Topul staţiunilor de pe litoralul bulgăresc

default

Dimensiune font:

| 06-07-2013 05:05

* litoralul bulgăresc înseamnă 380 de km de plaje, 240-300 de ore de soare pe timpul sezonului de vară, o temperatură medie a aerului între 23 şi 25 grade Celsius şi o temperatură a apei, în medie, de 23-25 grade Celsius * coasta litoralului Mării Negre este foarte populară, fiind una dintre cele mai vizitate destinaţii din Europa pe timp de vară * într-un top recent al staţiunilor de pe litoralul bulgăresc realizat de turiştii români, primele trei poziţii sunt ocupate de Sunny Beach, Nisipurile de Aur şi Albena

 

Sunny Beach

Sunny Beach este cea mai mare staţiune a litoralului bulgăresc, de altfel şi prima în topul turiştilor români, cu cea mai lungă plajă cu nisip fin, cu hoteluri dispuse pe plajă şi printre dunele de nisip, fiind totodată şi cea mai însorită staţiune.Scăldată de razele soarelui şi de briza mării începând din luna mai şi până în luna octombrie, Sunny Beach îşi aşteaptă turiştii în cele peste 100 de hoteluri şi în numeroasele restaurante, taverne cu spectacole de folclor, baruri, săli de cinema, teatre, cluburi, cazinouri, discoteci şi cafenele. Aici se pot practica aproape toate sporturile nautice. Sunny Beach oferă vizitatorilor săi şi programe culturale variate, concerte, diverse expoziţii şi este punctul de plecare pentru excursiile organizate la nivel local.
 
 
 

 

 

Nisipurile de Aur

 

Este cea mai întinsă staţiune din partea nordică a litoralului bulgăresc, renumită pe plan internaţional. Se află la 19 km nord-est de oraşul Varna. Zona în care se află Nisipurile de Aur este cunoscută ca având cel mai curat nisip de pe litoralul Mării Negre. De altfel, numele staţiunii provine dintr-o veche legendă a locului care spune că în urmă cu foarte mulţi ani, nişte piraţi au îngropat o mare comoară pe faleza Mării Negre, la nord de oraşul Varna, iar natura s-a răzbunat pe piraţi, transformând aurul într-un nisip splendid. Premiată cu „Blue Flag”, recunoaştere internaţională pentru calitatea plajelor şi a serviciilor turistice, staţiunea reprezintă o destinaţie de vacanţă de top. La Nisipurile de Aur, vegetaţia este abundentă, ceea ce face ca staţiunea să semene cu un mare parc. Apele minerale, care pe alocuri ies la suprafaţă pe plajă, şi pădurea care mărgineşte Frangen Plateau au transformat staţiunea într-una dintre perlele litoralului bulgăresc. Nisipurile de Aur beneficiază de un climat blând, pe tot parcursul sezonului estival, fiind astfel una dintre cele mai potrivite staţiuni pentru petrecerea vacanţelor şi pentru distracţie. Hotelurile sunt pentru toate gusturile, toate au restaurante şi snack baruri, iar, pe lângă acestea, staţiunea oferă şi numeroase taverne tradiţionale, cluburi, baruri şi alte localuri cu specific tradiţional bulgăresc.
 
 
 
 

Albena

Albena este situată la aproximativ 70 km de Vama Veche şi 10 km de Balcic şi este una dintre cele mai sigure staţiuni de pe litoralul bulgăresc. Numele staţiunii provine de la numele unui personaj dintr-o povestire a scriitorului bulgar Yordan Yovkov, fiind un prenume feminin bulgăresc. Staţiunea este potrivită pentru familii, e o zonă liniştită, are multe spaţii verzi şi o rezervaţie naturală, Baltata. Plaja cu nisip fin are o lungime de 3,5 km şi o lăţime de aproximativ 150 de metri. Hotelurile sunt împărţite în două zone: hotelurile din zona de sus a staţiunii şi cele din zona plajei. De la hotelurile situate în zona de sus, accesul către plajă se face cu un shuttle bus, care este gratuit pentru clienţii acestor hoteluri. Turiştii cazaţi la hotelurile din zona de sus a staţiunii pot merge şi pe jos până pe plajă. Există în staţiune şi un trenuleţ, care deserveşte ambele zone ale acesteia.
 
