incident, patronul a fost în control în fiecare zi”, ne-a spus o angajată.
Peste afacerea lui Robert Soare se cam lasă cortina
Acesta nu este la prima abatere de acest fel. De-a lungul timpului, mai multe angajate au reclamat faptul că au avut parte de corecţii fizice, au fost bătute, scuipate şi neplătite de acest individ. Mai mult, siguranţa sanitară a alimentelor a lăsat tot timpul de dorit. Reprezentanţii DSVSA susţin că pentru aceleaşi abateri au ridicat avizul de funcţionare pentru pizzeria care funcţiona în spatele complexului Billa, din zona Gării. Acum, angajaţii din Târgu Cucu se plâng de faptul nu li se fac cărţi de muncă, li se taie din salariile date la negru şi lucrează câte 14 ore pe zi, în picioare. „Mulţi dintre noi, cel puţin cei de la bucătărie, lucrăm de la ora 7-8 dimineaţa, până la două noaptea. Nici până acum, mulţi dintre noi nu avem un contract de muncă. Se dau banii în mână, după cum îi pică patronului. De foarte multe ori se taie şi din aceste salarii de 800 de lei, pentru că se impută angajaţilor că ar fi minus la marfă. Atunci când nu sunt comenzi în bucătărie suntem scoşi să vopsim gardul terasei sau să facem alte treburi pentru care nu am fost angajaţi”, ne-a spus angajatul pizzeriei.
Terasă construită ilegal
Alţi colegi mai susţin că bucătăria are tavanul negru de la fum, pardoseala e plină de noroi, instalaţia electrică este în mare defectă, şoferii care duc comenzile prestează această muncă cu maşinile proprii, iar terasa restaurantului nu este autorizată „Acum două săptămâni am aplicat acestei unităţi o amendă de 2000 de lei pentru lipsa autorizaţiei de funcţionare”, a declarat Ciprian Chiriţa, directorul Direcţiei Control Intern din cadrul Primăriei Iaşi. La rândul lor, reprezentanţii Serviciului Disciplina în Construcţii din cadrul Poliţiei Locale au susţinut că în această săptămână vor da curs unei sesizări privind terasa ridicată de patronii de la Pizza House, iar reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă vor demara astăzi un control. Contactaţi de reporterii „Evenimentul Regional al Moldovei”, administratorii acestei pizzerii au refuzat să îşi exprime punctul de vedere. (Nelu Punescu)
„Gândaci de bucătărie mari cât un deget mişună prin toată bucătăria, de ţi-e scârbă să faci blatul de pizza pe masă” - angajat
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Comentarii
mihai
Aug 01, 2013
rober asta era vreun spartan? de ce nu l-ati bagat oleaca in propriul birou sa ii f****i una in m*** daca tot era asa de periculos. ce facea? nu va mai dadea salariul pe care oricum nu il dadea?
ghena de gunoi era acolo
Jul 21, 2013
doamne ajuta, in sfarsit o sa-i inchida ghiena de gunoi, am lucrat si stiu in ce ghena de gunoi am lucrat, numai spun de salar..........ce sa mai zic de vesela ca acolo vesela se spala cu o carpa roasa de sobolani provenit de la angajati care veaneau fara numar sa se angajeze si efectiv isi lasau acolo tricouri transpirate din care se spala vesela fara axion sau altceva, era sarbatoare daca eran 1 gram de axion, ce sa mai zic de curatenie generala in fiecare luni, care mai de care cu carpe , alti isi aduceau de acasa bureti de spalat de vase, si apropo nu cumpara nimic decat o data pe sapt axion si un rand de lavete care trebuia sa te tina maxim o sapt, daca se consuma in 2 zile axionul te intreba ca ce-ai facut cu axionu, e tovarase robert mi-lam bagat in cur sa ma dezinfectez de tot puroiul care exista in pizzerie.....te duci acum frumusel domnisorul rober si iti iei un eveniment cu locuri de munca si te duci sa te angajez sa vezi cum e sa iei un salar , apropo tu ai sa-l iei intreg nu pe bucati cum ne da deai tu , daca aveam sa platesc chiria sau utilitatile cum imi plateam tot pe bucati.....pana aici a fost sunt multe de spus ca ar trebui sa scriu romane cat am stat acolo 2 luni.....inchidetii ghiena de gunoi ... si sper sa-si faca treaba autoritatile locale, vam pupat
anonim
Jul 05, 2013
e foarte adevarat ca pe lumea asta sunt si prosti si destepti , dar cum poti crede ca tu esti deosebit de destept iar absolut toti ceilalti sunt deosebit de prosti !!?? (intrebare pt robert) nu te grabi sa raspunzi , stiu ca acum esti cu adevarat ocupat (garda financiara , dsv , politia) -dar serios acum , o meriti cu varf si indesat !
