1bataie

Dimensiune font:

Studenţi de la „Gh. Asachi”, stâlciţi în bătaie de un judoka

| 06-02-2013 05:04

* un eminent sportiv ieşean, cu mai multe medalii la activ, a ajuns pe mâna poliţiştilor, după ce a aplicat legea pumnului pe mai mulţi studenţi în campusul studenţesc Tudor Vladimirescu * altercaţia a început într-un club şi s-a terminat la poliţie şi pe patul de spital

Un judoka în vârstă de 21 de ani a bătut cu cruzime mai mulţi studenţi ai Universităţii Gh. Asachi. Incidentul s-a petrecut sâmbătă seara, în jurul orei 23. Un grup de studenţi de la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din Iaşi au mers în Club Billa 8 (Best Billiards) pentru a se distra. Până aici toate bune şi frumoase. Pe la ora două au mai venit şi alţi colegi. Aceştia susţin că lângă masa lor se afla sportivul George Neagu, judoka la Clubul Sportiv Politehnica Iaşi, împreună cu prietena lui. „În jur de ora două, sportivul a început să se ia de colegii din grupul nostru, iar unul dintre ei a încercat să-l întrebe dacă l-am deranjat cu ceva sau dacă are vreo problemă cu noi. În acel moment, colegul nostru a fost împins puternic de băiatul cu care discuta, iar noi ne-am băgat în faţa lor, pentru a nu se merge mai departe cu violenţa. Apoi, Neagu George a luat un scaun în mâini, l-a ridicat sus, exact ca atunci când doreşti să loveşti pe cineva cu el. Scaunul îl aducea cu viteză în faţă, dar a fost tras înapoi de oamenii din spatele său şi nu a mai lovit pe nimeni. Imediat, a apărut un gardian care ne-a dat pe toţi de la masă afară din club, fără să asculte ce aveam noi de spus”, ne-a mărturisit unul dintre studenţii agresaţi de sportiv. Aceştia mai spun că timp de 10-15 minute au cerut explicaţii bodyguarzilor pentru acţiunea lor, aceştia bruscând o parte dintre studenţi şi făcând gesturi la intimidare cu bastoanele telescopice din dotare. După încercarea de a cere explicaţii paznicilor, tinerii au plecat spre un cămin din Campusul Studenţesc „Tudor Vladimirescu”, iar în apropierea localului Hello s-au oprit pentru a-şi aştepta doi colegi care au mers până la magazinul non-stop din căminul T17. În tot acest timp, în peisaj a reapărut George Neagu, însoţit de prietena lui. Studentul cu care acesta avusese schimbul de replici rămăsese mai îndepărtat de grup. Atunci, Neagu l-a ajuns şi l-a lovit în zona feţei cu pumnul. În urma loviturii, acesta s-a prăbuşit, iar Neagu a rupt-o la fugă. Prietena sa a sunat alţi prieteni, aflaţi în incinta Clublui Billa 8. „Am ajuns cu toţii în faţa căminului T13, un alt coleg din grup s-a întors după prietena lui, care a rămas singură lângă Hello. În faţa localului Food Time, acesta a fost ajuns de prietenii lui George Neagu şi a fost agresat şi târât până în curtea bisericii din campus. Am ajuns în faţa căminului T13, şi am cerut portarului numărul de telefon al firmei de pază din Campus. Acesta a zâmbit şi a spus că nu îl are. Colegul agresat a reuşit să sune la 112 pentru a cere ajutor Poliţiei. În acelaşi timp, au sunat la 112 şi alţi colegi pentru că nu intervenea nimeni”, ne-a mai spus un alt student martor la măcel. Scandalul nu a luat însă sfârşit nici de această dată.
Căzuţi ca popicele
Agresorul, George Neagu, a apărut dinspre căminul T14 însoţit de alţi indivizi. Acesta a început să lovească la întâmplare alţi studenţi deşi, susţin ei, grupul mergea pe stradă liniştit, fără a riposta. „Colegii vătămaţi nu au manifestat niciun gest provocator, care să justifice reacţia agresorului. Primul lovit a încercat să filmeze incidentul, apoi alţi doi dintre noi au rămas inconştienţi pentru aproape un minut, precum şi un al treilea, care încerca să apeleze din nou 112. În urma loviturii, celui din urmă i s-a distrus telefonul mobil”, ne-au mai spus victimele. Potrivit acestora, în momentul în care s-au văzut semnalele luminoase ale poliţiei, George Neagu şi o parte dintre cei care îl însoţeau au fugit. Au rămas trei persoane, care au fost duse la Secţia de Poliţie din campus pentru declaraţii.
Declaraţii cu orele şi transport la spital
În intervalul orar 2.30 – 5.00, toţi cei depistaţi la faţa locului au fost puşi să dea cu subsemnatul pentru lămurirea situaţiei. La ora 4.30 şi-a făcut apariţia şi sportivul George Neagu, însoţit de prietena lui. Victimele judokanului au fost transportate cu ambulanţa la Unitatea de Primiri Urgenţe de la „Sf. Spiridon”, respectiv, la Spitalul de Neurochirurgie. „Considerăm că sancţiunile care s-au luat împotriva lui Neagu George nu au fost suficiente. El a fost lăsat să plece, chiar dacă a rănit grav trei persoane şi ne-a ameninţat pe toţi că dacă ne prinde ne omoară în bătaie. Din câte am înţeles de la agenţii de poliţie din Campus, acesta a fost sancţionat doar cu o amendă pentru tulburarea liniştii publice. Nu considerăm că este normal ca studenţii Universităţii Tehnice din Iaşi să fie ameninţaţi şi supuşi presiunilor celor care se manifestă în mod brutal şi violent”, ni s-au mai plâns studenţii agresaţi de Neagu. Dintre victime, un student s-a ales cu fractură de mandibulă, fiind necesară intervenţie chirurgicală. Acesta are mandibula imobilizată şi se poate hrăni doar cu ajutorul unui pai. Al doilea a fost diagnosticat cu fractură de pomete şi are jumătate de faţă vânătă, iar ultimul s-a ales cu traumatism cranian şi a rămas sub observaţie pentru 24 de ore. „În urma acestui scandal, poliţiştii au declanşat o amplă anchetă. S-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală, iar agresorul a fost amendat cu 500 de lei. Se aşteaptă rezultatul medico-legal, iar în funcţie de acesta se vor lua măsurile legale”, ne-a declarat ag. Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi. Agenţii de poliţie au menţionat că nu este prima dată când au probleme cu Neagu şi colegii săi.
Legea pumnului, aplicată de un sportiv de performanţă
George Neagu are nenumărate premii şi medalii obţinute în urma participării la diverse concursuri naţionale şi internaţionale de Judo. „El este la noi de câteva luni. Chiar în toamnă a câştigat o medalie de bronz, în urma unui concurs de judo. Până în prezent, nu am mai avut probleme cu el. Am aflat şi eu de cele întâmplate. Aşteptăm rezultatele anchetei, iar în funcţie de ce se va stabili, vom lua măsuri. Acestea pot fi de la o măsură administrativă, până la excluderea lui din club”, ne-a declarat Costică Năftică, antrenorul lui George Neagu de la CS Politehnica Iaşi.