 
 

 

 

Balcic

 

Oraş-staţiune, Balcic se află într-un mic golf al Mării Negre, în partea de nord a litoralului bulgăresc. Are al treilea port ca importanţă, după Varna şi Bourgas. Teritoriul pe care se află a aparţinut odinioară României, iar Regina Maria şi-a construit aici un castel şi o grădină botanică de o frumuseţe deosebită, Balcic fiind în perioada respectivă o staţiune de lux. Castelul, numit și „Cuibul Singuratic” este, de fapt, o vilă cu pereţi albi şi acoperiş din ţiglă roşie. Este construit de-a lungul a trei terase şi combină elemente ale stilului maur, stilului mediteranean cu cel al caselor bulgăreşti. Este foarte aproape de mare, fiind despărţit de aceasta doar de faleză. A fost locul preferat al Reginei Maria, în care aceasta a locuit, tocmai de aceea rămânându-i denumirea de „Castel”. „Balcicul şi Branul sunt casele mele de vis, inima mea”, spunea Regina Maria. După 1940, staţiunea a fost anexată din nou Bulgariei. Oraşul are nenumărate atracţii naturale şi istorice, principalele sale obiective turistice fiind castelul, grădina botanică, muzeele, străduţele înguste, ce păstrează atmosfera neatinsă de trecerea timpului. Plaja este mai îngustă, dar întinsă pe câţiva kilometri. În staţiune, există mai multe taverne, restaurante, terase, unde turiştii pot servi atât preparate tradiţionale, cât şi preparate din bucătăria europeană.
 
 
 
 

Nessebar

Situat la 20 km nord de oraşul Bourgas, Nessebar-ul este renumit pentru zona sa veche, aflată pe o peninsulă, dar şi pentru zona nouă, unde infrastructura turistică s-a dezvoltat mult în ultimii ani. Are plaje proprii, situate în zona nouă, însă turiştii care ajung aici se pot bucura şi de plajele din Sunny Beach, această staţiune fiind situată la doar 2 km de Nessebar. Zona veche îşi păstrează atmosfera romantică, prin micile pieţe, străzile înguste, casele tradiţionale construite din piatră şi lemn şi grădinile cu flori. Turiştii pot găsi aici şi taverne, cafenele, baruri şi magazine cu suveniruri. Zona nouă are hoteluri moderne, restaurante şi discoteci, iar fiecare turist va găsi aici un local pe placul său.
 
 
 

 

 

Elenite

Aflat la 10 kilometri nord de staţiunea Sunny Beach, Elenite este un sat de vacanţă situat într-un golf liniştit, cu o plajă lată şi multă vegetaţie în jur, un loc în care există numeroase posibilităţi de divertisment şi unde se pot practica multe sporturi. Elenite este singura staţiune de pe litoralul bulgăresc complet orientată către sud.

 

Byala

 

Staţiunea Byala este situată la 50 km sud de Varna şi la 10 km nord de Obzor. Localitatea rustică, ce are un accent viticol pronunţat, dispune de o aşezare excelentă, având construcţii în trepte cu vedere deasupra mării. Posibilităţile de petrecere a timpului sunt variate: turiştii pot alege o plimbare prin micul port de iahturi sau pot descoperi complexul etnografic cu exponate tradiţionale din timpurile vechi; vizitând casele rustice, turiştii au ocazia de a cunoaşte tradiţiile şi obiceiurile locului. Pe coastă, pot fi admirate ruinele unei vechi fortăreţe. Plaja din Byala este cu nisip fin, iar apa este foarte limpede. Locaţia este potrivită pentru familii.