anonim
Jul 05, 2013
eeiiii??? , tovarase robert ti-am lucrat aproape o luna de zile ca sofer cu masina mea , si nu mi-ai platit nici macar pana de cauciuc facuta in timp ce iti livram comenzile , nu mai spun de cate mizerii am inghitit si de salariu , ca nu mi-ai platit nici macar 10 bani din el . dar te mai asteapta o surpriza . doar nu crezi ca am muncit chiar degeaba , nu ? nu conteaza in cat timp dar o sa ai recuperez !
alina
Jul 04, 2013
in sfarsit! poate ii inchide maghernita cu pretentii de restaurant! doamne fereste nu am mancat niciodata acolo, dar stiu ca si-a batut joc de mai multi copii din centre de plasament - mai ales, care i-au muncit 14 ore pe zi timp de cateva luni fara sa ii plateasca, sub pretextul ca ba nu ieseau la inventar sau ca i-a prins mancand o clatita!!!
florin
Jul 04, 2013
#128533 soare si tepieru - mari patroni interlopi locali - b u h a h a ! | 26-10-2010 08:15:47 barbieru ion cristian poreclit si “tepieru” sau mai nou – “evacuatu’ deposedatu’ controversatu’ abuzatu’ condamnatu’ “, este administrator la s.c. bikons construct srl, sc intermedian srl, sc bikons invest srl (fosta nor-way srl bacau ), sc inter oil company srl, sc mtb construct srl, sc intermedian srl – comuna popesti, firme pe care a eliberat cec-uri si b.o. fara acoperire avand un prejudiciu de peste 5 miliarde lei vechi. in 2005 o racoleaza pe alazaroei catalina (fosta tarnauceanu) – administrator unic la sc ampra group srl, impreuna cu care trage iar niste tunuri de cca 2,4 miliarde vechi, iar cu banii rezultati din inselaciuni si tepe isi deschid un stift de restaurant in pacurari 98 – pompos numit “la belle epoque”. bineinteles ca sunt calcati de politia sectiei a-2-a si politia judetului + garda financiara iasi, clacand imediat si alegandu-se si cu inca o acuzatie “evaziune fiscala”. in toamna lui 2006 – infiinteaza sc ankat work srl unde cei doi… ion cristian barbieru si tarnauceanu catalina o coopteaza pe cazacu anca maria (fosta ciudin), iar aceasta naiva fiind accepta sa participe activ la alte inselaciuni. calcati iarasi de serviciul de investigare fraude al politiei judetului iasi, dispar o mica perioada, evacuati fiind de peste tot pt. neplata, si reapar in 2007 ca si administratori in sc pinomit srl iasi – prin preluare. continua seria tepelor, cooptand-ul si pe iulian vilcu, fals administrator al sc agentia multiserv srl iasi, continuand seria tepelor si inseland diverse societati cu bilete la ordin… fara acoperire.
anonim
Jul 04, 2013
atentie mare pentru cei care se angajeaza ajutor bucatar la pizza house nu ai nici o sansa sa iei * singur leu sau ron pe o perioada de * luna daca mai pune garantia aduci bani de acasa am lucrat acolo 5 zile ** ore pe zi fara pauza mi-a oferit ocazional * portie 25*/g cartofi prajiti aproximativ *5*-2** g/salata de varza si 2 felii de piine asta e meniul zilei de asta opreste garantie *** lei 25*/g cartofi=25 de bani in piata aproximativ 2* bani varza 2 felii piine aproxim depinde total aproximativ * leu cu ulei otet si sare cu tot am lucrat in telecomunicatii *2 ani sunt inginer in telecomunicatii am venit la aceasta firma cu un scop //?? iam pus camere de supraveghere am fost platit de catre o firma cu 7euro pe ora sa fac asa ceva cineva vede si aude ce se intimpla acolo si in momentul de fata nu stiu cu ce scop nu ma intereseaza mi-am facut lucrarea asta a fost interesul meu de a lucra acolo am facut cursuri gratuite de bucatarie sa ajung pe acest post pentru clientii ce fac comanda la pizza house sa verifice atent produsul comandat de gindaci muste si alte insecte apropo si de doamna cu 3 copii minori 2 baieti si o fata bucatareasa adriana e mina in mina cu fraierul de sef cred ca cu el are copii ca prea il linge in **** de 3 ani se plinge ca merge prost dar tot acolo sta alta bucatarie nu mai este in europa deci atentie pt noi angajati luati mare teapa daca va angajati acolo la sfirsitul programului va controleaza si in buzunare pe motiv ca lipseste 5 kg cascaval sau alte cicaturi cel mai calic om pe care l-am vazut zgircit si parsiv atentie clienti atentie angajati
eli
Jul 03, 2013
doamne sa se faca dreptate! cei cunoscuti lui nu au parte de corectii, insa restul...bataie de joc! unde suntautoritatile? opc-ul, si altii?
Adauga comentariul tau