(Andrei Hurbea)
 

Comentarii

andyy

Feb 12, 2013

si in oradea 2 judokani olimpici au mutilat o persoana care a avut dupa 2 operatii pe creier (brata daniel si radu valentin olimpici criminali) vai si amar

gogu

Feb 08, 2013

daca aveti mai multe detalii despre acest evenimen (video, foto) contactati redactia evenimentul!

anonim

Feb 07, 2013

cum poti sa zici ca neagu se autoapara cand el nu a fost deloc agresat ? ce oameni frate. si daca vroiau bataie prietena lui de ce nu a patit nimic ? comentati aiurea in nestiinta de cauza. sa se faca dreptate !

anonim

Feb 07, 2013

si plus ca studentii aia ...amenintau in fata clubului bila 8 ca ei taie spanzura ca au rude in minister si le arata ei la sportivi...mai dai dreacu de tarfe

anonim

Feb 07, 2013

sa zicem ca e adevarat... dar de ce studentii au venit dupa el cand el a parasit clubul ? la ajuns prin zona bisericii si erau vreo 15 indivizi... acest neagu era cu prietena lui si nu putea sa o lase si sa fuga pentru ca prietena lui era pe tocuri.. si normal ca a ramas langa ea... dar daca neagu nu se ferea de lovitura ce a vrut sa o dea studentul ? cadea jos si era sfaramat in bataie ... neagu a lovit de frica... asa ca numai criticati voi daca nu stiti firul actiunii... hai sa fim seriosi neagu sa autoaparat si asta a fost...

gica contra

Feb 07, 2013

adevarul e undeva la mijloc, dragilor. la bautura nici studentul, dar nici judoka nu gandeste. hai, sa ne cinstim cu spor!

anonim

Feb 07, 2013

nu cred ca acest "sportiv" a fost provocat, ci consider ca a vrut sa demonstreze ca este de neatins, pentru ca altfel cum explici faptul ca el a venit cu alti prieteni sa ii ia pe ceilalti din nou la bataie?ce a vrut sa demonstreze? daca era un sportiv muncitor, un reprezentant l tarii, al clubului din care face parte, stia ca astfel de evenimente aduc repercursiuni imagii lui si a clubului, si ar fi gandit rational, incercand sa aplaneze conflictul intr-un mod dimplomatic.

george

Feb 07, 2013

nu stiu cine a provocat scandalul dar este drept sa bagi 3 oameni in spital din moment ce respectivul nu are nici o lovitura? daca acesti studenti cautau scandal , cred ca reuseau sa il loveasca cel putin o data. a lovit 5-6 persoane si nici unul nu a reactionat. societatea are nevoie de cat mai putine personaje ca acest george neagu. si nu va inteleg oamenilor cum puteti sa ii luati apararea. a gresit .. sa plateasca! oricum , degeaba se fac comentarii aici, politia sa isi faca datoria.

anonim

Feb 07, 2013

sa le fie rusine celor care au provocat scandal!un sportiv care munceste pentru o tara,pentru un club este abordat de niste tineri care cauta scandal si apoi tot el este vinovat!copii care stau pe banii parintilor si merg in club sa bea si cauta scandal.si tu care muncesti din clasa 1 pentru un sport ,pentru numele tau si al clubului ajungi sa fii batjocorit in halul asta!trebuia sa stea sa fie batut bagat in spital si sa se duca in scaun cu rotile la concurs!atunci ar fi fost drept !

un fost student

Feb 06, 2013

salutare. "vladimir" "betivanii aia de la electrotehnica...", in articol e vorba de studenti de la "electronica, telecomunicatii...". dragilor nu iau apararea nici unei parti, dar ca fost student care a facut sport de performanta vreo 10 ani sunt de parere ca "sportivii din tudor" trebuie "pusi cu botul pe labe". sportul= disciplina, respect, fairplay, autocontrol, educatie.ei bine acesti "sportivi" nu dau dovada de nici una din calitatile de mai sus. si in timpul studentiei mele faceau destule incidente prin campus, fiind mereu sub efectul "turmei pline de testosteron si adrenalina" da.. probabil ca studentii erau sub inflenta bauturilor alcoolice, dar "maestrul judoka" era limpede la minte ca apa de izvor??? ma indoiesc si plus din cate am dedus el nu a suferit de pe urma "ciocnirii electro-sportive". pace!

student

Feb 06, 2013

@sebi: sa inteleg ca i-au deschis dosar penal agresorului pentru ca erau studentii bauti??? :)) nimic nu explica comportamentul acestui om.atat timp cat 3 oameni au intrat in spital iar el nu are nici o zgarietura + fuga de la locul faptei cred ca lucrurile sunt cat se poate de clare.

vladimir

Feb 06, 2013

betivanii aia de la electotehnica fac numai scandaluri.mintiti cu nerusinare!!!

sebi

Feb 06, 2013

ot ce uitati sa mentionati este fatul sa studentii erau in stare avansata de ebrietate si ca acestia au pornit scandalul,in rest....prostia se plateste

alex

Feb 06, 2013

si eu sunt sportiv. niciodata nu am indraznit sa lovesc pe cineva in afara concursurilor sau antrenamentelor. nu se poate asa ceva. mai ales ca studentii au ajuns la spital. de asta s-a apucat de judo? sa bage studenti in spital? dupa parerea mea ar trebui exclus din club.

alex

Feb 06, 2013

si eu sunt sportiv. niciodata nu am indraznit sa lovesc pe cineva in afara concursurilor sau antrenamentelor. nu se poate asa ceva. mai ales ca studentii au ajuns la spital. de asta s-a apucat de judo? sa bage studenti in spital? dupa parerea mea ar trebui exclus din club.

alex

Feb 06, 2013

si eu sunt sportiv. niciodata nu am indraznit sa lovesc pe cineva in afara concursurilor sau antrenamentelor. nu se poate asa ceva. mai ales ca studentii au ajuns la spital. de asta s-a apucat de judo? sa bage studenti in spital? dupa parerea mea ar trebui exclus din club.

unul

Feb 06, 2013

eu am respect doar pentru cei care iau medalii folosind mintea. atat. sportivii ...ii din romania ..... uitati astia cu matematica.. medalie de aur in europa. primul loc. vine si ii cotonogeste un rapa n cu un singur neuron ..... mama ei de tzara...

adrian

Feb 06, 2013

si eu am stat 1 an de zile in camin cu sportivii si nu am avut nici o altercatie cu ei , si era o vorba respecta si vei fi respectat .

vasile

Feb 06, 2013

nu este prima data cand aud de "baietii buni" din tudor. cineva ar trebui sa traga un semnal de alarma si sa ia masuri. este inadmisibil ca un sportiv sa macelareasca 3 studenti.

viorel

Feb 06, 2013

la puscarie cu neagu asta!

mihai

Feb 06, 2013

poate tu nu ai avut, dar pana sa ii mute in t25 stateau impreuna cu studentii de la uti, in caminul unde stateam si eu. am vazut cat de "civilizat" se purtau .. te multe ori iti era frica sa iesi din camin. dar ma mir ... cum de sti tu ca nu reflecta 10% din adevar?ai fost de fata? te numeri printre acesti sportivi inseamna. sa se faca dreptate!

parpalea

Feb 06, 2013

nu mai vorbiti voi astia in nestire de cauza . deoarece si eu sunt student in campus si eu nu am avut niciodata probleme cu ei. si sa nu o mai faca studentii aia pe victimele pentru ca ei sunt principala cauza a scandalului . informatiile din acest articol nu reflecta nici macar 10% din adevar .

stefan

Feb 06, 2013

domnule antrenor adrei hurbea asa l-ati invatat pe acest tanar ? sa foloseasca violenta chiar si inafara ringului? cum se face ca in aceste cateva luni de cand a reusit sa faca atatea? si o masura administrativa ar fi "potrivita" ! (sau o medalie in plus).

george n

Feb 06, 2013

aceste persoane sunt un pericol pentru studentii din campus. afara cu ei !

neagu

Feb 06, 2013

de cand ma stiu acesti sportivi eminenti au facut probleme in campusul t.v. ce va pati acest neagu george? va primi inca o medalie?

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

 

 

ULTIMA ORA

 

 

 

loading...
 
 O primărie modernizează trei şcoli dintr-un foc

Primăria comunei Probota a demarat procedurile de licitaţie pentru modernizarea unui număr de trei unităţi şcolare din localitate, finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Pentru reabili ...

Insule de moloz pe Bahluiul „navigabil”!

Ca in fiecare an, pe perioada verii, albia raului Bahlui este acoperită cu plante şi alge. Aspectul inestetic este mai puţin pregnant comparativ cu alţi ani, insă situaţia s-ar putea schimba dat fiind fap ...

Sfârşit tragic pentru un băiat de 14 ani. A fost ultima lui partidă de scăldat

 În această seară, pompierii ieşeni au fost solicitaţi să intervină pentru a salva un băiat in varstă de 14 ani, care s-a aventurat in apele Jijiei şi nu a mai ieşit la suprafaţă. Apelul ...

Zeci de ani de muncă, aruncaţi pe malul Siretului

 Sute de acte oficiale de la o fostă Cooperativă Agricolă de Producţie (CAP) au fost descoperite sambătă pe malul lacului Galbeni, in aria naturală protejată. Documentele sunt din anii 1970 şi maj ...

 

Gheorghe N. Finţescu, entomolog

Gheorghe N. Finţescu, entomolog  (n. 21 aug. 1875, Craiova - m. 6 ian. 1948, Bucureşti) Membru corespondent al Academiei Romane. A funcţionat ca profesor la Liceul Naţional, unde a rămas toată via ...

Sărbători peste cadavre, într-o comună ieşeană

Sambătă după-amiază, in localitatea Tătăruşi, din apropierea municipiului Paşcani, a avut loc un accident aviatic. Astfel, un avion de mici dimensiuni, de tip YR 5228, s-a prăbuşit, la bordul acestuia ...

Noi concurenţi pentru Divizia Călăre

Cea mai nouă structură create la nivelul Poliţiei Locale - Divizia Călare - ar putea deveni completă. În condiţiile in care posturile scoase la concurs nu au fost ocupate, fie din cauza slabei preg ...

Primăria Iaşi vinde fier vechi!

Municipalitatea ieşeană aducem la cunoştinţa publicului organizarea licitaţiei publice pentru vanzare caroseriilor vehiculelor abandonate pe domeniul public. Licitaţia va avea loc pe data de 30 august 201 ...

Presiune scăzută la robinetele ieşenilor

Reprezentanţii ApaVital anunţă că apa potabilă va fi furnizată cu presiune scăzută in cartiere din municipiul Iaşi motivat de faptul că astăzi, 21 august, va fi realizată o legătură la conducta no ...

Primul Război Mondial reflectat în presa vremii. Ziarul „Evenimentul” acum 100 de ani – 20 august 1917 GALERIE FOTO

NOTA: Citiţi in cele 10 facsimile din ziarul EVENIMENTUL din 20 august 1917 ştiri din ţară şi din lume. Primul Război Mondial era in plină desfăşurare.  În luptele ce aţi dat la Mărăşe ...