 

Duni

 

Duni este o staţiune modernă, amplasată în jurul unui golf orientat spre sud, în care zilele însorite dintr-un an sunt 250 la număr. Duni se află la sud de Sozopol şi are o plajă lungă de 4,5 km, a cărei lăţime atinge chiar şi 100 metri. Duni nu are dimensiuni foarte mari şi este formată din trei părţi: Pelican, Marina şi Panorama, cu arhitectură originală şi un stil autentic. Plaja are un nisip foarte fin de culoare aurie şi dune naturale; este deluroasă, pe alocuri împădurită, şi găzduieşte căsuţe construite într-un stil arhitectonic tradiţional. Intrarea în apă este lină, adâncimea este mică, apele sunt calme. Golful este liniştit, nu se simte bătaia vântului dinspre nord, fiind un loc ideal pentru practicarea sporturilor pe apă. Primăvara timpurie şi toamna târzie determină un sezon estival prelungit, spre bucuria celor ce aleg să-şi petreacă vacanţa în această staţiune care este unică pe litoralul Mării Negre.


 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Manastirea Bucium – Iasi
25/06/2021 19:04

Manastirea Bucium din Iasi este o manastire de calugari crestin-ortodocsi, cu hramul Duminica Tuturor Sfintilor Atonului. Lacasul a fost construit in anul 1863, ca metoh al schitului romanesc Prodromul de la ...

Pentru cei carora le place iarna
21/12/2018 12:00

Stockholm, Suedia Pamantul Vikingilor, in anotimpul iernii are un aer magic. Poti face o plimbare romantica cu barca impreuna cu prietenul tau pentru a viz ...

Rezervaţia de zimbri „Neagra”
22/05/2018 14:39

 Satul Bucşani din comuna omonimă, judeţul Damboviţa, adăposteşte una dintre cele mai frumoase Rezervaţii de zimbri din ţară, dar şi din Europa. Prima atestare documentară a satului datează din ...

Muzeul de Artă Piatra-Neamţ
18/01/2016 16:00

Piatra Neamţ , reşedinţa de judeţ, este unul dintre principalele puncte de pornire intr-o excursie prin acest ţinut moldovan. Ajunşi aici, veţi vedea că oraşul are o aşezare pitorească in zona de ...

Complexul Green Village – Sfantu Gheorghe
05/01/2016 15:38

Localizat in Sfantu Gheorghe, locul unde Dunarea intalneste Marea Neagra, Complexul Green Village inseamna deopotriva o vacanta pe litoral si o evadare in inima Deltei. Descriere Complexul Green Village &nda ...

Vila Luminiş - Muzeul „George Enescu” Sinaia
26/11/2015 12:13

 Vila Luminiş a constituit loc de inspiraţie pentru George Enescu, dar şi loc de relaxare după concerte. Clădirea este realizată intr-un mod autentic romanesc, regăsind in faţada acesteia stilul cu ...

Salina de la Slănic - Prahova
26/11/2015 07:59

 Localitatea Slănic din judeţul Prahova este celebră datorită zăcămantului de sare care se află in această zonă. În 1685, Mihai Cantacuzino şi-a dat seama că aici există un mare zăcăman ...

Turismul in Delta are alternative: Birdwatching, foto safari, mormintele de pirati
17/11/2015 14:00

Marea problema a Deltei o constituie suprataxarea serviciilor turistice care se resimte apoi in pretul pe care il platesc turistii pentru un sejur in aceasta zona. Este nevoie de un plan de dezvoltare a D ...

Palatul Poştei, Galaţi
09/11/2015 05:00

În anul 1399, la Giurgiu, este atestată de către Mircea cel Bătran intr-un Hristov, existenţa serviciilor poştale pe teritoriul Romaniei. Prin acest document, localităţile din ţară erau obligate ...

Pasajul Scărilor
06/11/2015 13:49

Atestat documentar pentru prima dată in 1191, Sibiul este un oraş modern, occidental, dar care mai păstrează urme ale infloritorului burg medieval de altădată ori clădiri cu elemente arhitecturale specif ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei